Bilder av Israel ni aldrig får se i svenska media…

Israels ambassadör har kallats till svenska UD och fått en avhyvling av utrikesminister Carl Bildt. Orsaken: Israels regering har deklarerat att man ämnar bygga 3000 nya bostäder på Västbanken och i östra Jerusalem.

Bildt har som bekant ett förflutet som kraftigt propalestinsk studentpolitiker och en lång rad klavertramp bakom sig när det gäller Mellanöstern.

Israels beslut kan naturligtvis diskuteras, men det kan i så fall även – och det i allra högsta grad – FNs ansvarslösa beslut att höja den icke-existerande palestinska statsbildningens FN-status. I stället för att förolämpa den högsta diplomatiske representanten för Mellanösterns enda demokrati borde naturligtvis Sveriges regering ställa sig bakom denna.

Bildt är en sorglig representant för den gamla svenska överklassens förakt för judar och allt judiskt. Är det någon som kommer ihåg när han senast fördömde Hamas-terroristernas raketbeskjutningar mot försvarslösa israeliska städer och byar? Nej, jag tänkte väl det.

Bildt är en skorrande anomali som det skall bli skönt att slippa som svensk regeringsrepresentant efter nästa val.

Det talas ofta om Israel som en hänsynslös och närmast fascistisk så kallad ockupationsmakt. Dessa bilder – och det heter ju att en bild säger mer än tusen ord och att kameran inte ljuger – talar emellertid ett väsentligt annorlunda språk:

image002 En liten flicka får hjälp av en snäll soldat…

image004…liksom en äldre kvinna.

image006 Litet fotboll hinns alltid med.

image007 Omänsklig behandling av fångar?

image010En äldre man bistås.

image012Det var nog länge sedan denna lilla kissemiss fick en så här öm behandling…

image013Inga sura miner här trots utsatt position. Bara en hjälpande hand.

image014 Officerare och gentlemän.

Jag är inte dummare än att jag inser att företrädare för den israeliska försvarsmakten inte alltid ägnar sig åt hjälpverksamhet. Att hjälpa civilbefolkningen på den så kallade fiendesidan ingår dock också som en självklar del av de israeliska soldaternas och officerarnas vardag. Bilder som dessa får ni heller garanterat aldrig se i svenska etablissemangsmedia.

Explore posts in the same categories: Utrikespolitik

Etiketter: , , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

5 kommentarer på “Bilder av Israel ni aldrig får se i svenska media…”

 1. Jacob I Says:

  Vad beträffar denne ohederlige existensursäkt vid namn Carl Bildt kan jag tyvärr bara säga: Jag trodde länge att sossen Sten Andersson ensam (möjligen i gott sällskap med partisystern Laila Freivalds) skulle få ståta som Sveriges mest pinsamma och urbota korkade utrikesminister alla tider! Jag trodde det, men det var förut!
  Den uppblåste ballongen Bildt är en allvarlig konkurrent till Andersson om den posten!
  Kan heller inget annat göra än att erkänna mitt (och många andras) stora misstag att en gång i tiden ha trott på denne man som ett bättre statsministeralternativ än ”dojjan” Carlsson. Men vi blev alla grundlurade!
  Vad beträffar mellanösterns enda demokrati gör de helt rätt i att fortsätta sin expantionspolitik på den s.k. Västbanken. Varje judisk bosättare där gör en stor insats för demokratin och världsfreden! När man härom da´n upphöjde det s.k. ”Palestina” i FN (kunde man väl lika gärna också ha upphöjt al Quaida när man ändå var i farten!) skedde detta med Sveriges hjälp. Noteras bör att även Folkpartiet plötsligt bytt sida. Egentligen föga förvånande då det ju inte är första gången detta ryggradslösa parti byter kappa, så att säga! Av detta blir slutsatsen att i riksdagen finns nu endast ett enda pro-Israeliskt parti (får jag verkligen hoppas), nämligen Sverigedemokraterna.

 2. Tarzan Says:

  Sovjetunionen byggde på massor av lögner och gick under – Israel
  bygger på ännu fler lögner varav den största är att dom är GUD:s utvalda folk – Israel kommer att gå under ……..!

  • Tommy Hansson Says:

   1. Den gigantiska skillnaden mellan Sovjet och Israel är ju att Sovjet var en kommunistdiktatur utan möjlighet att generera en fungerande ekonomi och därmed i längden kunna bestå. Medan Israel är en livskraftig demokrati fyllt av duktiga och skapande människor.

   2. Hur kan du veta att israelerna inte är Guds utvalda folk? Och även om så inte är fallet så fungerar tron på detta som en enande andlig kraft som kan försätta berg.

   3. Jag tror tvärtom att Israel är det livskraftigaste landet i regionen. Titta på de korrupta diktaturerna som omger det. Din undergångsförhoppning bygger på önsketänkande, min vän.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: