Ord i rättan tid av Åkesson

 Jimmie håller sitt tredje sommartal i Sölvesborg i augusti. Foto: Therese Borg

Jimmie Åkessons öppna brev till sverigedemokratiska politiker över hela riket har väckt stor och berättigad uppmärksamhet. SD-ledaren riktar strålkastarljuset mot de ”undantagsfall” som skadar partiet genom idiotiska uttalanden i tid och otid. En del av dessa stolpskott har redan hunnit bli avförda ur partirullorna medan andra väntar på sin tur i de fall de inte självmant tar sin Mats ur skolan.

Ett centralt parti ur Åkesson-brevet lyder:

Sverigedemokraterna är ett demokratiskt, socialkonservativt parti med en nationalistisk grundsyn. I vårt parti finns inget utrymme för extremister, rättshaverister eller andra med ett personligt behov av politiska eller privata utsvävningar.

Samtidigt finns det skäl att recitera de berömmande och uppmuntrande ord Åkesson har för de SD-politiker vilka skött sig på ett utmärkt sätt i riksdag, kommuner och landsting men som tyvärr inte uppmärksammats över hövan:

Vårt parti består till allra största delen av engagerade, intelligenta och härliga människor och det går inte en dag utan att jag och alla andra har goda skäl att vara stolta över det fantastiska arbete vi tillsammans utför i varje kommunfullmäktigeförsamling, i varje landsting och i Sveriges riksdag.

Jimmie Åkesson har alltid visat prov på gott omdöme i alla sammanhang och gör det även denna gång. Hans ord kommer i rättan tid. Sverigedemokraterna har inte råd med företrädare som gör rasistiska och/eller andra oacceptabla uttalanden. Så kallade crackpots göre sig icke besvär i vårt parti. Samtidigt är det en grannlaga uppgift att avgöra vilka företrädare som bör avaktualiseras.

Kontroversiella uttalanden är inte alltid detsamma som oacceptabla uttalanden. Det vore tvivelsutan väldigt trist om SD blev ännu ett ängsligt politiskt korrekt parti som ej tillåter minsta avvikelse från den hallstämplade partilinjen eller några som helst kontroversiella uttalanden. Det må gälla invandringspolitik eller andra ämnesområden.

Att döma av utsagor från såväl Jimmie som pressekreterare Martin Kinnunen – den senare har bland annat citerats som att varje uppkommet ärende får avgöras från fall till fall – tror jag dock inte vi behöver vara alltför oroliga för att SD ska gå en sådan tråkig utveckling till mötes.

Explore posts in the same categories: Inrikespolitik

Etiketter: , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

3 kommentarer på “Ord i rättan tid av Åkesson”

  1. "Svenne" Says:

    Som vanligt förståndigt skrivet på din blogg. Hoppas att det får vara högt i tak i fortsättningen också det underlättar för att utveckla SD. Det är mycket kvar innan SD allmänpolitiskt täcker in allt och då behövs krafterna till det jobbet. Så låt inte belackarna störa genom att mata dem med grodor borde vara det viktigaste budskapet idag till alla SD.

  2. Gunnar Andersson Says:

    Rätten till en egen åsikt vart tog den vägen?

  3. Tommy Hansson Says:

    I ett parti vilket som helst måste det givetvis finnas en viss partidisciplin. Det utesluter inte en viss takhöjd och den menar jag finns i SD. Total åsiktsfrihet upplevs dock bäst utanför partierna,


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: