Expressen avslöjar!

Tidningen Expressen går från klarhet till klarhet. På torsdagen (9 juni) chockade tidningen hela svenska folket med den skakande löpsedelsnyheten:

MADDES HUND FLÖG HEM I PRIVATJET

Det var det hänsynslöst grävande journalistproffset Niklas Svensson som svarade för bragden. För tänk om prinsessan Madeleine hade lyckats med sin försåtliga kupp mot det svenska folkets kollektiva moral: att låta sin loppiga byracka flyga från USA till Sverige helt obemärkt! Jag vågar knappt ens tänka tanken…

Prinsessan och hunden.

Läs Niklas Svenssons föredömliga grävarsvenska, som tvivelsutan kommer att citeras vid tallösa lektioner för blivande journalister, här:

Prinsessan Madeleine flög hem sin hund Zorro med privatjet från New York. Prinsessan bjöds på resan från USA till Sverige – men hovet vägrar berätta av vem. – Jag har pratat med prinsessan och hon tycker att det här är privat, säger hovets informationschef Bertil Ternert till Expressen.

Går man vidare i texten kan man inte låta bli att falla i beundran inför redaktör Svenssons modiga journalistbragd. Lyckligtvis har vi i honom en skrivarbjässe som kan få kungafamiljen att inse, att alla tankar på ett privatliv bara är en illusion. Ytterligare ett utdrag ur Svenssons banbrytande text:

Lagen säger att alla hundägare i landet måste registrera sina hundar i Jordbruksverkets hundregister. Men där finns ingen notering om att prinsessan äger en hund. Det förklarar Bertil Ternert med att hunden är registrerad på hovförvaltningen: – Det är så enligt sedvanor och bruk. Man registrerar inte på de kungliga.

Usch, fy och skäms, skäms, skäms. Sedvanor och bruk, jo jag tackar! Nu måste väl hela kungafamiljen abdikera och lämna plats för republiken. Och nu måste väl Nicke få guldspaden för sin grävande journalistik om Madde?

Som om inte detta vore nog kommer Expressen med en annan journalistbragd samma dag. Över hela förstasidan och över en helsida inne i tidningen ges en inträngande inblick i de före detta makarna Skarsgårds – Stellan och My – stormiga liv med alkoholism och annat elände. Den som svarar för denna bedrift – genom att skriva av en artikel ur Damernas Värld – är Mia Karlsson.

Guldspaden nästa?

Explore posts in the same categories: Expressen

Etiketter: , , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

6 kommentarer på “Expressen avslöjar!”

 1. "Svenne" Says:

  Vi får väl döpa om Svensson till The Royal Pooper Scooper även om det finns andra kandidater: KG Bergström som driver sitt korståg mot kungen. Han vill ju helst se Victoria på tronen, låter han påskina. En annan kandidat är DNs Peter Wolodarski. Tack för att du försvarar kungen och kungahuset. Även om de inte är fullkomliga representerar de faktiskt Sverige och det är fortfarande värt att försvara.

 2. ar4ne Says:

  Bra skriven artikel Tommy, ironi kan vara hur kul som helst bara om man inte själv blir den som blir drabbad.

  Du har anlagen, fortsätt gärna med fler apropåer i denna klass.

  Faktum är att ironin fastnar på ett helt annat sätt än ett torrt skrivande av fakta.

  Du får tummen upp!

  • Tommy Hansson Says:

   Risken med ironi är ju att alla inte alltid fattar att det är det. Ganska säkert finns det någon läsare som tror att jag höjt Expressen till skyarna med detta inlägg.

   • ar4ne Says:

    Tommy

    Lite tråkigt är det med folk som inte förstår sig på humor, man behöver inte se allting i nattsvart, tyvärr finns det många av den sorten, nåväl du får väl betona att det handlar om ironi.

 3. snawitz Says:

  Man kommer långt med ironi,synd bara att inte alla förstår sig på det

  • ar4ne Says:

   Visst är det så, ironi är faktiskt ett bra sätt att slippa bli avfärdad för något man skrivit som inte passar alla.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: