Mer om sossarnas fattigdomsbevis

Carin Jämtin: gillar butlers och Hamas.

Valet av fackbossen (IF Metall) Stefan Löfven till socialdemokratisk partiledare kommer i ny belysning sedan Svenska Dagbladet avslöjat, att Löfven var sossarnas tredjeval sedan Carin Jämtin och Anders Sundström tackat nej.

En fackförbundsledare blev alltså ny partiordförande sedan en dubiös partisekreterare och en företags-VD avsagt sig sina kandidaturer.

Carin Jämtin, född 1964, har visserligen en gedigen partibakgrund bakom sig och har bland annat varit biståndsminister 2003-2006, oppositionsborgarråd i Stockholm 2006-2011 samt riksdagledamot i två månader i slutet på 2006.

Hon har emellertid gjort sig beryktad för idiotförslaget om butlers i tunnelbanan samt  slutit upp bakom den mordglada palestinska terroristmobben Hamas. Jämtin, i dag som bekant partisekreterare, blir ändå förstahandsval till posten som partiledare!

Anders Sundström: vill inte byta ner sig.

Anders Sundström, född 1952, var kommunalråd i Piteå 1980-94 och därpå arbetsmarknads-, närings- och socialminister samt har även suttit i riksdagen. Sedan 2004 är han koncernchef och VD för försäkringsbolaget Folksam. Att Sundström tackade nej innebär att han kan behålla en lön som är väsentligt högre än den en partiledare och/eller statsminister tjänar.

En typisk ”Palme-tjej” med notoriskt dåligt omdöme och ett före detta statsråd som varit borta från politiken i nästan ett decennium. Det var vad vi gick miste om.

Det ger ytterligare en dimension åt den redan etablerade bilden av sosseriets fattigdomsbevis. Jag tror av någon anledning inte att den socialdemokratiska krisen är över.

Explore posts in the same categories: Inrikespolitik

Etiketter: , , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

11 kommentarer på “Mer om sossarnas fattigdomsbevis”

 1. Ann-Mai Says:

  Hej
  Jag kallar socialdemokratin för asocialdemokratin / Ann-Mari


 2. Hej!
  Eller som jag sa när Ljugholt avgick jag kallar honnom Skämtholt och Jämtin Jämtholt, men andra ord Skämtholt avgick, Jämtholt tog över, man kna även kalla sociademokratin för asocialdemokratin / Ann-Mari

 3. Tommy Hansson Says:

  Fyndigt!

 4. Jacob I Says:

  Hej, Tommy! Du tror inte den socialdemokratiska krisen är över.
  Nej, det tror faktiskt inte jag heller, snarare tvärtom, det här är bara början.
  Ett parti som hamnat i konflikt med verkligheten är illa ute.
  Ju fler väljare som vaknar och genomskådar all lögnpropaganda om SD, dessto värre för den etablerade 7-klövern.
  Det är ju inte bara (s) som krisar, så även kd, och kvällens ”seger” för blajpottan Hägglund (som ju är en bidragande orsak till det partiets nedgång) lär knappast förbättra deras möjligheter.
  Moderaterna må skörda triumfer ett tag till, men även deras dagar är räknade!

 5. Tommy Hansson Says:

  Hallå där, bäste Jacob! Jag håller med dig om såväl sossekrisen som om KD:s förestående kollaps. Men när det gäller M kan jag för närvarande inte skönja något liknande.

  Tyvärr, är jag böjd att säga – Reinfeldt-klickens utsäljning av de gamla fina, konservativa idealen borde leda till ett debacle av stora mått.


 6. Hej!
  En fd Gulagfånge god vän till oss jag sa till honom att det finns människor som på gator och torg i Sverige ropar efter socialism, då sa han There are fools everywhere / Ann-Mari


 7. Hej!
  Ha ha nej verkligen inte Tommy vännen ifråga är Kalju Mätik som du läst om i min bok det finns en bild på honom där / Ann-Mari PS När skirver du om oss i SD Kuriren?


 8. Hej!
  Det tackar vi för, / Ann-Mari


 9. Med tanke på nödvändigheten av ny högteknologisk tillika högeffektiv kärnkraft anser jag nog att Stefan Löfvén är det minst dåliga alternativet, allt är relativt.
  (Jag får väl avslöja att för andra gången på mindre än ett år blev inte min favorit partiledare för Socialdemokraterna. Vem som är min favorit? Jo, Nalim Pekgul, efter att ha sett henne i Svt´s Debatt mot Jimmie Åkesson!!!)

  Jag skall uttrycka mig lika kort som drastiskt:
  Om Sverige skall ha en chans till rehabilitering efter 30 – 40års mer eller mindre vanstyre krävs att Sverigedemokraterna, gärna med Jimmie Åkesson i ledningen, erhåller >50% i Riksdagsvalet, inom en inte alltför avlägsen framtid!!!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: