Svar på angrepp modell furioso

Enligt bloggportalen.se startades den så kallade Demokratbloggen den 9 november 2009 och anges på denna korta tid ha blivit en mycket länkad blogg. Det är också en blogg som håller ett mycket högt uppskruvat tonläge. För kort tid sedan rekommenderade personen bakom bloggen exempelvis att Sverigedemokraterna bör stämpla allianspartierna som ”landsförrädare” och dessutom yrka dödsstraff för brottet i fråga.

Man kan förvisso anklaga regeringspartierna för en hel del, men att på fullt allvar tala om ”landsförräderi” och dessutom kräva dödsstraff – som i Sverige avskaffades 1921 när det gäller fredstid och 1973 avseende krigstid – är bara för mycket.

Det är emellertid inte på grund härav, eller på grund av den drös med tidigare synnerligen obalanserade inlägg som Demokratbloggen gjort sig skyldig till, som jag väljer att ta till orda här. Jag gör detta därför att bloggaren i fråga i sitt senaste alster gått till angrepp på mig på ett totalt vett- och grundlöst sätt. En taktik jag övervägt är att ignorera detta angrepp modell furioso, men efter moget övervägande har jag ändå bestämt mig för att gå i svaromål.

Den så kallade demokratbloggaren påstår således att jag är en infiltratör inom Sverigedemokraterna som haft fräckheten att överösa honom med spam varje dag och för att vilja ”dominera” honom. Han hävdar även, bland mycket annat, att jag skulle motsätta mig kritik av Barack Obama därför att denne är en ”fin socialist” och att jag av en eller annan anledning ogillar angrepp islam.

Fakta i målet är följande:

När Demokratbloggen just hade startat upp bestämde jag mig i ett måhända svagt ögonblick för att prenumerera på den. Efter en kort tid insåg jag dock att den var alldeles för obalanserad och hätsk för min smak, varför jag klickade i en ruta i anslutning till bloggen där man angavs kunna avbryta premumerationen. Bloggaren upplyste mig då om att detta tyvärr icke var möjligt men att jag ju allltid kunde radera den varje gång den anlände i min mejlbox.

Det är precis detta jag gjort – för det mesta. Nyfiken till naturen och med en vilja att hålla mig ajour med vad som skrivs på olika håll kunde jag emellertid inte avhålla mig från att då och då studera och även kommentera det som skrevs – det blev för det mesta kritik, men någon gång faktiskt beröm: även en blind höna har ju ibland en tendens att hitta ett korn…

Jag har bland annat talat om för personen bakom Demokratbloggen att det inte är någon bra idé att plädera för ett förbud av islam eller att uppmana folk att hata, ett par saker som bloggaren föreslagit såsom goda idéer.

Vilda sabelhugg plockar sällan några politiska poänger…

När den här mannen – jag utgår från att det är en man, men jag kan förstås ha fel – dessutom påstått sig sympatisera med Sverigedemokraterna har jag känt mig manad att ta i på skarpen och säga åt honom att vilda sabelhugg utan någon som helst form av vett eller etikett faktiskt skadar det parti han säger sig stödja. Det plockar också sällan några politiska poänger. Sedan har jag ingen aning om huruvida han eller möjligen hon är partimedlem eller ej.

Nu går demokratbloggaren alltså med sedvanlig finess ut och påstår att jag är en ”infiltratör”, ett ”as”, en ”pappskalle”, ”skitstövel” och ”idiot”…som dessutom ”spammar” honom varje dag och vill ”dominera” honom. Han får naturligtvis tycka vad han vill om mig, och rättsprocesser mot patenterade blådårar är inte riktigt min melodi. Dock vill jag här kraftfullt dementera att jag skulle tillskriva honom varje dag med diverse tillvitelser – jag har sannerligen annat och bättre för mig!

Kan någon som känner mig och mina politiska åsikter ens för ett ögonblick tro att jag skulle fördöma någon för att vederbörande kritiserar Obama eller islam? Det är bara att läsa något av mina många kritiska blogginlägg mot just dessa företeelser för att få detta dementerat. Dock understryker jag gärna att kritik – och den må sedan gälla Obama, islam, alliansregeringen, den röd-gröna oppositionen, klimatalarmister, rovdjurskramare eller något annat – enligt min mening bör innehålla ett minimum av sans och balans. Annars motverkar den bara sitt syfte.

Jag har vid några tillfällen haft förmånen att få ge goda råd till sverigedemokrater när det gäller konsten att skriva insändare och debattinlägg. Ett av de mest väsentliga råden jag utifrån min drygt 40-åriga erfarenhet som journalist och debattör kunnat ge, är att undvika fatta pennan när man är arg – det kan leda till att man skriver ogenomtänkta  dumheter som man sedan kan få anledning att ångra. Ett annat synnerligen gott råd är att skriva hyfsat nyanserat. Det får betydligt större effekt än vildsint sluggande inlägg som troligen ändå inte ens tas in.

Jag gissar att det är exakt detta personen bakom demokratbloggen råkat ut för och därför startat sin egen blogg…

Slutligen en vädjan. Om någon av mina läsare känner personen bakom Demokratbloggen: försök på ett mer finkänsligt sätt än det jag kan åstadkomma få vederbörande att lugna ner sig litet. Eljest är det risk för total urspårning och i värsta fall behandling av någon form. Jag menar allvar – det här är inte ett helt friskt beteende.

Jag skulle därtill vilja uppmana er SD-positiva bloggare därute att tänka till ordentligt innan ni länkar till Demokratbloggen nästa gång. Fanatiker som inte kan kontrollera sig själva är partiet inte på något sätt betjänt av, vare sig de nu är medlemmar eller ”bara” sympatisörer!

Explore posts in the same categories: alliansregeringen, Barack Obama, bloggare, Demokratbloggen, islam, Sverigedemokraterna

14 kommentarer på “Svar på angrepp modell furioso”


 1. […] Svar på angrepp modell furioso […]

  • Tommy Hansson Says:

   Demokratbloggarens svar säger väl det mesta.

   Att försvara det faktum att han är en ständigt ilsken och obalanserad tokfan med att han ”nischar sig” på det sättet är bara korkat.

   Att vederbörande sedan dessutom är för en politik som klart visar att han/hon hör hemma inom ND och inte i SD visar enligt mitt förmenande att det i själva verket skulle kunna vara demokratbloggaren som är ”infiltratör”…

   The defense rests.

   • Love Eriksson Says:

    Tommy jag tror att du har rätt. Demokratbloggaren är nog inte en sd-sympatisatör, utan mer åt nd. Han verkar tycka att de etniska svenskarna är de enda som får bo här. En helt klart rasistisk inställning. SD är inte rasistiska. Utan tror på att majoritetsbefolkningen ska vara svenskar, och den svenska kulturen ska vara den som gäller. På det stora hela. Gruppen ”svenskar” måste man tillåta vara mjuk och aningens luddig i kanterna.
    Tyvärr med Demokratbloggaren väntar Fascism runt hörnet. Han borde för övrigt byta namn till Fascistbloggaren. Han vill ju släppa ut Ausonius att döda flera helt oskyldiga människor. Han vill att det ska vara dödsstraff för nuvarande regering. Han tycker att en död muslim är en bra muslim.
    Han är helt enkelt väldigt arg. För den enorma massinvandringen och dess väldigt allvarliga följder. Och så ogillar han islam och dess totalitära system. På båda de punkterna håller jag med DB. Men problemet är att med DB vid makten skulle nästa totalitära och grymt våldsamma välde ta vid. Och det vill vi ju inte.

    Krigarens energi, som han envist håller fast vid på dygnets alla timmar, tror jag tyvärr är riktigt dåligt för sd, som han ju i uppmaningar stöder.
    Det intressanta är att han ändå har en massa bra länkar. Exempelvis till Robert Spencer.
    Demokratbloggaren saknar någonting. Jag gissar att det är en gullig tjej som klappar honom ömt över kinden. Någon som också kan få honom att gå ut i friska luften och bara sitta med vanliga människor och snacka. Inte predika. Någon tjej som känner demokratbloggaren? Ring honom och ta med mannen på en promenad tack!

    Lycka till med arbetet Tommy, ta inte åt dig.

    mvh Love Eriksson

 2. Love Says:

  Håller helt med Tommy. Absolut. Demokratbloggaren borde ta och lugna sig. Vilket även jag vid flera tillfällen skrivit till honom. Även mot mig blev han mycket arg till slut. Det verkar vara hans temperament, what can you do? Nothing.
  jag håller med dig om allt det ovan skrivna. Låt dock inte hans hårda ord förmörka din dag. Egentligen är demokratbloggaren på många sätt en väldigt kunnig man. Och jobbar hårt för det han tror på.

  Ta det lugnt.
  Mvh Love

  p.s. Om det stämmer med moonsekten vill jag ge dig ett gott råd. Gå ur sekten.d.s.

  • Tommy Hansson Says:

   Kanske yoga och/eller meditation skulle hjälpa demokratbloggaren att bli lugnare…

   Jag är säker på att du har rätt i det du skriver att personen i fråga egentligen är kunnig och kämpar för det han tror på.

   Tack för rådet, jag är alltid beredd att lyssna på goda råd. Saken är dock den att det i det här fallet på intet sätt är fråga om någon ”sekt”, utan en utåtriktad rörelse som kämpar för en bättre värld.

   Som du nog vet har etablissemanget en tendens att racka ned på allt man upplever som ett hot eller inte bregriper sig på.


 3. Problemet är att vissa ledande SD-politiker (tänker inte gå in på namn) är väldigt antimuslimska i sin retorik och t ex oförbehållsamt hyllar Geert Wilders. En naturlig följd av detta är att idioter som demokratbloggen dras med i kölvattnet av den starka konfrontativa retoriken.

 4. Tommy Hansson Says:

  Jag förstår hur du tänker men håller inte med i den här frågan.

  Jag är för min del övertygad om att demokratbloggaren kör sitt race oberoende av vad ledande sverigedemokrater säger eller inte säger.

 5. Tommy Hansson Says:

  Svar till Love:

  Jag har också kommit till slutsatsen att ”Demokratbloggen” är helt fel namn – Fascistbloggen motsvarar bättre innehållet i bloggen.

  Ingen risk att jag ”tar åt mig” – galningar finns det bara alltför gott om.

 6. Jacob II Says:

  Med nätet som den fantastiska kommunikationscentral det är får man tyvärr räkna med att en och annan knäppgök nästlar sig in.
  Demokratibloggaren är bevisligen en av dessa. Man behöver inte läsa många rader på dennes blogg för att förstå att det rör sig om en tämligen förvirrad individ som man bör ta med en stor nypa salt.
  Det får bli min kommentar kring denna pajasfigur, som enligt min mening redan fått på tok för mycket uppmärksamhet.

  • Tommy Hansson Says:

   Kan inte annat än instämma i den bedömningen, Jacob.

   Personen i fråga verkar uppriktigt sagt mogen för tvångströja…

 7. Korsfarare Says:

  Fascistbloggen vore ett bättre namn, som du sa. Han är precis vad SD INTE behöver i dagsläget. Tror att sådana som honom kan stöta bort många konservativa högerväljare som vill ha ett alternativ till de allt för vänsterorienterade allianspartierna.

 8. Korsfarare Says:

  Ursäkta min dubbelpostning Tommy, men jag vill gärna uppmärksamma den förvirrade fascistbloggarens senaste tokeri där han hyllar den före detta vänsterextremisten och konspirationsteoretikern Lyndon LaRouche som en ”socialdemokrat av den gamla goda stammen”: (hur nu det går ihop med att vara sverigedemokrat)

  http://demokratbloggen.wordpress.com/2010/02/24/eu-%E2%80%93-en-union-av-ondska/

  ”Lyndon LaRouche är en amerikansk ekonom som, översatt till svenska skulle kunna liknas vid en socialdemokrat av den gamla goda stammen (långt innan Palme). Han har här en världsanalys som är riktigt intressant och som jag vill delge mina läsare.”

  Om han verkligen är medlem i SD eller SDU hoppas jag verkligen att han utesluts det snaraste! Han förstör ju partiets ansende! Det är sådana som han som medierna citerar som ”bevis” för att SD är ett nazistiskt parti.

 9. Tommy Hansson Says:

  Lyndon LaRouche är noga taget en åldrig amerikansk medlem i Demokratiska partiet som är mest känd för att ha grundat en organisation som i Sverige kallas Europeiska arbetarpartiet (EAP), en gruppering som ingen vid sunda vätskor vill ha med att göra.

  Jag förstår inte riktigt denna idolisering av socialdemokraterna av ”den gamla goda stammen”:

  det rörde sig om många gånger extrema personer av typ Arthur Engberg, en rubbad rashygienist, antisemit och ateist; Per Albin Hansson (sorry, alla Per Albin-kramare), en fanatisk pacifist som gick i spetsen för den katastrofala avrustningen 1925 och som inte hade några problem med att godkänna nazityska trupptransporter genom Sverige under kriget eller den omänskliga baltutlämningen 1946, han bedrog dessutom under alla år sin hustru med en annan kvinna utan att dåtida media sade halvsju; Östen Undén, den högdragne, mångårige utrikesministern som var varm Sovjet-vän och USA-fiende och som lät Raoul Wallenberg ruttna i fängelset och spionen Wennerström hållas i det längsta; och så då Tage Erlander, som visserligen kunde charmera med värmlandsvitsar hos Hyland men inte hade något emot att utlämna krigsfångar till Stalin och som dessutom gjorde det i mitt tycke helt oförlåtliga – han handplockade Olof Palme till sin efterträdare…

  Alla dessa ”gamla goda sossar” var fostrade i Hägerströms värdenihilism enligt principen ”makt är rätt”, det är fråga om kyliga politiska strebrar och maktspelare som mangrant skulle ha sålt sina mormödrar för att komma till maktens köttgrytor.

  Nu när jag kommit upp i varv så börjar jag fundera på om jag inte skulle skriva ett blogginlägg om detta, och då kaske lägga till en figur som Wigforss, en annan av dessa sosse-mafiosi som väl Demokratbloggaren antagligen knäböjer inför varje natt innan han går till sängs…

 10. Korsfarare Says:

  Ett sådant inlägg skulle vara intressant.. kunde personligen behöva fördjupa mina kunskaper på ämnet. Att (S) var stora vänner av lobotomi och sterilisering en gång i tiden är en bortglömd historia de kan behöva få höra när de uttalar sig om SD:s ”bruna” historia.

  Har försökt diskutera med diktaturbloggaren nu, vilket föga förvånande har lett till att han deklarerat att han skall slänga alla mina kommentarer ”i papperskorgen”. Jag har kommit till slutsatsen att han förmodligen är en skolelev, max 15 år, som har spelat för mycket krigsspel på datorn och på fullaste allvar tror att svenska generaler kan genomföra en stadskupp på hans uppmaning. Han drömmer om att han ska bli känd på detta sätt. Han är arg och har vanföreställningar om både den politiska och den fysiska realiteten. Han skulle nog behöva komma ut lite, som Love Eriksson sade kunde en tjej vara bra för honom. Det kanske egentligen är orsaken till hans aggressivitet..


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: