Nationaldemokraterna och nazismen

Den 20 augusti intervjuades Elin Lövgren, nationaldemokratisk fullmäktigepolitiker i Södertälje, av lokaltidningen Länstidningen i en serie politikerintervjuer inför valet den 19 september. Lövgren fick bland annat följande fråga av intervjuaren Roland Pettersson: ”En del kallar er nazister. Hur ser du på nazismen?”

Lövgrens svar angavs enligt följande: ”Vi har inget med nazism att göra. Den hör till 30-talet. Det är ett skällsord som används för att slippa ta tag i problemet med massinvandringen.”

Hela intervjun på nedanstående länk:

http://lt.se/nyheter/1.925983-elin-vill-stoppa-invandringen

Problemet med det svaret är att det inte är riktigt sant. Nationaldemokraterna (ND) HAR med nazismen att göra. Och nazismen ÄR INTE  avgränsad i tid till 1930-talet. Däremot kan jag i viss mån instämma i svarets tredje del: ordet ”nazism” används förvisso av vänsterinriktade/politiskt korrekta debattörer i syfte att avfärda kritik av svensk invandringspolitik. Däremot kan man inte göra det så enkelt för sig att man avfärdar alla påståenden om nazism såsom varande osakliga.

Svensk nazism på 2000-talet.

Med NDs förhållande till nationalsocialismen ligger det till på följande sätt. Partiet, som leds av Elin Lövgrens fängelsedömde pojkvän Marc Abramsson, har vid flera tillfällen anlitat aktiva ur den öppet nazistiska organisationen Svenska motstånsdrörelsen (SMR) – som hyllar Adolf Hitler och vill göra väpnad revolution i Sverige – som vakter vid partievenemang. Vidare tillhör såväl ND som SMR de grupperingar som brukar finnas med vid den beryktade Salemmarschen den 9 november varje år, då extremnationalister från Sverige och utlandet samlas för att hedra en svensk 17-åring som mördades av invandrarungdom år 2000. Samröret mellan ND och SMR stannar dock inte där.

Nätsajten ”Nationell.nu” har således rapporterat om att NDs ungdomsförbund, Nationaldemokratisk ungdom (NDU), och SMR kommer att arrangera en fest i Göteborg den 28 augusti: ”Ungdomsförbundet till det demokratiska partiet Nationaldemokraterna arrangerar en fest ihop med den nationalsocialistiska organisationen Svenska motståndsrörelsen.” Evenemanget betecknas som en ”sensommarfest” och har lanserats som ”Kommando väst”; dess syfte uppges vara att samla in pengar till förmån för fem SMRare vilka dömts till fängelse för misshandel. Medarrangör är det nationalistiska skivbolaget Midgård.

Läs mer:

http://www.nationell.nu/2010/08/12/ndu-och-smr-arrangerar-fest-i-goteborg/

Svenska motståndsrörelsen, med den 33-årige Magnus Söderman som ”stark man”, tog vidare i somras öppet ställning för det ögonskenligen demokratiska partiet Nationaldemokraterna sedan ND-politiker i småländska Tranemo angripits i juli månad.

Så nog har ND, som hårt betonar den svenska etniciteten och på sikt vill ”repatriera” – ett finare ord för sparka ut – alla utomeuropeiska invandrare, ”med nazismen att göra.” Det är ingen hemlighet att ND ser Sverigedemokraterna (SD) som ett mjäkigt parti avseende synen på invandring. Man har så upprepade gånger angripit SD för att acceptera utomeuropeiska invandrare som medlemmar och kandidater, särskilt partiets Södertälje-avdelning. I likhet med renodlade nationalsocialister har ND också en djupt kritisk inställning till den judiska staten Israel.

Nationaldemokraterna är inte ett öppet nationalsocialistiskt parti. Såvitt jag förstår accepterar ND heller inte våld som medel i politiken. Däremot är det, som synes, väl dokumenterat att ND inte finner anledning att avsäga sig allt samröre med en brutalt nazistisk kamporganisation som SMR. Bland annat mot denna bakgrund tycker jag det finns goda skäl att beteckna Nationaldemokraterna som ett kryptonazistiskt parti.

Sedan kan man bara spekulera i varför partiet, med den spenslige Marc Abramsson i spetsen, hyser denna fascination inför de råa sällarna i SMR. Beträffande Elin Lövgren skulle jag vilja rekommendera henne ett fördjupat studium i modern historia.

Nationaldemokraterna finns i dag representerade i två kommuners fullmäktigeförsamlingar: Södertälje (två mandat) och Nykvarn (ett mandat).

Explore posts in the same categories: Nationaldemokraterna

Etiketter: , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

13 kommentarer på “Nationaldemokraterna och nazismen”


 1. 1. Vare sig Motståndsrörelsen eller ND/NDU arrangerar den sensommarfest du hänvisar till.

  2. Motståndsrörelsen har aldrig varit ”vakter” åt ND/NDU eller någon annan grupp.

  3. Vi vill inte göra väpnad revolution i Sverige.

  4. Du själv träffade i våras två personer från Sydafrika samt tre personer från Svenska motståndsrörelsen, bland andra undertecknad, vilket även finns dokumenterat med bilder; ett möte som arrangerades genom vår försorg. Dina rockslagsmärken rimmade illa med sällskapet av en ”en brutalt nazistisk kamporganisation” Tommy.

  Vi har inte velat skriva om ditt ”samarbete” med oss även fast vi finner ditt vurmande för Israel smaklöst och SD:s politiska strävan som landsförrädisk – helt enkelt eftersom vi inte nedlåter oss till sådan typ av rapportering. Vår kritik mot er är saklig ur ett nationalsocialistiskt perspektiv. Visa samma hyffs tillbaka är du vänlig!

  Du behöver heller inte publicera denna kommentar, alls inte svara mig om du vill – men ta gärna bort de direkta felaktigheterna i ditt raljerande.

  MVH,
  Magnus Söderman
  Svenska motståndsrörelsen

 2. Tommy Hansson Says:

  Tack för synpunkter. Jag har inga problem med att bemöta dessa.

  1. Uppgifterna om ”sensommarfesten” härrör från sajten ”Nationell.nu”, inte från mig. Det är förstås möjligt att evenemanget ställts in på grund av för ND/NDU ovälkommen publicitet.

  2. ”Vakter”, ”funktionärer”, ”medarbetare”…vilken term som väljs kan vara en smaksak. Att denna typ av samröre förekommit har jag synnerligen trovärdiga uppgifter om.

  3. Om det är sant att SMR inte längre vill göra väpnad revolution i Sverige är det givetvis glädjande.

  4. Jag blev i somras uppringd av den konservative, sydafrikanske författaren och opinionsbildaren dr. Dan Roodt, vilken ville träffa mig för att ge sin syn på situationen i Sydafrika. Eftersom jag intresserar mig för vad som händer i Sydafrika såg jag inga problem med detta.

  Roodt beledsagades av en landsman samt några svenskar. De senare presenterade sig inte och var inte heller med under min intervju med Roodt utan stod och hängde i anslutning till sina motorcyklar. Om nu Magnus Söderman säger att det var han och hans SMR-polare får jag väl tro på det.

  Dock måste jag säga att det var en grov omdömeslöshet av dr. Roth att omge sig med detta slags klientel under sin Sverige-visit.

  Det faktum att Söderman och hans nazister betraktar SD:s politiska strävan som ”landsförrädisk” tar jag som en stor komplimang när omdömet kommer från det hållet. Det glädjer mig slutligen något oerhört att det svenska sällskapet inte uppskattade mina projudiska/proisraeliska märken.

  Shalom aleichem!


  • Det stämmer kanske att du var ovetande om att Dan Roodt var i sällskap med en dylik kanalj som undertecknad. Jag förutsatte dock att du var medveten om det med tanke på att flera andra representanter från Sverigedemokraterna var informerade om situationen, med tanke på samtalet till ert kansli i Stockholm där jag antog att du befann dig – samt att dessa hänvisade till dig.

   Men jag kan erkänna när jag har misstagit mig, Tommy – och jag får väl tro på ditt ord om detta – att du var ovetande.

   ”2. ”Vakter”, ”funktionärer”, ”medarbetare”…vilken term som väljs kan vara en smaksak. Att denna typ av samröre förekommit har jag synnerligen trovärdiga uppgifter om.”

   En ännu mer trovärdig källa är jag själv Tommy, och du har fel.

   • Tommy Hansson Says:

    Därmed tror jag att de flesta frågetecknen är uträtade i den här diskussionen!

 3. jerlerup Says:

  Fråga till Sverigedemokraterna.

  Om islam är som nazismen eller värre, som ni påstår, vad planerar ni att göra med de som förespråkar islam om ni kommer till makten?

  http://ligator.wordpress.com/2010/08/28/fraga-till-sverigedemokraterna-om-islam-ar-som-nazismen-vad-gor-ni-med-muslimerna-da/

  • Tommy Hansson Says:

   Jerlerup tror till äventyrs att SD har samma recept som Lars Ekborgs kärve norrlänning i monologen från 60-talet:

   http://netaddict.se/player/f14900/p14913.php

   I så fall tror dock Jerlerup fel. SDs demokratisyn är betydligt mer förfinad än så. I en demokratisk stat som SD vill att Sverige skall förbli finns det väl i grunden endast två ting en makthavare kan göra gentemot otrevliga och säkerhetshotande motståndare:

   1. Bedriva upplysning. (I det här fallet finns det ju gott om arkivmaterial som belyser exempelvis nationalsocialismens samröre med radikal islam, till exempel den arabiska SS-enhet som stormuftin av Jerusalem gav Hitler).

   2. Skärp upp civil och militär säkerhetstjänst så att dessa kan bedriva effektivt spaningsarbete gentemot nationalsocialister, jihadister, kommunister och alla andra potentiellt säkerhetshotande element.


 4. Eftersom SD inte vill ha något samröre med andra nationella grupper utan är ett självständigt parti samt eftersom SD själva har anklagats för det mesta sedan 1988 borde man vara försiktig i att anklaga personer och organisationer för detta bortsett från organisationer som är öppet nationalsocialiska.
  Om Sverige skulle bedriva samma invandrings politik skulle deta innebära att endast gästarbetare togs emot.

  De som beblandade sig med andra folkgrupper utvisades samt fråntogs sitt medborgarskap.
  Något mera rasistiskt än staten Israel får man leta efter.

  Sionismen är en form av extrem nationalism.
  Ockupationen är en skam!
  Att sedan Fatah och Hamas är splittrade ja hela arbabvärlden är inte enade utan splittrade i för eller emot USA och att Hamas styr med hjärnhand samt att det finns extremister på bägge sidor gör inte saken bättre.

  Varje gång man varit nära att slutföraa förhandlingar om en uppgörelse har någon extremist på bägge sidor gjort ett nytt blodbad och alla förhandlingar har ställts in.

  Såg just en film där talibaner skar av halsen på en otrogen sjukt,vidrigt.

  Jag kommer dock rösta på SD till riksdagen.
  Ni har mycket kvar i er organisation i ett stort antal kommuner ställer ni inte upp samt alla dessa avhopp och uteslutningar.

  Ett exempel när SD Skåne kom upp till bunkern för att städa upp allt gammalt som man inte står för längre så hade man slängt så mycket gammal dynga i lokalen så det fanns inte ens stolar kvar att sitta på.
  Källan är Rinderheim.

  Men lycka till ska bli spännande och se om ni kommer över den magiska spärren på 4% vad tycker om den spärr gränsen??

  MVH

 5. Tommy Hansson Says:

  Den stora skillnaden mellan den judiska staten Israel och alla andra länder är naturligtvis att det judiska folket befann sig i förskingringen i närmare 2000 år innan det genom FN-beslut tillerkändes ett nationalhem 1948.

  Du måste givetvis också ta med i beräkningen att det diminutiva Israel är omgivet av fientliga grannstater som vill förgöra den egna nationen. Det är nog inte så konstigt att man då har en restriktiv immigrationspolitik vad gäller andra än judar.

  Litet märkligt är det ju också att du, Gunnar, som väl troligen själv anser dig vara ”rasist”, skäller andra för att vara det.

  • Nils Says:

   Men hur kan du Tommy tycka att israeliska raslagar är okej när du skulle ha sett rött för det här i Sverige? Vad är skillnaden?

   • Tommy Hansson Says:

    Se svar till ”Gunnar” ovan.

    Ser man inte skillnaden mellan Israel och Sverige vet jag inte hur pass meningsfullt det skulle vara med ytterligare diskussion i frågan.

    Vill dock påpeka att Israels befolkning till ungefär 1/6 består av araber.


 6. Har haft flickvänner som varit polska,fransk-italienska och halvjudiska så det stämmer inte.
  Har röstat SD till riksadagen samt kommunalvalet landstinget lägger vi ner!

  BEVARA SVERIGE SVENSKT UT MED LANDSFÖRRÄDARNA UR RIKSDAGEN HELL SEGER!

 7. Tommy Hansson Says:

  Då får jag väl tro på det.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: