Goda nyheter för Sverigedemokraterna!

Sverigedemokraterna når för första gången tvåsiffrigt resultat i Sentios majmätning 2012.

Den här bloggtexten handlar om två goda nyheter för Sverigedemokraterna (SD). Dels rakar partiet i höjden i en nyligen offentliggjord opinionsmätning. Dels har vårt älskade parti blivit av med lite dödkött. Låt mig börja med Sentios majmätning (25/5).

När jag slog upp lokalavisan LT här om dagen visade stapeldiagrammet, hämtat från Novus majmätning, att SD fått blygsamma 4,6 procent. Något jag snabbt bläddrade förbi. Samma dag  hade emellertid Sentio publicerat sin majundersökning vilken gav SD 10,0 procent – all time high, hallelujah! Dock inte någon sensation för den här bloggaren, som redan inför valet skrev att 10 – 12 procent borde ligga väl inom räckhåll.

Jag tänker inte göra alltför mycket av Sentios resultat, eftersom det är det opinionsinstitut som brukar ge SD högst noteringar. De tre senaste mätningarna har exempelvis alla givit oss över 8 procent. Ändå kan man som aktiv sverigedemokrat inte låta bli att slå klackarna i taket en smula.

Champagnen får stå på lut till valet i september 2014. Men en stor grogg på vodka (gärna på rekommendeabla Finlandia) och apelsinjuice unnar jag mig – således en så kallad screwdriver.

Screwdriver – vodka och apelsinjuice.

Ni visste väl att screwdriver var president Ronald Reagans favoritdrink?

Sentio-resultatet bekräftar en tendens som blivit relativt vanlig i opinionsmätningarna under senare tid: Sverigedemokraterna är numera Sveriges tredje största parti närmast före Miljöpartiet (MP), som noteras för 8,6 procent. Anmärkningsvärt är vidare att såväl C (2,6) som KD (3,5) hamnar utanför riksdagen.

Några av de ”effekter” knutna till partiledarna som då och då påtalats tycks definitivt ha klingat av. Sorry Romson, Lööf och Sjöstedt. Både hos Sentio och Novus bekräftas trenden med framåtgående socialdemokrater och sackande moderater.

Så till den andra goda nyheten. Den notoriska vänsterblaskan Expo vet berätta att SD-politikern Solveig Renhammar-Metus på sin Facebook-sida aviserat, att hon avser lämna partiet bland annat på grund av vad hon betecknar som ”judisk infiltration” och ökat ”sionistiskt” inflytande inom SD. Hon menar dessutom att judarna strävar efter att ”ta över” Europa.

För er som vill läsa mer bifogas en länk till Expo-texten här:

http://expo.se/2012/sd-politiker-judar-styr-partiet_5049.html

Ja herregud. Så här spontant skulle jag vilja råda Renhammar-Metus att investera i en hjärnröntgen. Samma råd skulle jag vilja ge samtliga som fortfarande, 67 år efter krigsslutet, yrar om ”judiska konspirationer”. Maken till mental och politisk efterblivenhet är onekligen svår att uppbåda.

Porträttfoto från Renhammar-Metus FB-sida.

63-åriga Solveig Renhammar-Metus valdes redan 1991 in i Dals-Eds kommunfullmäktige. För närvarande sitter hon på en ersättarplats i Strömstads fullmäktige. Hon uppges nu fundera över att gå över till Nationaldemokraterna (ND), ett parti som uppstod i början av 2000-talet som en avknoppning av några av SD:s extremnationalistiska medlemmar.

Jag är övertygad om att Renhammar skulle passa utmärkt väl i ND, ett tynande parti som bland annat gjort sig känt för en fanatiskt negativ inställning till såväl judar som Mellanösterns enda demokrati Israel.  ND kan på ytterst goda grunder betecknas som pronazistiskt.

Likasinnade uppmans följa Renhammar-Metus exempel. Eller åtminstone ha vett att avstå från att släppa sina hjärnspöken fria.

Explore posts in the same categories: Inrikespolitik

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

29 kommentarer på “Goda nyheter för Sverigedemokraterna!”

 1. Lasse Stang Says:

  En meget arrogant uttalelse om en av SDs representanter gjennom mange år. Når man sier at en person bør ”investere i hjernerøntgen” har man diskvalisfert seg i å bli tatt på alvor. Et slik personangrep krever en unnskylding, spesielt når man hevder man står for ”demokratiske prinsipper”. Er denne blogger representativ for et parti som Sverigedemokraterne ?

 2. benke Says:

  Visste inte att sagda screwdriver var Reagans favorit. Nu är den min också. Bara för det. Men för att citera Basil Fawlty; ”you both want a screwdriver? and what do you want to drink?”

  • Tommy Hansson Says:

   Ja, det är en härlig sekvens ur denna underbara komediserie…jodå, Reagan lär ha haft den som sin favorit.

 3. Mattias From Says:

  Mycket tråkigt att Solveig lämnar partiet, en stor förlust för oss! Tycker det är mycket dåligt hur du smutskastar henne i detta inlägg. Är det någon som är mentalt efterbliven är det du!

 4. Tommy Hansson Says:

  Till Stang och From vill jag säga att personer som talar om judiska komspirationer i tid och otid naturligtvis inte visat sig värda att tas på fullt allvar. Framförallt hör de inte hemma i SD.

  • Lasse Stang Says:

   Du snakker og opptrer som en Stalinist. Er det noen som ikke passer inn i et seriøst og demokratisk parti beviser du det til fulle.

   • Tommy Hansson Says:

    Men varför duckar du för själva kärnfrågan, Stang? Är det OK med antisemiter i ett ”seriöst och demokratiskt parti”? Du verkar faktiskt tycka det.

 5. Jacob I Says:

  Känner (dessbättre) inte denna Solveig, men är det sant att hon uttalat sig som du citerat ovan borde detta vara ett skäl så gott som något för uteslutning, och det borde i så fall ha skett när det begav sig. Något för SD:s ledning att begrunda då det kan finnas fler antisemiter infiltrerade. Erindrar mig SDU:s utspel för en tid sedan om att SD skulle erkänna ”Palestina”, vilket vore olyckligt om så skulle ske. Då skulle vi bli det parti som många fortfarande anklagar oss för att vara, vilket vi ju definitivt inte är.
  Själv räknar jag mig som Svensk fosterlandsvän (läs gärna ”Patriot”), och som sådan ligger det i sakens natur att fullt och fast sympatisera med mellanösterns enda demokrati. Man bör komma ihåg att judarna sedan förskringringen hållit drömmen om ett återvändande till hemlandet vid liv och efter nära 2000 års ockupation blev det slutligen befriat. Man bör komma ihåg att israelerna inte bara kämpar för sin egen överlevnad, utan också för hela västvärldens överlevnad, dvs. även för oss svenskar.
  Skulle därav vara önskvärt att SD en gång för alla klargör sin utrikespolitik och det i en positiv riktning, dvs. Pro-Israel.
  Då behöver inte folkpartiet ensam ståta som enda pro-israeler i Sveriges riksdag.
  De antisemiter som väl dessvärre fortfarande finns i SD bör med omedelbar verkan göra som Solveig och ansluta sig till brunskjortorna i ND.
  Vad beträffar Sentios senaste mätning är det glädjande att det går framåt för oss, men skulle detta bli slutresultatet innebär det att de röd-gröna får majoritet. Därav är det viktigt att SD fortsätter att växa!
  Avslutningsvis, en och annan screwdriver är väl knappast fel, men för min del får det nog hellre bli en whisky, gärna skotsk eller irländsk!
  J

 6. Tommy Hansson Says:

  Håller med dig helt och fullt i det politiska, broder Jacob. Ju förr nassetyperna/antisemiterna försvinner, dessbättre.

  Beträffande vodka eller whisky beror det väl på vilket humör man råkar vara på. Normalt föredrar jag det senare – men ombyte förnöjer.

 7. Lassekolja Says:

  Jag har alltid varit Iraelvän och har svårt att glömma bilderna i GP(Göteborgs-Posten) från 6-dagarskriget, då Israel angreps från tre håll. Bilden föreställde araber, som för att kunna springa fortare i ökensanden, undan Israels försvar, t.o.m. tog av sig sina sandaler. Jag visste inte mycket om världen men hade två kompisar med judiskt påbrå, som var hur trevliga och bra som helst. Jag minns att jag då var lite avundsjuk på dom, eftersom dom slapp kristendomsundervisningen, något jag inte varit idag, när man nästan blir förföljd om man visar någon som helst tro på Gud.
  Jag uppskattade inte när Kasselstrand i SR(Sveriges Radio) tyckte att Palestina skulle få FN-status(?), men därifrån till att ”kicka” honom som SDU-ordf. tycker jag är att gå för långt. Deltog som inbjuden gäst till Landsdagarna i Göteborg (i nov. 2011) och gav Kasselstrand en stor eloge för sitt mycket starka tal men på direkt fråga från Kent Ekeroth ansåg jag att Kasselstrand inte är äldre än att han borde gå att tala till rätta!?
  Jag kan fortfarande beklaga splittringen av SD, som ägde rum 2001. ”Förökning genom delning” har aldrig varit något framgångsrecept.
  Betr. Solveigh Renhammar-Metus har jag ingen åsikt, eftersom jag inte känner till henne men jag anser att speciellt vi Sverigedemokrater borde visa större respekt för ev. motståndare än vad dom brukar visa oss, m.a.o. helt enkelt förgå med gott exempel!
  KÄMPA PÅ Tommy!!!

  • Tommy Hansson Says:

   Ett missvisande citat. Den som läser min text på ett sansat sätt lägger naturligtvis märke till att jag ej kallat Renhammar som person ”mentalt efterbliven”. Det är allt svammel om judiska konspirationeri alla möjliga och omöjliga sammanhang jag etiketterar som sådant.

   Nazism och antisemitism har jag alltid betraktat som mer mentala än politiska problem. Vi har givetvis ingen som helst användning för dem inom SD.

 8. Robert Stöm Says:

  Din feta nolla vad fan har du gjort för SD? Nassar antesmiter? Du är ett skämt som förhoppningsvis försvinner fort!

  • Tommy Hansson Says:

   Och du själv? Vad har du gjort?

   Mer än att framstå som en vulgär idiot, förstås…

 9. Erik Jansson Says:

  Hur har en sån stolle som du lyckats komma in i partiet skulle inte alla sk stollar vara utrensade`
  Framgångarna för partiet är inte din förtjänst.
  Om du bara visst hur illa omtyckt du är!
  Komma från Contra som varit för öppna gränser är ju helt otroligt!!!

  • Tommy Hansson Says:

   Det gläder mig mycket att jag är illa omtyckt av dig och dina meningsfränder. Annars hade det varit något allvarligt fel.

   Contra har aldrig varit för öppna gränser. Det är en ren myt som odlas av folk som inte vet bättre.

 10. Thomas Says:

  Skrivet av en person som sökt sig till Moon-rörelsen, samt är uttalat hängiven sionist och poserar med Davidsstjärnan runt halsen.
  Ni bevisar gång på gång att Renhammar har rätt i sin kritik.

  • Tommy Hansson Says:

   Japp: jag är moonie och sionist. Och?

   Givetvis innebär det inte att SD styrs vare sig från Seoul eller Jerusalem.

 11. Robert Stöm Says:

  Du skrämmer bort folk från SD! Du har förstört kuriren. Detta har du gjort.. PÅ konferens när ingen vill prata med dig utan du går själv och ser vilsen ut säger det dig inget? Du är lika poppis i SD som malaria är i Afrika

 12. Tommy Hansson Says:

  Bu-hu, stackars ensamma mig.

  Alla nöjda läsare som brukar höra av sig efter varje nummer talar ett annat språk.

  Men om jag lyckas skrämma bort judehatarna från SD så får jag väl vara nöjd med det…

  • Jacob I Says:

   Skrämmande om individer som Erik Jansson och Robert Ström är medlemmar i SD. Deras infantila inlägg ovan säger allt, men vad är väl annat att vänta i brist på sakliga argument.
   Sådana figurer utgör perfekta objekt för våra belackare (Expo, m.fl) att lyfta fram som bevis för att SD består av stollar.

 13. arna Says:

  Vi måste sätta judarna i främsta led!

 14. Robert Stöm Says:

  Jacob vad kom du själv med då? Tommy det är synd om dig men mer synd om SD!

  • Tommy Hansson Says:

   Jo, tjena…du är själv ett vandrande exempel på otroliga fördomar och efterblivenhet – men det är alltså mig det är synd om…

   Heter du verkligen ”Stöm” eller kan du inte ens stava ditt eget namn rätt?

  • Jacob I Says:

   ”Jacob vad kom du själv med då?”
   Mycket mer väsentligt än du, Titta efter lite längre upp om du orkar!

 15. Micke Says:

  En gammal gubbe som borde veta bättre när det gäller Judarna och de Judiska maktförhållanden. Läs på lite om hur mångkultur skapades din gammle knäppgök. Jag är hälften så gammal som dig och ändå vet jag bättre. SD är ett öseriöst pajasparti.

 16. Tommy Hansson Says:

  Inte tillräckligt gammal för att ha hunnit lära dig stava eller att ha vanligt folkvett, tydligen.

 17. Per G Says:

  Noterade nyligen att den tokiga gamla BDM-bruden länkar till både David Duke och I Support Palestine på sin FB.

  Vi bör vara glada över att patrasket utesluter sig själva så att vi slipper besväret.

  SD 2014!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: