Juholt: inte bara skojare utan också idiot

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=4798286

Socialdemokraternas nye partiledare Håkan Juholt går från klarhet till klarhet (läs: från bottennapp till bottennapp). Först avslöjas att han försökt fuska till sig bostadsbidrag på felaktiga grunder. Sedan visar det sig att han låtit särbon åka med på tjänsteresor på skattebetalarnas bekostnad samt debiterat bilresor han redan kvitterat ersättning för.  Han har också ljugit om att ha varit frihetshjälte i Polen.

Därtill blundern med att bojkotta SVTs partiledardebatt med motiveringen, att han inte vill stå på samma sida av studion som Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson.

Nya konster av Ljugholt.

När vi trodde att det äntligen var slut med karlns pinsamma blunders gör han ännu en: han deklarerar frankt att han och sossepartiet kommer att fortsätta bojkotta SVT-debatterna om han inte får diktera var han själv skall stå (se länken överst). Han hävdar därtill, att annars blir det TV4 som får ta över – hur det nu skulle gå till. Varför skulle nämligen våra stora TV-kanaler lyssna till Juholts pinsamma diktat?

Alliansen likaväl som vi sverigedemokrater har ur rent partiperspektiv all anledning att jubla. S-ledaren inte bara utesluter sig själv och sitt parti från kommande debatter, han visar också att han inte respekterar valresultatet och folkets politiska sympatier.

 Om det här fortsätter kommer dagens S-sympatier kring 25 procent snart att vara nere på hittills okänt låga nivåer: 15 procent nästa?

Sossarnas kräftgång är i och för sig ingalunda oväntad. De så kallade Nya Moderaterna har sökt profilera sig som det nya ”arbetarpartiet” och uppenbarligen gjort det på ett mycket framgångsrikt sätt. Med Juholt som S-ledare blir det dessutom mest spel mot ett mål och det tror jag inte svensk politik i stort är särskilt betjänt av.

Ryggradslöse pragmatikern Reinfeldt funderar på nya piruetter.

Ärligt talat unnar jag inte Moderaterna och den totalt ryggradslöse pragmatikern Reinfeldt partiet dess exempellösa uppgång i allehanda väljarbarometrar. Partiet har under Reinfeldts och Borgs ledning sålt ut sin konservativa själ. Inget gott kan i längden komma av det.

Det är därför dags för Socialdemokraterna att se sig om efter en ny ledare och det relativt snart. Inte bara det egna partiet utan svensk politik i stort skulle må väl av det. Kom i vår famn, Sven-Erik Österberg! Av bara farten bör man också göra sig av med hopplösa partisekreteraren Carn Jämtin.

Håkan Juholt har visat sig vara ett rungande stolpskott: inte bara en skojare av en typ som man fordomsdags ofta såg knalla omkring på nöjesfälten utan också en fullfjädrad idiot.

Explore posts in the same categories: Inrikespolitik

Etiketter: , , , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

10 kommentarer på “Juholt: inte bara skojare utan också idiot”

 1. benke Says:

  Visste inte om att han ljugit om att vara frihetshjälte i Polen. Det tycks som att denne man är till yrket lögnare.

  Inte nog med att han ljuger och bedrar ekonomiskt, han tycks också söka ljuga in sig som en hjälte. Förutom att inte kunna skilja mitt ifrån ditt så så har socialisten Juholt verkligen skämt ut sig självt. Vi får verkligen hoppas att han klamrar sig kvar i ledningen för socialistpartiet. Vi alla andra kommer att vinna på det.

  Lögneri verkar gå hand i hand med feghet (och okunninghet).

  Om inte lögnaren Juholt ens vågar stå bredvid vissa personer i en debatt så har han utvisat sig självt från att debattera med andra länders ledare.

  Detta sagt om lögnaren, nu går vi vidare till den fege och ryggradslöse Reinfeldt. Jag satt och såg via FoxNews i det tragiska FN en utomordentlig Netanyahu hålla ett tal. Därefter var Fredrik den talande inför den korrupta FN församlingen. För en stund så trodde jag att Reinfeldt skulle passa på att ge kängor till de länder som skyddar terrorister. Alltså en uppföljning på Netanyahus tal.

  Men icke så. Fredrik var där för att prata om kvinnors rättigheter här i världen. Jag skämdes att vara svensk i detta ögonblick. Inte med ett ord vågade Fredrik avslöja vilka länder och kulturer som håller kvinnor tillbaks. Vi alla vet ju att det är muslimska länder som vidrigt nog håller kvinnor tillbaks. Men inte ett ord om detta.

  Efter det goda talet Netanyahu höll så var det som att en liten flicka gick upp på podiet och inte vågade säga sanningen.

  En ömklig Reinfeldt om något.

 2. Lars Says:

  Väl att det finns andra idioter också¨!

 3. Jacob I Says:

  Just nu njuter jag i fulla drag då det äntligen går dåligt för sossarna, vilket verkligen är dom väl unt efter alltför många år som stadsbärande parti med den högfärd och självgodhet som därav visades. Jag hoppas (L)ju(g)holt får sitta kvar så partiet får fler av de smällar de så väl förtjänar,
  Att (L)ju(g)holt envisas med att vägra stå bredvid JÅ i samma studio visar endast hur rädd han är för att möta SD i debatt. En debatt där han riskerar att stå med byxorna i handen, så att säga! Men vem vet, med detta betéende är väl frågan om inte (L)ju(g)holt kanske kvalificerar sig som en bättre valarbetare för SD än Måååna Fåååna!
  Nackdelen med sossarnas fall blir dessvärre att MP och VP får en uppgång vilket ju tydligt framgick på de senaste opinionsmätningarna. Men man får hoppas att SD ökar och blir landets tredje parti efter nästa val. Då spelar det ingen roll vilket block som får mer övervikt än det andra, då det ändå blir omöjligt att bilda en majoritetsregering.
  Man hör ju från moderat håll om ambitionen att bli det nya statsbärande partiet. Något syltryggen Reinfeldt bäst bör glömma. När sossarna var som starkast hade de över 50% av väljarna. Några sådana siffor lär de ”nya” moderaterna få se sig i månen efter. Lyckas de ta sig över 30% i nästa val ska de vara mycket glada. Därefter lär nedgången börja!

  • Tommy Hansson Says:

   Såg att S tydligen lyckats ”hejda fallet”, som det uttrycks”, i senaste SIFO. Samtidigt får MP 10 procent. SD landar på 6,7 procent.

   • Josefina Bergfast Says:

    Hoppas att SD kan klättra upp till över 10 procent i nästa val. Helst till uppåt 12 – 15 procent, så att förändringar till det mer balanserade och normaliserade vad gäller invandringspolitiken kan införas. Alltså en nivå som ligger mer i korrelation med övriga EU-stater.

 4. Jacob I Says:

  Man bör dessutom komma ihåg att ju mer SD stiger, dessto mer omöjligt för det vinnade blocket (vilket det nu blir) att bilda majoritetsregering!
  Och det kan dom gärna ha! syltryggarna …..

 5. Folkvett Says:

  Det vore ju trevligt om de konservativa som faktiskt har funnits i Moderaterna flydde till något annat parti kanske…


 6. […] Det mest anmärkningsvärda med den ovan beskrivna historien är ändå ambassadören Juholts intervention. Inte för att den är särskilt överraskande. Juholt uppvisade under sin korta tid som S-ledare 2011-12 en provkarta på ekonomiska skojerier och sanslösa uttalanden, som den intresserade kan läsa mer om på min blogg här: https://tommyhansson.wordpress.com/2011/11/12/juholt-inte-bara-skojare-utan-ocksa-idiot/ […]


 7. […] Det fanns förvisso ett och annat att kritisera hos Håkan Juholt. Jag gjorde det själv, bland annat i detta blogginlägg där jag kallar honom både ”skojare” och ”idiot”. Hårda ord, kanske, men det var så jag upplevde honom då: https://tommyhansson.wordpress.com/2011/11/12/juholt-inte-bara-skojare-utan-ocksa-idiot/ […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: