Obama bekänner färg

När installationshögtidligheterna i Washington, D. C. nätt och jämt lagt sig, har den nytillträdde presidenten Barack Obama – USAs 44e – bekänt färg. Hans mest omtalade åtgärd så här långt har bestått i att beordra, att Guantanamo-fängelset skall stängas inom ett år. Detta var föga oväntat och kanske inte så mycket att säga om; samtidigt har order givits om att CIA-administrerade fängelser på andra platser utomlands också skall stängas. Det är troligt att John McCain hade gjort sammalunda om han besegrat Obama i valet.

Betydligt mindre omtalat är att, bara några minuter efter installationens avslutande, den nya Obama White House-sajten klargjorde att ”we need to repeal the Defense of Marriage Act.” Obama-administrationen laddar alltså batterierna för att riva upp det försvar för det traditionella äktenskapet mellan man och kvinna som i form av Defense of Marriage Act” (DOMA) antagits i de flesta amerikanska delstater. Därmed äventyras äktenskapslagarna i 45 delstater inklusive lagstiftningen på området i 30 delstater, där väljarna nyligen bestämt sig för att ge det traditionella äktenskapet största möjliga skydd.

I stället för att ge sitt stöd åt de amerikanska väljarnas klart deklarerade vilja, kan president Barack Obama komma att tillåta en handfull domare i Massachusetts och Connecticut att med hjälp av Kongressen framtvinga en könsneutral äktenskapslagstiftning i hela landet. Det nya Vita husets  signaler i denna fråga har skarpt fördömts av The National Organization for Marriage, som nu uppmanar medlemmar och sympatisörer i hela landet att starta en kampanj mot den aviserade politiken.

Längre tog det alltså inte för Barack Obama att bekänna färg. Det påstods i valrörelsen att Obama var emot så kallade äktenskap för homosexuella, men det faktum att presidenten själv eventuellt har denna uppfattning är inte samma sak som att hans administration kommer att föra den politiken. Tillkännagivandet på Vita husets hemsida tyder på motsatsen.

Jag konstaterade i tidskriften Contra (4/2008 ) att Barack Obama under hela sin politiska bana ådagalagt socialistiska och marxistiska preferenser och att han umgåtts med såväl kommunister som terrorister, där det mest kända exemplet är gamle Weatherman-bombaren – numera professor – William ”Bill” Ayers. I senaten har han varit den mest vänstervridne av alla och har bland annat gjort sig känd för sitt aldrig sviktande stöd för den extrema abortmetoden partial birth abortion, där abortläkaren sedan fostrets huvud kommit fram ur moderlivet punkterar detsamma med en sax.

Att han nu av allt att döma kommer att arbeta för att, i likhet med vad regeringen Reinfeldt är i färd med att göra i Sverige, göra äktenskapet tillgängligt för alla oavsett sexuell läggning borde mot denna bakgrund inte förvåna någon.

Det är ironiskt att den grupp som mest mangrant ställde upp bakom Obama i presidentvalet – afro-amerikanerna – nu kommer att få se sin syn på äktenskapet skjutas i sank av sin egen idol; de amerikanska negrerna är nämligen den grupp amerikanska väljare som är mest konservativ när det gäller äktenskapet.

Det blir onekligen intressant att se vad som kommer härnäst. Kommer Obama att, som han deklarerade i en intervju, träffa ledarna i skurkstater såsom Iran, Syrien och Nordkorea för förutsättningslösa överläggningar? Och är han verkligen så Israel-vänlig som han fått de judiska väljarna att tro att han är? Kommer han att införa en hårt reglerad lönesättningspolitik i syfte att genomtrumfa en fanatisk jämlikhet mellan könen? Kommer han att gå i bräschen för en drakonisk klimatpolitik där de svindyra regleringarna står som spön i backen? Vi får avvakta och se.

Det torde under alla omständigheter stå helt klart att vi redan nu kan glömma det högstämda installationstal som rörde människor till tårar runt hela världen den 20 januari. Den socialistiske Obama – av mer radikala bedömare betecknad som anti-Krist eller en falsk Messias – har påbörjat sitt omvandlingsarbete. I det läget har den slitna frasen ”God bless America” plötsligt fått en ny innebörd. Ty USA behöver, med Barack Obama i Ovala rummet, all hjälp från ovan det kan få!

Explore posts in the same categories: könsneutrala äktenskap, Obama

5 kommentarer på “Obama bekänner färg”

 1. benke Says:

  Obama är den mest vänstervridna President som Amerikas Förenta Stater någonsin haft (han har förstås att motbevisa det, kortet är inte lagt ännu). Carter var inte i närheten. McGovern var i närheten, men han blev aldrig President.

  När det gäller Obamas person så är han en vek person som alltid pratar hellre än agerar. Sådan är ju ryktet som han gav näring till så ofta han kunde i valdebatten. I senaten så röstade han ”närvarande” istället för ”Ja” eller ”Nej” mer än någon annan senator i USA’s historia. (Obama har varit senator i bara två år)

  Obama har en historia som Community Organiser i Chicago. Vad är det kan man ju undra. Det var under den tiden han träffade pastor Jeremiha Wright. Denna Pastor har fördömt USA i bedrövliga ordalag som vi alla har hört. Det finns ett par pastorer till i gömmorna. Dessutom Ayers. Det var hemma hos Ayers som Obama startade sin presidentvalskampanj. Ayers är en terrorist som har haft som mål att döda människor han inte gillade.

  Nu kommer vi till det viktiga: När det gäller giftermål så är det så otroligt viktigt att det är emellan en man och en kvinna. Kalifornien röstade för proposition 8 vilket vänstern hatar. Tack och lov blev det så. Hoppas att inte domarkåren i CA omintetgör det hela. Det finns ingen civilisation eller samhälle i världshistorien som har tillåtit samkönade äktenskap. I gamla Grekland så var det kutym att män och unga pojkar hade det ihop, men det var inte tal om äktenskap.

  Kärlek är inte kriteriet, för om det så vore, så skulle man få gifta sig med sin hund.

 2. Tommy Hansson Says:

  Tack, Benke. Jag kunde inte ha sagt det bättre själv.

 3. olof den andre Says:

  Amerikanska motsvarigheten till RFSL vill nu intensifiera ansträngningarna för att sänka lovlighetsåldern till 12, att RFSL inte har tagit upp den kampen handlar enbart om taktiska skäl, men jag gissar på att detta kommer att bli ett huvudkrav även för dem, kanske redan den 2;a maj… Kul att du börjat blogga Tommy Hansson, jag har varit prenumerant på COntra och borde väl ta och börja igen.

  • Tommy Hansson Says:

   Det förvånar mig inte, Olle, med tanke på det sedernas förfall som griper omkring sig alltmer, både här hemma och på andra sidan Atlanten. Med entusiastisk uppbackning från Obamas hejaklack och, icke minst, Hollywood-vänstern. Jo, man försöker göra vad man kan i det pågående ”kulturkriget”. Contra behöver varje form av stöd, så en prenumeration från dig vore naturligtvis välkommen. Vi kämpar på…


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: