M + MP = sant

Det nya asylavtalet gör det möjligt för allt fler somalier utan ID-handlingar att ta sig till Sverige.

Om någon till äventyrs tvivlat på att Nya Moderaterna under Fredrik Reinfeldt och gamla Miljöpartiet företrädda av Gustav Fridolin och Åsa Romson har närmat sig varandra under senare tid så torde dessa tvivel ha skingrats de senaste dagarna.

Det meddelas nu att ett tusental så kallade splittrade somaliska familjer kan återförenas med början den 1 juli 2012. Detta som en följd av det nya asylavtal partierna enats om. Tidigare har Sverige i stor utsträckning underkänt somaliska ID-handlingar, men framdeles kommer således varken korrekta ID-handlingar eller DNA-test att behövas. Den gemensamma M+MP-politiken innebär också att ”papperslösa” barn får tillträde till den svenska skolan.

De signaler det nya asylavtalet sänder ut är givetvis att det blir fritt fram för skoj och humbug – ingen människa med förnuftet någorlunda i behåll kan väl tro att enbart anhöriga till familjer i Sverige kommer att försöka ta sig till vårt land? Det blir också klartecken för hänsynslösa smugglarligor att fortsätta och även utöka sin verksamhet.

Det svenska samhället kommer nu att få en tilltagande ström av outbildade och i många fall analfabetiska personer från en helt främmande kultur med ingredienser såsom kvinnlig omskärelse, hederskultur, islamism och andra småputtriga inslag. Ännu en seger för multikulturalisterna och i proportion härtill ett nederlag för det civiliserade rättssamhället.

Ett annat tecken på att den förment borgerliga alliansregeringen och Miljöpartiet närmar sig varandra är ett nytt regeringsinitiativ under rubriceringen ”Klimatsäkra Sverige”. 400 miljoner kronor skall enligt ett pressmeddelande från Andreas Carlgrens Miljödepartement gå till ”lokala klimatsamordnare och nytt klimatanpassningscentrum vid SMHI”.

Den här politiken är emellertid inte någon nyhet. Regeringen har sedan 2009 satsat närmare 600 miljoner kronor ”för att öka kunskapen kring klimatförändringars effekter genom till exempel ras- och skredkarteringar”. En ny satsning på ett nationellt kunskapscentrum för klimatanpassning kommer också att ske. Satsningen på ”klimatanpassningsarbetet” 2009-2015 kommer alltså att kräva omkring en miljard kronor.

Problemet med den här satsningen är att alla de forskare och klimatåtgärder som är inblandade mangrant ansluter sig till teorin, att det är den så kallade globala uppvärmningen som är orsaken till att klimatförändringar förekommer. Det finns åtskilliga forskare som har en helt annan syn på detta påstående.

Undersökningar om hur stor del av befolkningen i olika länder som uppfattar klimatförändringar som påstås vara en följd av den ”globala uppvärmningen” som ett stort hot har dock faktiskt minskat under senare år.

Per Welander, ordförande i Stockholmsinitiativet.

I Sverige har stödet för det klimatalarmistiska budskapet sålunda sjunkit från 56 prcent 2007-2008 ner till 47 procent 2010.Denna statistik presenteras av Per Welander på bloggen blog.moderna-myter.se:

http://blog.moderna-myter.se/

KTH-utbildade Per Welander är nyvald ordförande för Stockholmsinitiativet, som ifrågasätter klimatalarmismen och numera tagit över den välkända bloggen The Climate Scam.

Explore posts in the same categories: Inrikespolitik

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

8 kommentarer på “M + MP = sant”

 1. Lars M Hermansson Says:

  I Ekots lördagsintervju i P1 lördag 17 sept. gav dessutom MP:s nye ekonomiske talesman Per Bolund sitt stöd till regeringens budget.
  Man kan undra hur länge det dröjer till samarbetet formaliseras och utvidgas ytterligare.

 2. Tarzan Says:

  Den bästa lösningen för många svenskar är att flytta till Norge i ett område med lite mussar Sveriges ekonomi kommer att gå åt skogen

 3. "Svenne" Says:

  Undrar hur länge det dröjer innan samarbetet i sin linda spricker? Skillnaden mellan M och Mp är trots M:et milsvid. En fri invandring av somaliska och eritreanska ”flyktingar” och anhöriga fungerar egentligen bara som en knäpp på näsan på SD, även om den näsknäppen kommer att visa sig kostsam. När ska de svenska politikerna inse att de har att göra med gangsters, som inte skulle medverka i politiken utan istället sitta i fängelse. Vi ser samma sak inom EU, nu senast hade provinsregeringen i Maderia (Portugal) gömt undan 10 miljarder, var det Euro? De politikerna har försett sig väl. Göteborgsandan är en mild västanfläkt jämfört med vad som sker utanför sveriges gränser. Eritrea och Somalia är en katastrof i sig, med förödd natur och sönderslagen infrastruktur, samt ”massor” av korrupta ledare och ”entreprenörer” som vi dessutom betalar. Tar vi hit delar av deras befolkning får vi fortsätta betala. Skatteuttag till Somalia och Eritrea fortsätter från de somaliska flyktingarna i Sverige. Säga stopp för överföringen av befolkningen till Sverige, illegala skatteuttag och andra stöd till terrorledarna i respektive länder M och Mp kommer med kontraproduktiva åtgärder.

  • Tommy Hansson Says:

   Frågan om kärnkraftens vara är ju förvisso också en särskiljande fråga. Eller borde vara det. Eftersom Reinfeldts politiska ryggrad tycks bestå av gummi skulle det dock inte förvåna om han ”gör en Merkel”, det vill säga säger sig vilja avskaffa kärnkraften. Allt för att behaga MP och klämma åt kärnkraftsvänliga SD.

   • "Svenne" Says:

    Hemska tanke, må det inte hända! Merkel är ju östtyska sedan barnsben och då blir det ju ofta väldigt fel i dag! Fredrik borde i alla fall inte vara östtysk, men man vet ju aldrig.

 4. Lassekolja Says:

  Utöver vad som tidigare skrivits om detta märkliga ”samarbete” M/MP förvånar det mig att vi aldrig hör några reaktioner från moderata väljare. Jag har själv röstat M (på 70-talet och tidigare), jag skulle protestera vilt om ex.-vis Gösta Bohman på sin tid skulle föreslå ett dylikt samarbete, det hade varit omöjligt och politiskt självmord. Man hoppas ju på att betydligt fler M-väljare skall byta till SD.

 5. Tommy Hansson Says:

  Håller med fullständigt. Om jag vore moderat – vilket jag var några år på 70-talet – så skulle jag föra ett dj-a liv om ”nya” moderaternas urartning. Men nu ser man även gamla ärrade moderater som, till synes utan att blinka, sväljer nymodigheterna. Jag fattar det inte.

 6. Tommy Hansson Says:

  Sanningen är väl att Reinfeldts överordnade ideologi är röstmaximering. Han gör vad helst som kan bedömas tillfyllest för att nå därhän.

  Och det är klart, många moderater tycker det är trevligt att efter evigheter i skuggan av sossarna kunna konkurrera om att vara landets största parti. Då offrar man nog kärnkraften också om det skulle behövas.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: