67 procent vill ha vargfritt Sverige

 Tecknaren Berglins syn på vargfrågan.

67 procent vill se ett vargfritt Sverige. Det var kontentan av en läsarenkät som gjordes i anslutning till en nyhetsartikel i Expressen.se den 29/2. Endast 32 procent var för en vargstam i Sverige.

Enkäten gjordes i anslutning till en artikel där Bernt Lindqvist, talesman för landets elva varglän vilka ingår i Jägarnas Riksförbund (JRF), förespråkar ett eliminerande av den nuvarande vargstammen om ett par hundra djur.

Det uppges att JRF har 15 000 medlemmar i de aktuella länen. Lindqvist, som tidigare varit ordförande i JRF, citeras på följande sätt:

Vi har sagt att den nuvarande klart undermåliga vargstammen bör tas bort och sedan får man bestämma om man ska acceptera en invandring öster ifrån och om det finns behov och förutsättningar för det.

Bernt Lindqvist hävdar att de människor som är bosatta i varglänen tvingas till en ”oerhört försämrad livskvalitet” på grund av närvaron av varg samt att denna förorsakar ekonomiska skador för många småföretag inom exempelvis djurhållning.

– En stor del av ortbefolkningen är förtvivlad och desperat, menar Lindqvist.

En tilltalande bild för många svenskar, framförallt de som är bosatta i varglänen.

Bernt Lindqvist anser att det är nödvändigt att trappa upp retoriken mot förekomsten av varg i Sverige på grund av myndigheternas visade nonchalans och oförståelse visavi många människors befogade oro och rädsla för det blodtörstiga rovdjuet i fråga.

Naturskyddsföreningens Mikael Karlsson tar, icke oväntat, i texten avstånd från Lindqvists uttryckta åsikter om vargen.

Hela artikeln här:

http://www.expressen.se/nyheter/jagarforbund-utrota-vargen-fran-sverige/

Explore posts in the same categories: Inrikespolitik

Etiketter: , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

13 kommentarer på “67 procent vill ha vargfritt Sverige”

 1. Ann-Mari Says:

  Hej
  Den mest kända varg vi haft i Sverige var väl Bert-Åke Warg. Skämt åsido / Ann-Mari

 2. Kattsvans Says:

  Detta stämmer inte under några omständigheter. Ett fåtal vill ha ett Vargfritt sverige. Tyvärr är det lobbyister och tyckare som gör sin gälla stämma hörd och andra tiger stilla

  Genus, Gaygifte, månekultur!!!! Listan kan göras lång här…Majoriteten vill ocså ha detta men media sätter agendan och lobbyisterna står som segrare i debatten då de gapar högst

  Jag har länge arbetat med Varg och rovdjursfrågor (Även på djurpark) Mött och talat med massor genom 20 års tid och jag garanterar att detta icket på något vis är en gängse uppfattning ens i de trakter jag bor i södra Lapplands inland

  • Tommy Hansson Says:

   Vad som uppenbarligen stämmer är ju att 67 procent av dem som svarat på Expressens enkät är för ett vargfritt Sverige. Något annat har jag inte hävdat.

   Det är ju heller inte precis så att vargkramarnas lobbyister håller käften och står försagda med mössan i hand. Tvärtom skriker de väl så högt som vargkritikerna. Och vad som är viktigast: varganhängarna finns höst upp i etablissemanget!

   Att det nu också finns en tämligen röststark lobbygrupp mot den hittills förda vargpolitiken är välgörande för balansen. det behövs några som tar vanliga människors oro på allvar.

   • Kattsvans Says:

    Vanliga männsikor känenr ingen oro för Vargen…Vad gäller Expressen och andra undersökningar ska man vara medveten om att det oftast är fanatiska kritiker som svarar på sådana frågor (undersökningar)

    Som jag skrev tidigare så bor jag i Lappland (södra) Arbetat med vllt mer eller mindre hela livet…Ett fåtal vill utrota, alt decimera varg till ett minimum…Jag kan utan att tveka sätta siffran emot till 10-12% av norrlands befolkning…

   • Tommy Hansson Says:

    ”Vanliga människor” är ju en våldsam generalisering. Visst finns det ”vanliga” hundägare, småbarnsföräldrar, boskapsägare med flera som känner sådan oro. Det är knappast särskilt seriöst att försöka neka till detta.

 3. benke Says:

  Jag vet att detta är off-topic men i alla fall; Andrew Breitbart R.I.P. En stor person har dött en alltför tidig död. Kolla upp honom, han är väl värd att lyssna på.

 4. Tarzan Says:

  Om det inte fanns rovdjur så skulle gräsätarna finnas överallt
  Jag undrar om det trots allt är GUD:s ordning

  • LPÖ Says:

   Bra om det finns gräsätare överallt. Då finns det kött åt oss köttätare. Hitler och Himmler var väl vegetarianer?

   • Tarzan Says:

    Folk på nätet är otroliga dom kan förknippa Hitler med allting förutom att hans biologiska pappa var Baron Rothshild – alltså var Hitler halvjude

 5. Tommy Hansson Says:

  Den varianten har jag inte hört förut, Tarzan.

  Däremot är det väl känt att Hitler var så gott som vegetarian samt en älskare av kamomillté. Varm djurvän också, bör tilläggas.

 6. "Svenne" Says:

  Rätt så Tommy, rätt så!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: