Påven säger sanningen

Benedictus XVI ger uttryck för en grundläggande kristen sanning när han försvarar det traditionella äktenskapet.

”Påven till attack mot samkönade äktenskap.”

Så lyder rubriken till en text i Expos nätupplaga den 11/1. En betydligt lämpligare rubrik vore, enligt mitt förmenande, ”Påven säger sanningen”.

Påven Benedictus XVI anges ha sagt att samkönade så kallade äktenskap ”hotar mänsklighetens framtid”. ”Utspelet” gjordes i ett nyårstal inför diplomater från 180 länder. Påvens åsikt var att äktenskapet mellan man och kvinna måste försvaras.

En sådan åsikt uppfattas numera, efter böglobbyns osannolika opinionsframgångar och den politiska korrekthetens segertåg i världen, i tongivande kretsar som klart förgriplig. Påven anges vidare ha framfört:

Detta är inte bara en social konstruktion utan ett fundamentalt element i alla samhällen. Politik som underminerar familjen hotar därmed den mänskliga värdigheten och mänsklighetens framtid.

Ett påtagligt uttryck för de påvliga värderingarna är Benedicti beslut att utnämna Timothy Dolan, ärkebiskop i New York, till kardinal. Dolan har bland annat gjort sig känd för att bekämpa samkönade ”äktenskap” i New York och för att i ett brev ha kritiserat president Barack Obama för dennes ovilja att godkänna ett landsomfattande förbud mot samkönade vigslar.

Ärkebiskop Timothy Dolan blir kardinal.

Det känns välgörande att kristenhetens högste representant på detta sätt placerar ”kyrkan mitt i byn” och säger som det verkligen förhåller sig: att så kallade äktenskap mellan personer av samma kön är en styggelse i Guds ögon samt uttryck för en moralupplösning av elefantiasiska proportioner.

Den som tvivlar behöver bara slå upp Bibeln, kristendomens viktigaste grunddokument, och ta reda på vad den har att säga i frågan.

Explore posts in the same categories: religion

Etiketter: , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

8 kommentarer på “Påven säger sanningen”

 1. Jacob I Says:

  Helt rätt! Här har påven slagit huvut´ på spik, så att säga.
  Säger det rakt ut: Samkönade äktenskap är snuskigt! Man äcklas av blotta tanken! Det värsta är de stackars barn som tvingas växa upp under sådana förhållanden. De får ju en helt snedvriden världsbild. Äktenskapet är instiftat för man och kvinna, ingenting annat, och sexualiteten är ämnad för fortplantning. Detta är naturens lag inför vilken vi människor står oss slätt!
  Vill i detta sammanhang uppmärksamma det ryska lagförslaget om kriminalisering av propaganda för homosexuell livsstil. Något för alla länder att ta efter. Homosexualitet måste betraktas för vad det är, dvs. en störning eller rättare sagt sjukdom, eller kanske rent av handikap. Inte alls konstigt, det finns ju mängder av störningar, sjukdomar och handikap i vårt samhälle
  Missförstå mig nu rätt, jag riktar mig självfallet inte till enskilda personer, min attack riktas till den självförhärligande böglobbyn som har fått på tok för stort utrymme, och frågan är om de rent av inte har förstört mer för s.k. seriösa homosexuella.
  Känner själv ett antal homosexuella (de vet vad jag står och respekterar detta) som känner obehag inför böglobbyns framfart med gayparader och liknande. Hyser själv uppfattningen att sexualitet är ens egen privatsak, något man bör hålla för sig själv (och sin partner).


 2. ”Homofob” är PK-lobbyn väldigt snabba att ta till, iaf i KD-, SD- och kristna sammanhang. I ”islama” sammanhang hörs aldrig ordet ”homofob” eller något annat negativt heller för den delen.
  Jag blir bara så trött!

 3. "Svenne" Says:

  Undrar vem som skulle kunna vara vår svenska kyrkas högste representant och vad denne har att säga i frågan? Som det ser ut idag verkar ju Martin Luther var den som borde vara förebilden vi ser upp till, men med Svenska Kyrkan av idag känner man sig mycket obekväm i den här frågan. Vill ändå inte ta till mig den katolska kyrkan helt då så mycket annat är främmande med den.

  • Tommy Hansson Says:

   Det måste väl, i alla fall nominellt, vara ärkebiskop Wejryd. Som säkert kan förväntas uttala den senaste politiskt korrekta åsikten i detta ämne. Liksom i alla ämnen. Luther vänder sig säkert i sin grav så fort den svenske ärkebispen uttalar sig.

   Jag anammar inte heller allt från den romerska kyrkan. Eller från någon kyrka, för den delen. Jag betecknar mig själv som främst eklektiker, det vill säga jag hämtar det som jag finner bäst från olika håll.

 4. Josefina Bergfast Says:

  Påven gör rätt i sitt uttalande.

  De kristna är ju uppmanade att just inte ”jamsa med och svansa efter världen”, och ”det världsliga” tänkandet, och levandet. Och homosex sägs ju tydligt att ”det är en styggelse för Gud”, så det är verkligen förvånande att kyrkan vill ”välsigna” sådana relationer.

  Att vara generös och storsint är nog bra, men att vara ”salt, vägvisare och ljuslykta” som kyrka, är nog bättre.
  De flesta människor förväntar sig nog att en kyrka just inte ska vara som ”vilket kafferep som helst”, eller vilken ”syförening” som helst, utan att den skall sträva efter att efterleva, att stå för och att förkunna, det som Guds ord säger, så att den därmed kan bli just ett ”ljus och en lykta”, samt också ett ”salt”, som både lyfter människor, vägleder dem, och också skapar tydligheter och klarheter i relation till de livs-lagar, som är önskade av Gud, till människors, och samhällens, ”väl och ve”.

  ”Den vägen är vid och bred som leder till fördärvet, men den vägen som leder till salighet, och till liv, är smal”.

  Det är märkligt att de homosexuella som väljer att leva i ”äktenskap”, promt vill ha just kyrkans ”välsignelse”. Människor är ju ”fria” att välja ”livsväg”, (eller ”dödsväg”), här i tillvaron, så varför skall just kyrkan ”tvingas” att ”godkänna” någonting som är ”en styggelse för Gud”? Följer då inte kyrkan i själva verket ”människor, (och världen), mer än Gud”, och är det inte just det som Gud vill ”befria” människor från att vara ”förslavade” till att göra.

  Heder till påven som ”sätter ned foten”.

  Även om ingen människa är perfekt och fullkomlig, så är ju ändå kyrkan, som efterföljare till Kristus och med ett uppdrag, ansvarig att uttala ”var gränserna går”, om den vill vara just ett ljus och ett salt för ”världen”.

 5. Peter Says:

  Bibeln är en saga.

  Från sagor får man sällan några sanningar.

  • Tommy Hansson Says:

   Ber att få påpeka, att Bibeln består av 66 böcker. Några av dessa har möjligen sago-liknande kännetecken. Andra redovisar däremot historiska händelser och förlopp, åter andra innehåller levnadsregler, ordspråk, kärleksberättelser, psalmer…

   Din karakteristik av Bibeln är därför både ofullständig och felaktig.

 6. Ann-Mari Says:

  Hej!
  Tommy när lägger du in info du fått om Svenska Memorials manifest nu på Lördag? / Ann-Mari


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: