Hipp, hipp hurra för nya sessan!

 Glädjen var stor i konungariket Sverige då det stod klart att kronprinsessan Victoria var gravid.

Den 23 februari nedkom kronprinsessan Victoria med en ny tronarvinge: då föddes Victorias och prins Daniels förstfödda på Karolinska sjukhuset i Stockholm, ett flickebarn som var 51 centimeter långt och 3280 gram tungt.

Modern är 34 år, vilket numera är en ganska normal ålder för en förstföderska.

Födelsen av den nya tronföljerskan innebär att den kvinnliga tronföljden i Sverige förstärks. Men det torde dröja omkring ett halvsekel innan hon ges tillfälle att bestiga den svenska tronen, givet att vi fortfarande har monarkiskt statsskick vid den tidpunkten.

Frågan är vad flickan skall heta. Hon kommer givetvis i egenskap av kunglighet att föräras ett antal namn. Några tänkbara sådana, hämtade ur den svenska drottninglängden/konung Carl XVI Gustafs släkt, är Margareta, Christina, Desirée, Birgitta, Sibylla, Ulrika, Eleonora, Hedvig och Louise.

Det kan förmodas att även nya sessans mormors och mormors mors namn – Silvia respektive Alice – för närvarande bollas med som tänkbara namnalternativ.

Det är väl inte alldeles givet att den nya kungliga tjejen kommer att tilldelas ett avlagt drottningnamn – själv föreställer jag mig att Isabella kan ligga bra till.

 Isabella Johansdotters gravvård finns i Strängnäs domkyrka.

Isabella hette Johan IIIs dotter, en äldre syster till Sigismund, som föddes och dog på Gripsholms slott där dåvarande hertig Johan och gemålen Katarina Jagellonica fängslats av Johans halvbror Erik XIV. Isabella hette desslikes en berömd spansk drottning.

Isabella Johansdotter (1564-66) brukar i hävderna även kallas Elizabeth Vasa. Hon var visserligen det blivande kungaparets förstfödda, men på den tiden hade vi ju inte kvinnlig tronföljd.

Oavsett vilket/vilka namn tronföljerskan får vill jag utbringa ett djupt känt ”Hipp, hipp hurra!” för nya sessan!

Explore posts in the same categories: Monarkin

Etiketter: , , , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

3 kommentarer på “Hipp, hipp hurra för nya sessan!”

 1. rksmrgs Says:

  Tänk så elegant om Astrid av Belgien eller Ingrid av Danmark hade hedrats och uppmärksammats. Och så blev det Estelle! Drottning som drottning kanske? Xhamster och Karup måtte jubla!

  • L. Says:

   Så blev det då Estelle för att hedra andra i familjen, som så brukligt i alla familjer. ”Mina öron” i republikanska föreningen sade att där gnisslades det tänder och ma har alltmer problem med sina mycket få medlemmar, de är knappt 400 aktiva !
   Och änmer gnisslades det med sina alltmer skadade tänder då Madeleine gifte sig…..OCH NU HAR DE FÅTT BARN MED !! Rapporterade även ”mina initierade ögon o öron i dess innersta krets” uti denna krympande lilla lilla förening.
   Ja ni förstår nog vad som skedde nu häromdagen då Hans Kungliga Höghet Prins Philip plötsligt lika obehagligt fick för sig att eklatera sin förlovning samt att påtala att även nästa år, så blir det kungligt bröllop IGEN !!! Men va f-n utropade en ur Rep.För. vad skall vi ta oss till…. Ja å å snart får väl dom också barn året därefter dvs 2016 och sedan ynglar väl Victoria av sig igen…och sedan blir det madeleine igen….och SÅ DÄR HÅLLER DET PÅ !!! Vad skall vi göra. Boken avslöjades ju som ett falsarium och Deanne Rauscher gömmer sig utomlands sedan dess !! Ryktesspridningen funkade ju inte…..fastän vi får hjälp av några medlemmar och komiker. BrittMarie Mattson på GP har ju övergivit oss…va f-n skall vi göra”??

   ja ungefär så lät det på det band jag lyssnade på som togs som ett PM på mötet i Rep.För. för ett tag sedan. Ja de kan inte ha det lätt inte. Nästan hela Svenska folket sviker republikanerna och ingen vill ha president i vårt land då dessa köps med lätthet.

   Ja inte är det lätt att vara republikan numera då man hela tiden inte ens kan lita på sin innersta krets att de inte skall läcka till svenska folket vad man egentligen är ute efter och vilken känd förlagsfamilj som med alla sätt försöker att destabilisera vårt fina statsskick som borgar för en stabilt land.

   ”Från folket för Sverige”
   L.

 2. Tommy Hansson Says:

  Inte så illa, tycker jag. Estelle efter grevinnan Estelle Bernadotte af Wisborg, född Manville (1904-84).


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: