Läget i Lagoland

Södertälje är en stad med gamla anor belägen i Stockholms län omkring 40 kilometer söder om Stockholm. I kommunen bor omkring 85 000 människor varav cirka 40 procent har invandrarbakgrund. Södertälje är känt för bland annat bra ishockey-, basket- och numera också fotbollslag samt storföretagen Scania (bilar) och Astra Zeneca (läkemedel) och har i äldre tider kallats både Tokstan och Kringelstan. Till följd av den skenande kriminaliteten har epitetet Sveriges Chicago under senare år kommit att bli en alternativ benämning.

Läs mer om Södertälje här:

http://sv.wikipedia.org/wiki/S%C3%B6dert%C3%A4lje_kommun

När jag här startar en ”blogg i bloggen” om aktuella händelser i Södertälje, min födelsestad, har jag dock valt att kalla staden/kommunen för Lagoland efter kommunens starke man, kommunstyrelsens ordförande Anders Lago (S), mannen som gör litet som det faller honom in utan att han tycker att han behöver vara så noga med att förankra sina beslut hos kommunorganen. Som när han 2009 beslutade sig för att skänka 50 000 kronor ur kommunens kassa för oförutsedda utgifter till en nyinvigd invandrarkyrka. Lyckligvis för Lago finns det ingen riktig politisk opposition, varför han kan fortsätta hålla på som han gör…

Läget, Lago?

LÄGET 27 FEBRUARI 2010

Laga broarna, Lago! I början på den gångna veckan meddelades att Anders Lago rest till Ithaca i den amerikanska delstaten New York tillsammans med en del skolfolk. Syftet uppges i lokaltidningen Länstidningen (LT) vara att öppna möjligheter för studentutbyte mellan Cornell University och Campus Telge i Södertälje. För att det inte skulle bli något gnäll från den så kallade oppositionen var Lago vänlig nog att bjuda med oppositionsrådet Marita Lärnestad (M) på långresan.

LT hade som rubrik till sin nyhetsartikel om Lagos och Lärnestads långresa ”Lago bygger bro till New York.” Knappast underligt då att ett antal kommentatorer påpekade, att det kanske vore bättre om Lago stannade på hemmaplan och såg till att stadens  ständigt krånglande broar blev lagade (!) någon gång. Några lustigkurrar påtalade också att Lago, som kommer från den kommun i Sverige som enligt tillgänglig statistik har landets sämsta skolor, just är rätt person att diskutera högre utbildning med amerikanerna…

http://lt.se/nyheter/1.747057-lago-bygger-bro-till-new-york

87 åring rånad och nerslagen. Medan Lago är borta och sprider good-will i Amerikatt dansar de kriminella råttorna på bordet. Söndagen den 21 februari blev en 87-årig man enligt Södertäljeposten rånad av två ”unga män” i huvor på Vatt-Annas väg i Lina Hage. Mannen blev nerslagen och bestulen på en väska men blev enligt uppgift inte allvarligt skadad rent fysiskt. Väskan återfanns senare av den duktiga polisen, men de hjältemodiga unga männen förblev puts väck.

Ettårsjubileum för bränder. I dagarna var det ettårsjubileum för de anlagda bränder som drabbade matvarubutikerna Willys och ICA i Weda samt Tempo i Saltskog 2009. Värden för miljoner gick upp i rök. Bränderna har möjligen anlagts av vänsterextremister med kopplingar till revolutionära fronten och AFA men kan också ha utförts av andra. Så vitt jag kan minnas har polisen då bränderna kommit på tal i media haft ”gott hopp” om att komma förövarna på spåren, men ingenting har hänt trots alla spår som ordningsmakten påstår sig noggrant studera.

Med andra ord: polisen har inte en susning!

Willys avser slå upp portarna igen i mitten av mars medan ICA-nybygget nyligen begynt.

Taxichaufför troligen mördad. Nyligen mördades vidare av allt att döma en 43-årig taxichaufför i Södertäljes utkanter. Den 26 februari hittades han död i sin bil på väg 225 mellan Hall och Håga. Taxametern tickade fortfarande då han hittades, vilket tyder på att han nyligen haft en passagerare. Polisen har inlett en förundersökning om mord.

ICA Maxi rånat. Det senaste i brottsväg när detta skrivs är att fyra (SVTs text-TV) eller två (LT) mörkklädda män rånat ICA Maxi i Geneta och förvunnit med, som det brukar heta, en okänd summa pengar. De skall dessutom inne i butiken ha avlossat ett antal skott med automatvapen respektive pistol mitt under värsta kundtillströmningen. Inga misstänkta har, när detta skrivs, gripits.

HSBs sofistikerade säkerhetssystem. Södertälje har bland mycket annat också ett flertal välskötta och framsynta bostadsrättsföreningar. Dit hör den (HSB) som finns i det område vari jag bor. Under förra året bestämde man sig, över medlemmarnas huvuden, för att montera in ett nytt så kallat säkerhetssystem i samtliga hus. Nu kan man efter närmare ett halvår boka tid i tvättstugan via en datorstyrd tavla i entréhallen, vilket naturligtvis är trevligt. De tekniskt sofistikerade portlåsen, som skulle vara ”busenkla” att hantera och öppnas med Kalla Anka-nycklar av kolorerad plast, är dock alltjämt ur funktion.

Det får väl räcka får denna gång. Observera att jag inte med ett ord berört snöröjningseländet och pendeltågskatastrofen.

LÄGET 7 MARS 2010

Pensionärspartiet körs i botten. Det kommunala Pensionärspartiet (PP) har nu slutligen tagits över av ett gäng icke-pensionärer med den bisarre sossen Torwald Arvidsson i spetsen. PP har under den kompetenta gruppledaren Berit Lagerwall tidigare samarbetat med den borgerliga oppositionen, men nu vill Arvidsson och hans hejdukar vrida partiet kraftigt åt vänster och sparka ut Lagerwall. Det kan starkt misstänkas att Arvidsson, som också är aktiv inom CCOP, har de lokala socialdemokraternas uppdrag att köra PP i botten.

Nytt lokalparti bildat. I Lagoland har även det nya lokalpartiet Södertäljepartiet bildats under ledning av Ishak Akan. Partiet, som riktar sig främst till kristna Södertälje-bor med sina rötter i Mellanöstern, uppger genom Akan i LT 5/3 att man ”vill slåss för de utsatta områdena” samt mot pornografi, fri sex, homovigslar och abort.

Minister Lago? Kommunalrådet Anders Lago har i Aftonbladet föreslagits bli migrationsminister i en eventuell röd-grön regering efter höstens val – om tidningen även vill utnämna bocken till trädgårdsmästare framgår inte. Att Lago nog väldigt gärna vill ha en statsrådspost framgår av hans på LT:s fråga om han är intresserad: ”Den frågan tar jag ställning till om Mona Sahlin ställer den till mig.” Mayor Lago är dock inte road av en plats i riksdagen: bättre vara kung i Tälje än  bonde i Sverige, får man förmoda…

Ett av offren. Ett av offren för Lago-sossarnas integrations- och invandringspolitik är den muslimska familjen Moor, som efter att långliga tider ha trakasserats av ungdomsgäng med kristna rötter utan att kommun eller polis förmått göra någonting substantiellt tvingats fly till annan bostadsort. ”Situationen i Södertälje är katastrofal och varken polisen eller socialen orkar bry sig eftersom problemen, brottsligheten, våldet är så utbrett”, framhåller tidigare Hovsjö-bon Fuad Moor i en debattartikel i Newsmill/Expressen 28/2.

 Peter Ijeh, nu i Syrianska.

Syrianska får förstärkning (?). Fotbollslaget Syrianska i superettan har, för att övergå till sportens värld, fått förstärkning (?) i form av den tidigare klasspelaren Peter Ijeh med ett förflutet i bland annat Malmö FF, IFK Göteborg och Norge. Ijeh, med sitt ursprung i Nigeria, är mest känd för sin målfabrikation samt för sina divalater.

Den som regelbundet vill följa med vad som händer i Lagoland framöver googlar  lämpligen på Tommy Hanssons Blogg/Läget i Lagoland. Uppdatering cirka en gång i veckan.

Explore posts in the same categories: Anders Lago, Södertälje

One Comment på “Läget i Lagoland”

  1. Johan Says:

    Ja, staden kanske rent utav borde byta namn till Slöddertälje. Precis som Rosengård borde benämnas Mardrömsgård. Men visst, det ser ju lika illa ut i nästan hela landet. Här i E-tuna har vi ännu tack lov sluppit gruppvåldäkter, ”balkongflickor” och skottlossningar på öppen gata. Men det kommer väl snart som ett sms på mobilen.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: