Några kommentarer kring SDs riksdagslista

Nu har Sverigedemokraternas valberedning sagt sitt genom att presentera partiets riksdagslista inför valet den 19 september. Den innehåller 50 namn vilka senare kommer att fyllas på med ytterligare några.

Jag vill först gratulera valberedningen under Micke Rosenbergs ledning till att ha gjort ett utmärkt jobb. Som jag ser det är det nu av central betydelse att alla vi sverigedemokrater i det stora hela ställer oss bakom kandidaterna på listan och lämnar alla stora meningsskiljaktigheter och konfliktungar därhän om det nu skulle finnas några sådana. Låt vara att många av oss kanske upplever att den eller den borde ha fått en högre position eller att den eller den borde ha varit med i stället för den och så vidare. Ni vet vad jag menar.

Några personliga kommentater kommer här.

Alla ”tunga” namn finns på plats där de borde vara.  Jag tänker då främst på Jimmie Åkesson, Björn Söder, Mattias Karlsson och Richard Jomshof, kompisgänget (”de fyras gäng”, ”fantastiska fyran”) som vi i första rummet kan tacka för att Sverigedemokraterna i dag är ett salongsfähigt och konkurrenskraftigt parti av värdekonservativt snitt med mycket goda chanser att ta sig in i riksdagen.

Hatten av för er, mina vänner!

 Carina Herrstedt, högst placerade kvinnan på SD-listan.

Jag glädjer mig också åt att kompetenta personer såsom skicklige debattören Jonas Åkerlund, landskronatösen Carina Herrstedt, förre partiledaren Mikael Jansson, veteranen och förre riksdagsmannen (m) Sten Andersson, EU-valskandidaten Sven-Olof Sällström, SDU-ledaren Erik Almqvist och försvarsexperten Stellan Bojerud finns med på valbar plats; måste dock tillstå att det är min åsikt är att Stellan borde ha haft en mer framskjuten plats med all den sakkunskap, erfarenhet och pondus han besitter.

Stellan skulle bli en utomordenligt bra gruppledare i riksdagen – han har därtill unika sakkunskaper i försvarsfrågan och skulle lätt som en plätt platta till vilken försvarsminister som helst i en debatt!

Blåsippans väg…mot riksdagen!

Särskilt glad är jag över att SDs internationelle sekreterare Kent Ekeroth med sina eminenta kunskaper och sitt engagemang när det gäller Mellanöstern och islamismen/islamiseringen finns med på en 16e plats, vilket innebär att han är garanterad en plats om SD skulle få precis fyra procent av rösterna.

Jag erkänner att jag gärna sett trygge och duktige klippanbon Jens Leandersson bland de främsta på den föreslagna listan, men nu har han valt att, av personliga skäl, inte kandidera så det får jag respektera. Därtill hade jag önskat att ett eller ett par namn från Stockholms läns distrikt- mitt hemlän – hade funnits med där uppe. Som det nu är kan jag tycka att övervikten blir väl stor för landets södra del. Se länken nedan:

http://sydsvenskan.se/sverige/article638122/Skansk-dominans-pa-SDs-riksdagslista.html

Skulle vi inte satsa särskilt på Stockholms-regionen i det här valet?

Själv hamnade jag på 35e plats, vilket jag är fullt tillfreds med. Det innebär att jag troligen kommer in om SD gör ett extremt bra val, det vill säga får i trakterna av 10 procent av de avgivna rösterna. Ingen omöjlighet. Hur detta sedan skulle gå att kombinera med tjänsten som SDK-redaktör och företrädare för SD Södertälje vete fåglarna.

I samband med att riksdagslistan presenterades meddelades att SD fick blygsamma 2,7 procent i SKOPs senaste väljarundersökning. Det har jag personligen alls inget emot. Det bör vi ta som ett memento att vi inte får ta någonting för givet. Vi kan inte bara ställa ut skorna och räkna med att komma in i riksdagen så där annars, bara!

Vi måste räkna med att det blir såväl blod och svett som tårar innan vi nått målet.

 Låt oss gärna ta en seriös och öppen debatt om den föreslagna listan, om vi finner det lämpligt, men vad vi inte får göra är att  förfalla till intern smutskastning och kackande i eget bo!

Explore posts in the same categories: Björn Söder, Carina Herrstedt, Erik Almqvist, islamisering, Islamism, Jens Leandersson, Jimmie Åkesson, Jonas Åkerlund, Kent Ekeroth, Mattias Karlsson, Mellanöstern, Micke Rosenberg, Mikael Jansson, Richard Jomshof, Södertälje, SDs riksdagslista, SKOP, Stellan Bojerud, Sten Andersson, Stockholm, Sven-Olof Sällström, Sverigedemokraterna

4 kommentarer på “Några kommentarer kring SDs riksdagslista”

 1. Anonym Says:

  Det har diskuterats mycket i media kring Stockholmsregionens betydelse i det kommande valet. Stockholmsväljarna är många och rörliga. Om SD vill in i riksdagen tycker jag att det är självklart att lyfta upp Bojerud till ca 10:e plats. Då är han garanterad en plats i riksdagen om SD kommer in. Samtidigt är en 10:e plats tillräckligt långt ner för att inte provocera de mer ”extrema” SD-anhängarna.

 2. Tommy Hansson Says:

  Som jag ser det är Stellan det sannolikt mest kvalificerade av samtliga namn på riksdagslistan och borde ha haft typ plats 3.

  Att sätta honom som nummer 22 är på tok för defensivt!

  Om jag ska fortsätta vara en smula kritisk utan att ta heder och ära av valberedningen – som har en svår och grannlaga uppgift – tycker jag det är väl många ”ungtuppar” med. En 21-åring har knappast vare sig livserfarenhet eller politisk erfarenhet för att fylla ut en riksdagsplats.

 3. preact (Tore) Says:

  Nu har ju Stellan meddelat att han hellre finns på kommunal nivå, men som sagt det är ju ”på hemmaplan”
  om inte annat, så han borde vara betydligt högre upp!

  Jag hade nog sett fler kvinnor bland de 15 första.
  Camilla Rågfors i Värmland är inte ens nämnd. Det finns fler av hennes kaliber som borde fått platsa.

  Nu litar jag absolut inte på dessa ”väljarundersökningar”, då många som tillfrågas mörkar sitt val p g a rädsla av olika skäl.
  Vidare kan man konstatera att våra kombatanter använder tjyvtrix, ljuger för att förvilla, och använder ”bakomliggande faktorer” som sina ”bevis”!

  Skulle absolut inte bli förvånad om vi (SD) tar minst 15 %, om vi bara övertygar de, som utsatts.
  Pensionärerna är en massiv grupp som måste behandlas.
  Övertygar vi dessa må SD passera 20 %! Lite optimist måste man vara i dessa tider…

 4. Tommy Hansson Says:

  Visst, Tore – tänk positivt!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: