Om en påstådd uppdragsgivare

Jag har i två inlägg på min blogg under denna vecka pläderat för att vi sverigedemokrater gör väl i att ”tänka efter före”. Det vill säga inte bjuda våra belackare på Expo och i andra instanser på rena självmål och klavertramp.

Till den ändan har jag föreslagit att vi inte skall ha något att göra med ”crackpot-nationalister”, det vill säga nationalistiska extremister som gillar att orera om så kallade raser och annat trams. Jag säger nog inte för mycket om jag konstaterar att mina båda inlägg rönt en viss uppmärksamhet.

Reaktionerna har varit både positiva och negativa. Priset när det gäller de sistnämnda tas av en knäppgök  som ordagrant skriver:

”Tommy Hansson är utsänd av djävulen.”

Tror ni mig inte? Läs själva:

http://denosynligajournalisten.blogspot.com/2011/04/hur-star-ni-era-forbannade-krak-ut-med.html

Avslöjad, alltså…

 Min uppdragsgivare?

Allvarligt talat: bloggossfären rymmer de mest häpnadsväckande existenser. Ett problem för SD är, som jag ser det, att det finns SD:are och SD-sympatisörer som inte bara tillgodogör sig denna typ av sinnesförvirrat misch-masch utan också regelbundet länkar till sådana bloggare från sina hemsidor.

Jag ber att få upprepa: håll er borta från crackpot-typerna!

För missförstånds undvikande skall jag avsluta det här inlägget med att säga, att jag välkomnar konstruktiv och/eller sansad kritik. Sådan har jag också fått och tackar för det.

Till den så kallade osynliga journalisten: försök kom ut mer!

Explore posts in the same categories: Sverigedemokraterna

Etiketter: , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

8 kommentarer på “Om en påstådd uppdragsgivare”

 1. Lisa Says:

  Det stöd som Sd paradoxalt nog får ifrån naziorienterade siter är ju inte smickrande precis. Den typen av panegyrik som där öses över Sd kan nog leda till den motsatta effeken; mer balanserade människor skräms bort.

 2. Tommy Hansson Says:

  Risken finns.

  Men jag tror i och för sig inte de mer balanserade människorna är inne så ofta på den sortens sajter.

 3. Kim Says:

  Tycker att det är löjligt att tjata om sådant här. Samt att ge människor den typen av epitet som du gör Tommy. Du har den intellektuella förmågan att uttrycka dig bättre än så tror jag.

  när det gäller rent ideologiska etnonationalister så är det väl bara till att konstatera att det finns ideologiska skillnader och belysa vari skillnaderna finns. Skulle någon politiker eller annan verksam länka till sidor så får man bedöma det från fall till fall. Rent generellt så kan man ju faktiskt försvara sina partikamrater genom att hänvisa till tron på demokratin och att även om en viss artikel är kontroversiell eller kommer från obekvämt håll så behöver det inte ta bort värdet i innehållet.

  När det gäller tokarna, ja dom bör man ju inte ens ta i.

 4. Tommy Hansson Says:

  De epitet jag stått för är ett absolut intet jämfört med vad detta klientel brukar begåva mig med för epitet.

 5. Kim Says:

  Det är möjligt att vissa av dessa människor har gett dig förolämpande epitet. Men ärligt talat, det känns lite sandlådenivå över den nivån. Speciellt när jag har läst dina verk och funnit dem nyanserade, objektiva och seriösa. Även om jag i jag inte delar dina åsikter gällande allt dvs.

  Har varit politiskt intresserad under många år. Genom mitt intresse så har man träffat alla möjliga människor genom åren. Min erfarenhet är att ju mer objektiv och nyanserad man är desto bättre blir det. Men det är ju klart, det är ju din blogg och du skriver ju vad du vill. Men jag hoppas ändå att du kanske tar åt dig av det jag skriver.

  En fråga. Du har ju varit med inom politiken länge. Vad jag har märkt sedan förra valet är att den etnonationalistiska rörelsen faktiskt verkar växa. Kanske inte rent parlamentariskt, men definitvt utomparlamentariskt. Vad tror du förklaringen till det kan vara?

 6. Tommy Hansson Says:

  Självfallet är jag beredd att ta åt mig av vad eftersinnade människor som du, Kim, skriver.

  Du har onekligen en poäng i att det kan löna sig att vara nyanserad, objektiv och seriös. Det försöker jag också efterleva. Men som debattör är det ju inte alltid möjligt att vara kliniskt objektiv. På min privata blogg tycker jag dessutom det kan vara befogat att ta ut svängarna en smula när jag anser så vara påkallat.

  Och nej, min uppfattning är inte att den ”etnonationalistiska” – ett alltför snällt ord för vad det är fråga om enligt min mening – växer. Den har kanske blivit mer högljudd och ful i käften, det är fullt möjligt.

  Se bara på Nationaldemokraterna (ND), som har stora problem att hålla ihop till och med sitt diminutiva parti och därför tvingas samarbeta med avgrundsnationalister inom Motståndsrörelsen, Svenskarnas parti och så vidare.

  Jag ser inte en framtid värd namnet för dessa ”etnonationalister”.

 7. Kim Says:

  Ok, då har vi fått olika uppfattningar om det hela. Vad jag har sett med egna ögon är att den här typen av människor faktiskt börjar gå ifrån det tänkande som motståndsrörelsen etc har. Visserligen långt ifrån alla. Men exempelvis så märks det ju att vissa grupper försöker satsa mer på demokratifrågor och ideellt arbete för socialt utförsäkrade människor och åldringar. Men vem vet, det kanske finns intelligenta etnonationalister också? 😉 alla kanske inte är fullblodsnazister som säljer mein kampf i stadshuset samtidigt som man försöker vara charmiga och folkkära. Haha, där fick du kanske något att bita i 😉

 8. "Svenne" Says:

  Alla partier har sina udda tilskyndare. SD även så. Tyvärr går det inte att göra så mycket åt det annat än att bli tydlig i sitt budskap. Det är inte Pandorras ask som öppnats av SD inträdande på den politiska arenan. Motståndet mot invandrare fanns hos många innan dess, men kanske många trodde de kunde få utlopp för det motståndet via SD. Låt oss glömma Pandorras ask, vi kan inte stänga den i alla fall, men vi kan bli tydligare och mera enträgna i att sprida det politiska budskapet – utan demoner och andra skräckscenarior. Bara politiken och sanningen, den vinner alltid även om den i bland svider!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: