Sluta förfölja vårt kungahus!

Herr och fru Walther Sommerlath syns bakom kungaparet under prinsessan Victorias dop.

Efter slaskjournalisternas och kloakförfattarnas – ingen nämnd, ingen glömd -havererade försök att svärta ner konung Carl XVI Gustafs goda namn och rykte begås nu nya övergrepp mot vårt kungahus.

Jag syftar på framförallt TV4s och Aftonbladets ansträngningar att indirekt angripa drottning Silvia genom att stämpla hennes far, Walther Sommerlath (1901-90), som nazistisk krigsförbrytare.

Det är ju inte första gången frågan om drottningens far kommer upp. När dottern Silvia ingick äktenskap med Sveriges konung 1976 förnekade Walther Sommerlath att han varit med i det tyska, nationalsocialistiska partiet NSDAP.

Detta stämde ju inte. Det har senare visats att han var en av miljontals tyskar som gått med i det statsbärande partiet av opportunistiska skäl utan att nödvändigtvis ha haft några varmare sympatier för den nazistiska ideologin.

Därpå kom det fram att Sommerlath genom en affärstransaktion övertagit den judiske afärsmannen Efim Wechslers företag. Den sistnämnde kunde genom nämnda affärstransaktion fly undan judeförföljelserna och sätta sig i säkerhet i Brasilien. Denna slutsats har, å hovets vägnar, lagts fram av filosofie doktorn och förre riksarkivarien Erik Norberg.

Drottning Silvia – representativ drottning och landsmoder.

Nu har emellertid TV4 i programmet ”Kalla fakta” ifrågasatt Norbergs forskningsrön om Walther Sommerlaths göranden och låtanden i Tredje riket. Följden blir ett nytt stormangrepp mot hovet i skandal- och slaskmedia

Dessa känner säkerligen ett stort behov att rehabilitera sig, eftersom ”det rykande vapen” som skulle ha sänkt kungen och därmed monarkin i Sverige – påstådda foton som sades ertappa konungen i porrmiljö med byxorna bildligt talat nere – visade sig vara icke-existerande.

Det rörde sig noga taget om ett foto som fejkats av en ökänd skurkfigur med utländsk bakgrund i Stockholms undre värld. Jag är förvisso ingen jurist, men varför denne skurkfigur – och de medier som valt att publicera hans falsifikat – ännu icke dragits inför rätta för förtal och ärekränkning av vår statschef övergår mitt förstånd.

Har hovets jurister ingen stake, eller vad är eljest problemet?

När det gäller drottning Silvia lider jag i egenskap av övertygad rojalist givetvis med henne till följd av angreppen på hennes far. Ärligt talat bryr jag mig dock i detta speciella perspektiv i mycket ringa utsträckning om vad Walther Sommerlath sysslade med under åren i anslutning till kriget.

Oavsett vad Herr Sommerlath hade för sig är detta ingenting som vår drottning skall behöva klä skott för eller ens behöva försvara. Om han så hade varit kommendant i Auschwitz – vilket han bevisligen icke var – hade detta inte varit vår ytterst kompetenta och representativa drottnings fel.

Sluta förfölja vårt kungahus!

Explore posts in the same categories: Inrikespolitik

Etiketter: , , , , , , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

4 kommentarer på “Sluta förfölja vårt kungahus!”


 1. Hej!
  Håller fullständigt med dig Tommy Silvia är helt underbar det är ju inte hennes fel att hennes pappa gjort bort sig ska hon ju inte behöva lida för det. det är nog vänsterkrafter i vårt land som jäklas tror jag / Ann-Mari PS Bosse och jag har alltid gillat Kungahuset


 2. Om jag säger att jag är livstidsmedlem i två ”föreningar”, i vilka ordförande bär efternamnet Åkesson, förstår Du säkert Tommy mitt förhållande till Monarkin och Kungahuset.
  Aftonbladet och TV4 hävdar alltså arvsynden, vilket jag trodde hörde till förgången tid. Man frågar sig vad slaskmedia egentligen begär av Drottningen, skall hon ta avstånd från sin egen far eller vad handlar det om? Jag ser inget konstigt i att en tysk på 30-talet gick med i Nazistpartiet. (Att idag gå med i det svenska Vänsterpartiet bedömer jag vara mer problematiskt!)
  Hovet gör klokt i att hädanefter stå över dessa pinsamma slaskiga påhopp och låta bli att kommentera dem.
  Man kan ju hoppas att några stora annonsörer hör av sig till TV4 och ifrågasätter förnyade reklamkontrakt, eftersom det verkar vara det enda språk, som TV4 förstår!


 3. Hej!
  Lars Colliander kom på demonstrationen imorgon du kan läsa mer i en trd o dett apå Tommys blogg / Ann-Mari


  • Ann-Mari, bor dessvärre inte i Stockholm, men jag önskar Er all lycka till inför den till synes mycket befogade demonstrationen!
   (Har aldrig deltagit i någon demonstration i hela mitt liv men när Sverige ”utvecklas” (läs: avvecklas) i allt snabbare takt, tål det att tänka på!) Kram, Lasse


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: