Det politiska våldet mot SD/SDU fortsätter

William Petzäll, själv drabbad, vill se krafttag mot det politiska våldet.

Under riksdagens frågestund den 19 maj efterlyste riksdagsman William Petzäll (SD) åtgärder mot det politiska våld som i svensk politik framförallt drabbar Sverigedemokraterna. Petzäll utsattes själv för stenkastning under valrörelsen i Västra Götaland.

Justitieminister Beatrice Ask (M) svarade dock, alls icke oväntat, att det inte blir några nya åtgärder. Att döma av ett uttalande av statsminister Fredrik Reinfeldt under den senaste valrörelsen tycks det dessutom vara så, att alliansregeringens inställning är att SD får skylla sig självt – har man en immigrationskritisk hållning får man räkna med att bli uppspöad, äggad och förnedrad i största allmänhet.

Samtidigt som Ask nekade vidta några särskilda åtgärder mot det ökade vänsterextrema våldet blev två aktivister i Sverigedemokratisk Ungdom (SDU) misshandlade under flygbladsutdelning i forna lärdomsstaden, numera tydligen våldsstaden Uppsala. De båda ungdomarna fick uppsöka sjukhus men rapporteras inte ha fått några allvarligare fysiska men.

William Petzäll gjorde följande kommentar:

– Att detta sker samtidigt som jag krävde åtgärder av justitieministern är visserligen en tillfällighet, men våldet har blivit vardag i synnerhet för kampanjarbetare i vårt ungdomsförbund. Under de senaste veckorna har företrädare blivit utsatta för stenkastning, äggkastning, våld och hot om våld när de bedrivit kampanjarbete på skolor och torg. Företrädare för ungdomsförbundet har också nekats tillträde till skolor på grund av att skolorna inte ansett sig kunna garantera säkerheten. Det är hög tid att regeringen vidtar åtgärder mot det politiska våldet och att statsministern ber om ursäkt för sitt uttalande från valrörelsn om att vi sverigedemokrater ska räkna med att bli utsatta för våld. Vi kommer i riksdagsarbetet framöver att prioritera arbetet mot det politiska våldet. Det är av hög vikt att det politiska våldet uppmärksammas på allvar i den politiska debatten.

Så långt unge William Petzäll från Borås. Man kan i sitt stilla sinne undra, hur moderata regeringsföreträdare som Reinfeldt och Ask hade reagerat om det varit medlemmar i det egna ungdomsförbundet, MUF, som drabbats av vänsterslöddrets våldsmetoder.

Man undrar också hur den våldsbenägna vänstern tänker (om man gör det alls) när man ger sig på SD:are och SDU:are. Följden av attacker sådana som den ovan beskrivna leder ju alltid till ökade sympatier för de förfördelade, det vill säga Sverigedemokraterna.

Anarkistiska stormtrupper angriper polisen i Göteborg 2001.

SD/SDU får bara, för att använda massmedias dubiösa språkbruk, ytterligare tillfällen att ”spela martyrer”. Några strategiskt gångbara funderingar längs dessa tankelinjer är dock våldsvänstern uppenbarligen inte kapabel till – det är bara pang på och mera blod som gäller.

Tidskriften Expo rapporterade i dag (20/5) att en man i 25-årsåldern har förhörts av polis, misstänkt för att ha varit inblandad i attacken mot SDU:arna i centrala Uppsala. Mannen, som uppges ha gjort ”vissa medgivanden”, släpptes efter förhör.

Polistalesmannen Christer Nordström säger till Expo att uppskattningsvis mellan fem och åtta personer deltog i våldsattacken mot de två SDU:arna. Brottet har rubricerats som misshandel och ofredande.

Jag kan inte se annat än att det är av största vikt att regeringen gör något åt det politiska våldet mot framförallt SD och SDU. Det allra minsta man har rätt att förvänta sig är att det från regeringshåll klargörs, att allt politiskt våld är lika illa vem som än drabbas.

Och det är statsministern själv som bör – eller snarare måste – klargöra detta i ljuset av hans uttalande i valrörelsen om att SD får räkna med att angripas.

Explore posts in the same categories: Politiskt våld

Etiketter: , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

8 kommentarer på “Det politiska våldet mot SD/SDU fortsätter”

 1. rksmrgs Says:

  Jag hörde debatten i Riksdagen, Beatrice Ask förnekade att Fredrik Reinfeldt fällt något sådant yttrande. Är det inte tillåtet att spela upp en ljudinspelning i Riksdagen? Eller visa en video? På så sätt skulle man ju en gång för alla kunna eliminera åtminstone det förnekelse-inslaget i debatten.

 2. Tommy Hansson Says:

  Vet faktiskt inte om sådant är tillåtet.


  • Ljudinspelningar är icke tillåtna i riksdagen. Hoppas att moderaterna själva får smaka på gängstryk snart. Gärna någon högt uppsatt mufare. Ska bli kul att se hur Reinfeldt reagerar då

 3. Tommy Hansson Says:

  Det Re3infeldt ordagrant enligt TT sade var:

  ”Jag vill gärna påpeka att de som lever på att driva upp ett vi- och dom-tänkande och ett i grunden hatfyllt sätt att se på relationer mellan människor inte ska bli förvånade om sådant sker.”

  Slltså först ett fullständigt felaktigt refeerande till SD immigrationskritiska politik och sedan skutklämmen om att det reellt är SD:s eget fel om medlemmar blir misshandlade.

  • Tommy Hansson Says:

   Komplettering till föregående kommentar:

   Beatrice Ask ljög alltså i riksdagen. Föga representativt för en justitieminister.

 4. ar4ne Says:

  Jag undrar om GW Person blir angripen för sitt uttalande eller TV 3 Efterlyst som visar i bild hur invandrare begår brott, lyssna hur GW.P. talar om rasisitiska strömningar.

  Varför tas inte frågan upp om invandrare som verkar som rasister och begår rasistbrott mot svenskar?

 5. ar4ne Says:

  Det här stycket skulle jag vilja ha hjälp med att tolka vad som åsyftas och allra helst när det är en polack som skrivit raderna som dessutom kör en förtalskampanj mot SD som pågått i åratal.

  Citat;
  ”Vi Liberaldemokrater försvarar svensk suveränitet mot olika ingrepp alldeles oavsett och oberoende av vem det är som kränker oss. Vi menar att det korrekta sättet att definiera ”svenskvänlig” innebär just det.”

  (Lånat på Thoralf blogg)

  • Tommy Hansson Says:

   Det är så allmänt skrivet så det skulle kunna betyda i stort sett vad f-n som helst.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: