Södertäljecentern vill hissa bögflaggan

Vad har egentligen hänt med gamla fina Centerpartiet, som en gång med sin värdekonservativa ideologi stod med båda fötterna i den äktsvenska myllan?

Frågan är berättigad sedan Tage Gripenstam, kommunalråd och gruppledare för Centern i Södertälje, för andra året i rad i ett öppet brev ställt frågan ”Kan vi inte hissa regnbågsflaggan under prideveckan i kommunhuset?” till kommunstyrelsens ordförande Anders Lago (S).

Tage Gripenstam, bosatt i den lantliga kommundelen Hölö, tog över som södertäljecenterns starke man sedan Kerstin Lundgren upphöjts till riksdagsledamot. Efter att ha suttit i fullmäktige på 1990-talet samtidigt som Lundgren kan jag för övrigt  intyga, att denna – i viss konkurrens med Miljöpartiets Gudrun Lindvall – var församlingens värsta pratkvarn. Någon böglobbyist var hon, såvitt jag  minns, dock inte.

Gripenstam och södertäljecentern vill enligt Länstidningen 11 juli att staden, genom att hissa regnbågsflaggan i stadshuset och övriga kommunala lokaler, skall ”visa stolthet för sin mångfald.” På tal om detta säger sosse-Lago att ”Jag är positiv för min del men det är inte jag som avgör frågan.” Enligt Lago har Södertälje kommun en ”flaggpolicy” där ”prideflaggan ännu inte ingår.”

Det tackar vi för. Samtidigt kan konstateras att kommunstyrelsen i kringlornas och tokarnas stad ”begärt och gett i uppdrag att policyn ska ses över.” Detta kommer emellertid med alla sannolikhet ej att hinnas med innan årets så kallade pridefestival i Stockholm sparkar igång med sedvanligt buller och bång. Nästa år, lagom till valet i september, lär vi dock få se bögflaggan vaja för vinden om inget oförutsett inträffar.

Gripenstams förslag är naturligtvis en spark i veka livet på alla värdekonservativa södertäljebor, det vill säga dem som ser det traditionella familjeidealet som samhällets ryggrad. Inte så få av dessa finns nog kvar inom ett Centerparti, som förhoppningsvis ännu inte helt tagits över av den nyliberala och amoraliska stureplansmaffian. Hur kommer dessa kärnväljare att reagera inför Gripenstams initiativ?

Jag minns fullmäktigekollegan Tage Gripenstam som en rekorderlig karl. Inte kunde jag tro att han skulle vara beredd att sälja ut centersjälen för en politiskt korrekt grynvälling. Förutom sina politiska uppdrag i Södertälje kommun sitter Gripenstam även i landstingsfullmäktige i Stockholms län och SLs styrelse.

Är han måhända ute efter att utses till ”årets hedersbög” eller liknande utmärkelse, att överlämnas av Babsan eller Levengood i samband med det desperat vulgära och aidsdoftande pridejippot i augusti?

Explore posts in the same categories: Anders Lago, Babsan, Centerpartiet, Gudrun Lindvall, Hölö, Kerstin Lundgren, Länstidningen, Marc Levengood, Miljöpartiet, Pridefestivalen, Södertälje, Tage Gripenstam

24 kommentarer på “Södertäljecentern vill hissa bögflaggan”

 1. Anneli Says:

  Han vill uppenbarligen bli av med de eventuella utomeuropeiska invandrarröster hans parti har.

 2. Jacob I Says:

  Känner inte till denna Gripenstam, men efter att ha läst ditt inlägg (och ditt minne av vederbörande som en ”rekorderlig karl”) är min gissning (med´utgång från att vederbörande själv är heterosexuell) att det rör sig om en mycket svag person med fallenhet för eftergift till starka lobbygrupper.
  Sådana finns det, tyvärr, alltför många av i dagens politik!

 3. Tommy Hansson Says:

  Jag tycker egentligen mycket bra om Tage Gripenstam som person och, ibland i alla fall, även som politiker.

  I likhet med så många andra politiker har han dock en fallenhet för att sätta upp fingret i luften för att känna efter åt vilket håll opinionsvindarna blåser.

  I den meningen är han säkert, i likhet med så många andra, en svag person.

 4. Tjica Nina Says:

  Det handlar inte om att känna efter vart opinionsvindarna blåser – utan att driva en politik som välkomnar alla.
  Till skillnad från vissa andra, verkar Gripenstam förstå sig på jämlikhet och demokrati. Om detta resulterar i många röster, har han väl gjort alldeles rätt. Eller?

  • Tommy Hansson Says:

   ”En politik som väkomnar alla”.

   Tala om svepande formuleringar. Då vill jag påstå att i begreppet ”alla” inryms faktiskt inte riktigt alla.

   Eller vill södertäljecentern också välkomna pedofiler, folk som har sex med djur, de som ägnar sig åt månggifte och nazister?

   Tror av någon anledning inte det.

   Så jag står nog fast vid det här om opinionsvindarna och den politiska korrekthetens primat.

   Jovisst, Tage Gripenstam är säkert en oförvitlig demokrat och anhängare av jämlikhet. Men så enormt många röster lär det väl knappast bli bara genom att han vill hissa bögflaggan?

   HBT-gruppen utgör, om vi skall vara ärliga, en försvinnande liten minoritet, låt vara med mäktiga uppbackare.

 5. Jonathan Says:

  Hej igen, Tommy, och tack för ännu en bra artikel! Jag betar successivt av ditt artikelarkiv och gillar verkligen vad du skriver.

  Jag har fört en diskussion med en homoaktivist som heter Tor Billgren och passade då på att länka till den här artikeln och till din andra artikel om Shamefestivalen. Du kan läsa diskussionen i kommentarerna till Billgrens blogginlägg ”Världen Idag måste våga diskutera konsekvenserna av det de hyllar”.

  Billgren försökte misskreditera dig genom att börja prata om något som kallas Moon-rörelsen. Jag har ingen aning om vad det handlar om och visste inte riktigt vad jag skulle svara. Om du har tid får du gärna hoppa in i diskussionen och platta till den där Billgren. Det skulle i alla fall jag tycka var roligt! Dessutom vore det förstås bra reklam för din blogg.

  Billgrens blogg finner du på adressen nedan.

  http://antigayretorik.blogspot.com/

 6. Tommy Hansson Says:

  OK. Jag har inget emot diskussioner om mina åsikter, vare sig bland strejta eller gaypersoner.

  Så du känner inte till den så kallade Moon-rörelsen, egntligen Unification Church eller Familjefederationen för världsfred och enighet?

  Mitt medlenskap där har annars berörts en hel del i diskussionerna för och emot mitt redaktörsskap för SDK, det mesta är skitsnack. Kan tänka mig att bögarna är upprörda på grund av rörelsens stöd för det traditionella familjeidealet och avståndstagandet från en homosexuell livsstil.

  Men jag ska kolla själv!

  Jag har skrivit ett blogginlägg som heter ”När får Fader Moon Nobels fredspris?”, som du stöter på förr eller senare när du går igenom mina artiklar.

 7. Tor Billgren Says:

  Tråden som sign. Jonathan hänvisar till ligger i länken i mitt namn ovan. Vart tog han vägen, förresten?

  • Tommy Hansson Says:

   Jag har redan kollat in den.

   F. ö. tycker jag, bortsett från våra uppenbara meningsskiljaktigheter, din blogg är intressant och välskriven och kommer att följa den framöver.

   Jonathan har jag haft fortlöpande kontakt med på andra av mina blogginlägg.

 8. Conny Gustafsson Says:

  Vad gör det om en färgglad och vacker flagga får vaja i vinden under 10 dagars tid, på vilket sätt stör det dig?

  • Tommy Hansson Says:

   Jag har inget emot flaggor med glada färger per se.

   Men:

   1. En kommun bör enligt min mening ha en strikt flaggpolicy och endast flagga för Sverige, gästande länder och den egna kommunen. Här rör det sig om ett politiskt/socialt budskap som jag dessutom

   2. vänder mig emot.

   • conny gustafsson Says:

    För det första är regnbågsflaggan inte någon BÖGFLAGGA. Det är en flagga som står för respekt för medmänniskor och tolerans. Dagens Prideflagga har inget med sexualitet att göra utan de färgerna togs bort för många år sedan.
    Liv, helande, solen, naturen, harmoni och anden. Du som troende borde väl fira med denna flagga hemma varje dag

 9. Tommy Hansson Says:

  Du får acceptera att andra människor använder annan terminologi och ser annorlunda på saker och ting. Det kallas tolerans.

  • conny gustafsson Says:

   Jag tolererar dig helt och hållet och du får gärna ha din Jesusmarsch och stå och sjunga gospel på Plattan och i Kungsan. Jag bryr mig dessutom mig inte om du lever i celibat tills dagen du gifter dig och att du gifter dig med en olikkönad.. Förstår inte riktigt varför du bryr dig om mitt sexliv och den parad jag går..

 10. Tommy Hansson Says:

  Bryr mig inte om ditt eventuella sexliv. Vad jag bryr mig om är HBTQ-lobbyns fortgående försök till hjärntvätt av svenska folket.

  • conny gustafsson Says:

   Hjärntvätt??? Vi uppmärksammas en vecka om året. Imorse såg jag hjärntvätt på SVT från Missonskyrkans missionsbåt och det var bara en av kristendomens 52 om året återkommande hjärntvättsprogram. Där stog 7-8 barn i åldern 3-ca 8 år gamla och sjöng om att Jesus är den man ska tro påVsdvet dessa barn om kristendom förutom det deras föräldrar hjärntvättat dem med?

   • Tommy Hansson Says:

    Så är det ju inte riktigt. Galor av olika slag, Gardells TV-serie, sit-coms…förekommer hela året och med ett enda budskap: bögeri är bra, de som inte håller med är homofober.

 11. conny gustafsson Says:

  Galan 1.5 timme om året. Sitcoms har nog inte sett någon som uppmanar till homosexualitet däremot har det på ett positivt sätt börjat visa även homosexuella i sitcoms och andra tv serier och det är väl inte konstigt eftersom vi finns i den vanliga världen. Jonas Gardells serie förespråkade väl inte homosexualitet utan tar upp en sorg en längtan och ett allvarligt problem. Har du överhuvudtaget sett den, låter inte så.

 12. Tommy Hansson Says:

  Precis. Allt som handlar om bögeriet i media framställer det i positiv dager. Annat är otänkbart. När såg du en förutsättningslös debatt om den homosexuella livsstilen senast?

  • conny gustafsson Says:

   vad finns det för negativt med att en viss del av befolkningen känner en kärlek för en samkönad? Ska man hitta på nåt så?

   • Tommy Hansson Says:

    Du vet lika väl som jag att det kan finnas invändningar. Till exempel från kristna utgångspunkter. Antar du vet om att homosexuella handlingar enligt Bibeln anses vara en synd.
    Streck i debatten här.

 13. conny gustafsson Says:

  Det är ju du som vill ha debatten och då ska du få den. Jag är fullt medveten om DIN kristna syn på homosexualitet men det finns andra kristna synpunkter också. Jag ska inte gå in på dessa men du säger att du inte vill det skall förekomma propaganda från Homolobbyn vad nu det är men din propaganda den ska inskränka på andras syn eller?

  • Tommy Hansson Says:

   Det är ju min blogg så jag bestämmer vilka kommentarer jag publicerar. Men OK, en omgång till då.

   Som jag ser det kan det bara finnas en kristen syn på homosexuella handlingar. Den finns angiven i Bibeln, så det är bara att läsa innantill. Om sedan Gardell och andra föredrar att bortse från det eller skämta bort det är det deras begravning.

   Jag har inget emot att HBTQ-lobbyn argumenterar för sin sak, vi lever ju i en demokrati. Problemet är ju att denna lobby inte vill att några andra synpunkter än dess egna skall få komma fram. Man har den fria debatten i ett strupgrepp. Den vill ha total hegemoni.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: