Ingen religionsfrihet i Japan

Japan har misslyckats med att skydda sina medborgare mot bortföranden och inlåsningar syftande till religiös tvångskonversion. 

Protest mot bristande/obefintlig religionsfrihet i Japan.

Detta är slutsatsen i en 62-sidig rapport som nyligen offentliggjorts av Human Rights Without Frontiers International (HRWF), en oberoende, icke regeringsansluten organisation(non-governmental organization, NGO) med säte i Bryssel.

Rapporten fastslår bland annat:

One cannot state that there is freedom of religion in Japan.

Vidare citeras i rapporten organisationens director Willy Fautré på följande sätt:

The failure to provide the victims of such kidnappings with equal protection under the law, and the impunity of those responsible, constitute a serious violation of the Japanese people´s constitutionally guaranteed rights and the international human rights standards to which Japan is legally bound.

Fautré och Aaron Rhodes, båda internationellt kända människorättsförespråkare vilka varit med om att sammanställa rapporten, intervjuade ett stort antal offer av vilka de flesta tillhörde Unification Church eller Jehovas vittnen.

Människorättsadvokaten Willy Fautré, HRWF.

Fautré och Rhodes har också intervjuat för frågeställningen relevanta experter, jurister och journalister samt sammanträffat med tio medlemmar av det japanska parlamentet – Diet – för att diskutera ämnet.

Kidnappningar, samt nog så ofta våldsamt präglad och påtvingad fångenskap, har varit rutinmässiga redskap när det gällt att få japaner vilka anslutit sig till oönskade religiösa rörelser att lämna desamma. Kidnappningarna och fängslandena har huvudsakligen utförts av offrens familjer i samarbete med professionella ”avprogrammerare”, med en engelsk term benämnda exit counsellors.

Denna praxis har pågått i årtionden utan att polis och andra rättsvårdande myndigheter ingripit, detta trots att otvetydiga bevis för brottslig verksamhet förelegat.

Aaron Rhodes igen:

It is completely unacceptable that all known complaints against parents and exit counselors have been declared ineligible. In the face of such official neglicence and impunity, one cannot state that there is freedom of religion in Japan.

Den intresserade kan studera/ladda ner hela rapporten här:

http://www.hrwf.net/Joom/images/reports/2011/1231%20report%20final.pdf

Explore posts in the same categories: religionsfrihet

Etiketter: , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

7 kommentarer på “Ingen religionsfrihet i Japan”

 1. Lisa Says:

  Påminnner om den verksamhet som bedrevs av en viss Ted Patrick och andra för några decennier sedan.
  Kan dra mig till minnes bestsellers och Tv- program där de i det närmaste skildras som folkhjältar ifrån den tiden och den allmänna hysterin i pressen.
  Som jag har förstått det tillämpas inte längre kidnappningar+och åtföljande ”deprogrammering i väst.

  • Tommy Hansson Says:

   Exakt. Patrick blev väl slutligen dömd för sin brottsliga verksamhet. I större delen av västvärlden torde inställningen till udda religionsformer vara mer avspänd nu än på 70-talet.

   Dock vet jag att situationen för religionsfriheten i Frankrike alltjämt lämnar mycket övrigt att önska, liksom i Ryssland och kanske även Tyskland.

   I Sverige känner jag inte till något fall av regelrätt kidnappning och avprogrammering, men jag kan ha fel.

 2. LPÖ Says:

  Jag har i större delen av mitt liv brottats med existensiella frågor. Livet är så kort och förgängligt, men Jag har inte lyckats överge min agnostiska inställning. Jag skulle gärna överge min agnostiska inställning och tro på gud, men jag vill inte ge upp min fria vilja och bli slav i något samfund/sekt. Finns det något religiöst samfund som accepterar individens fria vilja?

  En av mina favoritartister, Hank Williams, hade en rad religiösa hits som I Saw the Light, Dust on the Bible mm. Min favoritlåt med Hank är Alone and Forsaken.

  Hank sjunger; Oh lord if you hear me, please holdin myhand, oh please understand………

  • Tommy Hansson Says:

   Jag tycker din agnostiska inställning är hedervärd, LPÖ. Jag hade ungefär samma inställning fram till cirka 22 års ålder – då blev jag såväl emotionellt som intellektuellt övertygad om Guds existens.

   Såvitt jag förstår är det väl få samfund i dag som inte erkänner den fria viljans existens. Det mest toleranta samfund/kyrka jag känner till – och som jag sedan ett par år också är medlem i – är Liberala katolska kyrkan (LKK).

   LKK är på många sätt en kyrka för sökare. Vem som helst är välkommen och man får tolka Bibeln efter eget behag. Dessutom har man en mycket vacker mässa enligt katolsk modell (utan att vara ansluten till romersk-katolska kyrkan).

 3. Tommy Hansson Says:

  Tack också för Hank Williams musik, LPÖ.

 4. LPÖ Says:

  Tack för ditt svar Tommy. Skall jag bli katolik måste jag väl bikta mig? Det känns omöjligt. Jag blir kvar i biktstolen till min begravning om jag skall erkänna alla synder jag begått fram till dags dato. Jag har rest med djävulens tåg:

  • Tommy Hansson Says:

   Tack för den nya HW-låten.

   LKK sorterar dock inte under Rom utan kör sitt eget race. Bikt förekommer inte där vad jag vet (jag är typ sympatierande medlem).


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: