Jämtin, Bildt – och en kvinnlig bin Ladin

Hundreds-celebrate-death-of-Osama-bin-Laden-in-Washington

Glädje i Washington över bin Ladins död. Frågan är om Carin Jämtin är lika glad i dag.

Nej, Carin Jämtin ser inte ut att bli någon höjdare som Socialdemokraternas partisekreterare. I skuggan av nyheterna från Pakistan om terrorgurun och massmördaren Osama bin Ladins (1957-2011) fabulösa ändalykt föreslog Jämtin att en muslimsk högtid, på bekostnad av en befintlig svensk, bör införas som officiell svensk helgdag. Detta i syfte att understryka Sveriges mångkulturella karaktär.

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson kommenterade:

Vad Carin Jämtin i princip säger är att nationaldagen eller en kristen helgdag ska avskaffas till förmån för en muslimsk helgdag. Jag tycker att utspelet är direkt osmakligt och jag undrar om detta är en ny officiell socialdemokratisk partilinje. Jag efterlyser därför besked från Håkan Juholt i frågan huruvida han instämmer i vad hans partisekreterare sagt om att svenska helgdagar ska avskaffas till förmån för muslimska högtider.

Det var som bekant Jämtin vilken, i egenskap av sossarnas dåvarande oppositionsborgarråd i Stockholm, inför senaste valet föreslog att butlers skulle befolka huvudstadens tunnelbana för att betjäna resande stockholmare. Tidigare har Jämtin på Facebook hyllat skribenten Donald Boström för dennes antisemitiska sagoberättande i Aftonbladet.

Carin Jämtin uppges nu ha åkt ner till Västra Götaland i syfte att bättra på sossarnas usla opinionssiffror inför omvalet i regionen den 15 maj. Jag tror inte riktigt hon lyckas, och med jäntan Jämtin i partitoppen torde Juholt kunna skrinlägga alla planer på maktskifte i valet 2014.

Om Jämtin ändå, mot all sans och balans, skulle få gehör för sitt vilda förslag om en muslimsk helgdag i Sverige föreslår jag att 1 maj får stryka på foten. Kanske till förmån för högtiden ashura, då rättrogna shiiter firar genom att plåga sig själva och sina barn till minne av Husseins död år 680.

Ashura i stället för 1 maj?

En annan känd Palestina-vän, utrikesminister Carl Bildt, har återigen gjort cyberrymden osäker genom att twittra. Den här gången knappade han in följande:

Worried by reports that Israel government will steal tax money from Palestinian authority. Unacceptable.

Jag vet inte vilka rapporter Bildt tagit del av, men vad som är verkligt oacceptabelt är att utrikesministern återigen – för vilken gång i ordningen? – ensidigt går ut och brännmärker Israel.

Svensk Israel-Information kommenterar:

Det är märkligt att utrikesminister Bildt inte kan hålla reda på skillnaden mellan att ”frysa” och att stjäla pengar. Det är ännu märkligare att vår högsta toppdiplomat offentligt via sin twitter kommer med grundlösa anklagelser. Anledningen till att tillfälligt frysa de skattepengar som Israels regering samlar in åt PA är rädsla för att Hamas ska få tillgång till dem.

Vi får nog aldrig höra den proletära palestinaaktivisten Carin Jämtin och överklassantisemiten Carl Bildt uttrycka någon som helst förståelse för Mellanösterns ännu så länge enda demokrati, Israel. Däremot kommer de säkerligen fortsätta klanta sig genom uttalanden/twittrande av ovan nämnt slag.

Jag må vara gammalmodig, men jag står fast vid att det är ovärdigt av en utrikesminister att offentligt kommentera allt från världshändelser till privat pyssel genom det dubiösa twittrandet.

Man kan med fog fråga sig vad Jämtin och Bildt anser om det faktum, att den beryktade flygplanskaperskan Leila Khaled (född 1944) från den palestinska terroristorganisationen PFLP besökt Sverige 30 april – 4 maj och bland annat 1 maj-talat hos Syndikalisterna samt framträtt vid ett helkvällsarrangemang för socialdemokratiska ABF; vid det sistnämnda evenemanget tillsammans med vänsterpartistiske Israel-hataren Dror Feiler.

Den grånade och obotfärdiga terroristen Leila Khaled.

Khaled var med och kapade TWA 840 på väg från Rom till Aten 1969, varvid planet tvingades ned i Syriens huvudstad Damaskus. I september 1970 – ”Svarta september” – fanns hon bland kaparna då fyra plan på kort tid kapades. Khaled kapade ett plan tillsammans med nicaraguanske terroristen Patrick  Argüello, vilken lyckligtvis dödades.

PFLP bär ansvaret för en lång rad blodiga terrorattacker genom åren och Leila Khaled är en av dess ledande företrädare. En polisanmälan lär ha lämnats in mot Leila Khaled för grova folkrättsbrott, och det är naturligtvis bakom lås och bom – eller framför en exekutionspluton – denna den internationella terrorismens kvinnliga motsvarighet till Osama bin Ladin hör hemma. 

Explore posts in the same categories: Carin Jämtin, Carl Bildt, Leila Khaled

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

14 kommentarer på “Jämtin, Bildt – och en kvinnlig bin Ladin”

 1. Shooter Says:

  Tack Tommy! Du har en klarsynthet som är unik i Sverige idag!

 2. anon Says:

  Läs Deleuze&Guatari’s ”Mille Plateau”, de tusen platåerna, den förklarar för dig de brydderier du har för huvudet. BTW den studeras av Israeliska militärstrateger…


 3. Den artikeln(analysen) var det mest välskrivna jag läst på bra länge, jag ryser när jag hör namnet Jämtin, må hon ramla av pinn på vad sätt som helst bara man slipper äcklet

  Gubben på bilden som skär ungen i huvvet var förbaskat lik Håkan Juholt.

 4. Johan Says:

  Det jublas över Osama bin Ladens bortgång. Men var är bevisen? Man säger sig ha kastat kroppen i havet av hänsyn till muslimska traditioner. Fotografierna av kroppen kan man inte visa, för då kan muslimer bli ledsna. Vilket trams. Nedan länk till ett tänkvärt kåseri.

  http://adacta.motpol.nu/?p=376

  • Tommy Hansson Says:

   Tja, det kan man naturligtvis fråga sig. Personligen ser jag dock ingen anledning tvivla på att bin Ladin oskadliggjorts för gott, även om allehanda konspirationsteoretiker nu möjligen tror sig ha funnit gefundenes fressen…

   Lite tramsigt känns det kanske att inte visa kroppen med det halvt bortskjutna huvudet. Samtidigt förstår jag till del Obamas resonemang: bättre låta konspirationsstollarna hållas än riskera uppflammande muslimsk-extremistisk vrede.

   Att påstå att bin Ladin är död i vetskapen om att han inte är det vore ett vågspel som jag faktiskt inte tror Obama skulle ge sig på. I så fall skulle ju bin Ladin snart skicka ut ett band som bevisar att han lever i högönsklig välmåga, vilket vore en amerikansk presigeförlust utan dess like.

   • Johan Says:

    Att bin Ladin är död råder det ingen tvekan om. Men flera kunniga och väletablerade personer har länge hävdat att han dog för flera år sedan. Mot bakgrund av det bisarra hemlighetsmakeriet kring kroppen och de påstådda fotografierna förhåller jag mig tills vidare skeptisk.

 5. Tommy Hansson Says:

  Jag vet inte vilka personer du syftar på, men jag tillhör dem som trott att bin Ladin möjligen kunde vara död sedan några år tillbaka.

  Tvivlar dock inte på att de fick honom den här gången, hemlighetsmakeri eller ej.

 6. "Svenne" Says:

  Hej Tommy!
  Glöm inte Hagana och Stern-ligan, de var inte så oskyldiga dunungar heller. Hamas är inte i majoritet i en samlad regering. Kanske det kan vara möjligt till en lösning om de börjar prata med varandra. Det kommer inte att gå att isolera Gaza längre. Realpolitik är den enda lösningen oavsett vad Lieberman tycker.

 7. Tommy Hansson Says:

  Nej, men Hagana och Stern-gänget har ju inte mycket med dagens verklighet att göra.

  Så länge det finns folk som inte erkänner Israels existens och betraktar alla judar som militära mål ser jag tyvärr inte skymten av någon fredlig lösning enligt den ombesjungna ”realpolitikens” premisser.

  Om västmakterna enbart hade hållit sig till realpolitik under Kalla kriget hade Sovjetunionen troligen fortfarande existerat.

 8. runebert Says:

  Så nu är Carl Bildt också antisemit? Börjar det inte bli inflation på det ordet nu?

  I sak håller jag dock med om allt.

  • Tommy Hansson Says:

   Jag tycker det är rätt uppenbart. Han var rabiat pro-palestinier redan som student och sedan har det väl meller mindre rullat på.

   • Tarzan Says:

    Det är så många svenskar som har nazister och tomtar på loftet.
    Det talas så mycket om nazister och jude hatare.
    När ska vi börja prata om judar som hatar alla inklusive sig själva

 9. Tommy Hansson Says:

  Så vitt jag förstår så tjattras det redan ständigt i extremnationalistiska kretsar om de ”förfärliga” judarna.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: