Juholt: en Sahlin i kvadrat

Kejsar Juholt är som synes inte helt naken – men det mesta har han dragit av.

Juholt stannar som S-ledare. Räfst och rättarting är att vänta bland dem som velat ge honom silkessnöret.* Min gamle fullmäktigekollega i Södertälje, Tommy Waidelich, lär exempelvis ligga pyrt till.

Som motståndare till socialdemokratin har man givetvis all anledning att korka upp finaste champagnen, om man hade haft någon på lut (nu får det bli en whisky av medelkvalitet i stället). Nu har nämligen sosseriet fått en galjonsfigur som är en Sahlin i kvadrat.

Toblerone-Mona lyckades inte återställa förtroendet för sin person under de 15 år som passerade efter det att hennes ekonomiska oegentligheter – obetalda parkeringsböter en masse, skattetrassel och det ena med det tredje där Toblerone-historien bara var toppen på ett isberg – hade avslöjats.

Det övergår mitt förstånd, vilket i och för sig säkert har sina brister, hur Ljugholt skall kunna få svenska folket att inse att han inte är obotligt moraliskt defekt med sina försök till bidragsfiffel, dubbla bilfakturor, knivstick i ryggen på S-kolleger och inte minst ljuget om att han var frihetshjälte i Polen.

Karl´n saknar uppenbarligen helt känsla för den traditionella heder och pliktkänsla – man skall göra rätt för sig och inte fara med osanning – som måste sägas inte bara vara socialdemokratins utan hela svenskhetens adelsmärke.

Jag kan inte uppfatta en sådan person vid rikets roder som annat än en fullskalig katastrof, ett hot mot Sveriges nation som vi känner den. Skulle väljarna rösta fram en socialdemokrati med en sådan galjonsfigur till regeringsmakten är risken överhängande att många med mig, i och utanför Sverige, helt tappar hoppet om svenska folkets omdöme.

Tills vidare förblir dock Håkan Juholt i första hand ett problem för sossarna. Till dessa kan jag bara säga: lycka till! De lär behöva det.

Ett traditionellt silkessnöre.

* Att ge någon silkessnöret innebär att uppmana vederbörande att begära avsked. Uttrycket härstammar från den gamla turkiska seden att sultanen gav ett silkessnöre till en misshaglig ämbetsman med innebörden, att denne skulle begå självmord genom strypning. Efter hand urvattnades seden till att bli en anmaning om att avgå.

Explore posts in the same categories: Inrikespolitik

Etiketter: , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

14 kommentarer på “Juholt: en Sahlin i kvadrat”

 1. tallinnirja Says:

  Hej!
  Välkommen till den nya hemsidan för upplysning om kommunismens brott den ska finslipas nästa vecka men är nu uppe adress http://www.kommunismensbrott.se OBS det går bra att också bara att skriva namnet kommunismensbrott.se Kan säga att både jag och Maria lär få hela röda drevet efter oss men det skiter vi blankt i nu ska rödingarna avslöjas med demokratiska spelregler PS Vi kan säga att flera kommunistexpert både från Tallinn men även från Sverige idag besökt vår hemsida och sagt att den är mycket bra men den ska bli bättre

 2. Tarzan Says:

  Jugholt är SD:s bästa valarbetare

  • lassekolja Says:

   Uppenbarligen inte, eftersom V & MP och dessvärre INTE SD gått framåt i SIFO`s senaste opinionsundersökning. Det visar att det fortfarande finns potential till ett växande SD därute. Återstår att få betydligt fler att komma till insikt om sitt eget bästa!

 3. benke Says:

  Att Juholtarn stannar som såsseledare är förnämligt. Det kommer förhoppningsvis att innebära att denna historia stannar kvar länge. Dessutom så innebär det att de interna striderna lär fortsätta. Och så länge som såsseriet är upptagna med sina interna uppgörelser så slipper vi andra deras dumheter. Desto längre socialdemokratin är från makten, ju bättre för oss andra. Om nu bara miljöfröknarnas och kommunisternas medhjälpare lossar lite på läppen så har vi en fem-etta i speedway termer.

 4. tallinnirja Says:

  Hej!
  Man borde kalla sossarna för asocialdemokratin // Ann-Mari vi får innerligt hoppas att vi slipper dom röda vid makten 2014 om ni tittar på Ljugholt i ansiktet så ser ni att han är lik både stalin och charlie chaplin

 5. tallinnirja Says:

  Hej!Ha ha ha ha Tommy du är rolig kört hårt hahahaha vi kallar sosseritet för asocialdemokratin hahahaha nej jag har inte druckit hahahaha / Ann-Mari

 6. tallinnirja Says:

  Hej!
  Tommy vet du om att min bror är med i SD han gillar partiet mycket och kommer i sinom tid att på allvar börja att jobba för Sd han var hem till oss idag och han gillar verkligen vår hemsida för upplysning om kommunismens brott // Ann-Mari

 7. tallinnirja Says:

  Hej!
  Jo Tommy jag ska hälsa från dig såg på din blogg att nazzar och kommunsiter går ihop i USA helt otroligt // Ann-Mari


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: