Klimatet som pseudoreligion

Jag har vid flera tillfällen tidigare tagit upp frågan om den globala uppvärmningen till behandling. Därvid har jag konstaterat, att det har utvecklats en politisk korrekthet som gör det hart när omöjligt för bedömare som inte är tvärsäkra på att mänsklig påverkan gör klimatet varmare att göra sina röster hörda utan att avfärdas som kufar och därmed marginaliseras i debatten.

Samtidigt har jag dessbättre också kunnat konstatera, att situationen inte är lika nattsvart för fritänkare och tvivlare på det politiskt korrekta klimatbudskapet som den en gång var. Disparata röster som inte tvekar att utmana etablissemanget och ingalunda ber om ursäkt för sina åsikter tycks alltmer göra sig gällande. Detta är utomordentligt tillfredsställande, icke minst i ett yttrandefrihets- och demokratiperspektiv.

 Per Welander, väl påläst klimatbloggare.

En av de mest konsekventa och pålästa bloggarna när det gäller att utmana det politiskt korrekta klimatkonceptet är den vid Kungliga tekniska högskolan (KTH) utbildade Per Welander med sin blogg ”Moderna myter”. I en bloggpost av den 17 augusti skriver Per under rubriken ”Polarexpeditioner i Arktis 2009” bland annat följande om isbildningen i det nämnda området:

”Det verkar som om sommaren 2009 kommer att överträffa 2008. Vi kommer då ha haft en tillväxt av sommaris i Arktis två år i rad. (…) Som grundregel när det gäller gammelmedia och då speciellt storstadspress, SVT och TV4 är att inte tro på deras ‘klimatlarm’. De är så gott som alltid falska.”

Per Welander och många med honom menar att det är vindar och havsströmmar som spelar störst roll för sommarisens utbredning i Arktis-området.

I ett tidigare inlägg fäster Per Welander vår uppmärksamhet på att 60 tyska forskare i ett öppet brev till förbundskansler Angela Merkel kallat den hallstämplade tesen om den globala uppvärmningen för en ”pseudoreligion”. De hävdar bestämt att mänskliga utsläpp av koldioxid inte har någon märkbar inverkan på jordens temperaturbildning. Forskarna uppmanar vidare Merkel att ompröva sin hittillsvarande position i frågan.

untitled

Diagrammet från januari 2014 visar på avsaknad av global uppvärmning 1999-2014.

Här följer en länk till Per Welanders läsvärda blogg:

http://www.moderna-myter.se/

Nyligen fanns också en hoppingivande artikel i klimatfrågan publicerad på debattavdelningen i Länstidningen i Södertälje. Det var företagaren, författaren och förre riksdagsmannen Lars Biörck från Oaxen som i ett inlägg rubricerat ”Dumt att vara tvärsäker i klimatfrågan” bland annat skrev:

”Långsiktigt påverkas jorden ständigt av olika klimatförändringar. Orsakerna är flera: soleruptioner, jordaxelns lutning, avstånd från solen, geotermiska aktiviteter. Kallare klimat betyder att isarna växer till, vi får istider som påverkar hela jordens klimat men också vattennivån i världshaven. Här handlar det om krafter som inte ens den teknologiska människan har förmåga att påverka.”

Lars Biörck har naturligtvis helt rätt i detta. Ändå har internationella organ såsom FN och EU tvärsäkert slagit fast, att det just precis är mänskliga aktiviteter som givit upphov till en viss klimatuppvärmning det senaste seklet. I december planeras en jättelik konferens i Köpenhamn där denna tes, under överinseende av statsminister Fredrik Reinfeldt som representant för EUs ordförandeland Sverige, skall cementeras ytterligare. Man kan vara fullständigt säker på att inga oliktänkande kommer att tillåtas göra sina röster hörda i Köpenhamn.

Det finns dock ingenting som hindrar att sådana röster tar sig ton i andra sammanhang. Det är i detta perspektiv välgörande att det existerar oberoende opinionsbildare som Per Welander och Lars Biörck!

Explore posts in the same categories: "Moderna myter", Angela Merkel, Arktis, EU, FN, Fredrik Reinfeldt, Köpenhamn, KTH, Lars Biörck, Länstidningen, Oaxen, Per Welander, Södertälje, Sverige, SVT, TV4

2 kommentarer på “Klimatet som pseudoreligion”

 1. Hasse Says:

  ”The warming of the climate system is unequivocal, as is now evident from observations of increases in global average air and ocean temperatures, widespread melting of snow and ice, and rising global mean sea level. The Earth’s average surface temperature has risen by 0.76° C since 1850. Most of the warming that has occurred over the last 50 years is very likely to have been caused by human activities.”

  Det går inte att förringa att mänskligheten påverkas av globala miljöproblem, såväl klimatförändringar som förstörelse av naturen och den biologiska mångfalden. Fisken går snart inte att äta på grund av de gifter som människan sprider i naturen. Människan förstör sitt DNA och sin arvsmassa genom påverkan av allehanda gifter som sprids via vattendragen, via maten och annat. Alla mediciner som spolas ned i våra toaletter återkommer i det sötvatten vi dricker och kommer att förstöra vår hälsa. Smink, hårvårdsmedel och deodoranter är cancerframkallande i hög grad.

  Hälsan påverkas också av avgaser och utsläpp, som f.ö. gör att intelligenskvoten sjunker hos dem som växer upp i sådana miljöer (främst i storstäder). Miljön påverkas också och förändras av alla utsläpp av koldioxid från bilar och industrier. Res till Bejing eller Calcutta och kolla hur folk mår i städer där det knappt går att andas. Varje dag i Bejing motsvarar ett intag av två paket cigaretter. Det är lätt att blunda för klimatproblem om man sitter i en svensk småstad och har det ganska bra, men glömmer bort att stora delar av den överbefolkade delen i världen utanför Sverige inte är så kul att vistas i. Klimatförändringarna är ingen pseudoreligion, de är ett hot mot mänskligheten.

 2. Tommy Hansson Says:

  Det är förvisso otrevligt med avgaser och liknande i storstäder. Därmed inte sagt att klimatalarmismen är en godartad företeelse,tvärtom faktiskt.

  Läs gärna kemisten och ekologen John Granbergs inlägg under ”Läsarnas Expressen” 1/9. Jag saxar:

  ”Man har i utsläppsdebatten fullständigt glömt bort att människan med sitt enorma individantal är den ojämförligt största utsläppskällan av koldioxid. Alla individer andas ut koldioxid i varje andetag, våra exkrementer bildar koldioxid och när vi skottats ned, bildar varje kolatom koldioxid när vi bryts ned.

  ”Nej, Naturvårdsverket och andra institutioner som försöker skrämma skjortan av folk med koldioxidnojan, ni är lika illa ute, som de var, som lurade halva Norrland att skotta ned älgköttet som innehöll Cs 137 efter tjernobylolyckan, när man övergick från Curie till Bq inom strålningsläran.”

  Jag står fast vid att klimatalarmismen är vår tids mest framträdande pseudoreligion.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: