SD ökar starkt – sossarna mot katastrof

Jens Leandersson, SDs regionråd i Skåne, som ”Superjens”. SD går under Jens förfarna ledning starkt framåt i Skåne-politiken. Teckning: Rickard Håkansson

Sverigedemokraternas 8,4 procent i Metro/YouGovs senaste opinionsmätning innebär redkordsympatier för vårt färskaste riksdagsparti. Dessa siffror bör jämföras med de 13 respektive 13,1 procent SD noterar vad beträffar partisympatierna i Skåne för region och rike:

http://www.sydsvenskan.se/sverige/article1573688/SD-och-MP-vinnare-nar-S-rasar-i-opinionen-43-8-6.html

De som förutspådde att SD skulle gå mot utplåning efter terrordåden i Norge den 22 juli har alltså kommit ordentligt på skam. I stället har partiet gnetat på med vardagspolitiken i riksdag, landsting och kommuner, ett oförtröttligt arbete som nu har burit rik frukt.

Ändå har SD skakats av missbrukande vindflöjeln William Petzälls beramade avhopp och en rad mer eller mindre uppmärksammade så kallade skandaler på olika håll i landet. Expo och andra sensationalistiska medier har inte legat på latsidan i syfte att klämma åt SD.

Det är nog inte fel att tolka de senaste succésiffrorna – som närmast föregicks av starka 6,7 procent hos SIFO – som ett tecken på att att den breda allmänheten inte ger mycket för gammelmedias vanliga hets mot SD.

I övrigt kan man konstatera att Socialdemokraterna befinner sig i stormiga farvatten på väg mot katastrof med Håkan Juholt som föga förtroendeingivande skeppare på S-skutan. Det blev 24,7 procent i Metro/YouGov-mätningen, ett fall på 5,4 procentenheter sedan förra mätningen. Vinnare på den röd-gröna sidan blir nu Vänsterpartiet med 7,1 och Miljöpartiet med 1o,7 procent – två regelrätta extremistpartier!

Frågan är inte längre om Juholt skall avgå utan när han kommer att göra det.

Personligen är jag övertygad om att Sverigedemokraterna nu är på väg mot sina ”rätta” opinionssiffror, där Skåne-noteringarna får bli ett riktmärke på väg mot vad partiet kan åstadkomma i riksdagsvalet 2014. Alltfler inser att den vitt spridda djävulsbilden av SD som höggradigt rasistiskt och extremistiskt är falsk och att belackare med vänsterextrema Expo i spetsen är ute i ogjort väder.

Räkna med ännu en uppgång i samband med Landsdagarna i Göteborg 25-27 november!

Explore posts in the same categories: Inrikespolitik

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

8 kommentarer på “SD ökar starkt – sossarna mot katastrof”

 1. Jacob I Says:

  ”You can fool people for some time, but not for all time”, sade Abraham Lincoln. Och mycket riktigt, i takt med att allt fler medborgare genomskådar massmedias lögner om SD ökar stödet för partiet. Detta är en trend som gäller hela Europa med liknande partier då etablissemangspolitikerna allt mer fjärmar sig från verkligheten och utgör ett eget frälse. Vad de inte har förstått är att ett PARADIGMSKIFTE redan tagit sin början. För Sveriges del i och med SD:s intåg i riksdagen. Man hoppas väl från flera håll att SD ska bli samma politiska parantes som NyD, men man lär nog få svettas ordentligt efter valet 2014. Längtar redan till slutdebatten inför detta val med förhoppning om att allas vår Jimmie är lika taggad som i senaste partiledardebatten. Då lär både såväl Sveinfelt, Ljugholt och de andra syltryggarna stå med byxorna i handen efteråt!

  Slut för dagen!
  J

 2. "Svenne" Says:

  Det känns rätt bra, eller hur Tommy?

 3. Tommy Hansson Says:

  Jo, visst känns utvecklingen för tillfället rätt bra. Men inte så bra att det inte kan bli bättre!

  Det är precis som Jacob I ovan skriver, att den ökade förståelsen för immigrationskritiska och i någon mån nationalistiska – även om jag föredrar beteckningen konservativ – partier är en europeisk trend. Det vore ju märkligt om den inte skulle nå Sverige någon gång.

  Finland, Danmark, Norge, Nederländerna, Belgien…alla har sådana partier som är betydligt större än vad SD är. Jag är övertygad om att SD med tiden kommer upp i liknande val- och opinionssiffror som dessa partier. Vilka i och för sig sins emellan skiljer sig åt rätt kraftigt beroende på de respektive nationella politiska traditionerna.

 4. Kalle Says:

  GRATTIS på 60-årsdagen, Tommy.

 5. Tommy Hansson Says:

  Tack till dig också, Jacob!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: