Äntligen – Ensemble Pechlins nya singel ute!

Jag vill här flagga för  en av det nya musikårets hittills största händelser: den eminenta Ensemble Pechlins singel ”Honom känner jag” är ute:

Ensemble Pechlin, Honom känner jag

http://www.klicktrack.com/klicktrack/releases/ensemble-pechlin/3101

Ni känner säkert till typen. Så fort man nämner ett känt namn blir reaktionen från vederbörande: honom (eller henne) känner jag! Det visar sig att sagesmannen till exempel skrivit låtar med Cornelis Vreeswijk, supit ihop med Mick Jagger, är supertajt med Björn Borg, jammat med Per Gessle eller hjälpt Monica Zetterlund komma på fötter. För att inte tala om jagat med kungen, sparrat med och knockat Paolo Roberto och givit goda råd till Barack Obama.

Så där kan det hålla på i det oändliga tills personen i fråga förlorat alla vänner utom dem som av någon konstig anledning ännu inte genomskådat rövarhistorierna. Och det finns ju alltid nya auditorier…

Tack vare Ensemble Pechlin kan vi nu skratta åt fenomenet och eventuellt sätta in det i ett psyko-patologiskt perspektiv (vad det nu är).

Ensemble Pechlin är en månfasetterad musikgrupp som innehåller kända – eller snarare ökända – musikanter såsom Johan Sebastian Beck, Wolfgang Amadeus Mårtensson och Michel de Jaggere. Rötterna finns i 1700-talet och gruppen har producerat ett antal innovativa tolkningar av vår store nationalskald Carl Michael Bellman. Lyssna gärna också till ”SMS-valsen”.

Förutom influenser från 1700-talsmusik finns även inslag av reggae, hårdrock, R & B och gammeldags svensk slagdänga. För att nu bara nämna några musikstilar som influerat Ensemble Pechlin. Kanske lättare att räkna upp de musikstilar som inte bidragit med påverkan. Mer om och av gruppen på dess My Space-sida här:

http://www.myspace.com/ensemblepechlin

Pechlin, ja. Det var som bekant den intrigante generalen och politikern Carl Fredrik Pechlin (1720-96) som konspirerade om att mörda Gustaf III. Han var en av de få som verkligen ställdes inför rätta och, utan tvivel rättvist, dömdes för medverkan i den oerhört rikt förgrenade mordkomplotten. Pechlin slutade sina dagar på Varbergs fästning 1796.

Carl Fredrik Pechlin (1720-96).

Fullt så illa skall det väl inte behöva gå med ensemblen som bär hans namn, förutsatt att tillräckligt många köper den nya skivan förstås!

Ensemblens kapellmästare, förresten – honom känner jag! Men det hade ni nog redan gissat, kära läsare.

Explore posts in the same categories: "Honom känner jag", "SMS-valsen", Barack Obama, Björn Borg, Carl Fredrik Pechlin, Carl Michael Bellman, Cornelis Vreeswijk, Ensemble Pechlin, Gustaf III, kungen, Mick Jagger, Monica Zetterlund, Paolo Roberto, Per Gessle, Varbergs fästning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: