Det var bara en tidsfråga – och det kommer mera

Tranås – inte bara Lennart Hyland eller, som på bilden, Nandor Wagners fontän…

Kort tid efter Taimour Abdulwahabs självsprängning på Bryggargatan i Stockholm skämtade jag med en bekant om han kanske tog detta desperata steg i ren leda över att komma från Tranås, som för en del år sedan av en kvällstidning utnämndes till ”Sveriges tråkigaste stad.”

Så var det som alla nu vet inte. Det är  klarlagt att attentatorn utförde sitt osmakliga dåd mitt i Stockholm därför att han dels var missnöjd med Sveriges truppnärvaro i Afghanistan, dels ogillade Lars Vilks drift med profeten Muhammed. För oss som var tidigt ute och varnade för en global konflikt mellan den fria världen och muslimska krafter – själv anade jag redan kort tid efter det Kalla krigets upphörande vartåt det lutade – kommer Taimour Abdulwahabs försök till massmord i centrala Stockholm den 4 december 2010 långt ifrån som någon överraskning.

Det var i själva verket bara en tidsfråga innan något sådant skulle hända. Det enda märkliga är väl att det inte inträffade långt tidigare. SÄPO har ju konstaterat att det finns omkring 200 yngre fanatiska muslimer i Sverige som är fullt beredda att spränga både sig själva och andra i luften för Allahs och Muhammeds skull. Några ”svenska” muslimer har redan gjort just detta i andra delar av världen, andra har försökt och misslyckats. Bombmannen i Stockholm var för sin del osedvanligt klantig vilket vi givetvis skall vara oerhört tacksamma för.

Jag är vidare tämligen säker på att fortsättning följer. Det kommer mera. Abdulwahabs insats inspirerar säkerligen andra galningar – i Sverige eller utomlands – att ta vid där han misslyckades. SÄPO, annan polis och skilda myndigheter har det givna ansvaret att söka förhindra att något otrevligt sker. Vi måste nog tyvärr dock räkna med att någon tar sin chans att komma till paradiset och få bedriva sexorgier med 72 jungfrur när garden är nere. Och då kanske det smäller i tunnelbanan, Stockholms central eller på Åhléns eller NK.

Muhammed: fredens apostel?

Muslimska representanter i såväl Sverige som utlandet har försäkrat omvärlden att de tar avstånd från den 28-årige tranåsbons handling – han hade också en bakgrund i det brittiska islamistfästet Luton – samt att islam är en fredlig religion. Jag är för min del övertygad om att islam kan tolkas på ett fredligt sätt och välkomnar olika imamers och andra muslimska representanters avståndstagande från terror.

Vem som helst som studerar Koranen kan icke desto mindre lätt förvissa sig om att denna skrift innehåller synnerligen blodiga avsnitt, där profeten anmanar de rätttroende att hugga såväl huvuden som andra kroppsdelar av ”de otrogna.” Ungefär detsamma kan dock även sägas beträffande vissa avsnitt i det så kallade Gamla testamentet (den judiska Bibeln). Nya testamentets huvudperson Jesus kallas med allt skäl för Fridsfursten, men också denne kristne Messias tillgrep stundom en drastisk retorik; han konstaterade exempelvis att ”den som griper till svärd skall med svärd förgås”, liksom han misshandlade försäljare som utövade sitt yrke i Jerusalems tempel.

Skillnaden mellan islam å ena sidan samt judendom och kristendom å den andra – kristendomen är noga taget en avknoppning från judendomen – är att den förstnämnda världsreligionen inte genomgått någon reformering eller märkbar liberalisering. Under det att muslimska domstolar exempelvis dömer äktenskapsbryterskor att stenas till döds den dag som i dag är var det omkring 2000 år sedan en judisk domstol gjorde sammalunda. Kristna avarter såsom korståg och inkvisition ligger 500 till 1000 år tillbaka i tiden.

De som nu med bestämdhet hävdar att islam är en fredens och toleransens religion bör vidare kanske ägna en stunds eftertanke åt det faktum att det inte i något land som styrs av muslimer – inklusive de relativt ”liberala” Turkiet, Indonesien och Egypten – råder något som lever upp till vad vi i vår del av världen menar vara ”demokrati.” I nämnda länder råder olika grader av diktatur och förtryck, där sharialagens allra hemskaste strafformer – stening, halshuggning, stympning, hela sortimentet – exekveras i  en handfull.

Överallt där islam och Koranen utövar inflytande finns dessutom en rutinmässig och ibland helt utflipprad antisemitism – det vill säga judehat – som kan mätas i den efterfrågan som där råder på judefientliga hatskrifter som Hitlers Mein Kampf och Sions vises protokoll.

Det är inte  bara fredens budskap som predikas av världens imamer.

Det verkligt oroande är att det tycks vara bland de fanatiska islamisterna som den hetaste troglöden finns. De är, i likhet med tranåsbombaren, beredda att offra både hustru och minderåriga barn för Sakens skull. Det är bland de fradgatuggande imamerna och mullorna som de mest inspirerade och samtidigt hatfulla predikningarna avlevereras. Det är i dessa kretsar som det största hatet och den största avundsjukan mot västvärldens välstånd, tolerans och demokrati återfinns.

Tranåsbombarens självsprängning i Stockholm står som ett bisarrt monument inte bara över islamistisk fanatism, utan också över en havererad svensk invandringspolitik och missriktad politisk korrekthet. I det perspektivet är det knappast märkligt att statsminister Fredrik Reinfeldt såg mäkta bekymrad när han, långt om länge, meddelade svenska folket vad som inträffat dagen efter Abdulwahabs uppstigande till det förmodade paradiset.

Explore posts in the same categories: Taimour Abdulwahab

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

12 kommentarer på “Det var bara en tidsfråga – och det kommer mera”

 1. Molavi H. Says:

  Det finns inte ett enda saker som är positiva i Islam
  bara negativa saker i ISLAM. Hur många självsmordsbombare finns det i Sverige ?
  Terrodådet i Bali en ”svensk” Zackarias Zalman
  Flygkapare i Arlana Flygplats i 2002 en ”svensk” tunisikt Karim s. chaty
  Somalier ”Svenska” självsmordsbombare + Irakier ” svenska” självsmordsbombare! värsta av alla är svenska journalister som bete sig som advokat åt islamister …” inte alla muslimer är terrorister” …” Det är inte Islam..” ”Muslimer Imaner är mot terrorister..” Är inte ISLAM?!? Är vad då? Budhismen ? Kristen? Zorothraismen ? Vodo? Judaismen?
  Hinduier? Självklart är Islam. mein kampf , mein koranen och mein Islam….
  Etheran Molavi

  • Tommy Hansson Says:

   Jag kanske är en obotlig, naiv optimist – men jag är övertygad om att det är möjligt att tolka islam på ett anständigt och fredligt sätt.

 2. Ann-Mari Says:

  Hej!
  Till er alla som läser här på Tommys blogg måste jag i ärlighetens namn få säga en sak.Tommy och jag träffades idag i Stockholm,vi har olika uppfattnignar om många saker och kan bråka om det också men en sak förenar oss mycket och det är vår antikommunism sen en sak till när man träffar Tommy och pratar med honom så vill jag ärligt säga att han är en förbaskat trevligt kille rolig och umgås med och mycket humor, jag skulle inte ha något som helst emot och sitta och arbeta mot kommunism tillsammans med Tommy han är faktiskt en härligt prick och det står jag för. Om du läser deta Tommy så ta åt dig för du är faktiskt trevlig och snäll, vi kan bråka ordentligt mellan varven men som jag också sagt tidigare jag försöker och se människan i människan också. Sköt om dig Tommy God Jul och Gott nyt år önskar Ann-Mari

  • Tommy Hansson Says:

   Det var vänligt skrivet av dig, Ann-Mari.Tack så mycket! Och jag kan intyga att du förstått vad kommunismen handlar om. God Jul & Gott Nytt År på dig själv!

 3. LPÖ Says:

  Contra har enligt min mening skrivit bäst – betydligt bättre än mainstreammedia – om attentatsförsöket i Stockholm:

  ”Det är inte galna terrorister från öknen som kommer till Väst för att störta oss i fördärvet. Sådana är dömda att misslyckas. Det är fråga om personer som tillhör den arabiska överklassen (som de som deltog i 11 september-attentaten) eller personer som är födda i Väst och väl integrerade, med högre akademisk utbildning. De vet hur saker fungerar hos oss och de har kunskapen för att ta sig fram i våra samhällen. De väcker inte någon uppmärksamhet”.Läs hela texten på Contra:

  http://www.contra.nu/

  Kallberg har förstått vad som väntar. Dags att rusta upp mot inre så väl som yttre fiender:

  http://www.dagensps.se/opinionen/kronikorer/jan-kallberg/

 4. Ann-Mari Says:

  Hej!
  Tommy vad ska man säga om detta terrorförsök i Stockholm gar du någon uppfatning? / Ann-Mari

 5. Ann-Mari Says:

  Hej!
  Tommy kan du inte lägga in en recencion av min bok snart? givevist om du läst den / Ann-Mari PS Jag är nu bevakad , visste du om Tommy att kommunisterna går till mycket hårt angrepp på mig på Contras forum kommunister från Sveriges ommunistiska ungdomsförbund pga min bok

  • Tommy Hansson Says:

   Du får ha lite tålamod, AM – recensionen kommer!

   Så diktaturkramarna angriper dig. Det är sånt man får räkna med när man säger sanningen!


 6. […] Året efter Åkessons debattinlägg försökte en 29-årig islamistisk terrorist baserad i Tranås som hette Taimour Abdulwahab begå massmord på Bryggargatan i centrala Stockholm men lyckades dessbättre bara spränga sig själv i luften. Jag förutsåg i en bloggtext att det skulle komma mera och tyvärr blev jag sannspådd. även om det tog sju år. https://tommyhansson.wordpress.com/2010/12/15/det-var-bara-en-tidsfraga/ […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: