Anna Anka till Sverigedemokraterna?

Okay då, ovanstående rubrik är kanske inte helt seriös. Jag tycker dock den kan duga som en litet provokativ ”banderoll” för det här inlägget om det stora mediafenomenet för dagen. Återkommer till saken i slutet på inlägget.

Jag försökte länge stå emot lockelsen att engagera mig i diskussionen om Anna Anka, som begynte med att hon medverkade i TV3s serie ”Svenska Hollywoodfruar.” Dels har jag en allmän avsersion mot det plastiga Hollywood, dels är jag skeptisk mot utpräglade mediaskapelser av vad slag det vara må. Ta till exempel de så kallade dokusåpor, som regelmässigt frambringar en djungel av meningslösa kändisar vilkas enda mål i livet förefaller vara att bli just – kändisar. Resultatet blir en ytterligare förflackning av ett redan ytligt och materialistiskt samhälle. Anna Anka måste väl vara ännu en länk i denna deprimerande hopplösa kedja, resonerade jag.

Anna och Paul Anka.

Men så slog jag mig ner i den bekväma TV-fåtöljen en sen kväll och zappade på måfå mellan kanalerna. TV8 och programmet ”Aschberg” kom upp, och vem hade han som gäst om icke just den omdebatterade fru Anka. Så jag tyckte jag kunde slötitta litet. Jag behövde inte titta många sekunder för att förstå den här kvinnans dragningskraft. Här fanns nämligen en karismatisk kvinna med en bred livserfarenhet som har den osedvanligt osvenska förmågan att säga precis vad hon tycker i kontroversiella frågor, i detta speciella fall särskilt kvinnans roll i äktenskapet. 

Att hon säger detta på ett självklart och charmigt sätt gör ju inte saken sämre. Att hon sedan retar gallfeber på den uppblåst politiskt korrekta kommuniteten här i landet gör det ännu mer tilltalande i mina ögon. Som ni förstår tillhör jag numera dem som fallit pladask för fru Anka…

Detta innebär inte att jag instämmer i allt hon säger. I Aschbergs program framförde hon exempelvis några tämligen dimmiga synpunkter på amerikanska uteliggare. Av dessa klär sig, om jag förstått fru Anka rätt, en hel del i stinkande lumpor, ställer sig vid allfarvägarna,  ser ömkansvärda ut med resultatet att de får in ansenliga penningsummor dagligen, samt tar därefter den undangömda Mercan från platsen med alla pengarna. Sådant kan kanske förekomma i enstaka fall men är nog inget utbrett fenomen.

Det Anna Ankas vedersakare främst retat upp sig på är emellertid främst hennes  inställning, att kvinnans grundläggande roll i ett förhållande är att behaga mannen. Om mannen till exempel vill att hon ställer upp på sexuella aktiviteter varje morgon så är det också hennes plikt att göra det, menade hon således i Aschbergs program.

De våldsamma reaktionerna – snarare överreaktionerna – på de värderingar Anna uttryckt säger emellertid, som jag ser det, mer om hur illa ställt det är i vårt samhälle än om de uttryckta värderingarna. Lägg här också märke till att det Anna sagt inte alls är allmänt accepterat i USA, som hon själv gärna vill låta påskina – USA är när det gäller hallstämplade jämlikhetsideal minst lika politiskt korrekt som någonsin Sverige. Fru Anka påstod hos Aschberg att det i USA är självklart att en man öppnar dörren för en kvinna – jag tillåter mig tvivla. Snarare tror jag det finns rätt stor risk att en man som gör detta i USA riskerar att få skiten stämd ur sig, i alla fall om han försöker öppna dörren för en av de vidriga feminazister som förpestar tillvaron för alla och en var där borta (och även här hemma)!

I grunden har nämligen Anna Anka rätt. I ett förhållande mellan en man och en kvinna är det faktiskt kvinnans förnämsta skyldighet att betjäna man och, i förekommande fall, barn. På motsvarande sätt är det mannens plikt att betjäna kvinnan och likaså sin avkomma. Jag hade önskat att Anna hade framhållit också detta, men så har väl inte varit fallet efter vad jag förstår, och det är förmodligen därför Nalin Pekgul skällt fru Anka för att företräda ”islamistiska ideal.”

Det här politiska gänget tillhör nog inte Anna Ankas trägnaste supportrar…

Anna Anka har en minst sagt intressant bakgrund. Hon föddes i Polen den 28 april 1971 men övergavs av föräldrarna och hamnade på ett barnhem. Vid tre och ett halvt års ålder adopterades hon av en familj Åberg i skånska Bjuv. 1993 ställde hon upp i skönhetstävlingen Miss Hawaiian Tropic och har varit kvar i Förenta staterna sedan dess. Under årens lopp har hon även ägnat sig åt modellyrket samt medverkat i mindre roller i filmer som ”Dum, dummare”, ”Specialisten” med Sylvester Stallone och ”Drop Zone” med Wesley Snipes. Statistroller i TV-serien ”Baywatch” ingår också i meritlistan. Anna har också arbetat som lärare på ett gym och skrivit en träningsbok för gravida.

Det stora karriärsteget kom naturligtvis när hon träffade den legendariske låtskrivaren och sångaren Paul Anka, med vilken hon 2006 fick sonen Ethan. Gifte sig gjorde dock paret först 2008, så traditionell moral är tydligen inte det viktigaste för Anna Anka. Tiläggas kan att Anna 2002 var gift i två (!) månader med en man som heter Yeager i efternamn och med honom fick numera sjuåriga dottern Ellie.

Här måste några ord sägas om Annas man Paul Anka, som är född i Kanadas huvudstad Ottawa 1941 och enligt Wikipedia är en av musikhistoriens mest framgångsrika låtskrivare. Den stora hitten heter förstås ”Diana”, som med 16-årige Paul som sångare gick till topps på hitlistorna världen över 1957. Paul har också skrivit ”My Way” åt Frank Sinatra och ”She´s a Lady” åt Tom Jones samt texter åt Nirvana. Detta CV förklarar mer än väl den lyx Anna tvingas framsläpa sina dagar i! Klicka på den här länken och lyssna till ”Diana”:

http://www.youtube.com/watch?v=fuTbB-d12A0

Alltnog. Anna Anka är enligt min mening inte bara en frisk fläkt utan snarare en befriande stormvind i ett Sverige, där det brukar slås ned med hökklor på allt som inte är tillräckligt i fas med vad som är tillbörligt att tycka. Hon har naturligtvis inte rätt i allting, men hon har förbanne mig rätt att uttrycka sin mening även om det inte passar en Nalin Pekgul eller en Mona Sahlin som hand i handske. Kristdemokratiske politikern Lennart Sjögren blev så till sig i trasorna att han välkomnade Anna in i sitt parti men backade efter bassning från KD-kvinnorna.

Det för mig osökt in på Anna Ankas eventuella framtid i mitt eget parti, Sverigedemokraterna. Varför inte (om hon själv vill, förstås)? Hon verkar ha ett överflöd av det civilkurage som onekligen krävs för att engagera sig aktivt i SD. Hon har heller ingenting att förlora – karriären och familjen återfinns i Förenta staterna, där man inte bryr sig ett vitten om svensk politik. Som jag ser det har hon den karisma och den verbala förmåga som krävs för att göra Sverigedemokraterna till Sveriges tredje största parti. Det må vara att hälften av Sveriges befolkning avskyr henne, men det är ändå inte bland denna hälft som SD-sympatisörerna står att finna.

Det finns dock ett stort ”men” när det gäller scenariot med Anna Anka i Sverigedemokraterna, eller i vilket politiskt parti som helst för den delen. En person med den här damens integritet och självsvåldighet låter sig svårligen inpassas i den disciplin som varje parti i ren självbevarelsedrift måste upprätthålla. Sedan gäller det också att finna en lämplig roll åt henne, vilket nog inte blir det allra lättaste.

Som sagt, förslaget om Anna Anka i SD är kanske inte helt seriöst från min sida. Men inte helt oseriöst heller. Låt mig kalla det ett spontant hugskott. Och det viktigaste är ju trots allt vad Anna Anka själv tycker.

Explore posts in the same categories: "Aschberg", "Baywatch", "Diana", "Drop Zone", "Dum, "Miss Hawaiian Tropic, "My Way", "She´s a Lady", "Specialisten", "Svenska Hollywoodfruar", Anna Anka, Bjuv, dummare", Ellie Anka, Ethan Anka, familjen Åberg, Frank Sinatra, Hollywood, Kanada, Kristdemokraterna, Lennart Sjögren, Nalin Pegkul, Nirvana, Ottawa, Paul Anka, Polen, Robert Aschberg, Sverige, Sverigedemokraterna, Sylvester Stallone, Tom Jones, TV3, TV8, USA, Wesley Snipes, Wikipedia, Yeager

14 kommentarer på “Anna Anka till Sverigedemokraterna?”

 1. Anka Planka Says:

  Ja hon är lustig den där ankan. Hoppas hon blir en bestående kändis.

 2. Mikael Gustafsson Säffle Says:

  Här måste jag för en gång skull anmäla avvikande uppfattning.

  Det är naturligtvis kul med en människa som säger saker som chockerar vår ängsliga samtid, i och för sig. Men för mig blir hon aldrig annat än en trashig klassföraktande clown om än med 25 uppassare. Snus är snus om än i gyllene dosor, och innehållet i den här diamantprydda vulgodrottningens fattiga hjärna ger jag inte mycket för…

  Helt klart ska man se sista avsnittet! 😉

  • Tommy Hansson Says:

   Jag kan förstå dina synpunkter, Mikael. Under den thrashiga och vulgoartade ytan anar jag dock icke obetydliga kvaliteter.

 3. JohannaV Says:

  Går Ankan in i Sd går jag ut. Så enkelt är det. En vulgär kvinna med minst sagt tveksam människosyn. Jag trodde vi var för alla människors lika värde.

  • Tommy Hansson Says:

   Det är vi väl också.

   Även om min tanke om Ankan i SD inte är så väldigt seriöst menad, så tycker jag ändå att hon är en frisk fläkt i den svenska – ankdammen…

 4. Hans Says:

  Kul med ankor, Anna har jag inte sett eller hört än (men undrat vad det är fråga om) Paul träffade jag när jag var liten pojk och i ungdomen hade jag en kompis som var lik Paul Anka, han hette … Tommy Hansson 🙂

 5. Tommy Hansson Says:

  Men det var väl inte jag, eller?

 6. Hans Says:

  Jag hade hoppats det men han var mörkhårig och det var i Örebro runt -75, Han är runt 45 år idag.

 7. Hans Says:

  hmm.. nej närmare 50 bör han vara..
  Iaf verkligen lik Paul Anka när de båda var runt 15 – 16. Som jag tyckte i alla fall. En trevlig grabb var det också.

  Jag ser fram emot att få höra Anna Anka snattra lite på teve.

  • Tommy Hansson Says:

   Nej, jag är ju lite äldre än så och uppväxt i Södertälje. Det finns ju två personer med samma namn som är eller har varit rätt kända – sångaren i gruppen ”Namelosers” och fotbollsspelaren i Malmö FF på 70- 80-talen.

 8. Hans Says:

  Ok känner inte till dom och den Tommy H jag kände har ”dunstat” för länge sen, vet inte årtalet han var född och inte var han bor idag.
  Så är det ju med många man kände förr i uppväxt-staden… för de flesta tror jag.
  Min blogg har också ”dunstat” idag, raderade allt, livsfilosofi och religion går ju inte att debattera på nätet.
  Det verkar som nästan alla seriösa i det gamet struntar i nätet.

 9. Tommy Hansson Says:

  Jag försöker ibland mellan de politiska inläggen…tycker man får göra ett försök ibland med de lite tyngre frågorna.

 10. Hans Says:

  Tillbaka, jag är rent besviken på dels passagen debatt och dels wordpress när det kommer till debatt om just livsfilosofi, medialitet, religion, ofta infiltreras såna debatter av fula huliganer som spottar ut p-angrepp. Passagen debatt är ju extra känd för detta.
  Säger en del om svenskar.
  Nazismen uppstod f.ö. i sverige.
  Har något annat land så mycket våld på teve varje dag?
  Folk vill ha blod och mord dagligen.
  För mig är landet och svenskarna primitivt när det kommer till de egentligt viktiga frågorna.
  Politik är ju mest bara hyckleri.

  Åter till Ankorna, hörde nyligen en mycket vacker låt av Paul, han verkar underskattad iaf av mig…

  Anna-ankans ideer om att behaga mannen är rent Bibliska. Har fortfarande inte fått uppleva hennes image.

 11. Hans Says:

  Paul Anka ”old”:


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: