ND – partiet med en fängelsedömd ledare

Det finns en partiledare i Sverige som dömts till fängelse för våldsamt upplopp. Han heter Marc Abramsson och är sedan valet 2006 gruppledare för Nationaldemokraterna (ND) i Södertälje.

Det var i samband med det årligen återkommande homosexjippot Pridefestivalen i Stockholm 2003 som det hettade till ordentligt i samband med evenemangets avslutande parad. Marc Abramsson, född 1978, ledde då en grupp aktivister från NDs ungdomsförbund  i en motdemonstration mot paraden. Vid en sammanstötning mellan nämnda grupp och paraddeltagare blev en av de senare, Facundio Unia, svårt misshandlad.

Vid en rättegång i Stockholms tingsrätt 2004 dömdes Marc Abramsson, som då var ordförande i NDs ungdomsförbund, till fängelse för grov misshandel och våldsamt upplopp. Domen överklagades till hovrätten, där Abramsson frikändes för misshandeln men ådömdes fyra månaders fängelse för våldsamt upplopp.

Tilldragelsen är illustrativ för Nationaldemokraterna, som tvivelsutan är det enda parti i Sverige som skulle kunna tänka sig att ha en fängelsedömd person som partiledare. Inte bara det – i partiets ögon är troligen Abramssons fängelsedom en merit, och det skulle inte förvåna mig ett dugg om han faktiskt ses som något slags ”martyr”.

Nationaldemokraterna bildades efter en avknoppning från Sverigedemokraterna (SD) 2001 och hade till en början stora förhoppningar om framtiden. Ty nu hade ju ”de riktiga nationalisterna” lösgjort sig från mespottorna i SD och drömde om en strålande framtid med riksdagsinträde som självklar punkt på programmet. Som bekant gick det inte riktigt så. Sanningen var helt enkelt den att det inte fanns – eller finns eller kommer någonsin att finnas – en marknad för den typ av rasism och kryptonazism som ND står för.

ND finns i dagsläget representerat i två svenska kommuner: Södertälje (två mandat) och Nykvarn (ett mandat), båda i Stockholms län. Man tvingas uthärda det ovedersägliga faktum att Sverigedemokraterna vuxit ifrån det egna partiet på alla håll, kanter och breddar. Det enda recept man tycks ha  för att bemöta detta är det ständigt upprepade mantrat att SD är ”ett utslätat, högerpopulistiskt missnöjesparti” som förrådit den ”den verkliga nationalismen.”

Detta går icke minst igen i den greuelpropaganda som ND  – med viss uppbackning från sympatiserande rånationalistiska krafter – riktat främst på ”nätet” mot min person och mina åsikter och där lögnen, de försåtliga antydningarna och den tröttsamma upprepningen varit de mest förekommande vapnen. Länge såg  jag med visst roat överseende på detta och kände mig närmast smickrad, om än något förvånad, över att av patenterade rasister ses som ett så pass stort hot.

Sedan en tid tillbaka tycker jag dock det är befogat att vid lämpligt tillfälle gå i svaromål genom att bland annat reflektera tillbaka strålkastarljuset mot angriparna. För vad är det egentligen för ett parti som finner sin främsta livslust i konfrontation och illasinnade/lögnaktiga angrepp? Som tydligen inte klarar av att lyfta fram sin egen politik som främsta medel i politiken? Som sätter en ära i att gå arm i arm med renodlade nationalsocialister i den beryktade Salemsmarschen varje år? Och som har en fängelsedömd person som partiledare?

Några av de personer som ND-medlemmar brukar marschera tillsammans med i Salem i december varje år.

Mitt svar är att det är ett parti som står och stampar på samma fläck eller kanske rentav är på upphällningen. Inte därför att det angrips och beljugs av etablissemanget – vilket dock säkert också förekommer – utan därför att det helt enkelt inte finns något åsikts- eller väljarunderlag för den sorts aggressivt übernationalistiska åsikter man står för.

Ett exempel är partiets envisa fasthållande vid ställningstagandet, att endast personer med ”europeisk” bakgrund hör hemma i Sverige. ND har ett etnocentrerat förhållningssätt vilket, som jag ser det, är en svår belastning för vem eller vilket parti som helst som önskar verka i en samtid när rörligheten över allehanda gränser är en levande realitet. Det finns helt enkelt inga praktiska möjligheter att hejda denna utveckling hur mycket man genom eldfängd retorik och högt tonläge söker övertyga folk om detta. Eller att ”repatriera” personer och familjer av oönskad etnicitet när tiden härför anses mogen.

Jag instämmer i kraven  att massinvandringen skall hejdas och att diskrimineringen mot svenskar måste stoppas, liksom att grovt kriminella invandrare skall kunna utvisas. Islamiseringen av Sverige och det övriga Europa måste dessutom hejdas innan det blir för sent.

Varje samhälle måste emellertid, efter noggrann prövning i varje enskilt fall, kunna acceptera ett begränsat kvantum invandrare, särskilt sådana som flyr från omänskliga förhållanden i exempelvis muslimska diktaturländer. Sverige är dessutom säkerligen i behov av utifrån kommande specialister inom vissa samhällsfält.

Det som gjort ND särskilt upprört är det faktum att Sverigedemokraternas fullmäktigelista i Södertälje – vilken toppas av mig – till betydande del utgörs av kristna flyktingar från Irak. Det rör sig här om individer vilka flytt svår förföljelse från antingen den gamla Saddam Hussein-regimen eller de extremistiskt  islamistiska grupperingar som härjar i dagens osäkra Irak. Det rör sig vidare om personer vilka håller värden som familj och äktenskap i helgd och som är helt inställda på att bli goda svenska medborgare och arbeta i sitt anletes svett för att försörja sig och de sina.

Personligen välkomnar jag och många andra Sverige-vänner med mig sådana personer, vilka till allt annat också har kurage nog att inte bara anmäla sig som medlemmar i det politiskt inkorrekta partiet Sverigedemokraterna utan också stå med sina namn på SDs fullmäktigelista.

Det är bra att skiljelinjen mellan ND och SD på detta sätt blir tydlig för envar att se. Å ena sidan ett inflexibelt, extremnationalistiskt parti (ND) som hänger fast vid etnocentrismen och skepsisen mot exempelvis judar och Mellanösterns enda demokrati, Israel, å andra sidan ett modernt parti (SD) med värdekonservatism och mittenorientering som några av de främsta kännemärkena men som ändå bekänner sig till en sansad form av nationalism.

SD skulle naturligtvis  heller aldrig någonsin acceptera en person som dömts till fängelse för våldsamt upplopp som partiledare.

Jag förutser nu nya hatvideor mot mig där helt säkert valda citat ur denna artikel kommer att interfolieras med sorgsen pianomusik liksom med den nio år gamla bilden på mig i långt skägg och hatt. Enjoy! En och annan torde också ifrågasätta visheten i att ge ett i medlemstal och opinionssiffror försumbart parti som ND och en fanatiker av typ Marc Abramsson denna typ av uppmärksamhet.

Det är jag emellertid beredd att ta. Jag tänker inte stillatigande acceptera vilka dumheter som helst ens från ett diminutivt extremparti som leds av en före detta fängelsekund.

Explore posts in the same categories: Facundio Unia, islamisering, Israel, judar, Marc Abramsson, Nationaldemokraterna, nationalism, nationalsocialism, Nykvarn, Pride-festivalen, Saddam Hussein, Salemsmarschen, Södertälje, Stockholm, Sverigedemokraterna

66 kommentarer på “ND – partiet med en fängelsedömd ledare”

 1. Ocgb Says:

  ”till fyra månaders fängelse för grov misshandel och våldsamt upplopp”

  Eftersom minimistraffet för grov misshandel är ett års fängelse har jag svårt att tro på detta påståendet.

  • Tommy Hansson Says:

   Det fyra månader långa straffet utdömdes för våldsamt upplopp.

   • Ocgb Says:

    Men då dömdes han ju inte för grov misshandel? Som det står i din artikel.

   • Tommy Hansson Says:

    Marc Abramsson dömdes för grov misshandel i Stockholms tingsrätt men frikändes härför i hovrätten, där han ”endast” dömdes för våldsamt upplopp.

   • Elin Says:

    Men då är han inte dömd för misshandel. Han var aldrig i närheten av Facundo. Han blir själv nerslagen av en AFAit som ger sig på honom nere vid pridetåget.
    NDU blev angripna av extremvänstern varpå de springer ner för att avbeväpna dem då de kastar mängder av flaskor mot NDU. Sen vad några tokiga kormonstinna ungdomar gör i hettans stund kan man bara beklaga. Men vi har lärt oss läxan och har inte dessa problem idag.

   • Tommy Hansson Says:

    Han dömdes som sagt för grov misshandel i tingsrätten.

    Och tror du verkligen själv på den där verklighetsbeskrivningen?

 2. Jonas Says:

  Även om jag håller med er i sak så tycker jag att man ska hålla på principen att personen ifråga faktiskt har sonat det brott han blivit dömd för.

  Detta påminner om medias hets på Sd!

  • Tommy Hansson Says:

   Kanske det.

   Men efter alla ohemula ND-angrepp på min person har jag beslutat mig för att, i någon ringa mån, slå tillbaka!

   Någon gång är måttet faktiskt rågat.

   • Outis Says:

    Måttet är alltid rågat när det kommer till att Abramsson bemöter personangrepp DU kommit med, eller hur, Tommy Hansson!? ND får ALDRIG ta del i debatten eller bemöta dem personangrepp DU kommer med!

    Varför inte hålla debatten öppen så pass länge att ND åtminstone får bemöta de påhopp etablissemanget (som ni tyvärr snart hör till) kommer med?! Vart finns rättvisan här!?

   • Tommy Hansson Says:

    Det är ju rörande att ni ND:are blir så upprörda när ni får svar på tal efter att under en längre tid överöst en SD:are som mig med ovett. Hur var det ordspråket gick? ”Arga katter får rivet skinn”.

    Min utgångspunkt när det gäller ND när jag gick med i SD 2008 var ursprungligen ”live and let live” eftersom jag personligen inte hade något otalt med någon nationaldemokrat. Men så körde ND igång med dessa snuskiga personagrepp, som jag har ignorerat i det längsta. Men som sagt, någon gång är måttet rågat.

 3. Jacob I Says:

  Hej, Tommy!
  Det är inte bara führer Abramsson som är dömd. Så är även en av detta s.k. partis grundare, Tor Paulsson, som dömdes för grov misshandel av sin sambo!
  ND torde m.a.o. vara tämligen kriminellt belastat, med en trovärdighet därefter.
  Hörde att de fått presstöd för sin tidskrift ”Nationell idag”.
  Då kan man ju tycka att, om de vore smarta borde de omedelbart lägga ner partiverksamheten och endast ägna sig åt tidningen.
  Men sett till hur de hittills farit fram, och (om jag inte missminner mig) syftet med partibildningen var att försvåra för SD, torde väl dumheten bedra visheten varav ND:s saga torde vara all efter höstens riksdagsval.
  Medan vi sanna fosterlandsvänner i höst firar segern med champagne får väl sekten ND samlas hemma i führer Abramssons vardagsrum (där borde väl alla få plats) och halsa gravöl!

  • Outis Says:

   Tråkigt nog kommer landsförrädarpartiet SD att komma in i riksdagen så visst, fira ni med champagne. Själv ska jag lägga ner all min tid och energi i kampen mot landsförrädare som du och Tommy Hansson!

   Vad gäller gravöl hos Abramsson tror jag knappast att hans vardagsrum räcker till för alla i ND.

   Men inte lägger jag ner mer tid i att försöka få en trångsynt, manipulerad människa att förstå att i att SD kommer att vara delaktig i att sälja ut Sverige och utrota det svenska folket!

 4. Göran Says:

  Tänk om DU i stället lade dina krafter på att fräscha upp blaskan som du tydligen är chefredaktör för.

  Visst finns det plats för ett RIKTIGT nationellt parti i Sverige till skillnad från kvasinationalisterna ”Syrian Demokraterna”, titta bara på Frankrike med ”Front National” och England med sitt ”BNP” för att inte nämna Belgien och nu senast Ungern, men som sagt-Rom byggdes inte på en dag. Hur stora var förresten SD för ca tio år sedan?
  Jag vet för jag var med, men frågan är om du har det minsta hum om detta?

  • Tommy Hansson Says:

   Det var ju när de ”riktiga” nationalisterna försvann som SD började utvecklas i positiv riktning och växa på allvar!

   BNP i England och Jobbik i Ungern är inga rumsrena partier som SD vill ha det minsta att göra med.

   • Göran Says:

    Nix min vän. Den allt mer tilltagande massinvandringen har fått Die dummen Schweden att sent om sider vakna upp, och då är SD med sina drygt 20år som politiskt parti ett känt alternativ för den annars så politiskt ointresserade svensken. SD:s marsch mot Rosenbad är likt ett självspelande piano och helt förorsakat av 7-partiets vansinniga massinvandringspolitik och INTE beroende av att ”riktiga nationalister försvann”.

    Ang BNP och Jobbik så är ditt uttalande lika fånigt som Mona Sahlins floskler om SD och styrker endast att du är en liberal tönt.

   • Tommy Hansson Says:

    Hellre liberal tönt än kryptonazist.

 5. Gagge Says:

  Tommy: Har du läst igenom de faktiskta omständigheterna kring det våldsamma upploppet?

  Marc som då var ungdomsordf för NDU anordnade en protest mot homoadoptioner i anslutning till Pride. Beväpnade AFA-aktivister tillsammans med militanta homoaktivister gick till angrepp mot NDU. Kravaller utbröt och Marc blev dömd. En solklar politisk dom. Vad är alternativet? Att låta extremvänstern styra agendan? Jag vet inte hur du är som person men jag slår tillbaka om någon slår på mig…

  Argumenationen mellan SD och ND borde kanske ligga på mer ideologiska grunder än att göra blogginlägg som kunde ha platsat väl på expos hemsida?

  Vad exakt i Nationaldemokraternas politik i Södertälje är det du ställer dig kritisk emot och som du anser att SD har bättre svar på?

  • Tommy Hansson Says:

   Jag är kritisk mot alla partier som tror att de löser problemen genom att slåss med extremvänstern på gator och torg. Läser du dessutom mitt inlägg iigen ser du att mycket handlar om just de ideologiska grunderna.

   • Outis Says:

    Att slåss mot extremvänstern är det sista vi i Nd VILL. Kommer dem i flock om 20 pers mot våra aktivister måste vi ju försvara oss?! inte fan tycker vi att det är ROLIGT! Nu får du ju ge dig, Tommy Hansson!

   • Tommy Hansson Says:

    Nej, det måste ni inte.

    Bättre fly än illa fäkta. I alla fall om man tillhör ett anständigt parti och inte vill bli känt som en samling gatukämpar.

   • Outis Says:

    Så om ett knippe ssu:are skulle bli påhoppade och i nödvärn försvara sig så skulle dem stämplas som en samling gatukämpar? Knappast, Tommy Hansson, och det vet till och med du!

 6. roberthsd Says:

  Det finns inga muslimer i Södertälje. Eller det finns knappt några. Varför sk vi i Sd ens bry oss om ND? En litet parti som ingen bryr sig om.

  • Tommy Hansson Says:

   Som jag sa i en intervju i LT: det är bättre att stämma i bäcken än i ån så undviker vi att Södertälje blir ett nytt Malmö. Den muslmska närvaron ökar dessutom sakta men säkert, vilket vem som helst som vistas i Södertälje kan förvissa sig om. Beträffande ND så har det partiet satt i system att angripa personer – där undertecknad är ett exempel – genom förtal och lögner. Jag inser inte riktigt varför jag inte skulle få gå i svaromål härvidlag.

   • Göran Says:

    Bästa Tommy. Du behagar skämta. Södertälje är väl redan som Malmö fast utan muslimer. Kan du berätta för farbror Göran vad det är för skillnad mellan Rosengård och Ronna samt Hovsjö??

    Nej du, en arab är alltid en arab oavsett om han sover med bibeln eller koranen under huvudkudden.

    Manöver, rätta till!

   • Tommy Hansson Says:

    Dina kommentarer om ”araber” säger väl det mesta om ditt rasistiska synsätt. Bibeln är en levande realitet för svenskar sedan omkring tusen år tillbaka, Koranen är det definitivt inte.

    När det gäller jämförelsen mellan Rosengård å ena sidan och Ronna/Hovsjö å den andra torde den största skillnaden vara att det bara är i Rosengård som islamister och AFA-slödder samarbetar om att göra samhället oregerligt.

   • Gagge Says:

    Nä nu får du ge dig Tommy.
    Något samarbete mellan islamister och AFA finns inte. Det var nämligen islamister tillsammans med kriminella araber där majoriteten är muslimer jagade iväg AFA från Rosengård. De kriminella ungdomar från Rosengård var från en annan gård där majoriteten är kristna iranier, kristna serber, kroater etc.

    En svensk är fortfarande svensk oavsett om han är protestant, katolik eller om han eller hon har blivit hare krishna. Detsamma borde väl egentligen kunna passa in på alla andra folkslag i världen. Varför skulle det vara rasistiskt att säga detta? I mina öron låter det logiskt att en iranier är en iranier oavsett om han är kristen eller muslim. Samma etnicitet men olika religioner.

 7. danne spansk Says:

  Efter din argumentation att döma ser jag att detta osmakliga/osakliga inlägg inte är annat än någon slags hämnd för den kritik mot SD tilldelats av ND.

  För varför lägger någon i överhuvudtaget annars upp en text som mer eller mindre direkt kunnat vara en kopierad textmassa från Expo?

  ”Sanningen var helt enkelt den att det inte fanns – eller finns eller kommer någonsin att finnas – en marknad för den typ av rasism och kryptonazism som ND står för.”

  Tommy…..finns det olika typer av rasism? Och i så fall, vilken typ företräder du?

  Nä, detta duger inte Tommmy, du får nog använda något nytt och mer användbart än att rabbla det som etablissemanget redan rabblar så fort de skall skriva något om ND. Vem som helst som är det minsta politiskt intresserad kan se att detta inte ‘är annat än ett försök att flirta med den politiska korrektheten.
  Men detta är föga förvånande då att göra påhopp på nationalistiska partier är en taktik hos SD sedan länge.
  Hellre riksdagen än en Sverigevänlig politik?

  • Tommy Hansson Says:

   När jag personligen blir angripen på ett illasinnat och lögnaktigt sätt slår jag tillbaka. Dock inte med samma mynt – jag har på intet sätt beljugit Marc Abramsson utan bara informerat om de faktiska förhållandena.

 8. Outis Says:

  Nu är det ju så att du, Tommy Hansson, inte kan annat än att uttala dig på din blogg. För rädd att ta diskussionen på öppen gata då du vet att Abramsson skulle trampa ner dig i skosulorna, mån tro?

  Nu är det ju också så att Abramsson må vara dömd för våldsamt upplopp men kollar man på folk i SD, eller något annat parti för den delen, hittar man säkert folk som även de har domar på sig av denna karaktär, eller hur? Så att stämpla ett parti/en rörelse för ETT brott, som för övrigt Abramson har sonat sitt brott för, är spadfäktning i sandlådan!

  Vidare kan jag ju passa på att säga att Abramsson aldrig satt i fängelse, utan fick fyra månader med fotboja.

  Hur som helst, kollar man till SD:s och ND:s politik så ser man ju klart skillnad: SD med samma gamla vanliga landförädarpolitik, precis som alla andra partier i riksdagen, och ND:s politik som arbetar för det svenska folkets rätt till sitt eget land och egen kultur, och alltså inte en påtvingad mångkultur och en utrotning av det egna folket!

  Vidare ser man tydligt att ND är ett parti för svenskarnas Sverige och SD är ett vända-kappan-efter-vinden samt landsförädarparti!

  ND har min röst!

  • Tommy Hansson Says:

   Sanningen att säga är jag inte mycket för att stå och käfta med folk på ”öppen gata” som rännstenspolitikerna i ND tydligen sätter en stor ära i.

   Du hittar säkert folk inom SD som har domar emot sig. Dock ingen som är partiledare.

   ”Landsförrädarparti”…give me a break.

 9. Me says Says:

  Alla har vi en historia. Good or bad

 10. Jacob I Says:

  ”Själv ska jag lägga ner all min tid och energi i kampen mot landsförrädare som du och Tommy Hansson!”
  Jo, jo, häller man vatten på gäss så skriker dom!
  Sieg Heil, Outis!

  Personligen tycker jag nog det är bra att ND finns till, då det ju fungerar som en perfekt avstjälpningsplats för de knäppgökar som vi i SD betackar oss för.

 11. danne spansk Says:

  Jag tycker du skall säga som det är Tommy.

  Du liksom de flesta här vet att det av gammal tradition här i Sverige är att ”käfta på öppen gata” (även kallat offentlig debatt). De flesta partier gör faktisk så.

  Säg i stället att du inte riktigt vågar. Min gissning (inget påstående) är att du av två skäl inte vågar ta den öppna debatten.

  1. Du vet att du av etablissemanget skulle utpekas för s.k samröre med Nationaldemokraterna.
  2. Du har inte en hållbar argumentation och du är medveten om det och klarar således inte av en saklig debatt inför nyfikna Södertäljebor.

  På punkt nr 1. använder Du min gode Tommy precis samma retoriska, vad skall man kalla det…..feghet är faktisk det enda jag kan komma på, som det etablissemang du själv brukar kritisera. Du påstår samröre, eller något slags ideologisk kamratskap, mellan öppet nazistiska skinnhuvuden och partiet Nationaldemokraterna..? Varför då? För att vi i enlighet med våra medborgerliga rättigheter går på samma yta asfalt under samma tidpunkt? Detta för inget annat än att framhäva dig själv och partiet Sverigedemokraterna som, som du själv kallar det, rumsrent.

  Och då kan jag ju inte låta bli att ställa frågorna: Vilka kriterier måste ett parti uppfylla för att räknas som rumsrent? Och vem i hela friden avgör om kriterierna uppfyllts? Du, jag, en sosse, en moderat eller Herren? ???

  Till er som tilldelar Tommy epitet och öknamn, gör inte det utan försök istället hålla en god ton. Använd er av sakargument även om känslorna svallar.

  PS. Tor Paulsson uteslöts just för sin illgärning mot sin sambo. Det var ingen som försvarade det han gjort. Och Marc Abramsson är dömd, det är ingen sensationell nyhet (dömd 22003) Vi som ställer oss bakom Abramsson trotts domen gör det i den självklara övertygelsen om att domen är politisk och inget annat. Abramsson bar inte hand på någon enda person utan ledde NDU till handling i syfte att avväpna AFAiter som överöste NDU med glas, urin och sten. Själv kan jag inte påstå att jag skulle handlat annorlunda, särskilt när polis på platsen förhöll sig helt passiv inför fakta. Att handla i nödvärn är inte olagligt, eller skall i allafall inte vara det.DS

 12. Tommy Hansson Says:

  Ni skulle ha tänkt på allt det där innan ni gav er på mig, Danne.


 13. Som sd-kritiker måste jag berömma din välskrivna text om de farliga rasistiska element som inte borde vara värda vår dyrbara tid. Bra att sd inte längre hyser dessa idiotiska idéer om etnicitet, judar och Israel. Nu kan jag åtminstone ta sd på allvar.

 14. Andrek Says:

  Alla de ND sympatisörer som här sitter och pekar finger kan knappast en låtsas om att de inte sett de hatvideor och det propagandatrams som drivs på t.ex Youtube mot bland andra Tommy Hansson och så vidare.

  Att säga att NDs representanter, i detta fall Mark Abramsson är oskyldiga offer för förtal och whatnot, vet ni lika väl som jag är lögn.

  Sluta tramsa runt, ND började skitkastningen mot individer – Klandra inte personer som Tommy Hansson för att han slänger lite tillbaka.

  • danne spansk Says:

   @Andrek.

   Tommy, och Du, är givetvis fria att kall mig för vad ni nu skulle vilja.

   Det jag söker är en öppen och offentlig debatt med någon representant från Sverigedemokraterna (gärna Tommy), inget annat. Är det sedan så att Ni på något sätt känner er oförrättade och inte vill ta den debatten, ja då är det ytterst medborgarna, som faktisk undrar över skillnaden mellan våra partier, som drabbas.

   Personligen försöker jag hålla mej ifrån skitkastandet, vet att jag misslyckas ibland.Precis som Ni, men hur som haver är jag beredd att ta en debatt med Tommy Hansson. Jag gör det inte för personlig vinning utan för medborgare och väljare.

   Jag hävdar envist att orsaken till Er ovilja till debatt med oss/mej är att Ni helt enkelt inte vågar . Orsakerna till detta är redovisade i tidigare inlägg.

   Att ni blir kritiserade av enskilda medlemmar/sympatisörer ur ND måste man ju kunna tåla? Många har satt sin tilltro till SD som länge haft parollen ”stoppa utomeuropeisk invandring” men där man radikalt i stället på senare tid bytt denna linje med ”vi välkomnar stor invandring av kristna utomeuropeer”.

   Jag tror att ni bl.a där har en förklaring till varför många känner sig svikna och minst sagt missnöjda. Det är förklaringen jag fått iaf.

 15. Gagge Says:

  Men kom igen för guds skull. Är allt en enda stor ND-konspiration numera? När någon skriver en nyhet eller en kommentar på en blogg inte har med ND att göra så är det alltså ND och Daniel Spansk som ligger bakom?

  Kom igen, vad är nästa steg? Att skylla den dåliga ekonomin på tandtroll istället för på det mångkulturella samhället?

  De där argumenten håller inte Tommy och det borde du som chefredaktör för SD-kuriren veta om du har någon form av pressetik i ditt sinne, vilket jag hoppas att du har. Nationell.nu vilket är en av de sidor du syftar på (jag gissar det iaf) har inte något som helst samröre med Nationaldemokraterna. Den bloggen har mer än en gång använts för att skriva negativt om just Nationaldemokraterna. Att personerna som driver bloggen uppmärksammar dig och SD kan ju knappast ND eller Marc Abramsson rå för. Eller hur?

  ”När jag personligen blir angripen på ett illasinnat och lögnaktigt sätt slår jag tillbaka. Dock inte med samma mynt – jag har på intet sätt beljugit Marc Abramsson utan bara informerat om de faktiska förhållandena.”

  Hur slår man tillbaka då om jag får fråga? Jag har själv sett filmerna från gaypride. Skulle aktivisterna inte slagit tillbaka antidemokraterna så hade de blivit grovt misshandlade med allehanda tillhyggen. Om en antidemokrat kommer emot mig med ett järnrör och flaskor och sten haglar i luften mot mig så väljer jag ju knappast att springa då jag inte vill bli träffad i nacken och hamna på marken där jag inte kan försvara mig. Jag väljer då hellre att använda mig av nödvärn för att få bort angriparen fysiskt. Inget konstigt med ett sådant agerande i mina ögon. Speciellt inte när polisen står handfallna och väljer att inte ingripa mot de angripande vänsterextremisterna.

  Sanningen är att du har inte på något sätt informerat om de faktiska omständigheterna. Du har mer eller mindre skrivit en text som kunde passa expo. Vare sig mer eller mindre då du faktiskt har utelämnat de faktiska omständigheterna. Dvs att NDU blev angripet av beväpnade vänsterextremister och därefter slog använde sig av nödvärn. Kanske dags att sluta lita på massmedias scenarion fullt ut?

  • Tommy Hansson Says:

   När det i video efter video som angriper mig i slutet alltid förekommer reklam för NDs tidning Nationell idag säger det mig – tro det eller ej – att ND är inblandat.

   Om man vill undvika våld är det kanske ännu bättre att hålla sig borta från evenemang där man vet att AFA-folk och därmed jämförbart finns representerat. För min del är jag övertygad om att NDU-folket vid tidpunkten i fråga välkomnade sammanstötningen. Kolla in bilden där Abramsson leder sina styrkor med en megafon i högsta hugg – de svartklädda personer han omger sig med förefaller mig inte vara urtypen av ”fredlig demonstrant.”

   • Gagge Says:

    Med det resonemanget så menar du på fullt allvar att svenska nationalister ska ta hänsyn till vänsterterrorister, samma skrot och korn som försökte knivhugga en SD:are i Malmö för ett tag sedan. Nej du, där är en tydligt skillnad i vårt tankesätt. Jag tänker inte låter dessa glin styra mitt val av plats som jag vill stå på.

 16. Jacob I Says:

  Till alla ND:are som skrivit på denna blogg.
  Har sett videon som hänger ut Tommy, och kan bara konstatera: smaklöst och klantigt!
  Är detta verkligen värt att ta på allvar. Videon säger ju mer om den som sammanställt detta än om personen som hängs ut. Ni borde skämmas!
  Detta är ett talande bevis för vilket oseriöst ”parti” ND i själva verket är, för om så inte vore fallet borde det ligga i partiledningens intresse att ingripa och undersöka vilken individ (vilka individer) som sammanställt detta, och med omedelbar verkan utesluta densamme för partiskadlig verksamhet. Personförföljelse av detta slag gynnar knappast något partis trovärdighet.
  Tack och lov att splittringen 2001 blev ett faktum. De tokpatrioter och knäppgökar som alltför länge bromsade SD:s väg kunde uteslutas och förpassas där de bäst hör hemma (i ND) till förmån för de seriösa fosterlandsvänner som idag utgör SD, och som är på väg in i riksdagen, vilket är en förutsättning för att över huvudtaget få någonting uträttat, vilket knappast låter sig göras genom slagsmål på gator och torg med vänsterslöddret.
  Historien, och den argumentation som framkommit på denna bloggsida, visar med all tydlighet att:
  VI VANN och NI FÖRLORADE.

  • danne spansk Says:

   @Jocob.

   Du riktar dig till samtliga medlemmar i ND för något en enskild gjort, det är du som borde skämmas.

   Hade du gjort samma uttalande gentemot invandrare eller HBT personer så blevo du åtalad för Hets mot folkgrupp, detta borde du veta Jacob..?

   ”Historien, och den argumentation som framkommit på denna bloggsida, visar med all tydlighet att:
   VI VANN och NI FÖRLORADE”.

   Vad har ”ni” vunnit? Och vad har ”vi” förlorat?

   • Jacob I Says:

    ”Du riktar dig till samtliga medlemmar i ND för något en enskild gjort, det är du som borde skämmas.”

    Om samtliga medlemmar i ND är liktydigt med de som hittills skrivit på detta blogginlägg kan man med fog kalla er sekt. Själv valde jag SD, och det är sannerligen inget att skämmas för.

    ”Hade du gjort samma uttalande gentemot invandrare eller HBT personer så blevo du åtalad för Hets mot folkgrupp”

    Jaha, det är uppenbarligen rad 7-14 i mitt förra inlägg som sticker i ögonen. Inte kunde jag väl ana att det var så lätt att hälla vatten på gäss!

    ”Vad har ”ni” vunnit? Och vad har ”vi” förlorat?”

    Av de senaste opinionsmätningarna att döma är SD med största sannolikhet på väg mot sitt mål.
    Med den nazianfrätta ideologi som genomsyrar ND ska ni nog vara glada om ni lyckas uppnå en halv procent.

 17. Tommy Hansson Says:

  Faktum är att det är ett antal videor med samma tema men med lite olika infallsvinklar.

  Alla med samma slut, så vitt jag minns: läs Nationell idag, NDs partiorgan.

  Som förresten i dagarna begåvats med statligt presstöd och väl då måste betraktas som betydligt mer i armarna på etablissemanget än SD!

  • Outis Says:

   Det är inte ND:s partiprogram som begåvats med presstöd utan veckotidningen Nationell Idag, en nyhetstidning alltså!

 18. Tommy Hansson Says:

  Ja, det var det jag skrev.

 19. Gagge Says:

  Du skriver ”Sanningen var helt enkelt den att det inte fanns – eller finns eller kommer någonsin att finnas – en marknad för den typ av rasism och kryptonazism som ND står för.”

  Nu är det ju faktiskt så att ND sitter med och är aktiva i Södertälje. Likaså i Nykvarn. Likaså driver partiet en veckotidning som även har presstöd. Så uppenbarligen finns det en marknad trots allt.

  Vidare så är det ju faktiskt som så att Björn Söder har ju själv gått ut med att man ville sabotera för ND genom att SD skulle använda sig av skenkandidater i de kommuner som ND ställde upp i enbart för att splittra rösterna och se till att ND inte skulle erhålla ytterligare mandat. Detta började SD med redan 2002 om man får tro Björn Söder själv. Detta hör man klart och tydligt på den ljudupptagning som gjordes 2008 http://www.youtube.com/watch?v=BFnhJ9FKiHE&feature=player_embedded

  Vidare så undrar jag vad du menar med just rasism och kryptonazism? I mina ögon som en idelogiskt och påläst person så är dessa ord väldigt intetsägande och passar ej in på Nationaldemokraterna. Dels för att nationaldemokratin är för direkt demokrati vilket är raka motsatsen till nazisternas diktatur. Rasism är ju alla som förespråkar mindre invandring än vad riksdagspartierna gör så även det ordet är intetsägande. Hur definierar du ordet rasism?

  ”Man tvingas uthärda det ovedersägliga faktum att Sverigedemokraterna vuxit ifrån det egna partiet på alla håll, kanter och breddar. Det enda recept man tycks ha för att bemöta detta är det ständigt upprepade mantrat att SD är ”ett utslätat, högerpopulistiskt missnöjesparti” som förrådit den ”den verkliga nationalismen.”

  Ur ett ideologiskt perspektiv så existerar det ingen som helst sverigedemokrati. Anledningen till det är ganska enkelt. Sverigedemokrati är ingen ideologi, speciellt inte med tanke på hur många frågor partiet har ändrat sig i till förhållande i hur länge partiet har existerat. Att socialdemokratin som per faktum är en ideologi, en världsomspännande sådan sprungen ur marxismen har ändrat sig de senaste hundra åren är inte så konstigt då hundra år är lång tid. Men att SD har ändrat sina värdegrunder så pass extremt som partiet har gjort de senaste 20 åren är ganska ovanligt såvida det inte har med sk populistiska partier att göra. Ett exempel på detta är ju invandringsfrågan. Från att ha propagerat för totalstopp i kommunerna så propagerar du och SD Södertälje för fortsatt invandring till kommunen, fast i mindre skala. Missnöjesparti, tja varför inte, det kan man nog kalla ND också då ND likt SD är missnöjda. Högerpopulistiskt då? Jo i mina ögon så är det ganska höger att sträva efter de ändringar i LAS som SD vill göra. Likaså att sträva efter att ta bort presstödet är ju minst sagt också en gammal högeridé.
  Det här med verklig nationalism kontra SD. Ur ett ideologiskt perspektiv så är det etnonationalism kontra kulturnationalism. Men med tanke på att de flesta höga företrädare idag hellre kallar sig för värdekonservativa så kanske man bör sluta titulera SD som nationalistiskt? Vad tycker du?

  ”Som sätter en ära i att gå arm i arm med renodlade nationalsocialister i den beryktade Salemsmarschen varje år?”

  Om det så hade varit sossar med i manifestationen så hade ND ställt upp. Manifestationen är en politiskt obunden manifestation mot det svenskfientliga våldet. Den största av sitt slag i Sverige. Att förbjuda en väldigt liten del nazister från att delta i en obunden manifestation skulle ju faktiskt leda till att manifestationen inte längre skulle vara just obunden. Något arm i arm är det dock inte och det vet du nog om. Ett tips till dig som chefredaktör är att du åker dit detta år och dokumenterar det hela så att du får en rättvis bild av protesterna mot det svenskfientliga våldet i som sker i Salem.

  Att manifestera med människor av andra politiska ståndpunkter hur vidriga de än må vara är snarare ett tecken på att man brinner väldigt starkt för sakfrågan som manifestationen lyfter fram. I fallet Salem handlar det om att protestera mot det svenskfientliga våldet. Något som man tycker att SD faktiskt borde ställa sig bakom. I andra fall har nationaldemokrater gått i samma demonstrationer som SSU, Ung vänster och piratpartiet. I de fallen så protesterade man mot FRA-lagen. Men inte gjorde det att man per automatik blev sossar eller liberaler. Eller?
  Jag vill minnas att SD öppnade upp dörren för de sju riksdagspartierna i Landskrona förra året eller om det var förrförra året i en politiskt obunden manifestation mot våld. Ska SD då beskyllas för att ge sympati till socialdemokraterna och moderaternas samtliga vansinniga beslut i riksdag och regering bara för att SD ville manifestera med dessa? Nej är mitt klara svar till det.

  ”ND har ett etnocentrerat förhållningssätt vilket, som jag ser det, är en svår belastning för vem eller vilket parti som helst som önskar verka i en samtid när rörligheten över allehanda gränser är en levande realitet. Det finns helt enkelt inga praktiska möjligheter att hejda denna utveckling hur mycket man genom eldfängd retorik och högt tonläge söker övertyga folk om detta. Eller att ”repatriera” personer och familjer av oönskad etnicitet när tiden härför anses mogen.”

  Här har vi den stora skillnaden mellan nationaldemokrati och SD. Nationaldemokratin hävdar bestämt att etnicitet är det som avgör huruvida en person är att betrakta som svensk, kines, pygmé eller för den delen som syrian. Från SD så säger man istället att man skall betraktas som svensk om man tyr sig till den svenska kulturen. Dvs, även om Muhammed är från Afghanistan så kan han enligt SD bli svensk. I ND:s ögon så är denna Muhammed dock fortfarande afghan.

  Du har rätt i att vi lever i en globaliserad värl där rörligheten är stor över gränserna. Men det är i mina ögon en stor skillnad att åka till Danmark en dag, åka på en charter till Kanarieöarna eller att backpacka i Thailand ett år framför att bosätta sig på andra sidan världen och ha ambitionen att göra det för all framtid. Det är ett samhällsprojekt vi talar om, även kallat det mångkulturella experimentet. Ett experiment där dagens makthavare har gjort det möjligt genom extremt öppna gränser att invandra till Sverige. Något som du rimligtvis borde känna till. Denna invandring kan komma till ett slut. Det räcker att kort och gott med ett majoritetsbeslut i riksdagen. Ett beslut som inte lär komma från vare sig de fula sju eller från SD.

  Nationaldemokraterna ser inte någon människa som oönskad. Däremot så står ND för att Sverige är svenskarnas land och vi svenskar ska vara herrar i vårt eget hus. Den kostsamma invandringen måste stoppas, inte bara p.g.a. ekonomiska skäl utan för att svensken trängs undan såväl kulturellt som etniskt och att svensken är på väg att bli en minoritet i sitt eget land. Denna utveckling kan endast stoppas genom stopp av invandringen samt genom repatriering. I det senare fallet så är ND väldigt tydliga. ND vill repatriera de människor som saknar skyddsbehov i Sverige samt de som har begått brott i Sverige.

  ND är dock inte så korkade som du verkar tro. Givetvis så lär denna utveckling knappast gå att stoppa och utifrån ett etniskt perspektiv så kan man dock skydda sig mot att trängas undan såväl kulturellt som etniskt ändå. Det är där etnopluralismen kommer in i bilden. Det ska inte vara olagligt med svenska hyreshus där lugn och trygghet råder. Svenska ålderdomshem ska inte heller vara olagligt. De ska få finnas lika mycket som exempelvis judiska sjukhemmet.Samma sak gällande exempelvis svenska skolor och dagis. Det handlar kort och gott om att trygga svenskens framtid såväl kulturellt som etniskt och vara en motpol till det mångkulturella samhället. Nyligen fick Sverige sin första veckotidning som står för svenska intressen, nämligen Nationell Idag. Detta är ett viktigt steg i den positiva kamp som ND för och som SD ställer sig emot genom sin assimileringspolitik.

  Om du tycker att ND har fel är upp till dig men det är så här ND:s politik ser ut. Vill du angripa den på bästa sätt så hoppas jag att du tar en debatt med ND. Debatt är nämligen inte samma sak som att käbbla på gatan. Ämnet kan du själv få välja och givetvis en opartisk debattledare bör vara med. Frågan är dock om du och SD skulle våga ställa upp på en renhårig debatt?

 20. Tommy Hansson Says:

  Att bli upprörd över att SD:s kandidatlista i Södertälje innehåller ett antal personer med invandrarbakgrund är för mig liktydigt med rasism. Det finns dokumenterat att ett antal ND:are inklusive partiledare Abramsson är synnerligen upprörda däröver och till på köpet kallat SD ”förrädarparti” just av den anledningen.

  SD har däremot inställningen att personer med utländsk härkomst som är etablerade i Sverige och vill göra rätt för sig och delar SD:s ideal är lika välkomna som infödda svenskar. Vi är inte för den typ av apartheid som du beskrivit ovan och som ND tydligtvis bekänner sig till.

  Marknad och marknad…om ni tycker att tre kommunala mandat och ett par tusen prenumeranter på er tidning konstituerar en marknad, så OK. Man kanske kan likna NDs marknad med kundkretsen hos Svempas lanthandel i Teckomatorp. Det är förstås alltid något.

  Att vidare gå arm i arm med renodlade nationalsocialister vid manifestationer samt att utnyttja sådana som vakter vid egna möten – liksom att förhålla sig avvisande eller skeptisk till Förintelsen – är enligt min mening tecken på kryptonazism. ND har gjort allt detta.

  Dessa fakta är för mig så talande och obehagliga att jag inte bryr mig särskilt mycket om i fall ND hjälper gamla tanter över gatan på regelbunden basis eller är snälla mot barn och hundar.

  Jag beklagar, men jag ser ingen större vits med att debattera med enkom ND mer än jag gjort på det här utrymmet. ND är långt ifrån SD:s huvudmotståndare i valet, mycket långt därifrån faktiskt.


  • Anledningen till att många faktiskt höjer ögonbrynen åt er lista i Södertälje, är att många, även inom ND fortfarande haft hoppet att SD faktiskt fortfarande hade en uns av nationalism kvar.

   Senast vid Nationaldemokraternas senaste torgmöte i Söndags 25/4 så kom en man fram till mig och misstog mig för SD:are och sade ”Jag är besviken på er! Jag röstade på er i valet förra gången” varpå jag förvånat frågade honom vad som gjort honom så besviken, då svarade han ”Ja nu har ni ju till och med invandrarna i erat eget parti!”, med en snabb förklaring om hur det förföll sig så var ND garanterade fler röster i höst.


 21. Tommy SD:första partiledare Anders Klarström kom från NRP och var dömd för b la hotelser mot Hagge Geigert.
  Anders hade sagt nåt om ”passa dig ditt judesvin vi vet var du bor”.

  Klarström förnekade sin dom och sin bakgrund i Nordiska Rikspartiet i sin medverkan hos SVT.
  Men till slut blev han överbevisad och skyllde på ungdom och fylla.

  Klarström var en mycket radikal och bra talare finns filmer på youtube.com

  Sverigedemokraternas första partiledare var således en avhoppad nationalsocialist och dömd brottsling.

  Media drog alltid upp detta faktum under hans år i partiet vilket nog var till nackdel.

  Ni skriver inte hela sanningen om bildandet av SD i februari 1988.

  Sverigedemokraternas bildades därför att sammanslagningen av Framstegspartiets lokalavdelning i Stockholm och folkkampanjen Bevara Sverige Svenskt BSS partibildning Sverigepartiet föll samman i flera fraktioner.

  SD Kuriren var fram till 2001 en nationaldemokratisk tidskrift och SD hyllade förut nationaldemokratin men även folkhemmet et trygga och goda och den gamla socialdemokratin som var nationell och inte som sedan Olof Palme internationell.

  Att nationella partier och grupper träter det gillar våra fiender helst vill de se ännu fler parti splittringar.

  Om vi är splittrade i mindre grupper kommer vi ingenstans men är vi enade blir vi en kraft.

 22. Elin Says:

  Du måste juh vara totalt dum i huvudet. Är det detta du sysslar med. Splittrar, förstör och smutskastar. Tänk om du kunde vara mer säker i dina egna åsikter och ståndpunkter så skulle du kanske ägna dig åt politik och göra något bra för Sverige. Du pratar om muslimskt hot m.m. Det största hotet är sådana som dig! Det näst största hotet är den massinvandring som sker i Sverige. Religion hör inte hit. Det är etniciteten som avgör. Skäms på dig Tommy, o9ch dina gelikar i SD!!!

  • Tommy Hansson Says:

   Det var inte jag som började den här tvisten genom att producera ett antal videor och nätinlägg med exempellösa personangrepp mot mig och reklam för ND.s partiblaska.

   ”Det största hotet är sådana som dig”. Näst största hotet är massinvandringen…oj då, jag måste vara riktigt farlig. Men är du riktigt säker på att du har prioriteringen rätt nu?

   • Gagge Says:

    Är det så du skulle argumentera i fullmäktige också?

    ”Det var inte jag som började..”

    Kom igen Tommy. Under åratal har du gått till angrepp mot nationalister. Både med och utan subtans. Nationalister verka störa dig på något sätt.

    Nåväl, synd att du backar från debatt. Det visar klart och tydligt vilken nivå du ligger på. Dvs exakt samma nivå som fp, sossarna etc.

    Ett tips, uppdatera bilden. Anders Steen är inte partiordförande längre.


 23. Ja, varför inte? Det är ju sant, och jag håller mig alltid till sanningen.

  Jag har absolut ingenting emot en sansad nationalism som förespråkar öppen svenskhet – det vill säga att den som har giltiga skäl att stanna och vill bli assimilerad svensk skall gå göra detta.

  Den primitiva nationalism som ND et consortes står för betackar jag mig för.

  Och vem bryr sig om vem som är partiledare: ND är ändå ett helt inaktuellt parti!

 24. Jimmy Windeskog Says:

  Men är du verkligen på allvar Tommy? Är man friad från ett brott är man givetvis inte dömd, det borde till och med en nolla som dig kunna begripa.

 25. Tommy Hansson Says:

  Du läser visst lika dåligt som du skriver, käre Jimmy.

  Marc Abramssom dömdes till fyra månaders fängelse för brottet våldsamt upplopp. Däremot friades han för misshandel.

  Och det heter ”en nolla som du”, inte som ”dig”.

 26. Matte Says:

  Är själv medlem i SD och är djupt missnöjd över den liberalisering partiet haft sedan skåne-falangen tog över makten. Södertälje-listan gör inte det hela bättre…

  • Tommy Hansson Says:

   Det är väl helt enkelt en fråga om man är nöjd med 1 procent av rösterna eller om man vill komma in i riksdagen.


 27. jag håller inte med dig ang kristna irakier eller andra kristna från mena-länderna, dessa har samma hederskultur och är lika aggresiva i mångt och mycket som sina islamistiska polare…Att kritisera Nd!!!ok men personsak av det är att gå för långt även om du har blivit utsatt

 28. Tommy Hansson Says:

  Kristna har dock en religion som betonar kärlek, nåd och förlåtelse, vilket islam inte gör.

  Jag vill heller inte påstå att jag gör en ”personsak” av detta. Redovisar bara fakta om NDs ledare.

 29. wow Says:

  Så det är okej att ta hit irakier i alla fall? Wooow. Detta hyckleri alltså..


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: