Uppåt för SD – men i Expressen härskar idiotin och smygrasismen

http://www.tns-sifo.se/nyheter-och-press/vaeljarbarometern-oktober-2011

SIFOs väljarbarometer för oktober visar på glädjande siffror för Sverigedemokraterna. Vecka 40 noteras partiet för 5,5 och vecka 41, den så kallade sista Juholtveckan, blir det 7,4 procent. Den sistnämnda siffran innebär att SD är det parti inom LO som näst flest sympatiserar med.

Parallellt härmed visar skandalblaskan Expressen att man inte fattat någonting. I ett ledarstick kommenterar tidningen det faktum, att en SD-politiker och hennes dotter tillerkänns 90 000 kronor vardera för att ha blivit skällda för ”djävla utlänningar” av ordföranden i sin bostadsrättsförening.

”Tanken på en icke etnisk svensk, i en lokal full med SD:are, känns märklig”, skriver tidningens kommentator och fortsätter: ”Ännu märkligare blir det när man inser att hon måste ha knallat runt med västvärldens fetaste proppar i öronen, eftersom hon tydligen har missat att sverigedemokrater är främlingshatare. Eller så har alla SD:are öronproppar. Alltid. Väldigt stora.”

Expressens ledarskribent på uppdrag?

Det troligaste är nog att Expressens kommentator inte bara har knäck i lurarna utan också är stolt ägare till landets tjockaste ögonbindel. Den senare har väl bara avlägsnats när kommentatorn i fråga tillgodogjort sig Expos grundkurs 1 A i så kallad främlingsfientlighet. Den som säger att all kritik av förd invandringspolitik och kärlek till fosterlandet är rasism och främlingsfientlighet.

Helt uppenbart är att ledarskribenten icke bekvämat sig med att besöka ett enda SD-möte, ens i studiesyfte. Om vederbörande gjort det skulle han/hon ha funnit att personer som är aktiva i Sverigedemokraterna kan ha de mest skilda ursprungsländer.

Gör ett studiebesök i Södertälje, vetja! Där SD:s fem man starka fullmäktigegrupp utgörs av två etniska svenskar och tre irakiska flyktingar.

Kanske hade kommentatorn inte behövt göra bort sig så till den milda grad om vederbörande före publicering tillgodogjort sig vad krönikören K-G Bergström skrivit några sidor längre fram i samma tidning, nämligen att SD har fler styrelseledamöter av icke-svenskt ursprung än ”nya” Moderaterna.

Men på Expressen är det inte eftertanken, sanningskärleken och nyanseringen som sitter vid rodret. Där härskar idiotin och den smygrasism som vill göra gällande, att det måste vara något fel på personer med invandrarbakgrund som går med i SD. 

Explore posts in the same categories: Inrikespolitik

Etiketter: , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: