Wilders visar vägen!

Så här dagen före Sveriges val till Europaparlamentet finns det all anledning att uppmärksamma valutgången i Nederländerna, där den kontroversielle Geert Wilders Frihetspartiet (PVV) blev näst största parti med cirka 15 procent av rösterna. Bara premiärminister Jan Peter Balkenendes Kristdemokratiskt upprop (CDA) blev större med omkring 20 procent.

Låt Geert Wilders visa vägen!

Det är  ingen överdrift att hävda att Geert Wilders är en av Europas mest kända politiker, detta till följd av hans kompromisslösa kritik av islam. Wilders har haft en plats i det nederländska parlamentet sedan 1998 och representerade först Folkpartiet för frihet och demokrati. 2004 presenterade han, tillsammans med partikollegan Gert-Jan Oplaat, en tiopunktsplan för en mer konservativ politik inom partiet omfattande bland annat strängare straff, utvisning av radikala imamer, nej till turkiskt medlemskap i Europeiska unionen (EU).

Gensvaret blev emellertid svagt, varför Wilders lämnade partiet för att 2006 bilda Frihetspartiet. Sedan den danska tidningen Jyllandsposten publicerat sina världsbekanta Muhammed-karikatyrer lade Wilders, som en solidaritetshandling, ut teckningarna på sin sajt vilket ledde till att han inom två dagar mottog fler än 40 mordhot. Geert Wilders lever sedan dess under ständigt statligt beskydd, eftersom man vet vad som kan hända: såväl den kontroversielle politikern Pim Fortuyn som filmaren Theo van Gogh har mördats av fanatiska promuslimer/muslimer.

I parlamentsvalet i september 2006 fick PVV 5,9 procent av rösterna och blev därmed Nederländernas tredje största oppositionsparti. Och enligt opinionsmätningar företagna i mars 2009 skulle Wilders parti bli Nederländernas största om det var val i dag. Det är tveklöst Wilders radikala kritik av islam som skapat denna popularitet. 2007 förde Wilders och hans parti fram förslaget att Koranen borde förbjudas i Nederländerna jämte Adolf Hitlers ”Mein Kampf”. Geert Wilders menar att Koranen är en fascistisk skrift som uppmanar till hat och våld och att den därför inte hör hemma inom den nederländska rättsordningen. Wilders lägger fram sin syn på islam och Koranen i sin kortfilm ”Fitna” (fitna är arabiska och kan betyda ”prövning”, ”frestelse” eller ”det onda”).

2008 bjöds Geert Wilders in till det brittiska Överhuset för att visa ”Fitna”, men sedan Lord Ahmed hotat med muslimska massdemonstrationer drogs inbjudan tillbaka. Wilders inbjöds visserligen en gång till, men då utfärdade det brittiska inrikesministeriet inreseförbud för Wilders som greps på Heathrows internationella flygplats i januari 2009 och deporterades tillbaka Nederländerna. Så fungerar den brittiska demokratin och friheten i dag!

Jag håller inte med Geert Wilders om att Koranen bör förbjudas, vare sig i Nederländerna eller någon annanstans. Inte heller anser jag att Hitlers ”Mein Kampf”, eller för den delen Lenins eller Maos skrifter, bör bannlysas. För mig är det en självklarhet att människor fritt måste få tillgång till alla slags skrifter för att själva kunna bilda sig en uppfattning därom. Inte heller anser jag att vare sig Koreanen eller islam står för renodlad ondska – det finns visserligen passager i Koranen som uppmanar till våld och terror mot ”otrogna”, men där finns också verser som talar om tolerans och barmhärtighet.

För att rätt förstå Geert Wilders och PVVs engagemang måste vi dock sätta oss in i den ohållbara situation som råder i Nederländerna, där antalet muslimer uppgår till en miljon av en befolkning på 16 miljoner. I Nederländerna, som troligen är Europas mest liberala och multikulturella land, har invandringspolitiken helt gått överstyr vilket medfört att landets muslimska kommunitet blivit en regelrätt stat i staten. Hatbudskap mot västerlandet predikas dagligen av otaliga radikala imamer och stödet för extremiströrelser av typ al-Qaida, Hizbollah och Hamas överflödar.

En scen från ”Sveriges Gaza”, som Malmö ibland kallas. Fanatiska muslimer försöker stoppa en pro-israelisk demonstration.

Nederländerna är inte ensamma om denna situation. Läget är praktiskt taget likadant i Tyskland, Storbritannien och Frankrike där myndigheterna anser sig tvingade till betydande eftergifter för att inte riskera stöta sig med muslimerna. Situationen är på väg att bli densamma både i Danmark och Sveriges tredje största stad, Malmö (den senare går numera under den föga smickrande beteckningen ”Sveriges Gaza”). Konstnären Lars Wilks, som framställt profeten Muhammed som rondellhund och därmed gjort bruk av vår grundlagsfästa yttrandefrihet, har ett pris på sitt huvud.

Det är förvisso sant att långt ifrån alla muslimer företräder en radikal typ av islam, men problemet är att det är extremisterna som bestämmer agendan och med långtgående hot tvingar sina fredliga trossyskon till underkastelse.

EU-valframgången för Geert Wilders Frihetsparti visar att åtminstone holländarna insett att västerlandets  värden om frihet, demokrati och tolerans hotas till sina grundvalar genom den muslimska massinvandringen. Det enda parti i Sverige som tar det islamistiska hotet på allvar är Sverigedemokraterna (SD).

Tveka därför inte om vilket parti Du skall rösta på i morgon söndagen den 7 juni. Låt Wilders visa vägen!

Explore posts in the same categories: "Fitna", "Mein Kampf", "Sveriges Gaza", Adolf Hitler, al-Qaida, Överhuset, Danmark, EU, EU-valet, Europa, Frankrike, Frihetspartiet, Geert Wilders, Gert-Jan Oplaat, Hamas, Heathrow, Hizbollah, Jan Peter Balkenende, Koranen, Kristdemokratiskt upprop, Lars Wilks, Lord Ahmed, Malmö, Mao Tse-tung, Mångkultur, Nederländerna, Pim Fortuyn, profeten Muhammed, Storbritannien, Sverigedemokraterna, Theo van Gogh, Tyskland, V. I. Lenin

10 kommentarer på “Wilders visar vägen!”

 1. Diariest Says:

  Tack för ett bra blogginlägg. Bra att du distanserar dig från Wilders krav på förbud mot Koranen, och även mot förbud mot Mein Kampf.

  Ett litet fel i förbifarten: du skriver att Pim Fortuyn och Theo van Gogh mördades av fanatiska muslimer, när det bara stämmer på den senare.

  SD är ett problem för en saklig diskussion om invandringen.

  Etablissemanget lyckas klara sig undan all sådan diskussion genom en massa pseudo-debatter om SD.

  Nu senast via patetiska artiklar på DN kultur av Jessica Kempe.

  Invandringens storlek borde eg. inte vara känsligare än bilismens storlek el. diskussioner för eller emot medlemskap i EMU, men tyvärr har debatten blivit
  ett slags symbol för medmänsklighet kontra omänsklighet.

  Det är ju fullkomligt barockt. Varför skall inte invandringens storlek kunna diskuteras som allt annat?

  Invandringens kostnader drabbar helt klart svensk skola, sjukvård och åldringsvård. Ändå får man inte diskutera det sambandet. Det är inte sann medmänsklighet. Det är moralisk förvirring.

 2. Erik P Says:

  Gillar din blogg skarpt. Men snälla, lär dig bildhantering. Det ser ju för taskigt ut.

  • Tommy Hansson Says:

   Pim Fortuyn mördades visserligen av den fanatiske djurrättsaktivisten Volkert van der Graaf, men som motiv för mordet sa han i rätten att han gjorde det för att hindra Fortuyn att utse muslimerna till syndabockar.

   Nej, jag tror inte det är SD som är problemet. Det spelar ingen roll vem som riktar kritik mot invandringen eller hur väl underbyggd kritiken är, vederbörande demoniseras likafullt. Problemet är den PK-kultur som håller det här landet i ett järngrepp.

  • Tommy Hansson Says:

   Tack. Och ledsen över att ditt estetiska sinnelag får sig en törn av min bildbehandling.

   Kan bara säga att det är den här varianten eller en blogg med endast texter som gäller.

   Och då tycker jag, trots allt, att en och annan bild lättar upp!

 3. ace Says:

  Bra skrivet. När det gäller Geert Wilders och Koranen tror jag bara att han sa att EFTERSOM Hitlers Mein Kampf är förbjuden i Holland så borde väl iså fall också i logikens namn Koranen förbjudas, eftersom den i likhet med Mein Kampf också manar till hat och våld. Det är ju en viss skillnad..

  • Tommy Hansson Says:

   Så ”Mein Kampf” ÄR förbjuden i Holland? Märkligt, i så fall, eftersom jag har mycket svårt att tänka mig att detta oerhört trista pekoral skullle kunna locka folk att bli nazister.

 4. ace Says:

  From Wikipedia: Mein kampf/ Current availability:

  ”In the Netherlands, selling the book, even in the case of an old copy, may be illegal as ”promoting hatred,” but possession and lending is not. The matter is generally handled as a matter of copyright infringement against the Dutch government, who owns the translation, though it refuses to allow any publishing. In 1997, the government explained to the parliament that selling a scientifically annotated version might escape prosecution. In 2015, the government’s copyright on the Dutch translation becomes void.”

 5. Tommy Hansson Says:

  Det där behövde jag, ace!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: