Petsil hör inte hemma i riksdagen

William Petzäll – narkotikamissbrukets man i Sveriges riksdag.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=95&artikel=5110799

Riksdagsledamoten och politiske vilden William Petzäll har dömts till 30 dagsböter för narkotikabrott. Otillåtna substanser har hittats i hans blod, bland annat morfin.

24-årige Petzäll – eller ”Petsil” som man numera till äventyrs må kalla honom – är naturligtvis inte ett dugg ångerfull. Tvärtom är han ”förbannad” och tänker överklaga domen. Läs mer i anslutning till länken ovan.

Jag måste bekänna att jag börjar bli innerligt trött på följetongen William Petzäll. Så här i eftertankens kranka blekhet måste det bedömas ha varit ett gigantiskt misstag av Sverigedemokraternas valberedning att sätta upp Borås-ynglingen på valbar plats på riksdagslistan inför valet 2010.

Petzäll ansågs visserligen vara ett politiskt underbarn och var uppenbart slängd i käften, men av en ledamot i Sveriges riksdag måste det krävas mer än så. Exempelvis mognad och vanlig anständighet i den personliga handeln och vandeln. Man kan bara be en stilla bön om att valberedningen lärt sig av misstaget och fortsättningsvis låter de ”underbarn” som hädanefter kan komma i fråga för riksdagslistan stå på tillväxt någon mandatperiod.

William Petzäll är inget mindre än en vandrande katastrof. Inledningsvis kände jag en icke obetydlig sympati för den unge mannens predikament – hans missbruk kunde ju på goda grunder betraktas som en sjukdom – men erfar numera endast leda. Killen inser uppenbarligen ännu inte att han gjort något fel.

Nejdå, det är alla andra som haft fel. Sverigedemokraterna har han numera inget som helst till övers för, men fortsätter ännu att profitera på att han valts in i det politiska finrummet på ett SD-mandat. Att det finns de som anser att han i anständighetens namn bör lämna sitt uppdrag fnyser han åt, liksom åt dem vilka med all rätt menar att han  beter sig som ett svin och därför inte har i riksdagen att göra.

Den brottslighet ”Petsil” ägnat sig åt anses inte tillräckligt allvarlig för att diskvalificera honom från riksdagsuppdraget. Inte heller har det, av någon för mig outrannsakelig anledning, ansetts att han är ”uppenbart olämplig för uppdraget” av andra orsaker. Alltså kan den här snorungen fortsätta propagera för missbruk – skönmålat såsom ”bruk” – i vår högsta beslutande församling.

Min enkla åsikt är att detta är en skam för den demokrati som heter Sverige.

Explore posts in the same categories: Inrikespolitik

Etiketter: , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

4 kommentarer på “Petsil hör inte hemma i riksdagen”

 1. benke1 Says:

  Tror nog inte att han är en skam för ”den demokrati som heter Sverige.” Det finns många värre. Palme, Schori, Verner, Bodström d.ä. och en massa totalitära individer a’la Schyman, alla i (vpk) och många i (mp), etc etc. Listan kan göras lååååång.

  Möjligen kan denna yngling vara grotesk och ynklig. Men en skam likt de jag nämnt kommer han inte ens i närheten av.

 2. Tommy Hansson Says:

  Endast därför att det finns dem som är värre behöver det inte betyda att epitetet inte stämmer in på Petzäll. Kan dessutom respektera Palme och Schori därför att de gjorde vad de gjorde p g a övertygelse. Petzäll har ingen sådan mer än att han vill fortsätta finansiera sitt ”bruk” med riksdagslönen.

 3. Nalli Says:

  Det är en stor mänsklig tragedi som Pezäll har hamnat i pga. missbruket.
  Jag hoppas och önskar att han kan komma på fötterna igen men “ tyvärr “ tvivlar jag på det.

 4. Jacob I Says:

  Vad det handlar om är ett systemfel.
  När en ledamot i riksdag eller kommun av någon anledning väljer att hoppa av sitt parti mitt under mandatperioden ska vederbörande ersättas av den som kom närmast på partiets vallista, och inte som nu tillåtas att bli s.k. Politisk vilde.
  Vill minnas att SD efter Petzäll-skandalen lade in en motion i riksdagen om detta (jag kan ha fel!), men det vore nog på sin plats att SD trycker på hårdare i riksdagen och begär debatt.
  Det borde ligga i alla partiers intresse att avskaffa dessa politiska vildar, då en malör som ovanstående kunde ha drabbat vilket parti som helst med mandatförlust som påföljd!

  Slut för dagen!
  J


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: