Islamismens sjuka våld

http://www.truthtube.tv/play.php?vid=522

Ovan finns en länk till en video som visar vilka metoder de mest fanatiska anhängarna av islam är beredda att tillgripa. Jag vill, som det brukar heta i sådana här sammanhang, uppmana känsliga tittare att tänka sig för innan de bestämmer sig för att titta på den korta filmen.

Vi vet alla att det finns våldsbenägna muslimer som brukar kallas islamister. Det är den sortens trosanhängare som anser det vara legitimt spränga sig själva i luften och ta med så många ”fiender” som möjligt in i döden. Dessa fiender är i många fall kvinnor och barn samt även andra muslimer. Fenomenet självmordsmördarbombare finns endast inom den muslimska världen.

Det finns emellertid terrorister av olika slag, inte bara sådana av muslimsk trostillhörighet. I Uganda finns exempelvis en gerillarörelse som kallar sig själv ”Herrens befrielsearmé”, vilken påstår sig vilja upprätta ett samhälle grundat på Tio Guds bud. Bland de metoder dessa terrorister använder sig av kan nämnas mord på män, kvinnor och barn samt våldtäkter.

Ett av de tio budorden lyder som bekant ”Du skall icke dräpa”…

Alla vettiga människor tar avstånd från våld och terror, inom och utanför politiken. Det finns några viktiga undantag: de flesta är överens om att det är tillåtet att försvara sig själv och/eller sitt land vid ett fientligt angrepp, samt att polis- och försvarsmakterna har rätt att bruka våld vid så kallade skarpa lägen. Utöver detta finns i ett civiliserat samhälle inte något utrymme för våldsanvändning.

Det är dock tyvärr alltför vanligt att våld och terror brukas ändå. I kriminella sammanhang, naturligtvis, men också när det gäller att kämpa för så kallade högre syften. Det kan gälla politik eller religion. Väpnade gerillarörelser förekommer på olika håll i världen, exempelvis på Sri Lanka där de Tamilska tigrarna härjar vilt och inte tvekar att angripa sjukhus. I Indien har kristna trosbekännare helt nyligen attackerats av nationalistiska hinduer med tusentals dödade och sårade som följd. Och så har vi fenomenet med islamistiska terrorgrupperingar, där Al-Qaida, Hamas, Islamiska Jihad , Muslimska brödraskapet och Hizbollah är de mest kända. Väl att märka är att dessa och liknande grupper backas upp av islamiska diktaturer såsom Iran, Syrien och Saudiarabien.

Med detta vill jag inte säga att all form av gerillaverksamhet är oberättigad. De så kallade skogsbrödernas väpnade kamp mot den sovjetiska diktaturen i Baltikum ser jag som helt rättfärdigad, liksom motståndet mot Hitler-regimen i Tredje riket. UNITAs frihetskamp i den kommunistiska MPLA-diktaturen är ett annat exempel. Jag har också förståelse för den judiska gerillaverksamheten gentemot britterna under det palestinska mandatets slutskede.

I vissa politiskt korrekta sammanhang hör det inte till god ton att påpeka, att de olika Jihad-grupperingarna har en islamsk trosuppfattning och grundar sitt blodiga hantverk på tolkningar av Koranen och andra muslimska bekännelseskrifter. Detta kallas ”islamofobi”, och ju större den islamska kommuniteten i ett givet land är, desto känsligare brukar det vara med islamkritik. Eller med uttryck för en proisraelisk och/eller en projudisk inställning. Nyligen såg vi i Sverige hur politiker och präster i en norrländsk stad var beredda att ställa in ett fackeltåg till minne av Förintelsen, med tanke på att detta kunde uppfattas som propaganda för Israel. Nå, ett fackeltåg kom lika fullt till stånd och det kunde dessbättre hållas utan incidenter. Uppståndelsen i fråga visar dock hur bräcklig yttrande-, mötes- och demonstrationsfriheten är i vårt sårbara demokratiska samhälle.

Att ordna en proisraelisk demonstration i dag kan vara förenat med livsfara. I Malmö hände det för någon vecka sedan att pro-Hamas-element på arabiska skanderade ”Hamas! Hamas! Hitler! Hitler!” I Amsterdam i början av januari skreks det, likaledes på arabiska, ”Död åt judarna!” och ”Gasa judarna!” Mitt i smeten bland Hamas-anhängarna fanns den socialdemokratiske holländske politikern Harry van Bommel, som nu polisanmälts för sin insats. Detta skulle mycket väl kunna hända vår egen mjukissossa Mona Sahlin, som har lagt sig till med ovanan att röra sig i sammanhang där israeliska flaggor bränns och militanta slagord ropas.

Gå gärna in på Hans C. Petterssons utmärkta blogg ”Jihad i Malmö” för mer information:

jihadimalmo.blogspot.com

Inom den politiska korrektheten brukar det ofta påpekas, att också kristendomen har ett våldsamt förflutet. ”Tänk bara på korstågen och inkvisitionen!” brukar det heta. Ja, visst kan vi tänka på och ta avstånd från sådana otrevliga företeelser. Problemet är bara, att medan de kristna våldsdåden ägde rum för 500-1000 år sedan så sker det islamistiska våldet i dag. Just när du läser detta spränger sig kanske en självmordsbombarmördare i luften och mördar ett stort antal oskyldiga i Pakistan, Afghanistan eller Irak. Och medan de korstågsfarare som for slaktande och brännande fram på 1000-1200-talen inte kunde finna minsta sanktion i den kristna Bibeln för sin verksamhet, finns det gott om Koran-ställen som kan motivera jihadisternas mord- och terrorverksamhet.

Till dem som påtalar de hårda lagar som Moses instiftade kan sägas, att det var många hundra år sedan kvinnor stenades och homosexuella avrättades enligt judisk lag. I den muslimska lagen sker än i dag rutinmässigt sådana bestraffningar. Faktum är ju, att islam kunde spridas just tack vare de erövrings- och plundringståg som anbefalldes och leddes av profeten Muhammed själv! Medan Jesus Kristus, fridsfursten, uppmanade sina anhängare att vända andra kinden till och att sticka svärdet i skidan. Enligt Jesus skulle vi till och med älska våra fiender.

Jag vill slutligen understryka, att jag har full respekt för de laglydiga och fromma muslimska trosbekännare som inte anammar våldet som medel i politiken eller religionen. Heder åt dessa, vare sig de bor i Iran, i de palestinska territorierna i Det heliga landet, i Irak eller i Sverige. Eller annorstädes. Det är min övertygelse att islam har en viktig och godartad roll att spela i dessa de yttersta av dagar.

Men då måste religionen i fråga och dess trosanhängare göra upp med de terrordyrkande islamisterna!

Explore posts in the same categories: Islamism

8 kommentarer på “Islamismens sjuka våld”

 1. Jacob I Says:

  Hej igen, Tommy!
  Den länk till Truth-tube du lagt ut fungerar inte. Innehållet till den film du hänvisat till var väl för känsligt, vad vet jag! Vi vet dock mycket väl att även i vår upplysta tid tillämpas i vissa muslimska länder såväl spöstraff och stympning. Barbariska betéenden som i vår del av världen avskaffades i och med upplysningen.
  Vad beträffar de kristna korstågen, som vissa så gärna hänvisar till, var dessa resultatet av den muslimska agressionen på 1000-talet, och igångsattes efter vädjan från de ”otrogna” (icke-muslimer) i mellanöstern som drabbats av islamisternas terror.
  Tack för ännu ett i raden av tänkvärda inlägg.

 2. Tommy Hansson Says:

  Hej! Länken fungerade när jag testade alldeles nyss (21.55 5/2). Du kan kanske pröva igen? Om du inte lyckas kan jag avslöja att den visar hur en 12-årig islamist skär huvudet av en liggande man

 3. C G Holm Says:

  Jag tycker att Din inställning till korstågen är ensidigt negativ. Korstågen var ett försök att befria de områden som arabiska muslimer tidigare erövrat med våld. En helt legitim uppgift, som tyvärr bara hade en i tiden begränsad framgång.

  Säkert kan vi misstycka till de metoder som korstågarna använde. De skulle idag inte anses särskilt civiliserade, men det skulle ju inte heller saracenernas dåtida metoder anses vara.

 4. Tommy Hansson Says:

  Du har rätt i att det inte var något större fel på tanken bakom korstågen. Saracenerna (muslimerna) var först med att bruka våld i Det heliga landet och de kristna operationerna var ett svar härpå. Man kan dock tycka att företrädare för den kristna civilisationen skulle bete sig avsevärt bättre än vad Muhammeds anhängare gjorde, vilket inte var fallet.

 5. benke Says:

  Tommy,

  Du har startat en lysande blog som förhoppningsvis kommer att växa och bli opinionsbildande så småningom. Jag vet att det är många om det, och att en såpass ”snäv” blog, om du ursäktar ordvalet, har svårt att slå igenom i bruset.

  Din blog bjuder på mycken info som många i vårt samhälle inte har en aning om. Skälet till att denna info inte når de flesta är att den är politiskt inkorrekt och därför aldrig kommer att rapporteras av våra stora medier. Jag brukar säga (till harm för de flesta när jag tar upp det) att det är fördummande att se på statstelevisionens nyheter samt att läsa Aftonbladet på nätet. (Samma gäller förstås papperstidningen samt en massa andra tidningar också men det är inte det som är poängen.)

  Vad gäller Jesus och citatet ”att vända andra kinden till” innebär inte att man skall göra sålunda med sina fiender. Meningen med detta är att man inom familjen, man, hustru, barn och släktingar, inte skall slå eller straffa den som gått en emot. Istället för att slå tillbaks i dessa sammanhang så skall man vända andra kinden till. Detta gäller inte nationalstater eller grupper av fiender. Det har alltid varit en missuppfattning vad gäller detta.

  Fortsätt ditt goda arbete Tommy!
  /benke

  • Tommy Hansson Says:

   Ja, man hoppas ju att budskapet skall nå fram på något sätt. Du skriver tänkvärt om detta att ”vända andra kinden till”. Jag är böjd att hålla med!


 6. Lycka till Tommy Hansson. Nu åkte din blogg bland Favoriter.

  Mvh / LubbeF

 7. hulda3 Says:

  Skulle vilja se videon du rekomenderar men det verkar vara något fel. Kan du rekomendera en annan länk?

  Bra blogg


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: