Alliansens förräderi mot Sverige

Den borgerliga regeringsalliansen avslog den 23 oktober oppositionens förslag om att stoppa den planerade rysk-tyska gasledningen i Östersjön, som avses dras strax öster om det så gott som oförsvarade Gotland. Det är ett beslut som djupt beklagas av Sverigedemokraterna. Partiledare Jimmie Åkesson sade i ett uttalande bland annat:

Planerna på en rysk gasledning genom Östersjön står i allvarlig strid med Sveriges försvars- och säkerhetspolitiska intressen. Vi är också kritiska till gasledningen av miljöpolitiska skäl.

untitled

Den planerade ryska gasledningen sträcker sig från Viborg i Finska viken till Greifswald vid den tyska Östersjö-kusten.

Det finns fler än Sverigedemokraterna som har en kritisk inställning till det rysk-tyska konsortiet Nord Streams planer på en 120 mil lång gasledning i form av en jättelik pipeline från Viborg till Greifswald. Således skrev den välkände bloggaren Dick Erixon i sin blogg ”I hjärtat rebell” den 26 januari under rubriceringen ”Rysk gasledning i Östersjön är en Trojansk häst” följande:

Det ryska gasprojektet är en Trojansk häst för att komma in på Östersjöns farvatten igen. Det ger rysk militär legitima skäl att åter patrullera och kontrollera Östersjön.

Se hela texten här:

http://erixon.com/blogg/2009/01/rysk-gasledning-i-ostersjon-ar-en-trojansk-hast/

Förvisso är det så. Nord Streams och Putins gasledning bör förstås som ett allvarligt ryskt försök att förverkliga den gamla visionen om Östersjön som ett ryskt innanhav. Om projektet förverkligas – och få tvivlar väl på att så blir fallet – kommer den europeiska stormakten Tyskland och även EU som helhet att hamna i ett långvarigt beroendeförhållande till det alltmer aggressiva, nationalistiska Ryssland.

Regeringen Reinfeldt har uppenbarligen bestämt sig för att med hull och hår bejaka den ryska dominansen av Östersjön. Har man ens insett att gasledningen, om den förverkligas, kommer att ställa höga krav på kustbevakningen och därmed tarva en militär upprustning på detta område? Troligen inte.

Jag tvekar därför inte att beteckna beslutet om att avslå den röd-gröna oppositionens förslag om att stoppa gasledningen som ett svek mot svenska säkerhetsintressen, ja ännu värre: alliansens handlande är ett förräderi mot Sverige!

Jag uppmanar alliansens regeringsledamöter och riksdagsmän att läsa på om den nya ryska imperialismen i riksdagsman Mats Johanssons lättlästa och välinformerade skrift Det nya kalla kriget (Timbro Debatt 2008, 83 sidor).

untitled Mats Johansson (M).

Det länder slutligen oppositionen till heder att man haft vett att vilja stoppa den trojanska häst som den planerade gasledningen innebär.

Explore posts in the same categories: "Det nya kalla kriget", alliansregeringen, Östersjön, Dick Erixon, Finska viken, Gotland, Greifswald, Jimmie Åkesson, kustbevakningen, Mats Johansson, Nord Stream, Putin, Ryssland, Sverige, Sverigedemokraterna, Tyskland, Viborg

5 kommentarer på “Alliansens förräderi mot Sverige”

 1. Mikael Gustafsson Says:

  Mycket bra att Sd uttalar sig klart i frågan.

  När ledningen är ett faktum, kommer inga politiska beslut i Europa att kunna stänga den. Mycket ansvarslöst beslut av en degenererad EU-elit.

  Thage G Peterson som vanligtvis protesterar mot alla tänkbara säkerhetspolitiska utrikiska samarbeten, är med sedvanlig fingertoppskänsla naturligtvis FÖR denna ledning.

  http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/artikel_230763.svd

 2. benke Says:

  Fråga: Har regeringen kunnat stoppa denna gasledning? Eller har det bara varit ett spel för gallerierna att säga nej? Jag har ingen aning om svaret, det är inte en retorisk fråga.

  OM det är så att regeringen kunnat stoppa eländet på riktigt så är det otroligt deprimerande att de inte gjorde det.

  Vidare så stör jag mig som vanligt på argument som ”miljöpolitiska skäl”. Inte miljöskäl då? Att politikerna försöker mjölka pengar av medborgarna av miljöpolitiska skäl är vardagsmat, ta bara klimatdravlet. Det om något är politiskt drivet.

  När man som Åkesson babblar om ”miljöpolitiska” skäl så undrar ju vän av ordning om det är miljön eller politiken som skall värnas.

 3. Tommy Hansson Says:

  Min uppfattning är att man bör säga ”nej tack” så länge det går. Man får se vad som händer, helt enkelt.

  Alla insiktsfulla bedömare som sysslat något med ryska och/eller sovjetiska förhållanden vet att det enda Moskva respekterar i förhandlingar är en fast attityd från motparten.

  Nu kommer Sverige troligen att lägga sig platt för ryssen, vilket är det absolut sämsta man kan göra.

 4. Jonathan Says:

  Ryssland. Suck. Varför är det så få personer som kämpar för att integrera Ryssland i EU? Jag förstår inte varför så liten diskussion förs om detta. Det förs förhandlingar med Turkiet som bäst och det landets geostrategiska betydelse är obetydlig i jämförelse med Ryssland. Varför är det på detta viset? Ryssland behöver Europa och saker skulle bli bra mycket bättre om Ryssland blev en del av EU. Förvisso får då kanske unionen byta namn till Eurasiska Unionen. Men hej, europa är ju egentligen inte en kontinent i någon egentlig mening ändå…

 5. Tommy Hansson Says:

  Varken den auktoritära och nyimperialistiska halvdiktaturen Ryssland eller det alltmer islamistiska Turkiet hör enligt min mening hemma i EU.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: