Mohamed Omar igen

 

Mohammed Omar.

Den 13 januari publicerade jag ett inlägg om den nyfrälste islamisten Mohamed Omar, tidigare en måttfull muslim som var redaktör för den respekterade kulturtidskriften Minaret. Efter att ha gått ut i Expressen och bekänt sig till islamismen och bland annat uttalat sympatier för Hamas och flaggat för ayatollah Kohomeini som ett efterföljansvärt islamskt ledarexempel,  framhöll jag att Omar därmed hade mält sig ur varje seriös diskurs om den aktuella problematiken.

Sedan dess har jag, bland annat via bloggen jihadimalmo.blogspot.com, kunnat ta del av Mohamed Omars vidare öden och äventyr. Hans nya gig är att kommentera frågor rörande islam och islamismen på ”Islambloggen” i anslutning till tidningen Gringo, som numera är bilaga till Skånska Dagbladet. Omars insatser i debatten bekräftar tyvärr vad jag skrev i mitt tidigare blogginlägg om honom.

Omar svarade på några frågor som Pernilla Ouis ställt till islamisterna. Hon frågade bland annat om deras inställning till homosexualitet, vad islamisterna vill göra med dem som skojar med eller hädar mot profeten Muhammed och om den islamistiska synen på sex utanför äktenskapet. Tämligen relevanta frågor, kan tyckas. Dock inte i Mohamed Omars ögon. Så här valde denne Khomeinis självutnämnde apostel i Sverige att bemöta Pernillas frågor:

”Jag vill inte svara på Pernillas frågor. Jag skiter i hennes frågor…Pernilla kan dra åt skogen. Jag skiter fullständigt i hennes frågor. Jag vill inte ens läsa hennes inlägg. Jag vill skriva om sådant som intresserar mig, inte om sådant som intresserar Pernilla.”

Det är en gissning från min sida att Mohamed Omar – en gång i tiden känd som Eugen Omar – kände sig pinsamt berörd av det faktum att Pernilla Ouis är en muslim som konverterade till islam vid 21 års ålder 1986 och, med egna ord, ”var en del av den islamistiska rörelsen” (dock inte av dess mest hårdföra gren). Hennes tro kom bland annat till uttryck i att hon bar slöja under 18 års tid.

Mohamed Omar var som redaktör för Minaret, en tidskrift som jag gärna läste, en modest och verserad förespråkare för islam. I samband med den senaste Gaza-konflikten knäppte det emellertid tydligtvis till i Omars huvud, och han förvandlades till en fradgatuggande islamist vars debattinsats gentemot Pernilla Ouis ger begreppet ”sandlådedebatt” ett ansikte: ”Tyst med dig, jag vill inte lyssna på dig, det är jag som har rätt…”.

Så brukar det ju ibland bli när femåringarna munhuggs i sandlådan.

För övrigt kan rapporteras att polisen i Stockholm vänt sig till Stockholms moské i sin senaste rekryteringskampanj. Man söker nu polisaspiranter som är svenska medborgare mellan 19 och 30 år. Följaktligen anordnas fredagen den 27 februari ett rekryteringsmöte i Stockholms moské vilken är knuten till Islamiska förbundet, en avläggare till det i Egypten bildade Muslimska brödraskapet; det var terrorister härur som mördade Egyptens framsynte president Anwar Sadat 1981.  Stockholms moské hamnade på löpsedlarna för några år sedan, då man saluförde antisemitiska ljudband och hade kända Hitler-beundrare på föreläsningslistan.

Till Stockholms-polisen vill jag säga två ord: lycka till!

Till dem som tycker att man drar ner debatten till en onödigt låg nivå då man drar in Hitler i sammanhanget – ett resonemang  jag mött då och då och som jag kan ha en viss förståelse för – invänder jag, att det faktiskt är en realitet att militanta islamister – och andra muslimer med, för den delen – beundrar Hitler. Då jag själv besökte Betlehem på Västbanken 2005, hörde jag en palestinier säga att Hitler gjorde ett stort misstag: han lät bara mörda sex miljoner judar…

Och i Sveriges Gaza (alltså Malmö) skanderades för någon månad sedan  på arabiska: ”Hamas! Hamas! Hitler! Hitler!” Så det vore nog inte så dumt, trots allt, om det fanns fler poliser med arabiska språkkunskaper!

Ett annat faktum är att böcker som ”Mein Kampf” och ”Sions vises protokoll” är rena kioskvältarna i den muslimska delen av världen.

Explore posts in the same categories: Islamism, Mohamed Omar

2 kommentarer på “Mohamed Omar igen”

 1. Jacob I Says:

  Omars attityd påminner om Ahmed Rami, mannen bakom Radio Islam, som i slutet av 80-talet sände telefonväkterier över Stockholms närradio. Självfallet var mellanösternkonflikten det dominerande samtalsämnet, och när det ringde folk som strök Rami medhårds fick dessa hur mycket samtalstid som helst. Ringde däremot någon med annan åsikt fick Rami bråttom att bryta samtalet.
  Fullt förståeligt då det ju är svårt att argumentera för en sjuk sak!
  Vad beträffar mellanösternkonflikten råder som bekant stor okunnighet kring dess upprinnelse.
  Om konfliktens arkitekt Amin Al-Husayni, som man kan läsa om på
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Amin_al-Husayni
  talas det sällan. När denne 1936 var tvungen att fly brittiska Palestinamandatet efter att ha gjort sig omöjlig till och med för britterna, som ändå 1922 tillsatte honom som mufti i Jerusalem (deras största misstag), fick han politisk asyl i Nazityskland och hade ett personligt möte med ”führern” hösten 1941, en kort tid före beslutet om tillämpandet av ”den slutliga lösningen” i judefrågan.
  Bör noteras att Husayni var en av grundarna till Muslimska brödraskapet, var den som systematiskt hetsade den muslimska befolkningen i brittiska Palestina mot judarna vilket sommaren 1929 resulterade i det första ”arabupproret” vilket kan ses som första gnistan till hela konflikten. Efter andra världskriget var han den främste agitatören för ett ”jihad” mot den nybildade staten Israel, vilket som bekant resulterade i 1948 års krig. Sedan vet vi ju hur det har gått.
  Husayni fick så småningom en värdig efterträdare genom sin brorson, den ökände Yassir Arafat.

 2. Tommy Hansson Says:

  Tack, Jacob. Finns inte mycket att tillägga!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: