Håll er borta från crackpot-nationalisterna!

# En sverigedemokrat refererar till svarta afrikaner som en ”oförmögen svart massa.”

# En folkvald SDare i Katrineholm talar i ett Facebook-inlägg om olämpligheten av att blanda så kallade raser.

# En nämndeman för SD i Värmland länkar till ökända antisemitiska sajter och uttrycker sig allmänt förklenande om judar.

# En sverigedemokrat, tillika präst och frilansjournalist, besöker ett möte där beryktade representanter för crackpot-nationalismen under sajten Motpols paraply lägger ut texten om judarnas ondskefullhet.

# Ytterligare en sverigedemokrat länkar till den notoriskt obalanserade Demokratbloggen – eller Fascistbloggen som jag brukar kalla den – där det bres på om ”våldtäktsbenägna negrer” och annat i samma vämjeliga stil.

Suck.

Skall somliga aldrig lära sig? Eller, om nämnda exempel verkligen är uttryck för de aktuella individernas verkliga åsikter, inse att vederbörande bör söka sig till andra partier?

THE PRODUCERS (1968) GENE WILDER, KENNETH MARS, ZERO MOSTEL PRDR 002CP MOVIESTORE COLLECTION LTD

THE PRODUCERS (1968)
GENE WILDER, KENNETH MARS, ZERO MOSTEL
PRDR 002CP
MOVIESTORE COLLECTION LTD

En scen ur filmen ”The Producers”. Inklusive ett stycke crackpot-nazist .

Jag är inte ute efter att hänga ut enskilda individer. Men det måste äntligen vara dags för alla seriösa sverigedemokrater att inse, att det är förkastligt att a) uttrycka sig på ett rasistiskt sätt eller på ett sätt som Expo med flera kan tolka som rasistiskt; och b) länka till certifierade galenpannesidor.

Krönikören Gabriella tog upp just det här problemkonplexet i sin kolumn ”Gabriellas funderingar” i SD-Kuriren nummer 91 2011. Jag ber att få citera ett centralt avsnitt:

Att få ur sig sin frustration över olika besvikelser i livet genom att spy ur sig hat och kränkande tillmälen om andra människor är inte ett seriöst sätt att bedriva politik. Vi representerar inte bara oss själva, ett parti eller 330 000 ansiktslösa personer.  Vi representerar varandra, alla kamrater med ansikten och namn, med barn och partners och jobb och hem. Och jag vill inte bli representerad av någon som tycker att afrikaner är en svart oförmögen massa.

Som sagt, jag är inte ute efter att hänga ut, brännmärka eller utesluta. Däremot tycker jag man kan begära litet självdisciplin, självrannsakan och framförallt att man tänker efter före innan man breder ut sig i ett kontroversiellt ämne på Facebook eller sin blogg. Eller för den delen besöker ett visst möte.

Det är min bestämda åsikt att det måste vara högt i tak i ett politiskt parti. Och jag vågar påstå att så verkligen är fallet inom Sverigedemokraterna. Jag bekänner gärna att jag i enstaka fall själv avviker något från den officiella partilinjen.

Någon form av rättning i leden måste det dock vara för att partiet – och för övrigt vilket parti som helst – över huvud skall kunna fungera. När det sedan kommer till ren rasism av den typ som crackpot- eller avgrundsnationalisterna/nationalsocialisterna brukar excellera i måste det vara noll tolerans!

Explore posts in the same categories: Sverigedemokraterna

Etiketter: , , , , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

86 kommentarer på “Håll er borta från crackpot-nationalisterna!”

 1. LPÖ Says:

  Du har definitivt hamnat i fel parti. SD för en ekonomisk politik som är socialistisk och många av dess medlemmar & sympatisörer kan inte riktigt hålla avståndet till avgrundsnationalister & nationalsocialister. De kan inte skilja på kritik av vår invandringspolitik och rasism.

  Jonas Täljsten har sunda åsikter.
  Varför inte acceptera denna invit och starta ett nytt högerparti? Täljsten frågar: Vilka ställer upp för att starta ett nytt parti?

  http://www.newsmill.se/artikel/2011/04/16/efter-alliansens-svek-beh-ver-sverige-ett-nytt-h-gerparti

  • Tommy Hansson Says:

   Nejdå, så är det inte. Läs exempelvis intervjun med Jimmie Åkesson i Neo # 1 2011 där det fuller väl framgår att SD icke i något avseende driver en ”socialistisk politik”.

   Täljsten är naturligtvis i sin fulla rätt att ha vilka åsikter han vill – men jag anser att han har fel.

 2. Bengan Says:

  Tommy, du borde dra – vi vill inte ha dig kvar.

  ”Men det måste äntligen vara dags för alla seriösa sverigedemokrater att inse, att det är förkastligt att a) uttrycka sig på ett rasistiskt sätt eller på ett sätt som Expo med flera kan tolka som rasistiskt”

  Vilket skämt!


 3. […] propagerar den tunga SD-politikern Tommy Hansson öppet på sin blogg att andra sverigedemokrater ska göra allt de kan för att blidka […]


 4. […] Läs själv: Håll er borta från crackpot-nationalisterna! […]

 5. Toker Says:

  Bäste Herr Tommy Hansson. Du är en förrädare.

 6. John Says:

  ”det måste äntligen vara dags för alla seriösa sverigedemokrater att inse, att det är förkastligt att a) uttrycka sig på ett rasistiskt sätt eller på ett sätt som Expo med flera kan tolka som rasistiskt ..”

  Det är OMÖJLIGT att formulera sig, så att det inte kan ”tolkas” som rasistiskt av någon, som (illvilligt) anstränger sig.

  När f-n (eller Expo) läser bibeln läser de in, vad de vill.

  Man kan givetvis eftersträva att avlägsna mer flagranta övertramp – men det är, som sagt, OMÖJLIGT att formulera sig, så att det inte kan ”tolkas” som rasistiskt av någon, som (illvilligt) anstränger sig.

  • Tommy Hansson Says:

   Andemeningen är att det är onödigt att bjuda Expo på rena självmål. Självklart skall vi inte låta Expo diktera SD:s politik.

 7. jesse fransson Says:

  Tommy!!! Skrämmer expo dej på nå vis??? Jag är inte så förtjust i att media och träskvänstern ska sätta munkavle på Sd,are. Tvärtom efterlyser jag istället att SD,s företrädare står upp för sina åsikter(mjuka inte upp dom) och vägrar vika sig för etablissemangets bajs. Med det vill jag påpeka att jag absolut inte stöder falskhet, lögn eller förtal. Men sanningen, hur obekväm den än må vara måste man få säga. Väljarna kräver raka rör, vi har nog med de 7 kappvändarpartierna redan i Sverige. m.v.h. Jesse …Lycksele

 8. Mohammed Ali Says:

  SD behöver inte landsförrädare som dig Tommy.
  Du Tommy är en mycket störd gubbe ta och lämna SD och joina FI eller något annat tok parti.

  • Tommy Hansson Says:

   Om jag är en ”landsförrädare” föreslår jag att du stämmer mig. Byta parti tänker jag inte göra – men kanske du ska?

 9. Erik Niloj Says:

  Tommy, du har alltid varit ett skämt. Den här gången tar du dock priset, att SD ska anpassa sig efter vad Expo eller pk-etablissemanget behagar definiera som ”rasism”. Enligt Reinfeldt finns inte ens svenskarna utan alla är vi invandrare, allt annat är ”rasism”. Skriver du även under på det? Annars kan du ju bli stämplad som ”rasist” av Expo, usch, det måste du ju undvika…

  Maken till feg anpasslighet har jag sällan sett! Om vi ändå hade politiska representanter likt Sannfinländarna, som vågar tala klarspråk istället för dessa hymlanden…

  • Tommy Hansson Says:

   Jag noterar att ”Erik Niloj” en gång i tiden var en pseudonym för författaren och debattören Christopher Jolin. Vilken tyvärr tillhörde crackpottarna under senare delen av sitt liv.

   • Erik Niloj Says:

    Jag har noterat dina taffliga – och missvisande – kommentarer angående Jolin på annan plats här i din blogg. Desto märkligare att du dristade till att gå på hans begravning, vilket rimmar illa med att hålla sig undan från ”crackpottare”.

    Jag kan se Expos rubrik framför mig: ”SD:s Tommy Hansson gick på ökänd högerextremists begravning”

 10. Ernst Says:

  ”En sverigedemokrat, tillika präst och frilansjournalist, besöker ett möte där beryktade representanter för crackpot-nationalismen under sajten Motpols paraply lägger ut texten om judarnas ondskefullhet.”

  Vad är detta för påhittat trams? Det förekom överhuvudtaget inte något tal om judar på det seminariet och än mindre något om deras ”ondskefullhet”. Tror du på allt Expo skriver eller vad är det frågan om?

  • Tommy Hansson Says:

   Personen i fråga själv skriver ju att det förekom utfall mot judarna!

   • Ernst Says:

    Enligt Expo sa Axel följande: ”Det fanns personer bland deltagarna som hade märkliga idéer om judar bland annat, och då sa jag ifrån.” Märkliga idéer? Hur får du det till tal om judars ondskefullhet? Att enskilda personer kan ha diskuterat frågor om judar sinsemellan eller med Axel vet jag inte, men från talarstolen sades inte något nämnvärt om judar. Det enda i princip var väl att det påpekades att Frankfurtskolan bestod av judar samt att Förintelsen ofta används som ett propagandamedel – något även många judar är emot.

 11. MartinA Says:

  Jag kan hålla med om det beklagliga och olämpliga i de specifika fallen du tar upp. MEN, expo är en sanslöst partisk och rasistisk organisation. Håll gärna en politisk linje i SD, men håll expo på armslängds avstånd, och mer därtill. Ingen ärlig människa tillmäter expo någon som helst trovärdighet. Det är upprörande att du tangerar att göra SD till facisterna i expos gisslan. Gör om, gör rätt.

 12. Ernst Says:

  NEJ!!! Låt inte expo sätta agendan. Man måste väl för fan få länka till intressanta texter oavsett vem som skrivit dem. Oavsett om det är Aftonbladet, ETC eller någon mer hårdför nationalistisk blogg.

  SD:s väljare HATAR ändå expo. De föraktar ofta hela den etablerade mediekåren. När Expo ringer SD så ska SD inte börja dansa efter deras pipa, istället borde SD stå på sig, t.ex. ställa dem mot väggen och fråga hur de kommit över interna mejlkonversationer, eller kontoutdrag, eller medlemsutdrag, och sedan säga att det kommer polisanmälas och att man inte kommenterar interna angelägenheter.

 13. Jacob I Says:

  Hej, Tommy! När sådana här individer dyker upp i SD:s namn, vilket tacksamt noteras av Expo och slaskpressen, undrar man om det inte rent av rör sig om infiltratörer med åsamkan av skada för vårt parti som målsättning!

  • Tommy Hansson Says:

   Det är en mycket rimlig synpunkt, Jacob. Ju förr crackpottarna inser att SD inte är partiet för dem, desto bättre.


 14. […] ut som om den Expo- och Israel-vänliga trenden i Sverigedemokraterna fortsätter: sektgalningen Tommy Hansson i SD kallar radikalhögern för […]

  • Tommy Hansson Says:

   Det som här kallas ”radikalhögern” har i själva verket inte någonting med det i mitt tycke förnämliga begreppet höger att göra. Utan det är ren nationalsocialism, det vill säga vänster.


 15. Jag håller med dig Tommy, men denna sats var kanske mindre lyckad:

  ”uttrycka sig på ett rasistiskt sätt eller på ett sätt som Expo med flera kan tolka som rasistiskt”

  Expo tolkar i princip allt som rasistiskt som inte andas fri invandring. Sist ut är Sannfinlöändarna rasistiska och väldigt onda. Vi kanske inte skall ta någon större hänsyn till just dem (Expo).

  • Tommy Hansson Says:

   Igen: Vi skall inte bjuda Expo – eller Expressen, Aftonbladet etcetera – på rena självmål. Det är det jag menar. Jag kunde kanske ha uttryckt detta bättre, men jag låter det stå kvar. De som har bestämt sig för att jag är en pissliberal landsförrädare lär fortsätta tycka så ändå.


   • Alltså medlemmar har ju uttryckt sig klumigt, vilket inte jag försvarar. När vi träffats privat vet du att jag tycker en del uttalande är oerhört klumpiga. Jag är ingen person som försvarar klumpiga uttalanden som kanske tyvärr i de värsta fallen faktiskt kan klassas som rasistiska.

    Men Expo, alltså. Precis allt är rasistiskt för dem. De ger sig på alla som de överhuvudtaget får en chans på. Sist fick jag ett mail från en präst som besökt en obskyr grupp i sin prästutövning. Han blev genast uppblåst. Expo är i grunden en anti SDorganisation.

 16. Inge-Gerd Olsson Says:

  Tack för dina ord,Tommy. Jag är själv sd-medlem och anser att landets invandringspolitik är vansinnig. Men jag har många vänner av diverse kulörer, och de är lika goda svenskar som jag. Jag mår lika illa som du, när jag läser rasistiska uttalanden av folk som kallar sig sd. Många svenskar vill rösta mot invandringen men inte på sd ”för de är rasister”. Hur ska jag kunna övertyga dem om motsatsen, när vissa medlemmar uttrycker sig så vidrigt? De borde definitivt välja ett annat parti i stället för att skada vårt.

 17. Theodor Says:

  Jag tycker du är inne på rätt spår, men vem ska sitta som överdomare och bestämma vilka sidor man kan länka till?

  Är exempelvis Politiskt Inkorrekt en OK sajt för dig? Det borde den vara, med tanke på att den modereras och kastar ut rasister.

  Men om moderatorerna/redaktionen missar att rensa bort ett par rasistiska kommentarer i kommentarsfältet (som i många fall är AFA-ister som är inne och spammar), gör det exempelvis PI-sajten till ”främlingsfientlig”?
  Det är svåra gränsdragningar, men en sak är säker, om Expo ska sätta gränserna får vi inte ens nysa utan att bli kallade rasister!

 18. Nisse77 Says:

  a) uttrycka sig på ett rasistiskt sätt eller på ett sätt som Expo med flera kan tolka som rasistiskt;

  Jag tror det vore bra om du drog tillbaka det där uttalandet. Det absolut sista som behövs i Sverige idag är att låta motståndaren bestämma vår agenda.
  Resterande existerande problematik som du tog upp handlar om kompetensbrist. Många intelligenta människor är fortfarande rädda att officiellt representera er.

 19. Funtaren Says:

  Jag håller med dig, och tack för att du tog bort passusen om Expo. Det måste vara vi sverigedemokrater som beslutar vad som är acceptabelt, detta kan vi inte outsourca till crackpotvänstern.

  Jag är dock tveksam till kritiken mot Axels besök på den där konferensen. Hans egen kommentar till saken är vettig. Att man besöker en konferens behöver inte betyda att man står för samma sak som arrangörerna eller talarna. Vad är det för fel i att hålla sig informerad om hela spektret av åsikter inom samhällsdebatten?

  • Tommy Hansson Says:

   Har inte tagit bort passusen om Expo och avser inte heller göra det.

   Jag hyser viss förståelse för Axel. Men återigen: varför bjuda våra belackare på rena självmål?

   • Hegel Says:

    Varför anpassa sig efter direkt illvilliga personer? Stora delar av svensk media, och Expo i synnerhet, vill helt enkelt ha ett dåligt Sverige (som de, visserligen, tycker skulle vara bra). De är politiska motståndare som gränsar till att vara fiender (själva ser de sig som det), och de ska naturligtvis inte ha ett jävla nåt att säga till om när det gäller SDs interna politik.

 20. Funtaren Says:

  Jag håller med dig, men det måste vara vi sverigedemokrater som beslutar vad som är acceptabelt, detta kan vi inte outsourca till crackpotvänstern.

  Jag är dock tveksam till kritiken mot Axels besök på den där konferensen. Hans egen kommentar till saken är vettig. Att man besöker en konferens behöver inte betyda att man står för samma sak som arrangörerna eller talarna. Vad är det för fel i att hålla sig informerad om hela spektret av åsikter inom samhällsdebatten?

 21. Björn R Says:

  Tommy , istället för att ta debatten med EXPo så fegar du ur ? , att vika ned sig för EXPO gangnar inte SD , tvärtom, Skärpning i leden.

 22. "Svenne" Says:

  Ett förfluget ord och du är dömd! Det är uppenbarligen inte lätt att vara SD:are. Du skall tåla allt, spottas på, bli nedslagen, hotad, allt bara därför att du inte går i de andra partiernas ledband. Klart att SD:are blir ‘förbannade’ och det med rätta. Ska alla SD:are stängas inne i fållan som en flock får och inte bräka därför att vargen smyger runt utanför stängslet. Hjälp istället de som blir angripna, ta fram argument och motbevis mot angriparna. Ge dem inte chansen att öka trycket mot SD. Uteslutning och shavottering är ett av målen för angriparna. Det här gänget med Expo, SVT, Aftonbladet m fl är precis som med vargkramarna när man påstår att vargen inte är farlig. Vargar är flockdjur och lär av varandra. De har ännu inte lärt sig att jaga människor. Den s k Hedesundavargen som för 200 år sedan dödade 12 människor och skadade 20 hade lärt sig det. Lär inte det här gänget att dödligt jaga SD:are.

  • jesse fransson Says:

   Nej någon Hedesundavarg har inte dödat människor, fö har inte någon varg dödat 1 människa sedan man första gången började notera händelser i Sveriges socknar på 1500-talet. hälsn Jesse, amatörbiolog, djurskötar, fd djurparksarbetare samt en jäkla massa annat inom djur jag inte ides rabbla upp. Och jo jag bor i västerbottens skogar

 23. Gregerneger Says:

  Jag tycker du har en rätt stor poäng i ditt resonemang, Tommy. Sedan tror jag likt flera av skribenterna på denna tråd att EXPO kommer att läsa SD:s partiprogram som Fan läser Bibeln, oavsett vad som står i det. Men visst är det viktigt att inte bjuda dem och deras gelikar på gratischanser! Exemplen du listar ovan spelar ju tokvänstern rakt i händerna… Som bekant har det ju tagit ett par decennier för SD att komma dit där de är nu men det krävs inte många tokutspel av enskilda för att sänka partiet.

 24. Lisa Says:

  Håller med till hundra. Det bästa sättet att inte bli kallad för rasist är att ge sjutton i att frossa i rasistiska uttryck eller att piska upp lynchstämningar som nu gjorts på vissa bloggar i samband med Elinfallet. Primitiv demagogik som alltid faller på sitt eget grepp.

 25. jesse fransson Says:

  Tommy Tommy min vän, Oavsett vad Sd gör så kommer partiet aldrig att kunna blidka media eller expo. Blotta existensen är nog. Jag efterlyser en rak linje där Sd,s företrädare rakryggade står upp för sina åsikter och fullständigt skiter i vad andra skriver om dom. Det blåser andra vindar genom människorna i Sverige idag. Väldigt många har insett att det finns alternativ media och att expo ljuger, expo har fö en väldigt snäv läsekrets som aldrig kommer att kunna omvändas ändå.(läses av redan frälsta) Ni ovan som kallar Tommy landsförrädare och andra okvävningsord borde tänka om, en människa har rätt att dela sina tankar fritt utan fatala påhopp, jag spyr bokstavligen av att läsa dylik dynga.

 26. Lisa Says:

  Men även ett parti som har blivit illa behandlat bör kunna erkänna misstag i de egna leden
  Att inte göra det är att famla efter martyrkortet och det kommer motståndarna tacksamt att haka på.

 27. S-M Says:

  Expofobin i SD-leden är helt patetisk.

  En fråga: Vilka artiklar på Expos hemsida som på ett eller annat sätt handlar om SD, säg publicerade under 2011, är felaktiga i sak? Kan någon av de vandrande enfalder som klagar på TH specificera det?

  Som alla andra partier får SD finna sig i att de som är intresserade av en granskning, utför denna. Det hör till det öppna fria samhället. Punkt.

  De riktigt intressanta frågorna är på vilket sätt den bunkermentalitet, känsla av belägringstillstånd, som utvecklats under SDs existens, och som tex tar sig uttryck i (kan man hävda) juvenilt hat mot media, strkturellt och psykologiskt påverkar Sverigedemokraterna som parti idag och i framtiden. Mer explecit: hur har den här ”vi mot världen”-attityden inverkat på SDs interna partistruktur, öppenhet/slutenhet och interndemokratiska funktion?

  • Tommy Hansson Says:

   Det som framförallt är negativt med Expo, som jag ser det, är att man helt snöat in på SD. Jag är övertygad om, att om man granskade de andra partierna lika noggrant som man gör med SD skulle man hitta minst lika många, kanske fler, ”lik i garderoberna.”

   Annars är jag helt ense med S-M om att det finns en tendens hos vissa SD:are att ägna sig åt ”Expofobi”. Jag förekom själv i en stort uppslagen artikel i Expo före valet och hade faktiskt inte mycket att anmärka på denna. Visst, det förekom något mindre sakfel samt resonemang jag inte ställer mig bakom, men på det stora hela taget var artikeln rätt OK.

 28. S-M Says:

  Angående tidigare kommentar. Bjuv-Allan Jönsson hotas av uteslutning. Bättre än så här kan nog inte mina funderingar illustreras. Det går alltså inte att säga negativa åsikter (som bevisligen delas av mängder av sverigedemokrater offentligt? Det är oerhört och helt otroligt och har ingenting med svensk öppenhet och föreningstradition att göra. Jag skäms rätt ut för mina år som medlem och sverigedemokrat:

  http://mobil.hd.se/skane/2011/04/19/allan-jonsson-hotas-av-uteslutning/

  ”Utskottet anser att kritik visst får föras fram, men då ”internt inom partiet”. Att använda media ”för att smutskasta partikamrater och partiledning”, anser man inte är acceptabelt och skriver att det måste ses som ”grov partiskadlig verksamhet”.”


 29. ”Men det måste äntligen vara dags för alla seriösa sverigedemokrater att inse, att det är förkastligt att a) uttrycka sig på ett rasistiskt sätt eller på ett sätt som Expo med flera kan tolka som rasistiskt”

  Varför? Har rasism plötsligt blivit negativt nu? Har även SD blivit politisk korrekt?

  • Tommy Hansson Says:

   Rasism har aldrig varit OK inom SD. I alla fall inte sedan de personer som sedan skulle komma att bilda ND försvann 2001.

   • jesse fransson Says:

    Men Tommy vad är rasism??? Är det medias syn på rasisim Sd ska anamma??? Ett exempel, Thoralf skrev på sin blogg om gruppvåldtäkter och vilka som utför dem, Björn Söder intervjuas av Svt om detta och vräker ur sej orden (det här var inte bra) när artikeln visas honom. Sanningen är att Söder borde ha sagt motsatsen. Sanningen måste få sägas, allt annat är slickeri. Ps ordet partiskadlig verksamhet används numera för lättvindligt, ungefär som ordet rasism

 30. Hegel Says:

  Helt allvarligt: Expo ska inte sätta dagordningen för Sverigedemokraterna. Expos roll är att förstöra SD och maximera invandringen till Sverige. Fattar man inte det ska man lämna partiet. När det gäller ”crackpot” så har jag läst Contra – sten i glashus är bara förnamnet.

  • Tommy Hansson Says:

   Självfallet skall inte Expo, eller andra krafter som motarbetar SD, sätta dagordningen. Det är heller inte det jag menar vilket torde framgått mer än väl av ovanstående kommentarer.

   Contra har du uppenbarligen inte en susnuing om.

 31. Roberth Ström Says:

  Om jag vill gå och höra på människor som pratar om Hitler gör det mig till nazist? Om jag vill lyssna på en talare som hyllar kommunismen gör det mig till en kommunist? Om jag har en bok hemma som handlar om Lenin är jag då per automatik en som hyllar honom? Det är larvigt att inte låta folk lyssna på vad de vill. För om man inte lyssnar på sina fiender hur ska man då kunna besegra dem?

  • Tommy Hansson Says:

   Det beror litet på vilka människor det är som pratar om Hitler och hur. Respektive Lenin. Och jag har inte sagt något om vilka böcker man skall läsa eller inte.


 32. Lisa:

  ”Citaten i inlägget.Uppfattar du dem”

  Något oklart. Vem är ”du”?

 33. Micke K. Says:

  Glöm inte bort alla nya unga väljare EXPO skaffar SD, när EXPO är ute och gör sig till åtlöje i skolorna!
  EXPO är ju en avstjälpningsplats för misslyckade politiker och journalister, och ska helt enkelt nonchaleras.
  MEN det är alltid lönande att hålla kollen på deras förehavanden, och vissa läcker som ett såll!

 34. jesse fransson Says:

  Säga va man vill men rackarns me kommentarer va det gott om, Jo jo Tommy nu har du skrivit nå intressant minsann. Vad är Contra för nåt förresten???

  • Tommy Hansson Says:

   Jajamän!

   Nytt träff- och kommentarrekord för min ringa blogg…

   Contra är sedan 1974 en partipolitiskt oberoende, borgerlig stiftelse som ger ut en tidning som kommer varannan månad, som jag 1994-2008 var ansvarig utgivare för; numera är jag enbart redaktionell medarbetare. Contra driver även ett bokförlag.

   Paroll: Garanterat politiskt inkorrekt.

 35. Amlitz Says:

  Så länge SD behåller dig – som enligt min och andra SD-röstare – är en tokstolle – kan vi inte gå med i partiet. Alla jag känner som röstar på SD har samma åsikt och ta nu lärdom av de kommentarer du fått och lämna partiet. Du kan säkert få komma till och skriva inom den underliga moonsekten du tillhör om du lider av skrivklåda. Kan inte förstå hur du kan få stanna kvar inom partiet – före nästa val måste du bort!!!

  • Tommy Hansson Says:

   Det har aldrig slagit dig att det är för att hålla personer som tycker så utanför partiet, som jag skrev som jag gjorde?

 36. Tommy Hansson Says:

  Till Niloj:

  Jag kände Christopher Jolin, han var en vän till mig. Jag talar då om den ”riktige” Jolin, han som tog ställning mot vänstervridningen i massmedia och för västerländsk demokrati cirkus 1972-78.

  Det var givetvis för att hedra denne riktige Jolin – och på grund av min vänskap med hans son – jag besökte hans begravning.

 37. Isak Nygren Says:

  Jag erkänner i alla fall när jag har gjort fel, till skillnad från många andra politiker. Men Expo har ju hittat på saker i efterhand. Expo har hängt ut mig flera gånger och minst ett citat har visat sig vara påhitt från deras sida. Många andra citat kommer från tiden när jag var en aning radikalare och på den tiden var jag inte med i SD (jag var politiskt obunden på den tiden).

  Expo har brutit mot ett flertal lagar, vilket de har blivit anmälda av andra personer än jag.

  Vi och framförallt SD bör aldrig vika sig för Expo. Tyvärr har partiet gjort det alltför många gånger. Det innebär att SD tappar trovärdighet hos ett antal personer. Det är dock väldigt bra att nazisterna hatar SD, för det innebär självrensning.

  Själv har jag blivit kallad för ideologisk avvikare trots att jag själv försvarar principprogrammet till 100 procent, som jag inte ens har brutit mot.

  Vi har mötesfrihet och i Axel W Karlssons fall så var han på ett seminarium som Expo inte gillar. Jag var nämligen själv där och träffade Axel. Det var egentligen inget tal om judar. Axel sade däremot till mig att det var några som hade börjat diskutera judar, sionister o dyl, med honom. Personligen delar jag väl egentligen inte åsikter med arrangörerna. Jag kan själv tänka mig besöka möten som arrangeras av Expo eller av andra kommunister, enbart för nyfikenhetens skull. Bara för att man går på ett möte så betyder det inte att man håller med arrangörernas åsikter.

 38. Tommy Hansson Says:

  Jag uppskattar att du framför dina synpunkter, Isak.

  Jag står dock fast vid att det var idiotiskt av dig att skriva om ”rasblandning” som du gjorde. Och jag har läst vad det var. Det var heller inte Expos fel att du skrev som du gjorde.

  Om att besöka olika typer av möten så stämmer det naturligtvis att man kan besöka sådana utan att nödvändigtvis applådera allt som sägs där.

  Dock måste man som SD:are vara medveten om att det är klart känsligt – jag skulle vilja säga rent olämpligt – att besöka möten som arrangeras av exempelvis Motpol eller Nationaldemokraterna. Det duger inte att som Axel hävda, att man går dit för att ”se vad det är för något” eller liknande.

  Det är bara att kolla upp på nätet vad dessa grupperingar står för så får man en tydlig indikation på att man som SD:are inte bör gå dit.

  Jag kan tänka mig ett möjligt undantag, och det är att man besöker mötet i fråga med den klara målsättningen att skriva en kritisk artikel om extremnationalismen/nationalsocialismen.

  • Isak Nygren Says:

   Ja, det kanske inte var helt ogenomtänkt. Dock står jag fast vid att jag drev med folk.

   Varken Motpol eller ND var arrangörer vid mötet. Dessutom består Motpol av väldigt olika personer med vitt spridda åsikter. Man kan inte generalisera Motpol. Jag är ingen frekvent besökare på Motpols bloggar men det finns en och annan intressanta bloggar.

   • Tommy Hansson Says:

    Den smått vrickade antisemiten Jonas De Geer är en ledande Motpolare.

    Det räcker med det, Isak!

 39. what-IF Says:

  ”uttrycka sig på ett rasistiskt sätt eller på ett sätt som Expo med flera kan tolka som rasistiskt”

  Men hallå, det väl inte Expo som ska styra vad SD medlemmar ska få säga………SD-medelmmar ska stå för vad som är rätt och inte låta Expo styra agendan.

  • Tommy Hansson Says:

   Stå för vad som är rätt, ja.

   Inte hålla på med antisemitism och andra rasistiska dumheter.

 40. Hebblurk Says:

  Är du verkligen medlem i SD?

  • Tommy Hansson Says:

   Nej, jag är livstidsmedlem i Feministiskt initiativ. Hoppsan, där avslöjade jag mig allt…

 41. Tjadden Says:

  Det svåra med påstådd rasism är att tolka var gränsen går för den, ska man gå efter de PK så räcker det med att nämna sanningen om landets kriminalitet så är risken stor att bli stämplad som rasist.

  Vad ska man säga när invandrarna anser att de största rasisterna är dem själva och bevis finns, för att så är fallet, ta bara krigandet mellan judar och muslimer i Sverige är inte detta ett rasistbrott?

  • Tommy Hansson Says:

   Jag tycker inte det är speciellt svårt att avgöra var gränsen går. När man ser någon uttrycka sig hatiskt och/eller grovt förolämpande om en etnisk grupp så är det reell rasism.

   Om någon – fullt sanningsenligt – hävdar att invandrare är överrepresenterade vad gäller våldtäkter eller att vi har för stor immigration till Sverige så är det inte rasism.

   Något ”krigande” mellan judar och muslimer i Sverige har i alla fall jag inte upptäckt. Det enda krigande som förekommer står i så fall muslimer för, såsom i Malmö där judarna är hårt ansatta.

   Däremot finns inte något motsvarande hat från den judiska sidan – tvärtom brukar judar ta muslimer i försvar och kritisera så kallad islamofobi.

   • ar4ne Says:

    Tommy

    Däremot finns inte något motsvarande hat från den judiska sidan – tvärtom brukar judar ta muslimer i försvar och kritisera så kallad islamofobi.

    Det här var en nyhet för mig, jag har aldrig läst eller hört något dylikt. Var har du hört detta någonstans?

 42. Tommy Hansson Says:

  Det är ju allmänt känt. Det är bara att följa hur Judiska församlingen i Stockholm brukar yttra sig, för att ta ett exempel.

  När hörde du senast talas om judar som angrep muslimsk egendom eller muslimska personer i Sverige (eller någon annan stans, för den delen)?

 43. ar4ne Says:

  Tommy

  Jag var på ett judiskt bönemöte i en oansenlig lokal med en inbjuden föreläsare som just tog upp den här frågan om hämnd, som israliterna är duktiga på och gick vidare i texten att förbanna de judar i Sverige som ska hämnas på islamiter genom att terrorisera deras boningar.

  Ok Tommy han överdrev förmodligen och pratade mot bättre vetande?

 44. Tommy Hansson Says:

  Så föreläsaren ville hämnas på judar som vill hämnas på ”islamiter” – är det riktigt uppfattat?

 45. per Says:

  Du är en skam för SD!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: