Vad som får Reinfeldt att gå igång

Statsminister Fredrik Reinfeldt (M) anses vanligen vara ungefär lika karismatisk som en avslagen julmust. Inte många ämnen förmår honom att låta som något annat än en knastertorr kamrer. Det är uppenbarligen en apparition som går hem i stugorna att döma av statsministerns höga förtroendesiffror  i återkommande mätningar.

Alla som såg SVT-dokumentären ”De första hundra dagarna” den 12 januari insåg dock att det existerar åtminstone ett ämne som får Reinfeldt att gå igång på de flesta cylindrar: Sverigedemokraterna (SD). Närmare bestämt SDs påstådda benägenhet att känna sig förföljda.

Reinfeldt gick ordentligt igång under Publicistklubbens traditionella eftervalsdebatt, där han hade ett meningsutbyte med SDs nyutnämnde riksdagsledamot Mattias Karlsson. Nåja. ”Meningsutbytet” bestod noga taget i att statsminisern högljutt och exalterat ondgjorde sig över hur SD plockar politiska poäng på att ”känna sig förföljda”: detta var, trumpetade Reinfeldt ut, ”deras livsluft.”

_2BE7801_avbockat_2

SD får skylla sig själva, tycker Reinfeldt.

Reinfeldt kunde knappast ha valt ett bättre sätt att demonstrera att Sverigedemokraterna faktiskt, i alla fall i viss utsträckning, ÄR förföljda och misshandlade.

Landets statsminister uppträdde nämligen som en första klassens mobbare mot Mattias Karlsson, som knappt fick en syl i vädret – så fort han skulle säga något bröt Reinfeldt in och tog över ordet på det mest burdusa sätt. Vad sysslade egentligen debattens moderator med? Hon borde ha hutat åt Reinfeldt å det bestämdaste!

Nåväl, tack vare Reinfeldts obehärskade insats vet alla vid det här laget att påståendena om att SD behandlas orättvist i de mest skiftande sammanhang faktiskt stämmer.

Om någon hade tvivlat på det tidigare, vill säga. Om någon fortfarande gör det vill jag råda vederbörande, och kanske framförallt Fredrik Reinfeldt, att ställa sig i ägg- och tomatregnet vid SDs valstuga i Stockholm vid nästa val och avnjuta oväsendet, glåporden och dödshoten från några hundra styrsellösa vänsterextremister.

Om Reinfeldt hade gjort det redan under den gångna valrörelsen hade han kanske tänkt efter innan han bestämt sig för att agera väckelsepredikant vid PKs eftervalsdebatt.

Explore posts in the same categories: Fredrik Reinfeldt, Sverigedemokraterna

Etiketter: , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

5 kommentarer på “Vad som får Reinfeldt att gå igång”

 1. Kalle Says:

  Sekvensen från publicistklubben skulle lämpa sig utmärkt på SFI för att illustrera begreppet ”översittare” eller kanske på en kurs i ”härskarteknik”. Man har hört mkt om att Göran Persson skulle vara en ”buffel” men den här typen av humorlöst, iskallt, intolerant översitteri tror jag att han skulle hålla sig för god för. En obehagligare statsminister har jag inte upplevet under min livstid.

 2. Tommy Hansson Says:

  Håller med om allt utom om ”iskallt”. Jag tror det här är enda tillfället jag sett Reinfeldt elda upp sig – vanligen framstår han ju som den knastertorre kamreren.

 3. Molavi H. Says:

  Aftonbladet har som tips från EXPO ”Granska SDs rasismen” .

  Det är märklig att Aftonbladet tala om ”SDs rasismen”
  mot Romer men värför tala inte Aftonbladet om SVT-
  program som sänds i 1987 ”Rekord Magazine” av Jan Guillou där fick legitimitet i tradionella rasistisk
  Ide mot ROMER i Sverige, Jo då! Vill Aftonbladet tala
  om rasismen i politisk auktoritet MEN vågar inte
  Aftonbladet att tala om Islamistiska Rasister som
  avänts som ett redskap av Iranska Regering i Konferens om Förintelsen med viktiga personer i HAMAS
  rörelsen även Nazister som var inbjudna från EU och USA en vanlig benämning som använder senare av vänster extremister inte minst av Aftonbladet journalist Helen Klein som beundrare ofta HAMAS mycket väl i Aftonbladet.

  Hälsningar

  Etheran Molavi
  Kurdo Derbandi

 4. Ann-Mari Says:

  Hej!
  Jag hörde att Expo består av infiltration från vänsterkant / Ann-Mari

 5. Tommy Hansson Says:

  Det finns förvisso gott om kommunister och rasister inom såväl Aftonbladet som Expo.

  När AB skriver om att det fanns nazister med anknytning till SD för drygt 20 år sedan ska man komma ihåg att samma tidning under krigsåren helhjärtat stödde Nazityskland.

  Frågan är vem som kommer att granska Aftonbladet.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: