Trier får stöd av mullorna

Lars ”von” Trier – nazist?

Den danske demonregissören Lars ”von” Trier blev persona non grata vid filmfestivalen i Cannes. Vid en presskonferens lät dansken talorganet glappa utan rim och reson en bra stund och hann under den tiden berömma Hitler, förklara sig vara nazist och ogilla judar samt utnämna Israel till ”a pain in the ass”.

Trier omintetgjorde genom sin säregna uppvisning alla eventuella framgångar för sin skapelse Melancholia.

Trier har dock fått stöd från ett icke helt oväntat men samtidigt föga smickrande håll. I ett brev till festivalledningen i Cannes har Irans vice kulturminister med ansvar för film, Javad Shamaqdari, brännmärkt avstängningen av ”von” Trier som ”fascistisk” och jämfört den med ”kyrkans behandling av Galileo under medeltiden”.

Det är visserligen känt att mullornas regim i Teheran brukar vara förtjust i västerländska pronazister och förintelseförnekare – för några år sedan arrangerade man en konferens där just sådana personer inbjöds – men att ta den problematiske Lars Trier till sitt hjärta är kanske mindre välbetänkt.

Shamaqdari jämförde Trier med Galileo.

Det var uppenbart att Trier, som var svårt deprimierad för något år sedan och sannolikt inte riktigt kommit i balans sedan dess, svamlade på utan mening i Cannes, vilket fuller väl framgår av de TV-sekvenser som visats. Hans ådagalagda pronazism och judeförakt kan knappast anses vara uttryck för hans verkliga uppfattning, om han nu har någon – det är väl inte helt omöjligt att karln är en komplett politisk idiot.

Men mullorna i Iran kanske hoppas på att deras stöd skall göra Trier fast i sin darriga tro. Eller  också var man bara sura för att festivalarrangörerna i Cannes visade verk av två iranier som fängelsedömts i hemlandet.

Lars Trier trodde länge att moderns make, Ulf Trier, var hans fader. Det visade sig sedermera att så icke var fallet utan att den riktige pappan var Fritz Michael Hartmann, som var moderns, Inger Hösts, chef. Så småningom lät Lars tillfoga ett ”von” före efternamnet.

Med eller utan von. Lars Trier har betett sig som ett fån och får nu skörda frukterna därav.

Explore posts in the same categories: Kultur

Etiketter: , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

9 kommentarer på “Trier får stöd av mullorna”

 1. ar4ne Says:

  Att Mullor och alla korsningar av islam står för nazistiska värderingar är ju inte någon nyhet, det fick vi markerat under andra världskriget.

  Att Trier gör ett kontroversiellt uttalande är egentligen i linje med filmskapare och författare, de utmanar och spekulerar var gränserna går.

  Utan att sympatisera med nazism eller islam eller andra sekter så fanns det tyskar i nazist uniform under andra världskriget som inte hade nazistiska värderingar?

  Jo, det finns otaliga bevis för det, så här ligger det till, bland alla folk finns det nedtrykta människor som har ett stort behov av självhävdelse och vad passade bättre för de tyskar som kände sig nedtryckta att få sätta på sig en uniform för att få vara någon som eventuellt andra människor skulle respektera och se upp till.

  Varför väljer många militär och polisyrket och varför till att bli politiker?

  Vi har samma fenomen i dagens Sverige och givetvis världen över, vi kan bara nämna muslimen som fodrar av dig att du ska respektera honom, ja just det, nazistiska ådran lever vidare till synes.

 2. Tjadden Says:

  Integrationen kostar miljarder

  SVERIGE I OECD är Sverige det land där skillnaderna i sysselsättning mellan infödda och utlandsfödda är störst och den höga arbetslösheten kostar det offentliga miljarder kronor årligen, skriver Veckans affärer.

  Det ”kostar samhället stora pengar” att invandrare inte är på arbetsmarknaden och att räkna på kostnaderna för invandringen är ”minst sagt känsligt”.

  Klyftan i sysselsättning mellan in- och utrikesfödda kostar de offentliga finanserna cirka 34 miljarder kronor, men siffran är sannolikt grovt underskattad, enligt Veckans affärer.

  Kostnaderna stannar dock inte hos de som invandrar, även deras barn är undersysselsatta. Även om de borde kunna svenska anger tidningen att ”arbetslösheten är högre för andra generationens invandrare”.

  Invandringspolitiken är en bakomliggande faktor. Medan andra länder haft mer arbetskraftsinvandring har Sverige hängivit sig mer åt anhörighetsinvandring.

  IT Red.

 3. ar4ne Says:

  Tommy

  Jag har sysslat med att söka efter vilka kommuner som är bäst att bo i och finner att Södertälje tillhör bottenskiktet

  SVERIGE Fokus, har rankat de kommuner i Sverige som är bäst att bo i och högst upp ligger de som fortfarande betraktas som någorlunda svenska, medan många mångkulturella dalar i statistiken.

  När Fokus rankar kommunerna för 2011 fortsätter mer mångkulturella kommuner att sjunka medan det ser betydligt mer ljust ut i toppen, i de kommuner som toppolitikerna ofta själva bosatt sig i.

  De tio bästa kommunerna i Sverige är: Lomma, Danderyd, Ydre, Vellinge, Lund, Täby, Kävlinge, Solna, Växjö och Nacka.

  I botten hittar vi förutom mångkulturella Södertälje även många glesbygdskommuner som lider av stor utflyttning av ungdomar och folk i arbetsför ålder.

 4. Tommy Hansson Says:

  För att erinra om en låt med gamle Skåne-rockaren Kal P. Dal:

  ”Då vill jag sitta och flumma
  på en blomma i Lomma”.

  Fast vi die-hard södertäljebor hittar alltid något positivt i vår kära kommun.

 5. Tjadden Says:

  @ Tommy

  Den raden gillar jag så optimist jag är.

  ”Fast vi die-hard södertäljebor hittar alltid något positivt i vår kära kommun.”


 6. ”Trier omintetgjorde genom sin säregna uppvisning alla eventuella framgångar för sin skapelse Melancholia.”

  Förmodligen inte. Lena Sundström hyllar filmen när hon twittrar, inte ett ord om von Triers klavetramp. Vi talar alltså här om Lena Sundström, naziijägaren på TV4 som ser en nazist i alla som yttrar sig det minsta mot massinvandring. Det verkar som kulturmänniskor kan göra vilka övertramp som helst utan att korsfästas, annat är det ju för politiker, och speciellt politiker från ett visst missgagligt parti.

  • Tommy Hansson Says:

   Jag menade att han omintetgjorde framgångarna på just Cannes-festivalen.

   Din iakttagelse om Sundström och kulturmänniskorna är annars på pricken. I längden kanske Trier till och med gynnas av svamlet i Cannes – han framstår som den frispråkige Konstnären som kanske sa litet fel men som ändå menade väl.

   Det försonande var i det sammanhanget att han sa att ”Israel is a pain in the ass”. Israel tillhör som bekant knappast kulturelitisternas favoritländer.

 7. ar4ne Says:

  Om man summerar all kritik ifrån alla håll och kanter, så finner man inte en enda rumsren person oavsett i vilket läger man tillhör.

  Främlingsfientlighet är en medfödd åkomma och gäller för alla människor på den här planeten om man får tro förståsigpåarna.

  Visst även jag är misstänksam mot främlingar som beter sig annorlunda än man är van med och så är vi alla skapade, liten som stor, vi tillhör inte däggdjuren för ro skull utan att ha dess kvalite av skydd och anfall likt rovdjuret.

  När det gäller rasism så har det gått troll i detta ord och är både töntigt och fåningt, snart är det rasistiskt att nämna ett utländskt namn” sagt som en vägledning för vad allt kan bli rasistiskt idiotiskt och de största idioterna är journalister som riktigt letar efter att förnedra en äkta svensk t.ex nämnda Lena Sundström ovan, hon som av naturliga skäl kan slå mot oss svenskar så bevisligen osvensk hon är.

  Jag har sagt det förr, alla utlänningar och de med utländsk påbrå har inte svenskt mentalt arv och det här reagerar både svenskar och utläningar på och detta är egentliga orsaken till att mångkultur är förkastligt!

  När etablissemanget begär att vi ska uppträda osvenskt så är beviset gott nog att inse att vi måste avveckla mångkulturen, bevislig orsak är att vi har fått detta PK-folk på halsen som konverterat till något helt främmande som är obegripligt för en äkta svensk.

  Mångkulturen håller inte länge till och kan bli till ett inbördeskrig, osvuret är bäst, men sannolikheten är stor och större än vi vill tro, tyvärr är det så.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: