SDs förgripliga valfilm – och ett alternativ

http://www.youtube.com/watch?v=XkRRdth8AHc

På länken ovan kan ni se Sverigedemokraternas 30 sekunder långa valfilm som väckt sådant rabalder. I filmen ställs kostnaderna för pensioner respektive invandring mot varandra. Filmens höjdpunkt är en kapplöpning mellan en kvinnlig svensk pensionär med rollator och ett antal burqaklädda kvinnor med barnvagnar. De tävlandes mål är en ”invandringsbroms” respektive en ”pensionsbroms.”

Som alla vet vid det här laget har TV4 bestämt sig för att vägra visa  filmen – det har i sammanhanget talats om både hets mot folkgrupp och internationella demokratistadgar som motivation till bojkotten, som ytterst beslutats om av TV4-chefen Jan Scherman. Vi sverigedemokrater är av naturliga skäl upprörda över TV4s falskspel: först ingår man avtal med partiet om att visa vår film, därefter bryter man avtalet. Samtidigt meddelas att även SDs rikstäckande radioreklam stoppas.

Vad som håller på att ske är ganska tydligt: mediaetablissemanget gör sitt yttersta för att med alla till buds stående medel stoppa SD. Tyvärr, måste man säga, är detta inte helt oväntat. Utvecklingen i media – och samhället i stort – under en lång följd av år visar att den politiska korrektheten (PK) gröper ur och i en del fall sätter ur spel den demokrati som formellt råder. Företeelser och åsikter som inte passar in i PK-mallen motas ut och straffas med ostracism.

Jag tycker valfilmen är en snygg produkt som på ett illustrativt sätt visar hur kostnaderna för massinvandringen leder till kulturkrockar och drabbar en grupp av svenska medborgare som tvingas uthärda allt sämre villkor, samtidigt som nyanlända praktiskt taget överöses med bidrag i samma sekund som de sätter sin fot på svensk  jord.

Jag är tämligen säker på att även Jan Schmerman och resten av den svenska media- och kultureliten, som gjort det till något av en livsuppgift att bekämpa Sverigedemokraterna, faktiskt vet att det förhåller sig just så. De väljer dock att bortse från obekväma fakta av rädsla för att förlora sina upphöja positioner och sina rykten som ”de goda”. Och tvekar inte att till den ändan tillgripa ren censur.

När detta är sagt måste jag ändå tillstå att jag – om jag fått bestämma – hade gjort en helt annan typ av valfilm. Jag hade tagit fasta på det ”typiskt svenska” och gjort en mer positiv film i stället för stuket med mörker och skugga som nu tycks vara högsta mode på reklambyråerna. Föreställ er följande:

Scenen är ett kräftbord någonstans i vår vackra svenska skärgård. I centrum för uppmärksamheten ett bord med ett dignande fat med kräftor. Runt bordet sitter några väl igenkännbara sverigedemokrater av båda könen med Jimmie Åkesson i spetsen. Någon tar upp den kanske svenskaste av alla sånger, ”Helan går”, och när den är avsjungen (snapsvisor skall som bekant just ”avsjungas”!) skålas det för Sverige. Här klipps lämpligen in några filmsekvenser med andra typiskt svenska företeelser såsom midsommarstång, Vasaloppet, Nobel-middag med kunglig närvaro, Beridna högvakten, ishockeylaget Tre kronor, äktsvensk julotta etcetera.

Sedan åter till kräftbordet. Kräftfatet med de kokta, bjärt röda skaldjuren zoomas in, samtidigt som texten ”I vårt Sverige är det bara kräftorna som är röda”, omgärdad av blåsippor, läggs in.

Något i den stilen hade det som sagt sett ut om jag fått råda. Därmed inget ont om den nu föreliggande filmen, vilken förresten lär ha slagit nytt tittarekord på YouTube.

Explore posts in the same categories: Sverigedemokraterna

Etiketter: , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

29 kommentarer på “SDs förgripliga valfilm – och ett alternativ”

 1. Ann-Mari Says:

  Hej!
  Med respekt för Tommy som privatperson men sd vill vi inte ha i riksdan / Ann-Mari

 2. Tommy Hansson Says:

  Vilka är ”vi” i sammanhanget?

 3. Ann-Mari Says:

  Hej!
  Vi är bla mitt eget parti Miljöpartiet som jag sa Tommy jag har absolut inget emot dig som privatperson men den människosyn sd står för är minst sagt vidrig / Ann-Mari

  • Tommy Hansson Says:

   SD har ingen principiellt annan människosyn än något annat parti, föreställer jag mig. Med viss tvekan för (V), som uppenbarligen värderar människor enligt så kallad klasstillhörighet.

   Således anser SD att alla människor är lika mycket värda. Men alla får tyvärr inte rum i Sverige. Pengar, bostäder och jobb räcker helt enkelt inte till.

   • Love Eriksson Says:

    Tommy ditt svar till Ann-Marie var så sant, och dessutom så lugnt uttalat. Med desto större verkan.

 4. Tipsare Says:

  har någon blivit upprörd att sverigekuriren ville inte anonsera Jan Millds vitbok

 5. Ann-Mari Says:

  Hej!
  Tommy sd kommer från gamla nazzegrupperingar sen långt tillbaka och vi vill inte ha ett parti i riksdan som har en sådan människosyn däremot tycker jag att vi inte kan föda andra länders innvånare när vi inte ens kan föda våra egna / Ann-Mari

 6. Tommy Hansson Says:

  Men jag förklarade ju nyss att SD:s människosyn inte är annorlunda än de flesta andra partiers. De ”gamla nassegrupperingarna” försvann faktiskt för hemskt längesen och tycker numera att SD är ett ”landsförrädarparti”.

  Som miljöpartist borde du vidare kanske ägna mer tid åt att ta itu med de tokigheter ditt eget parti ägnat sig åt och tyvärr fortfarande i någon mån sysslar med än åt att racka ner på andra.

  Som exempelvis att MP ingår i en vänsterkonstellation som kräver att USA lämnar alla sina utländska baser, något som väl borde uppröra dig som aktiv antikommunist. Eller som kräver att clowner skall skickas till våra äldreboenden på skattebatalarnas bekostnad.

  Och om vi skall gräva lite i MP:s förflutna finner vi exempelvis att partiet startades av antisemiten Per Gahrton, som tycker ungefär likadant om Israel och judarna som nazistgrupperingen Svenska motståndsrörelsen gör. Gahrton är vad jag vet fortfarande miljöpartist.

  SD är däremot ett av de mest proisraeliska/projudiska partierna i svensk politik.

 7. Ann-Mari Says:

  Hej!
  Tommy ja jag är antikommunist det står jag för men det beyder inte att jag helt plötsligt blir fasist eller högerextrem läs detta ordpråk som du nu här får och tänk igenom det ” Socialism gör kapitala misstag, Kapitalism gör sociala misstag” har man upplevt kommunitiskt diktatur sätter man sig knappas i knät på hitler, eller om man upplevt fasistisk diktatur så börjar man ju inte för den skull och digga stalin,man måste han balans i det man gör, vi miljöpartister har alltid sett på hela människan och inte bara en del, vi är inget socialsitiska parti utan vi har i flera mandatperioder framgångsrikt arbetat med allianspartier runt om i landet, jag gillar varken Ohly eller sahlin och vill definitivt inte att Ohly får ministerpost vid en eventuell rödgrön valseger, jag hade helst önskat en grön regering helt och hållet,vi är ett liberalt mittenparti vi i miljöpartiet du kan fråga precis vem som helst om det / Ann-Mari

 8. Tommy Hansson Says:

  Balans var det, ja. Självklart sätter man sig inte i vare sig Hitlers eller Stalins knä. Inte heller skulle jag, som Ann-Mari tydligen gladeligen gör, sätta mig i Gahrtons knä. Eller göra mig beroende av Sahlin och Ohly.

  Däremot finns det ju all anledning att söka sig till ett värdekonservativt alternativ såsom SD om man slänger såväl brunt och illrött som knallgrönt på soptippen.

  Med detta sagt uppskattar jag under alla omständigheter Ann-Maris person och hennes antikommunism. Och ser fram mot hennes kommande bok!

  Därmed har AM och jag skrivit fyra inlägg vardera i detta meningsutbyte, vilket får räcka för den här gången.

 9. Ann-Mari Says:

  Hej!
  Tommy gå in på min antikommunsitiska blogg och skriv några rader Mvh Ann-Mari PS adressen är http://www.estonia.wblogg.se PS Sprid gärna bloggen

 10. Fredrik Says:

  -Ta en titt på denna lista över ledarna till Sveriges tyngsta kriminella gäng:

  Naser Dzeljilji – Naserligan
  Mehdi Seyyed – Bandidos
  Denho Acar – Original Gangsters
  Milan Sevo – Jugoslaviska nätverket
  Süyar Gürbüz – Asir
  Ali Reza Dashti Pour – Tigrarna
  Shahin Amani – Black Cobra
  Semi Oeslati – Black Scoropion

  -Jag kan inte sluta att undra varför dessa personer flydde sina hemländer. Kommer hjälpen vi erbjuder i form av asyl och PUT rätt personer till godo? Varför kan inte ett PUT eller medborgarskap hävas om det visar sig att personen fått detta på oriktiga grunder, eller utövar grov kriminalitet i Sverige?

  Jag kommer rösta på SD för att dessa frågor bör besvaras mer konstruktivt än med ”rasism”!

 11. Ann-Mari Says:

  Hej!
  Tommy vi är inte överens politiskt men en sak är säker vi är antikommunister bägge två / Ann-Mari

 12. Ann-Mari Says:

  Hej!
  Sd kan göra hur många valfilmer som helst dom kommer ändå aldrig in i riksdan vi vill inte ha kommunister eller sd i riksdan / Ann-Mari

  • Tommy Hansson Says:

   Vad jag förvånar mig storligen över är hur Ann-Mari kan kombinera sin antikommunism – och jag vet att hon är en övertygad motståndare till kommunismen – med medlemskap i ett parti (MP) som är berett att sätta sig i en regering med kommunisten Lars Ohly och hans svårt komprometterade parti.

   Vidare är det ju inte AM som enväldigt bestämmer huruvida SD hamnar i riksdagen eller ej – det avgör faktiskt väljarna. Och jag har fortfarande inte fått svar på frågan vilka ”vi” är som inte vill ha ”kommunister eller sd i riksdan”. AM själv har upopenbarligen ingenting emot kommunister vare sig i riksdag eller regering.

   Sedan kan hon förneka detta hur många gånger som helst: så länge hon stöder det röd-gröna regeringsalternativet talar hennes egna utsagor ett annat språk.

 13. Ann-Mari Says:

  Hej!
  Tommy du verkar ju totalt oupplyst du kan verkligen inte jämföra MP med sovjets kommunistiska parti eller SKP i Sverige det är löjligt sen vill jag berätta för dig att MP i riksdan är beredda på att ingå regeringskoalition med Folkpartiet och Centerpartiet för och motverka att sd får vågmästarroll det märks att du vet lite om oss i MP i flera kommuner i landet har MP samarbetat bra med flera allianspartier, sen en sak till jag är antikommunist uti fingerspetsarna en vän till mig en dissident gick bort i måndags denna vecka i Tallinn han blev 54 år vi vet ännu inte om det var pga sjukdom som kommunistsystemet orsakat honom genom lägervistelser eller inte men jag har sagt att jag kommer och kämpa hårdare mot kommunism nu, tyvärr Tommy är vi i MP inte vidare inspirerade att samarbeta med V men som det nu ser hur har vi tyvärr inget större val / Ann-Mari

  • Tommy Hansson Says:

   Jag har inte jämfört MP med ”Sovjets kommunistiska parti eller SKP i Sverige”. Bara konstaterat, att MP inte har något emot att sätta sig ned i samma regering som det forna kommunistpartiet (V). Jag tycker fortfarande det är något förvånande, att en antikommunist som du själv kan fortsätta tillhöra ett sådant parti!

   Visst har MP ett val: Wetterstrand eller Eriksson kan till exempel i likhet med Maud Olofsson frankt deklarera att ”jag sätter mig inte i en regering med en kommunist”.

   Slutligen vet jag sannolikt mer om MP än du tror, AM, möjligen mer än du själv gör. Jag satt i Södertälje fullmäktige i sju år – 1991-98 – och lyssnade på verklighetsfrämmande ordbajsare som Gudrun Lindwall, Ewa Bjurholm och Mats Pertoft (MP) med deras skrynkliga kläder och feta hår (de använde nog – tvivelsutan av så kallade miljöskäl – vare sig av tvättmedel eller shampoo).

   Jag minns inte ett enda tillfälle då dessa hade något ont att säga om något enda som var vänster, faktiskt. Jag kan ju ha fel, men jag har gott minne och jag var sällan eller aldrig frånvarande.

 14. Ann-Mari Says:

  Hej!
  Vi ska inte tala om Sds förflutna Tommy det är en mycket, mycket mörk historia/ Ann-Mari

 15. Ann-Mari Says:

  Hej!
  Tommy tänk till lite alla partier är emot er i riksdan dom rödgröna är beredda på och arbeta ihop med alliansen, alla allianspartier är emot er även dom rödgröna även om ni kommer in stöter ni på patrull i hela riksdan / Ann-Mari

  • Tommy Hansson Says:

   Så bara för att man möter litet motstånd så skall man kasta in handduken? Ingalunda, flicka lilla!

 16. Ann-Mari Says:

  Hej!
  ha ha h ha lite motstånd ni kommer och bli utfrusna på något sätt. Tommy låt mig poängtera detta jag gillar ding som person det vet du vårt antikommunistiska angagemang fortsätter vi med, men det ditt parti står för gillar jag verkligen inte sen en sak, jag är inte liten / Ann-Mari

 17. Ann-Mari Says:

  Hej!
  Snälla Tommy jag är den första och beklaga att vårt parti samarbetar med V och sossarna, vi har en bra miljöpolitik och vi jobbar för en GRÖN politik INTE en röd, nu är det som det är tyvärr, jag får göra det bästa av situationen men du ska verkligen titta ver ditt eget parti sd har nog många lik i garderoben bla lång tillbaka en viss kärlek till en man med mustach i Tyskland det du är inte bra för att inte tala om er människosyn huua / Ann-Mari

 18. Tommy Hansson Says:

  Om övriga partier är korkade nog att ”frysa ut” SD i riksdagen, och därmed visa sitt förakt för folkviljan, så får det förstås stå för dem.

  Lysande att du ”beklagar” MP:s ingående i vänsterkartellen. Det bästa du kunde göra vore dock att gå ur detta parti, vars energipolitik verkligen är hårresande. Hur trevligt det än är med röda stugor och frigående grisar och höns behöver vårt land också elektricitet…

  Som sagt, jag är den förste att erkänna att SD i vissa stycken har ett mindre tilltalande förflutet. Läs min partiblogg, länk se ovan! Desto bättre då att partiet i dag är ett helt annat.

  Nu får du respektera att jag sätter streck i denna långdragna diskussion.

 19. Torgny Ullerstam Says:

  efter nerläggningen av sd-kuriren, sverigedemokraternas huvudorgan, anses just du tommy i ännu vidrigare kretsar som en svinpitt. för mig som yttre betraktare är din historia mer intressant. efter vad jag kan finna på nätet, så började du din politiska bana i demokratisk allians, därifrån klättrade du vidare till contra, för att senare hamna hos de nu för tillfället mer gångbara sd. dessutom tillhör du en katolsk sekt, vars ledning förnekar förintelsen, trots alla bevis. det tycks mig obegripligt att du i grunden skulle vara något annat än en gammal nasse. alternativet är att du är en vinddriven själ, men det kan jag inte tänka mig

 20. Tommy Hansson Says:

  Du har livlig fanrasi, Torgny, det erkännandet måste jag ge dig. Så här ligger det i själva verket till:

  1. SD-kuriren har inte lagts ner. Jag håller just nu på för fullt med nästa nummer av pappersupplagan vilket noga taget blir nummer 88 sedan start.

  2. Jag tillhör ingalunda någon ”förintelseförnekarsekt”, något som skulle vara omöjligt för en pro-israelisk, pro-judisk person som jag. Du är förmodligen ute och far efter det så kallade SSPX, som jag alltså inte är med i eller sympatiserar med på något sätt (däremot har jag i rent studiesyfte övervarat en av SSPX mässor).

  3. Du tycks oförmögen att föra ett resonemang med meningsmnotståndare utan att komma med vulgära och osanna beskyllningar. Jag är, har varit och förblir värdekonservativ och västdemokrat.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: