Tänk 8 – 10 procent!

”Mardrömmen kan bli verklighet.”

Så inleder Aftonbladet en artikel som kommenterar den senaste opinionsmätningen avseende väljarsympatier i regi av Aftonbladet/United Minds. Bakgrunden är att Sverigedemokraterna (SD) noteras för 4,6 procent och att partiet därmed – om dessa siffror skulle hålla sig till riksdagsvalet i september 2010 – får en vågmästarroll.

Sverigedemokraterna tycks nu ha stabiliserat sig på sympatital över fyra procent. I förra mätningen från United Minds fick partiet 4,8 procent, medan Sentio Research i april gav SD 4,4 procent. ”All time high” ligger på 5,5 procent.

Sådana siffror i opinionsmätningarna glädjer naturligtvis alla SD-hjärtan, så ock mitt hjärta. Men vi får inte låta oss nöja med detta. Som jag ser det har vårt parti betydligt större potential än så, när människor väl får upp ögonen för att SD faktiskt inte är något extremt parti med så kallad främlingsfientlighet som främsta nummer. Låt oss därför – och nu talar jag till alla partikolleger – tänka 8 – 10 procent!

SDs partisekreterare Björn Söder talar vid ett torgmöte. Riksdagen nästa!

Jag kan inte nog betona hur viktigt det är med en positiv inställning. SD kommer säkert att hamna under fyraprocentsspärren i ett antal kommande opinionsmätningar inför riksdagsvalet 2010 och kommer antagligen att råka ut för ytterligare skandalungar i form av infiltrerande journalister och annat. Låt oss dock inte nedslås av detta. Tvärtom borde vi glädjas åt det faktum att etablissemanget är berett att göra allt för att få oss att framstå i dålig dager, det visar att det är dödsförskräckt – och en sådan sinnesinställning håller inte i längden.

Dessutom är jag övertygad om att väljare som kan tänka sig att rösta på SD inte bryr sig så förfärligt mycket om skandalreportage av den typ som förekommit i SRs Kaliber. Ty vad fick de ambitiösa Kaliber-töserna fram egentligen? Efter omkring 100 bandtimmar lyckades man uppbåda ett fåtal citat från sverigedemokrater som kanske inte var så lyckade, men som likväl inte avviker märkbart från vad som brukar yttras kring vilket fikarumsbord som helst i vårt avlånga land. Inget som jag menar skadar partiet det bittersta.

I Aftonbladets/United Minds opinionspejling fick vänsteroppositionen 46,7 och alliansregeringen 44,8 procent av sympatierna, varmed alltså SD skulle få en vågmästarroll. Mycket kommer förvisso att hända under de 16 månader som återstår till riksdagsvalet. Det är inte säkert att SD får en vågmästarställning. Jag är emellertid övertygad om att vi kan få betydligt fler röster än de som för oss närmast över fyraprocentsspärren.

Varför skulle inte vi kunna bli ett parti av samma storleksordning och dignitet som Fremskrittspartiet i Norge och Dansk folkeparti i Danmark?

Invandrings- och flyktingfrågan är det som de flesta – för att inte säga alla – förknippar med oss sverigedemokrater. Det är en förvisso en avgörande fråga för vårt lands framtid och identitet. Ett ohejdat inflöde av människor från främmande länder och främmande kulturer – det vill säga en massinvandring – hotar med naturnödvändighet Sveriges identitet. Därför är det definitivt dags att inta en avsevärt mer restriktiv hållning än den vårt land hitintills har ådagalagt.

Jag menar dock att vi inom SD måste lägga ner mer kraft på att bredda agendan och höja siktet. Vi är inte och får inte vara ett ”enfrågeparti”. Som ett uttalat värdekonservativt parti finns det så mycket mer SD kan lyfta fram än enbart invandrar- och flyktingfrågan. Personligen är jag mest intresserad av att arbeta för ett realistiskt stärkande av vårt försvar samt att främja den traditionella familjens ställning i samhället. Dessa båda frågor ser jag som minst lika viktiga för Sveriges – och vårt partis – framtid som invandrarfrågan.

Folkförsvaret bör vara en sverigedemokratisk hjärtefråga.

När det gäller att profilera Sverigedemokraterna som ett parti som kan nå uppåt tio procent i nästa val – och det är bara en början – bör vi enligt mitt förmenande tänka ”politiskt inkorrekt”. SD skall helt enkelt vara det minst politiskt korrekta partiet som tänkas kan!

Därför är jag exempelvis kritisk till partiets acceptans av den gröna klimatpolitiken, som utgår från föreställningen om att moder jord hotas av temperaturhöjningar som anses emanera ur mänsklig aktivitet såsom utsläpp av växthusgaser på alla möjliga och omöjliga sätt. Den historiskt bevandrade vet emellertid att jordens klimat har skiftat genom alla tider. På vikingatiden var det exempelvis så pass varmt att Grönland var, just det, grönt…och det berodde garanterat icke på några utsläpp av växthusgaser från industrier och bilar!

 Grönland var helt grönt på vikingatiden – och är det delvis fortfarande.

På medeltiden slog det till och blev kallare, vi fick något som kallats ”lilla istiden” som höll i sig ända in på 1800-talet. Den klimatförändringen tillät exempelvis Carl X Gustaf och hans trupper att gå över Bälten och klå danskarna 1658. Klimatet och temperaturerna har sedan fortsatt skifta, och jag garanterar att inget av detta har haft något som helst samband med utsläpp av olika slag. Det får i stället tillskrivas aktiviteter inom solen. Så varför skall SD jamsa med de övriga, ängsligt politiskt korrekta partierna i miljö- och klimatfrågorna?

I  familjefrågan har SD redan en utomordentlig inställning med en lägre abortgräns än något annat parti inklusive KD och avvisande av samkönade ”äktenskap”. Som jag ser det bör SD spinna vidare på detta och lyfta fram familjepolitiken betydligt mer än vad som hittills skett.

Men, och jag upprepar detta, vi skall inte glömma frågan om invandring och flyktingmottagning. Den är och förblir en hörnsten i SDs identitet.

Nu skall vi under alla omständigheter se till att alla medlemmar och sympatisörer går man ur huse för att lägga sin röst på SD i valet till Europaparlamentet den 7 juni.

Det spelar ingen roll om man ”skiter i EU” (som det brukar heta) eller ej, det viktiga är att stärka SDs aktier med tanke på riksdagsvalet nästa år. Tänk så och det blir lättare att masa sig från sofflocket och till vallokalen.

Låt oss sverigedemokrater se till att Aftonbladets värsta mardröm besannas!

Explore posts in the same categories: "Kaliber", Aftonbladet, Björn Söder, Danmark, Dansk folkeparti, EU, EU-valet, familjefrågan, försvarsfrågan, Fremskrittspartiet, Grönland, Norge, riksdagsvalet, Sentio, Sverigedemokraterna, Sveriges radio, United Minds

13 kommentarer på “Tänk 8 – 10 procent!”

 1. olof den andre Says:

  Oavsett om du kandiderar till europa-parlamentet eller ej så tror jag att min röst blir på dig, på en SD-valsedel.

  • Tommy Hansson Says:

   Uppskattar förtroendet, Olof!

   Jag fick faktiskt en förfrågan i vintras om jag ville kandidera till EU-parlamentet men valde då att tacka nej.

 2. Marianne Says:

  SD ”det minst politiskt korrekta partiet som tänkas kan” det är helt rätt och jag är som du kritisk mot partiets flörtande med ”klimatindustrin”.SD måste våga driva sin egen linje och vara ALTERNATIVET i svensk politik. Du skriver så bra Tommy att en ”vanlig dödlig” knappt vågar skriva här.Vi ses på söndag!

 3. Jacob I Says:

  ”Mardrömmen kan bli verklighet”, skriver Aftonpravda.
  Nåväl, den ”mardrömmen” bjuder vi väl gärna på, eller hur!
  För oss med förståndet i behåll kan endast den värsta mardrömmen vara om Sverige efter valet 2010 begåvas med den dummaste statsministern genom tiderna: Måååna Fåååna!
  Men så illa verkar det ju inte vara om man får tro de senaste opinionsmätningarna.
  Vad SD beträffar så har ju dessa alltid varit underskattade i dessa mätningar, så när partiet nu rör sig mellan 4-5 procent kan det ju i verkligheten vara fråga om högre mandat. Men visst, jag håller med om att siktet bör ligga högre, minst till att (i den här omgången) bli det tredje största partiet.
  När SD väl har kommit in i riksdagen gäller det sedan att partiet håller ihop och sköter sina kort så vi inte får en ny demokrati i repris, så att säga!
  Klart är att det finns mycket för partiet att uträtta, och en mandatperiod räcker inte på långt när. Det svåraste är nog att komma ur detta vänsterliberala flumtänkande som förgiftat politiken de senaste 40 åren.
  I nuläge är det intressant att se vad som händer efter den 7:e juni.
  Har denna dag som idag är (27 maj) gjort min plikt i det avséendet och med min lilla röst fört SD närmare Europaparlamentet.

  • Tommy Hansson Says:

   Förvisso. ABs mardröm är vår önskedröm. Medan vår mardröm är att mysiga Mona blir statsminister…

   Jo, det är mycket att röja upp i vårt svenska Augias-stall!

 4. Lena Florbrant Says:

  Vill bara tala om för samtliga som läser denna sida att Tommy är en otroligt lojal o omtänksam familjefader, värnar om sin fru, dotter och oss vänner (jag vet som känner honom). Vad beträffar tidskriften Contra så är medarbetarna liberala/ konservativa utan extremistiska ”hangover”, vi vill att Sverige ska fungera och ta hand om våra äldre medborgare, samt de yngre förmågorna.
  Ha en fortsatt bra dag trots regnet.
  MVH
  lena_florbrant@hotmail.com

  • Tommy Hansson Says:

   Tack Lena, du skrev precis som vi kom överens om att du skulle göra…jag sätter in tusenlappen på ditt konto i dag.

   Skämt åsido, Lena överdriver nog litet om min person (även om ”en gör så gött en kan, en kan inte göre annat”, eller hur det nu var värmlänningen sa).

   Uppgifterna om Contra är förstås fullt korrekta.

   Ha det så bra själv, Lena!

 5. benke Says:

  Jag är väldigt glad att du har skrivit om SD på din blogg Tommy. För mig har SD varit ett nazianstruket parti på marginalen (med många trötta såssar som anhängare, sant eller inte), men jag har börjat förstå att så inte är fallet. Du har skrivit många kloka ord på din blogg som jag har respekt för. Just därför har jag fått upp ögonen för SD. Kan inte säga att jag kommer att rösta på SD, men jag kan inte heller avfärda partiet som jag tidigare gjort.

  Jag är en konservativ person som inte kommer att rösta på socialmoderaterna igen. Kvarstår möjligen (fp) pga att Björklund vill ha ordning i skolan, annars blir det en blankröst. Till dessa alternativ kan jag kanske addera SD, detta byggt enbart på vad jag läst på din blogg. Jag kommer att ta reda på mer om SD innan de får min röst, men jag vill att du skall veta att du gör bra PR för partiet.

  • Tommy Hansson Says:

   OK, Benke!

   Ja, jag har ju upptäckt att SD faktiskt inte bara är invandrarfrågan utan också engagerar sig i annat som en konservativ bör finna vara av godo – icke minst familjepolitiken, försvarsfrågan, åldringsvården, lag och ordning, EU-kritiken.

   Jag betraktar inte min blogg som en ”SD-blogg” utan tar då och då upp frågor om religion, utrikespolitik, kultur och annat som en typisk SDare kanske finner svårsmälta.

   Men även partipolitiken är ju viktig, och jag är övertygad om att SD i hög grad kan bidra till att skapa ett bättre Sverige.

   • benke Says:

    Jag var nyss inne på SD Göteborgs hemsida. Där finner man citat som: ”Bevara Göteborg göteborgskt”. Varför? Vem bryr sig? Rödgöteborg lär aldrig ändra sig. Själv är jag från Värmland. Det snackas om nationell solidaritet, att svenska folket är ”ett kollektiv”. Vidare skriver man att Göteborgs kommun (dvs skattebetalarna) skall garantera ”sina” invånare social och ekonomisk trygghet.

    Låter misstänkt vänsterpopulism för mig.

    Konservatism är för mig långt ifrån detta. Konservatism är: friheten att själv välja vilken sjukförsäkring man vill ha; friheten från att andra vill leva gratis på din lön (dvs höga skatter för de som producerar som skänks bort till soffliggare av politiker). Frihet att bära vapen för laglydiga medborgare. Frihet såtillvida att den som riskerar mycket i en affär också skall behålla merparten av vinsten. Frihet att köra den bil jag vill utan att gröngörlingarna har med det att göra.

    Konservatism är att ta ansvar för sina göranden och låtanden utan att någon annan har med det att göra.

    Häri går konservatism och kapitalism hand i hand. Kapitalism möjligjör äganderätt vilket är det mest basala för alla samhällen som vill gå framåt.

    Ingen har rätt att leva på den inkomst Du förvärvar. Alla har att försörja sig själv, allt annat är stöld (här bortser jag såklart från de som på ett aller annat sätt inte kan försörja sig, fysiskt eller psykiskt handikappade).

    SD har rätt i att historien är framtiden. Varje generation föds primitiva, man måste lära barnen vad som är rätt och fel. Reagan sade det bäst: ”Freedom is never more than one generation away from extinction. We didn’t pass it to our children in the bloodstream. It must be fought for, protected, and handed on for them to do the same. ”

    Tack för en utomordentlig blogg Tommy.

 6. Feminix Says:

  Hittade just hit. Länkar dig genast. Bra blogg!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: