Farligaste partiet – V eller MP?

Ohlys stormtrupper?

http://www.tv4play.se/nyheter/nyhetskanalen?videoId=1.1819867&selId=1.1045368&currPage=8

Ovan finns en länk till vänsterledaren Lars Ohly(ckan)s obalanserade och arga tal till partiarbetarna efter valvakan. Jag vet inte om Ohly satt någon rubrik på sitt tal, men en passande sådan hade kanske varit ”Nu djävlar skall högern få!” Här slänger den gamle inbitne Castro-kramaren och kommunisten Ohly masken.

Efter att tackat partikamraterna för en nästan osannolikt lyckad valinsats – det är ingen måtta på hur karln brer på – utbrister han: ”Nu är det riktigt allvar, kamrater…Nu hårdnar kampen, ingen tar fighten mot rasisterna mer än vi.” Det är i det sammanhanget Ohly torgför sin stora politiska vision: ”Vi måste bygga en utomparlamentarisk rörelse för att förhindra en sådan politisk utveckling.” Och som slutkläm: ”Vi ger aldrig upp kampen för socialismen!”

”Lars Ohlys stormtrupper” vore måhända ett passande namn på de utomparlamentariska grupper Ohly vill se. Själv fick jag tillsammans med valarbetarna vid SD:s valstuga i Stockholm en försmak om vad en sådan verksamhet kan komma att innebära. Några hundra oregerliga vänsterungdomar, uppblandade med äldre individer, hotade då att ge sig på valstugan under skrik och skrän och överöste oss med ägg och tomater. Ett stort polisuppbåd hindrade dock en regelrätt stormning.

”Inga rasister i våran riksdag” löd fältropet, vilket kan tyckas märkligt – det rörde ju sig här om folk av AFA-snitt som avskyr den parlamentariska demokratin och vill ersätta den med så kallad direkt aktion som inte visar någon som helst respekt för människors liv, hälsa eller egendom.  Dagen efter valet hade vidare omkring 7000 människor samlats på Sergels torg i Stockholm för att demonstrera mot att folket röstat fel.

Liknande  demonstrationer förekom på andra håll i landet. Jag tolkar det bland annat som att de uppväxande generationerna helt enkelt inte har fått tillräckligt ingående historieundervisning avseende demokratins och yttrandefrihetens betydelse i den undermåliga skola, vars riktlinjer en gång drogs upp av Göran Persson. I stället har man fått för sig att man, under det heliga ”engagemangets” täckmantel,  kan bära sig åt hur som helst i syfte att stoppa företeelser man ogillar och som man godtyckligt väljer att ge vilka motbjudande epitet som helst.

Lars Ohly, Vänsterpartiet och AFA må vara otrevliga företeelser som man – för att citera vissa uttalanden i valrörelsen – helst undviker att ta i med tång. Jag är dock inte så säker på att det farligaste hotet mot vårt samhällsskick står att finna här. Trots allt är alltför många medvetna om att Ohly är en något bedagad diktaturvän, och att det parti han en gång anslöt sig till under många decennier var sovjetkommunismens förlängda arm i Sverige, för att denna politiska samling skall komma att utgöra ett hot mot Sverige som vi känner det. Ett parti som dessutom inte längre har något stormaktsstöd till sitt förfogande. Och AFA et consortes är, trots allt, alltför lätt att genomskåda.

Med detta sagt vill jag hävda att det förnämsta hotet mot Sverige som demokrati och välfärdsland har gått från att en gång vara rött till att i dag anta en grön kolorering. Med andra ord: hotet mot vårt land kommer inte så mycket från Lars Ohlys vänsterparti som från Maria Wetterstrands miljöparti. Samma parti som statsminister Reinfeldts och hans allianskolleger i dag försöker få ombord för att kunna bilda en majoritetsregering utan inflytande från de förhatliga Sverigedemokraterna.

 Med Wetterstrand på väg mot medeltiden.

Om jag ryser litet lätt när jag hör Ohly orera om sina ”utomparlamentariska” grupper så blir jag närmast vett(erstrand)skrämd när jag läser i dagens Expressen om att Miljöpartiet (MP) kommer att kräva fyra ministerposter för att gå in på Alliansens förslag om samarbete. MP, det är partiet som förmodligen inehåller fler knäppgökar än något annat etablerat parti och som vill avskaffa kärnkraften till förmån för ett odefinierat sammelsurium av ”alternativa” energikällor såsom vind- och solkraft. Som vill sätta stopp för privatbilismen och den storskaliga industrin till förmån för ett gulligt Sörgårds-Sverige och som bekänner sig till en antivästlig och antiisraelisk utrikespolitik. Som vill avskaffa vår nuvarande infrastruktur av motorvägar och stadsförbifarter till förmån för en saliggörande ”kollektivtrafik.” Och så vidare, och så vidare.

Ett Sverige där Miljöpartiet har något väsentligt att säga till om skulle vara ett land i expressfart på väg tillbaka till medeltiden. Det är därför Maria Wetterstrand faktiskt är ett mer skrämmande ansikte för ett framtida Sverige än Lars Ohly. Nu tror jag faktiskt inte Reinfeldt är så korkad att han låter Miljöpartiet få något inflytande att tala om, ty jag hoppas och tror att även han – och hans allianskolleger – inser farorna.

Men säker är jag inte.

Explore posts in the same categories: Lars Ohly

Etiketter: , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

26 kommentarer på “Farligaste partiet – V eller MP?”

 1. Jacob I Says:

  Helt riktigt, Tommy!
  Hotet från de gröna packet måste tas på allvar. Förutom de punkter du räknade upp vill de också öppna våra gränser på vid gavel. Vill minnas att det var inte alltför längesedan de motionerade i riksdagen för ”amnesti” åt de s.k. ”papperslösa”.
  Ett förslag där Moderaterna dessbättre röstade emot.
  Har svårt att se hur miljöpartister och moderater skulle kunna regera tillsammans då det i den sista partiledardebatten i riksdagen före sommaruppehållet med all tydlighet framgick hur långt ifrån varandra parterna står.
  Deras enda gemensamma nämnare skulle möjligen vara antipatin gentemot SD, men i övrigt………
  Vad beträffar Ohly(ckan) förstår jag inte varför han vill bilda utomparlamentariska grupper(?). De finns ju allra redan i form av AFA, Rättvisepartiet, o.d., något vi SD-are verkligen kan bekräfta med råge, inte sant?

 2. Ann-Mari Says:

  Hej!
  Jakob verkar ha gett huvudet semester hotet från de görna jag kan inte annat än och skratta ha ha ha ha enligt svenska folket är ni det mest avskydda partiet nu i hela Sverige så tala för dig själv Jakob du verkar helt bortkollrad i politik / Ann-Mari

  • Jacob I Says:

   Ann-Mari!
   Har läst alla dina inlägg på den här bloggen.
   Man behöver givetvis inte hålla med i allt som skrivs, men kom då med sakliga motargument.
   Några sådana verkar du bevisligen inte ha, då de hittills lyst med sin frånvaro.
   Du förefaller mer vara av kategorin oseriös provokatör än seriös debattör.
   Du har mycket att lära.
   Ett litet tips: du kan lämpligen börja med att lära dig rättstavning och hur man hanterar ett tangetbord!

   Högaktningsfullt / J

 3. Stygge Sigge Says:

  @Ann-Mari

  Stäng igen brödtuggen och kyss din partibroder, islamisten Mehmet Kaplan i röven!

  NI miljötalibaner är snart ett pinsamt minne blott i den svenska politiken. Sverigedemokraterna går likt dess systerparti Dansk Folkeparti en gyllene framtid till mötes. En ”dansk” situation i Sverige går inte längre att stoppa vare sig med eller utan ”tång”.

 4. Ann-Mari Says:

  Hej!
  Min felstavning kommer när jag blir förbannad. Du Jakob vet inte ett smack om MP, om du tittar dig omkring i riksdan finns det inget parti som överhuvudtaget vill ha med sd och göra. Jag sa till en miljöparist vad du sagt om MP, hon skrattade och sa jag undrar vem som är farligast? ett parti som ingen vill veta av eller ett parti som Reinfeldt sträcker ut handen till. Så Jakob, prata inte goja om det du inte begriper dig på / Ann-Mari PS Du har inte bara mycket att lära, du har massor att lära

  • Jacob I Says:

   Ann-Mari!
   Jaha, där fick man så man teg!
   Då får man väl konstatera att det är en sabla tur att det finns så ”kloka” och ”kunniga” personer som du som tydligen kan och vet allt, och förmodligen har mycket att lära ut till dumma och okunniga individer som såväl undertecknad och Tommy Hansson.
   Vi är ju fullproppade med fördomar, eller hur!
   Antar att våra erfarenheter knappast kommer i närheten av dina!

   Ha en trevlig fortsättning på dagen!
   J

  • benke Says:

   Hej Ann-Mari. Du måste vara förbannad ofta.

  • Dudde Says:

   Ann-Marie: ”…jag undrar vem som är farligast? ett parti som ingen vill veta av eller ett parti som Reinfeldt sträcker ut handen till.”
   .
   Ja sh*t, Alfons Åberg måste vara snällast. 😉 De som inga andra vill veta av måste vara farliga. Själva definitionen av snäll och farlig!

 5. Ann-Mari Says:

  Hej!
  Jakob nu känner inte jag dig som privatperosn säkert är du trevlig det säger jag inget om. Men att sympatisera med sd med tanke på deras mörka bakgrund är verkligen inget och skryta om. Du får givetivst tänka som du vill, onej jag är inte fulllärd på något sätt långt därifrån jag har också massor att lära.Kan vi försöka och vara lite trevliga och diskutera lite bättre det ställer jag upp på eller vad säger du Jakob? / Ann-Mari

 6. Ann-Mari Says:

  Hej!
  Jag ids inte svar på stygge sigges utfall så lågt sänker jag mig inte / Ann-Mari

 7. Tommy Hansson Says:

  Min erfarenhet av AM som debattör är att sedan hon en gång kommit överens om att vara ”trevlig” och inte komma med ohemula angrepp så är hon snart där igen med samma typ av argument som förut. Hon tycks då ha glömt allt hon tidigare i försonande ordalag skrev. Tyvärr.

  Eftersom jag känner AM litet grann från andra sammanhang vet jag ju att hon har goda och självupplevda erfarenheter från kommunismens hårda verklighet och inte är helt bakom flötet. Det är därför jag blir frustrerad över att hon tillämpar den här trista debattekniken. Dessutom tycker jag det är minst sagt förvånande att hon med den här bakgrunden kan sympatisera med ett parti – MP – som kan tänka sig att regera ihop med gamle stalinisten Ohly och hans kommunistgäng.

  Och om det nu är så att SD har en mindre tilltalande förhistoria så borde väl rimligen hon och andra välkomna det faktum, att partiet med Jimmie Åkesson som partiledare grundligt gjort upp med detta förflutna.

  Men så sker alltså inte utan AM fortsätter att mala på om hur förfärligt SD är och hur djupt alla andra avskyr vårt parti. Och visst är det så att SD är avskytt i breda läger – men det är ett resultat av ungefär lika delar desinformation, vänstervridning, politisk korrekthet och rädsla för partipolitisk konkurrens (och kanske i något enstaka fall dåligt omdöme från enskilda SD:are).

 8. Ann-Mari Says:

  Hej!
  Tack för dom fina orden Tommy du sa om mig, du vet likaväl som jag att jag djupt beklagar att vårt parti MP ska samarbete med V du vet att jag starkt ogillar denna tanken förhoppningstvist kan vi i MP bryta oss loss ur samarbetet med V till nästa val och köra vårt eget race, vi ska du och jag Tommy fortsätta vårt gemensamma arbete i att upplysa folk om kommunismens faror det står jag fast vid, jag säger det igen det finns ingen ideologi som tagit livet av så många människor som kommunism, tro mig jag vet jag har som Tommy sa sett det hela inifrån, min antikommunistiska hållning är jag riktigt stolt över jag försöker och tala med kommunister om kommunism men dom vill inte lyssna, förhoppnigstvist får jag ett föredrag i ABF Stockholm om kommunismen fruktansvärda brott mot mänskligheten, men Tommy jag är på inget sätt din ovän, / Ann-Mari

 9. Ann-Mari Says:

  Hej!
  Tror du verkligen eller inbillar du dig ens benke att jag skulle sympatisera med sd är du helt körd?nu har sd kommit in i riksdan och det demokratiska valet måste repekteras, sd har många motståndare ute i landet och en av dom är jag / Ann-Mari

 10. benke Says:

  Farligaste partiet- V eller MP?

  Vad gäller knäppgökeri så står dessa två särskilt nära varandra. Det som gör MP så farliga är att de verkar normala och alldagliga, vilket gör att många kan tänkas rösta på detta parti vars ideologi snuddar vid tyranniets. Observera att de är likt kommunisterna V väldigt måna om partitopparnas företräden visavi alla andra.

  Vad gäller V (de borde verkligen gå tillbaks till vpk igen), så är de så avslöjade bland de flesta tänkande människor så att de är omöjliga i de flesta sammanhang. De har obehagliga tendenser vad gäller utomparlamentariska handlingar men, som sagt, de är de sista kommunisterna som verkar förgäves för sin överlevnad. Om V och Ohly verkligen vill utmana oss som verkar för frihet så har de fått något att bita i. Man deklarerar inte ”utomparlamentariska” metoder och tror att det inte får följder om man gör verklighet av det hela.

  Helt klart är MP det farligaste partiet av de två.

 11. Ann-Mari Says:

  Hej!
  Benke snart skriver jag ett filmmansu där du får huvudrollen ” Manen som gav huvudet semester” ha ha jo en sak jag har nu en debatt på facebook en ung tjej som tror att kommunism är glamorös jag ska hjälpa henne och komma bort från kommunism håll tummarna,varje människa jag lyckas få bort från kommunism är en seger för demokratin / Ann-Mari

  • benke Says:

   Ann-Mari, jag kommer att hålla båda tummarna för dig när du hjälper den unga tjejen bort från kommunismen. Du gör en god insats måste jag säga.

   Jag tar gärna huvudrollen i ditt manus. Vi får hoppas att det blir film av det också. 🙂

 12. Ann-Mari Says:

  Hej!
  Ha ha ha ha du är rolig du benke jo du får rollen och ett fett gage skämt åsido jag skojade lite med dig bara, det är så här Benke att denna unga tjej på något sätt nästan lovprisar kommunism och jag har som du säker vet mycket stor erfarenhet av kommunistisk diktatur jag var själv arresterad av KGB sommaren 1980 i Tallinn, ingen ideologi har tagit livet av så många människor som kommunism, gör så här benke gå in på http://www.blaskan.nu där kan du läsa en interjuv med mig och en artikel jag har skrivit om mitt arbete för estlands oppostion samt om min bok som heter ” Mitt möte med KGB” som släpps snart Sverigepremiär hör gärna av dig Benke du verkar riktigt trevlig Mvh Ann-Mari

  • benke Says:

   Du har upplevt en hel del. Nu kommer jag ihåg att jag läst om din bok på contra.nu. ”Mitt möte med KGB”.

   Du gör ett verkligt gott arbete då du gör något som är abstrakt för de flesta till verklighet och något att ta på. Särskilt då du med facit i hand verkar emot kommunismen som vi alla vet är så förfärlig.

   Men varför i hela friden är du MP? Det rimmar inte väl med MP’s tyranniska budskap.

 13. Ann-Mari Says:

  Hej!
  Att MP har ett tyranniskt budskap låter helt befängt jag vet inte vart du ser det tyrannsika i det hela, köp min bok Benke jag signerar den gärna åt dig / Ann-Mari PS Har dialog med den unga tjenen som visar sig vara 53 år hon är helt hjärntvättad av marxism men jag ska hjälpa henne

 14. Ann-Mari Says:

  Hej!
  Idag fick jag veta att sossrna ska börja samarbeta med Reinfeldt, jo Benke denna kommunsitkvinna är otroligt härntvättad jag ska göra allt jag kan för och få henne och förstå att kommunism är ren ondska, / Ann-Mari

  • benke Says:

   MP är ett totalitärt parti då de inte har något till övers för oss andra som vill förflytta oss medelst bil. Tjejen, Wetterstrand, som är ett av språkrören flyger ofta men vill inte att någon annan skall göra det. Peter Eriksson som ofta kör bil och som drivit igenom att alla andra måste betala tull, men inte han själv, står över alla andra tydligen.

   Det går om och om och om igen. Vänstern (MP, S V) vill ha sina gräddfiler och lever i sin bubbla vilken de inte vill att vi andra snyltar in på.

   Det är pga dessa exempel det är så svårt att tro att du tillhör värnstern.

  • benke Says:

   Du gör ett bra arbete när du pratar denna kvinna tillrätta. Fortsätt det goda arbetet.

 15. Ann-Mari Says:

  Hej!
  Nu ska jag berätta en sak Benke, mitt parti Miljöpartiet vill inte ha något föredrag ur min bok av mig, inte ens på ett medlemsmöte vill jag tycker är konstigt dom säger att det är politik som gäller då, men snälla någon min bok är ju politik den handlar om diktaturen i Estland under sovjettiden, sen en sak till Benke denna kvinna har inte hört av sig men jag ska gör amitt bästa och hjälpa henne / Ann-Mari PS Benke vi har olika uppfattningar du och jag men ändå är vi antikommunister bägge två det gillar jag, sköt om dig, jo en sak till snart har jag klar min antikommunistiska hemsida den ska du få adress till sen

  • Tommy Hansson Says:

   Sanningen är att för MP är Contra och SD ungefär samma sak. Därför vill MP inte ta i din bok med tång ens, för att travestera vissa rikspolitiker.

   Personligen har jag mött den här attityden från etablissemanget sedan jag blev politiskt aktiv 1972 och orkar inte bry mig längre, men jag förstår om du upplever det som konstifikt. Bli inte förvånad om MP försöker utesluta dig ur partiet.

 16. Ann-Mari Says:

  Hej!
  Försöker dom utelsuta mig pga detta går jag över till Moderaterna med en gång / Ann-Mari


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: