Rännstensdebattörer göre sig icke besvär

På förekommen anledning vill jag göra ett klarläggande beträffande de kommentatorer som behagar anmäla synpunkter på innehållet i denna blogg.

Jag är, allmänt sett, mycket tacksam för att några av mina läsare finner innehållet i min blogg så pass anmärkningsvärt att de är villiga att kommentera detsamma. Och jag vill understryka att jag gärna publicerar såväl positiva som negativa synpunkter, beröm likaväl som kritik och avvikande meningar. Om alla uttryckte samma sak skulle det ju inte bli mycket till debatt, och debatt är något jag ser positivt på.

Det finns emellertid en typ av kommentarer jag betackar mig för. Det är när vederbörande kommentator/debattör är ute i det enda syftet att avreagera sig och lätta litet på adrenalinflödet genom att häva ur sig otidigheter: ”Skitsnack, skitsnack, skitsnack”, ”Din hjärna har tagit semester”, ”Du har fel, fel, fel”, ”Det och det partiet har inte i riksdagen att göra”, och så vidare.

Uppriktigt sagt är det här ett inte fullt friskt sätt att debattera på.

När jag någon gång ändå sökt bemöta sådana inlägg, ofta formulerade på erbarmlig, kanske dyslektisk, svenska,  blir svaret ofta av typen: ”Jag står för det jag säger, det är du som har fel”, eller kanske ”Det där begriper du inte, så häll käften.”

Jag tänker här inte hänga ut någon med namns nämnande; för den som gör sig besväret att studera kommentatorsfälten i några  av mina tidigare blogginlägg torde det ändå vara relativt lätt att lista ut vem värsta syndaren i detta avseende är. Jag kan inte komma fram till någon annan uppfattning än att vederbörande tar varje debattinlägg som strider mot den egna övertygelsen som en personlig förolämpning och helt enkelt inte tolererar avvikande meningar. De frågor som är känsligast i det här speciella fallet är, av någon anledning, miljö, homosexualitet och svensk partipolitik.

Här vill debattören i fråga uppenbarligen se en totalitär, politiskt korrekt rättning i ledet typ gamla Sovjetunionen. Det är en utgångspunkt jag naturligtvis inte kan godtaga.

Även om det är en person i sammanhanget jag särskilt tänker på så är denna inte ensam. Det finns andra som använder liknande ”debatt”metod.  Här har mina åsikter i vargfrågan tydligen ansetts särskilt förgripliga. När jag i ett inlägg dristade mig förespråka fri vargjakt kom ett antal kommentater, vars häftighet söker sin like. 

Anmärkningsvärt många kommentatorer menade exempelvis att vargen skulle vara överlägsen människan och att personer som undertecknad borde skjutas.

En annan typ av kritisk kommentator är den elakt demagogiske, som visserligen är ute efter att ta heder och ära av undertecknad men ändå gör det på ett någorlunda snitsigt och sakligt sätt. Sådana debattörer har jag inga problem med så länge de håller sig till sakfrågan och vet på ett ungefär när det är dags att sluta.

Jag betackar mig dock för rännstensdebattörerna, de som bara är intresserade av att tala om för motparten – i det här fallet mig – vilken svinpäls denne är. Det finns tillräckligt av dessa på gränsen till patologiska ”debattörer” på nätet redan.  Det är teoretiskt möjligt att jag är en svinpäls – men då vill jag se intellektuellt försvarbara argument härför, inte bara korkade invektiv!

Kommentarer av sistnämnda slag kommer jag fortsättningsvis inte att publicera, även om en och annan må slinka igenom innan jag haft tid att klicka på ”radera.”

Explore posts in the same categories: Debatteknik

Etiketter: ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

5 kommentarer på “Rännstensdebattörer göre sig icke besvär”

 1. "Svenne" Says:

  Det är mycket nu!! Jag har länge tagit del av dina inlägg, vilka nästan alltid innehåller fakta och källhänvisningar som den bästa akademiska uppsats. Jag har förståelse för att du blir arg, synd bara att du blir det. Låt inte tokstollarna vinna debatten genom att bemöta dem, det är det enda de önskar. Det är som sagt mycket nu. Mycket som vi skall tåla och helst inte reagera över. EU vill förbjuda surströmming, lax och snus, men tillåta dioxinkött och vissa narkotika. EU ger inte bidrag till öppna hagmarker och kultiverad skog enligt svensk tradition, men ger bidrag till europeiska fältmarker och obrukbara ”viltreservat”. I de senare befinner sig de vargar som finns i Polen och Spanien. Hos oss vill EU att vi skall ha dem i våra ”Trädgårdar”. Nästan all skog i Sverige är planterad, avverkas den inte i tid riskerar den också att betecknas som urskog att bevara. Där skall vi hysa inplanterad varg och vildsvin. Miljön för dessa djur är alltså konstlad och synnerligen opassande. Vi skall också enligt Tommys belackare vara tysta när vi kränks, utsätts för stöld roveri och förräderi. Svenskarna är den enda urbefolkningen som av folkrättsexperterna i Stockholm och EU berövats sina ursprungliga rättigheter. Spåren efter svensk ursprungsbefolkning har hittats några boplatser i norrland verkar vara ca 10000 år gamla och alltså före invandringen av samerna efter istiden. Den ursprungsbefolkningen finns genetiskt kvar blandad med invandrande jordbrukande folk för ca 5000 år sedan. Det är kärnan i den skandinaviska befolkningen. Danmark, Norge, Island, Sverige och västra Finland. Språkligt och genetiskt vårt ursprung. Vem försvarar det arvet? Det är ju äldre än pyramiderna! Tack Tommy Hansson, du är en av dem som försvarar det. Invandrarna sägs bara bra för Sverige! Hur bra har den tyska invandringen varit? Visst finns det mycket bra efter dem som Tyska kyrkan och en del politiker idag som Reinfeldt och Bildt även om det inte alltid varit bra. T ex häxprocesserna, avsättningen av svenskkungarna (Gustav IV Adolf) och fortsatt bortskänkande av svenskt territorium (Finland till Ryssland, Norrland till samerna och EU-befolkningen, Rysk-tyska gasledningen). Sen har vi haft det baltiska gänget – Palme, Nuder, Sahlin – som har skapat måga tjänsteförläningar i det offentliga Sverige åt hedervärda balter. Det har nu utmynnat i multikulturellt företräde i nästan alla offentliga sammanhang. För oss svenskar gäller: Det duger inte med 10000 år i Sverige! Du svensk skall vara tyst och gilla läget! Opponerar du svensk mot att bli kränkt och berövas din historia och kultur kan du bli straffad och utstött! Tack gode Gud för att du finns Tommy Hansson! Tack för att du vågar skriva om den andra sidan av Sverige, den sidan som uppenbarligen inte får finnas. Vi som tror på Sverige och tror att det fortfarande finns!

  • Tommy Hansson Says:

   Tack för ett innehållsrikt och upplysande inlägg!

   Nejdå, tokstollarna kommer inte att vinna debatten. Tyckte bara att jag ville göra en markering genom ovanstående inlägg.

 2. Shooter Says:

  Stå på dig Tommy! Du skriver lysande, som vanligt!

 3. Molavi H. Says:

  Hej Tommy Hansson!

  Jag och minna vänner invandrare och svenskar
  känner dej inte personlig men Vi har
  aldrig tveka ett enda gång vem du är som
  en bra människa och på persiska brukar Vi
  säga : ” Ordet är alltid från Hjärta”

  Hälsningar från alla Vi
  Etheran Molavi


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: