Skönt att vi slapp Ella!

Efter en osannolik upphämtning från nionde plats till en tätplats på Kristdemokraternas (KD) valsedel kan nu Alf Svensson, född 1938, förbereda sig på att flytta till Bryssel och Strasbourg för att sköta sitt värv som partiets representant i Europaparlamentet. Alf hade inför valet till och med en egen fanclub, bestående av personer såsom Ian Wachtmeister, Leif G. W. Persson och Gert Fylking.

Grattis, Alf Svensson! Din erfarenhet, ditt kunnande och din medmänsklighet gör dig till en perfekt representant, inte bara för KD utan i det större sammanhanget för Sverige.

Samtidigt kan jag inte låta bli att uttrycka viss tillfredsställelse över att vi slapp Ella Bohlin, född 1979, i Europaparlamentet. Inte för att hon är allt det jag inte är, det vill säga ung, snygg och kvinna. Eller därför att hon har varit med i Livets ord, som är en rörelse jag tycker har sina poänger. Utan för hennes fokus på snusförbud, alkoholrestriktioner och en tröttsam politisk korrekthet i miljöfrågan.

KDU-ordföranden, den uppfriskande konservative  Charlie Weimers, född 1982, har helt rätt i sin valanalys:

”Men det blev också enligt min mening för mycket av förbud i valrörelsen. Snusförbud och införselkvoter förstärker bilden av ett parti som vill ‘förbjuda allt det fula.’ (…)Det blev också för mycket miljö/klimat i valkampanjen.”

Weimers menar på sin blogg att miljö- och klimatengagemanget för KDs del blev mer en ”hygienfråga” än en ”profilfråga”, det vill säga partiet ville till varje pris ge ett intryck av att ha en väl genomarbetad klimat- och miljöpolitik för det har alla andra. Jag undrar i mitt stilla sinne när något parti, eller åtminstone någon framträdande politiker i vårt land, skall uppbåda tillräckligt civilkurage för att slita masken av alla domedagsprofeterande miljöknuttar.

http://weimers.wordpress.com/2009/06/09/valanalys-kd-ak-till-london-och-berlin/

 Charlie Weimers har rätt i sin valanalys.

Tyvärr tror jag inte Alf Svensson har det kuraget eller den insikten. Alf har dock andra berömvärda egenskaper, se ovan. Jag vill påstå att Alf Svensson är den bäste statsminister Sverige aldrig har haft – han hade varit perfekt i rollen som landsfader. Kunde inte undgå att bli imponerad av hans framträdande i SVTs TV-soffa i morse, när han med överlägsen närvaro och snabbtänkthet parerade alla K-G Bergströms mer eller mindre knepiga frågor.

Jag har inte alltid hållit med Alf Svensson i hans ställningstaganden genom åren. Som biståndsminister 1991-94 hade han en i mitt tycke väl sentimentalistisk hållning gällande Sveriges utlandsbistånd. Däremot var det han som fick representera regeringen och träffa Dalai lama vid dennes Sverige-besök när statsminister Carl Bildt inte hade modet att stå emot röda Kinas påtryckningar.

Alfs återkomst i de större sammanhangen – även om hans göranden och låtanden i Bryssel torde gå tämligen obemärkta förbi här hemma – visar slutligen att det är dags att sluta diskriminera personer med några år på nacken i politik och samhällsliv.

70 + behöver inte alls vara någon ålder!

Explore posts in the same categories: Alf Svensson, Bryssel, Carl Bildt, Charlie Weimers, Dalai lama, Ella Bohlin, EU-valet, Europaparlamentet, Gert Fylking, Ian Wachtmeister, K-G Bergström, Kristdemokraterna, Leif G. W. Persson, Livets ord, röda Kina, Strasbourg, SVT

5 kommentarer på “Skönt att vi slapp Ella!”

 1. Mikael Gustafsson Says:

  Kd behövs pga av att teorin om SD som vågmästare ska hållas levande, annars fyller de idag ingen som helst funktion.

  Kd föddes och sannolikt dör med Alf Svensson.

  Och Weimers? Han påstås vara ”konservativ”. Vad gör han då i Kd 2009?

  • Tommy Hansson Says:

   Håller med dig om KD och om Alf.

   Jag tror Charlie, som är en seriös konservativ tänkare, ger KD en sista chans fram till valet 2010.

   Men jag skulle gärna välkomna honom in i SD i dag!

 2. olof den andre Says:

  Tog trots allt en KD-valsedel och kryssade Tuve Skånberg, mest som en markering. Charlie Weimers verkar annars vara en klok man. Men som sagt hade du Tommy ställt upp på SD:s valsedel hade nog läget varit ett annat.

  • Tommy Hansson Says:

   OK, Skånberg har sina poänger. Liksom Sacrédeus, som jag kryssade vid något tidigare val(han kom in då).

   Om det sistnämnda kan jag bara säga att det blir ju flera val framöver…

 3. Mikael Gustafsson Says:

  Tycker att affären med Hägglunds pajkastning och förtal av Sacredius under EU-nomineringarna var ett lysande tillfälle för Weimbers att utåt bevisa sin status som trovärdig värdekonservativ.

  Han valde att vara tyst.

  Till SD? Han är i och för sig välkommen. Absolut. Men han lär inte dyka upp förrän Kd åkt ut.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: