Bögfestivalen är över oss!

I dessa dagar skrivs det spaltkilometer i pressen om Melodifestivalen, de svenska uttagningstävlingarna till Eurovision Song Contest i vår. Egentligen borde det väl heta Bögfestivalen, eftersom dessa jippon på senare år mer och mer utvecklats till att bli de homosexuella männens egna angelägenheter. Och ve den som vågar ifrågasätta denna tingens ordning!

Några vågar emellertid göra just detta, ifrågasätta bögdominansen. Trummisen ”Crash” i det svenska så kallade pudelrockbandet H.e.a.t  har väckt uppmärksamhet genom att i Expressen den 13/2 uttala sig på följande sätt: ”Vi ställde upp för att det ger bra PR. Det är klart att det i vår bransch är okreddigt att vara med här. Man är rädd att folk ska säga ‘ni kan inte vara med i den där bögschlagern’.” Så får man naturligtvis inte säga om man vill undvika att ådra sig schlagerkoryféernas vrede.

Alexander Bard, bisexuell frontfigur i gruppen B.W.O (uttytt Bodies Witouth Organs), ifrågasätter i Expressen H.e.a.t:s  medverkan i schlagertävlingen, medan Sveriges televisions programledare Fredrik Eklund blir upprörd och menar att ”Crashs” uttalande ”tyder på en oförståelse inför Melodifestivalen och homosexuella i stort.” Sångarduon Lili & Susie tar till knepet att förlöjliga H.e.a.t:s ståndpunkt genom att kalla dem ”små och gulliga” med förhoppningen att de ”förhoppningsvis växer upp.”

Man kan naturligtvis kalla bråket för storm i ett vattenglas och även hävda, att en pseudohändelse som Melodifestivalen inte är mycket att ödsla ord eller åsikter på. Jag har en annan inställning i just det här fallet. Melodifestivalen, även kallad Schlagerfestivalen, var länge en klassisk schlagertävling med pålitliga och seriösa deltagare som Siw Malmqvist, Lill-Babs, Lasse Lönndahl, Björn Skifs, Ted Gärdestad, Carola med flera. Fortfarande dyker det upp en och annan artist som man kan känna respekt och sympati för.

Melodifestivalens urartning mot glammigt bögjippo började med att ett antal homosexuella män för en del år sedan gick ut och förklarade sin kärlek till schlagerkonsten och särskilt till ABBA. Calle Norlén var en av dessa, Jonas Gardell en annan. Så blev gamle schlagersångaren Christer Björkman, själv svensk Eurovision-representant med sången ” I morgon är en annan dag”, auktoritär boss för Melodifestivalen. Eftersom Björkman vid det laget ”kommit ut ur garderoben” som bög, föll det sig förstås naturligt att han i hög grad kom att sätta sin prägel på hela tävlingen. Mark Levengood och hans partner Jonas Gardell framträdde för några år sedan i tävlingen som spektakulära ”queens”, och sedan har det bara rullat på med speciell uppmärksamhet för bögartister som Magnus Carlsson, Alcazar och nämnde Bard.

Björkmans medvetna strategi att förvandla Melodifestivalen till ett bögjippo, i sitt slag nästan i klass med den årliga så kallade Pridefestivalen i Stockholm, är enligt min personliga åsikt inte så oskyldigt som det kan förefalla. Genom att den homosexuella livsstilen på detta sätt, låt vara indirekt, får rikstäckande uppmärksamhet och så att säga tar klivet in i våra vardagsrum permanentas bilden av bögeriet som en etablerad och acceptabel företeelse. Detta ligger givetvis väl i linje med den hjärntvätt som svenska folket (och andra folk) utsatts för under cirka 20 års tid. Den som går däremot hängs ofelbart ut som ”homofob” och riskerar dessutom att dömas för hets mot folkgrupp.

Den bakomliggande förutsättningen för den allestädes närvarande bögpropagandan är, att homosexualitet inte är något man väljer utan att det ligger i generna.  Med andra ord, den homosexuelle/a har inget val – han eller hon MÅSTE leva ut sin läggning! Det är för övrigt det absolut enda fallet då det i den politiskt korrekta diskursen anses att arv och gener har ett avgörande inflytande på mänskligt beteende. Normalt brukar det ju hävdas att miljöns påverkan betyder allt.

Det finns emellertid studier som visar, att homosexualitet visst är något som kan väljas. Eller, för att vara litet provokativ, homosexualitet kan faktiskt botas. Jag har nyligen läst en stark skildring  (Gospel media, 2008 ) som har titeln ”Inte längre gay” och är skriven av den före detta holländske bögen Richard Oostrum i samarbete med Hans Frinsel. Berättelsen handlar om en ung man som är osäker på sin sexualitet men, av personliga skäl, börjar förverkliga sina homosexuella tendenser. Det dröjer inte länge förrän han helt identifierar sig med gaykulturen och alltmer kommer att se sig som en ”ambassadör” för denna. Han är för övrigt duktig simmare och representerar Holland i ”Gayolympiaden” i New York 1994.

Richard Ooostrum är emellertid också intresserad av livsåskådningar och religion och väcks efter hand till insikten, att hans homosexualitet – Oostrum måste dessutom betecknas som promiskuös – rimmar illa med hans kristna tro. Efter en frälsningsupplevelse får han kraft att bryta med bögeriet och blir en kristen förkunnare, gifter sig med en brasiliansk kristen kvinna med vilken han slutligen får barn.

Inom den svenska frikyrkligheten finns fortfarande, på sina håll i alla fall, en visshet om att homosexualitet inte kan förenas med en kristen överytygelse. Så är, som alla vet, inte fallet med Svenska kyrkan. Här florerar ej sällan en regelrätt homosexromantik, ett faktum som är ett direkt resultat av det inre förfall som förhärjat samma kyrka sedan lång tid tillbaka. För många, präster inräknade, tycks detta vara världens viktigaste fråga trots att endast någonstans mellan en och tre procent av den manliga befolkningen i ett givet land kan antas vara homosexuella. För kvinnor är procenttalen ännu lägre. För mig är och förblir det en gåta hur en person som anser sig vara kristen kan vara homosexuell eller godta ett homosexuellt beteende. Det finns ju få frågor där det råder större konsensus i Bibeln än just denna. Man kan rimligen inte med fog kalla sig kristen om man inte bryr sig om vad som står i det viktigaste kristna grunddokumentet!

För den som tvivlar kan jag rekommendera en läsning av Romarbrevet 1:24-28, där Paulus – arkitekten bakom  den kristna religionen – säger sin mening om detta slags synd, en synd och ett perverterat beteende som går stick i stäv med själva Guds skapelseideal: Gud skapade ju Adam och Eva, inte Adam och Steve…

Homosexuella personer utmålas ofta som fria och lyckliga i sin identitet. Den bilden ljuger. En individ som beslutar sig för att, av en eller annan anledning, bli aktiv homosexuell utsätter sig i själva verket för en andlig härdsmälta som undan för undan förvrider personligheten hos vederbörande. Därför är det djupt tragiskt att så gott som hela samhället, med regeringen i spetsen, ställer sig bakom den idealisering av den homosexuella livsstilen som präglar vår tid. Unga människor som kämpar med sin homosexualitet uppmuntras, rentav uppmanas, att leva ut sina impulser i stället för att, som rätteligen borde ske, avrådas därifrån.

Det finns därför all anledning att ansluta sig till den uppmaning som förre ärkebiskopen Bertil Werkström riktade till homosexuella för ett antal år sedan, nämligen den om att leva i celibat.

Om Melodifestivalen hyser jag slutligen inga illusioner längre. Möjligen kan man hoppas på att H.e.a.t:s exempel, att säga sin hjärtas mening om Melodifestvalens urartning, skall följas av flera. För övrigt är det inte utan att jag drömmer mig tillbaka till den tid då Siwan, Lill-Babs och Lasse var frontfigurerna inom schlagervärlden.

Explore posts in the same categories: bögjippon, gayvärlden, Melodifestvalen

30 kommentarer på “Bögfestivalen är över oss!”

 1. benke Says:

  Det finns inget samhälle/civilisation i människans historia som har tillåtit samkönade äktenskap. All den historia vi känner till som går tusentals år tillbaks som aldrig godkänt homoäktenskap, men som ibland godkänt homorelationer, är något som dagens fria sexprofeter inte förstår.

  Det är samhället som sätter gränserna, det funkar inte om barn får för sig att man som en pojke kan gifta sig antingen med Anna eller Per. Den förvirringen bejakas av de ”fritänkande”, men som leder helt fel. Det sunda samhället har en roll i detta.

  Manliga och kvinnliga skillnader skall bejakas av samhället. Allt annat leder till något osunt.

 2. olof den andre Says:

  H.E.A.T gick väl vidare ?. Utmärkt

 3. Tommy Hansson Says:

  Jo, de gjorde visst det. Där fick Bard!

 4. Jacob I Says:

  Var själv i många år anhängare av melodifestivalen, precis som populärmusiken i allmänhet ligger mig mycket varmt om hjärtat. Jag minns Brighton 1974 och vilken glädje man kände då Abba för Sveriges räkning tog hem segern. Då höll man tummarna för de svenska bidragen (som i hockey för Tre Kronor).
  Nuförtiden bryr jag mig inte. Konstaterar med fog att kvaliten vad beträffar såväl artister som låtskrivare har sjunkit katastrofalt, ej heller att förglömma vansinnet med flera deltävlingar, vilket endast innebär fler pekoral att ta sig igenom. Suck!
  Har själv slutat att kalla detta jippo melodifestival,
  nuförtiden kallar jag det helt enkelt: ”GAY PRIDE 2”, eller ”SVERIGES STÖRSTA AMATÖRTÄVLING”.

  Att samhället tycks ha kapitulerat för den homosexuella livsstilen och försöker lansera detta betéende som fullt normalt i takt med naturen är minst sagt beklämmande.
  Jag tillhör dessa som verkligen äcklas av att på bästa sändningstid se två personer av samma kön hångla i TV-rutan. Bara tanken att själv ha ett intimt förhållande med en man får mig att kräkas.
  Min uppfattning har alltid varit att det finns en mening i att vi är skapta som hanar eller honor.
  Är det kanske mig det är fel på?

 5. Tommy Hansson Says:

  Nej, Jacob I, det är inte dig det är fel på. Det är samhällsetablissemangets fel som har kapitulerat för böglobbyn.

  Du har rätt om Melodifestivalen. Det verkliga lågvattensmärket alla kategorier var väl när den könsopererade israeliskan/israelen vann Eurovision Song Contest för några år sedan.

 6. Anonym Says:

  Så smaklöst. Du och SD kritiserar islam, men du tycker att kristendomen borde ha större inflytande? Hypocrisy much. Och bara så du vet det, man väljer inte att bli homosexuell, däremot kan man välja huruvida man vill vara en intolerant skitstövel eller inte.

 7. Tommy Hansson Says:

  Självklart tycker jag som kristen att kristendomen borde ha större inflytande. Det vore väl väldigt märkligt annars?

  Och det är ett faktum att homosexualitet kan väljas. Jag visar ju det genom det bokexempel jag tar upp i texten. Har du inte läst min text?

  • Mattias Axelsson Says:

   Om du är kristen borde du uppföra dig och skriva som en sådan. Din dömande retorik speglar inte Kristus för fem öre.

   • Tommy Hansson Says:

    Den enda dom jag bryr mig om är Jesu egen,Mattias Axelsson. Bibeln är glasklar i den här frågan och det vet du mycket väl.

 8. Joakim Sjöstrand Says:

  Homofobi och rasism står tillsammans på samma grund av rädsla för förändringar. Det är väl ändå beundransvärt att en inflytelserik sverigedemokrat blottar sin inskränkthet så pass öppet.

  • Tommy Hansson Says:

   Homofobi, rasism, rädsla för förändringar, inskränkthet, bla, bla,bla…måste väl vara nåt slags rekord att få in så många floskulösa plattityder på knappt tre rader.

 9. yink Says:

  När var förr? Eftersom allt var bättre ”förr”? När var det optimalt? Här har du en kollega som är ungefär lika inskränkt… https://www.youtube.com/watch?v=L2XyqtvWF_g

 10. Tommy Hansson Says:

  Allt var kanske inte bättre förr…men något var det nog:

  https://tommyhansson.wordpress.com/2011/10/29/darfor-var-det-battre-forr/

  Robert Gustafsson är knappast min kollega (men rolig är han!).

  • Tulach Says:

   Du har väl insett att det inte finns något sammanhang i mänsklighetens historia där lagar , religion eller stadsskick har kunnat stoppa homosexualitet?

   • Tommy Hansson Says:

    Har aldrig påstått att det går att ”stoppa”. Däremot ska samhället inte uppmuntra det. Du har väl insett att det är en viss skillnad?

 11. Tulach Says:

  Idén att homosexualitet kan ”uppmuntras” är lika befängd som att det kan ”stoppas”. Min utgångspunkt är förstås inte densamma som din utan grundar sig på vetenskapliga studier.

 12. Tommy Hansson Says:

  HBTQ-propaganda i skolor och media kan naturligtvis mycket väl uppmuntra icke minst unga personer som är osäkra på sin sexualitet att ägna sig åt homosexualitet.

  Jag förvånas fortfarande över att gener anses betyda allt i sammanhanget. Givetvis kan även sociala förhållanden i hemmet och föräldrarelationen spela in.

  Sådant har betydelse när det gäller alla andra aspekter av personligheten och gör det givetvis även vad beträffar sexualiteten.

  • Tulach Says:

   Du kan förvånas hur mycket du vill. Varför 5-10% av mänskligheten blir homosexuella är inte klarlagt. Det finns olika teorier.

   Vi kan dock vara helt förvissade om att homosexualitet inte är ett val eller går att bota. Det finns det tillräckligt med beteendevetenskapliga och sociologiska studiier om.

   Du kallar det ”HBTQ-propaganda” jag kallar det information om mänskliga rättigheter och spridning av kunskap om diskrimineringslagen. Det kan trygga och stärka människor att vara öppna med sin identitet. Det finns annars en stor risk att människor som undertrycker sin identitet och person drabbas av psykisk ohälsa. Jag förutsätter att du som politiker borde ha ett visst intresse av att följa rådande lagstiftning.

   Det är lika lätt för en hetreosexuell att välja homosexualitet som för en homosexuell att välja heterosexualitet.

   • Tommy Hansson Says:

    Så nu finns det olika teorier? Så allt beror helt plötsligt inte på generna enligt dig. Intressant.

    Visst kan en homosexuell ändra sig. I min bloggtext hänvisar jag ju till en bok som bevisar just detta. I det fall läggningen beror på sociala faktorer i uppväxten är det självklart att det kan åtgärdas genom exempelvis terapeutisk behandling.eller genom en religiös väckelse, vilket det finns exempel på.

    Sedan är din angivelse om 5 – 10 procent rena glädjesiffrorna, troligen emanerande ur den otillförlitliga Kinsey-rapporten på 1940-talet, som till stor del byggde på intervjuer med män intagna i fängelser.

    Rör sig troligen om mellan 1 och 3 procent i vilket samhälle som helst.

 13. Tulach Says:

  Jag har aldrig påstått något om genetiskt arv du har gjort felaktiga antaganden om min utgångspunkt. Alla med ett väl utvecklat kritiskt tänkande vet att det finns flera förklaringsmodeller och ingen enskild som kan förklara homosexualitetens uppkomst.

  Ja, jag håller med om att det var dumt av mig att nämna procentsiffror i fråga om förekomst av homosexualitet. Nu hänger du upp dig på det och eftersom det egentligen inte finns någon tillförlitlig skattning så blir alla siffror antaganden, även dina.

  I och med det så undviker du min fråga om ditt intresse för mänskliga rättigheter och diskriminerinsglagstifningen.

  Apropå sk. ”tearpeutisk behandling” av homosexualitet så finns det ingen hittills prövad terapeutisk metod som varit framgångsrik i fråga om att ”bota” homosexualitet.

  Beträffande framgången att bli ”botad” med omvändelse så är den här artikeln väldigt intressant. Jag tar inte den bok du använder som hänvisning som en tillförlitlig källa.

  http://www.huffingtonpost.com/2013/06/20/exodus-international-shuts-down_n_3470911.html

  • Tommy Hansson Says:

   Om du inte anser att det genetiska spelar störst roll så förstår jag inte varför du menar att homosexualitet inte skulle gå att ”bota”. Allt annat beteende grundat i social miljö torde ju kunna reverseras.

   Om procenttal kan man förvisso diskutera, men ingen tar väl längre Kinseys 10 procent på allvar längre. Flera studier jag läst om nämner 1 – 3 procent.

   Nej, jag hade knappast väntat mig att du skulle ta en berättelse om en f d homosexuell, omvänd kristen på allvar. Den tillbakavisar ju din tes om att homosexualitet ej kan ”botas”. Att en kristen organisation som ägnat sig åt homosexuell omvändelse pudlar och ber om ursäkt är ju föga förvånande med tanke den massiva pressen från HBTQ-lobbyn och den förfärliga politiska korrektheten, som jag betraktar som det största hotet mot yttrandefrihet och demokrati i vår tid.

   Slutligen har du inte alls ställt någon fråga om mänskliga rättigheter och diskriminering. Vad du gjort är att påstå att du betraktar det jag kallar propaganda från HBTQ-lobbyn som spridning av information om mänskliga rättigheter samt diskrimineringslagstiftningen. Vi är alltså oense där, vilket förmodligen inte är mycket att göra åt.

   Naturligtvis anser jag i detta perspektiv inte heller att det är något brott mot några lagar eller mänskliga rättigheter att fritt uttrycka kritik mot HBTQ-lobbyn samt en homosexuell livsstil.

   Jag sätter härmed streck i debatten mellan oss.

 14. mimmi Says:

  Om din mamma skulle sagt till dig Tommy (i ett samhälle med andra normer understryker jag, så du verkligen förstår), ”du borde inte gifta dig med en kvinna, det är fel och inte enligt normen. Ett onaturligt beteende. Du borde gifta dig med en av samma kön, precis som alla andra”, hur skulle du känt? att behöva pressas in i en mall, fogas för att en viss norm säger det.
  Människan är en fri varelse som ska få fatta sina egna beslut och när det kommer till kärlek är INGET rätt eller fel.
  Jag är själv heterosexuell, och jag skulle inte vilja vara tillsammans med en tjej. Så varför uppmuntra en FÖDD homosexuell att göra något som strider dem emot?
  För även om det inte är vetenskapligt bevisat (vilket det iof är, men jag har inga källor att hänvisa till), så är det en människas rätt att själv få fatta beslut om vem denne vill vara som person och med, enligt de mänskliga rättigheterna som vi i sverige lever utifrån idag.

  självklart har du rätt att uttrycka dina åsikter, men du bör vara medveten om att du kommer möta mycket skit från människor som jag, som accepterar och tolererar människorna i min omgivning precis så som dem ÄR eller VILL VARA.

  tack och hej trångsynte sd-stolpskott

  • Tommy Hansson Says:

   Synd att du inte kunde hålla dig på en seriös nivå genom hela inlägget. ”Tack och hej trångsynte sd-stolpskott” drar ju ner helhetsintrycket på ett betänkligt sätt. Men ditt behov av att vara nedlåtande blev väl för stort, vilket i och för sig även framgår av meningen ”understryker jag, så du verkligen förstår”.

   Skall ändå något kommentera det du skriver. Ditt exempel med min mamma, där det förutsätts att homosexualitet är normen, är givetvis helt absurt eftersom ett samhälle där bögeri betraktas som det naturliga ¨sexuella beteendet mycket snart skulle få slut på människor: så kallade samkönade par kan nämligen inte få egna barn. Så min mamma skulle nog inte ha kunnat ställt mig den frågan, eftersom ingen av oss skulle ha funnits.

   Jag håller med om att personer som verkligen är födda homosexuella, oklart hur många de är, säkerligen skulle få det mycket besvärligt att ändra sitt beteende. Det är heller inget jag kräver, utan min inställning är att envar får ta ansvar för sin sexuella läggning. Gud avgör i slutändan vad som är rätt, inte jag. Naturligtvis finns dock alltid möjligheten att leva i självvalt celibat.

   Personer med tillägnad homosexualitet har då betydligt större förutsättningar att, om de så önskar, få behandling med exempelvis psykoterapi.

   Slutligen har jag inte de åsikter och övertygelser jag har för att bli populär, för att jag ”inte ska få skit”. Varsågod, överös mig gärna med hur mycket skit som helst om du tycker detta är viktigt för dig. Jag klarar mig.


 15. […] Tommy Hansson om homosexuella män, melodifestivalen och […]

 16. Anonym Says:

  men snälla människa, vafan vet du om att välja bort sexualitet då du själv är en straight jävla gubbe? aajuste du har läst en biografi :)))??? snälla lilla gubben ditt bäst-före datum har gått ut

 17. Tommy Hansson Says:

  ”Men snälla människa”…”. ”Straight jävla gubbe”. ”Snälla lilla gubben…”. I sanning tungt vägande argument.

  Små gubbjävlar som råkar vara straighta omfattas, sist jag kollade, också av yttrandefriheten. Även om möjligen damerna Romson och Schyman vill ha det annorlunda.

  • andersson66 Says:

   Glad att det finns kvar dem med sunda åsikter i ett annars så homostyrt Sverige, dessutom är cirka var 50nde man bög och en tredjedel av samtliga pedofilbrott begås av den 50delen!

   • Tommy Hansson Says:

    Ja, HBTQ-propagandan är onekligen kompakt i dessa yttersta av tider. Låt folk göra vad de vill i sina hem, men låt oss få slippa denna hjärntvätt i alla tänkbara sammanhang.

 18. Conny Gustafsson Says:

  Stackars dig Tommy.. det kan inte vara lätt att vara så okunnig

 19. Tommy Hansson Says:

  Det är det enda du har att komma med, stackars man?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: