Idioti och humorbefrielse på Aftonbladet

RASIST~1

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15924215.ab

Jimmie Åkessons pressekreterare Linus Bylund twittrade i dessa yttersta av dagar på följande sätt:

Stryker andra skjortan för denna morgon. Känns konstruktivt när de bylsas på utanpå vinteroverall. (Yngsta ska på nån KKK-pryl på dagis).

Det föranledde Aftonbladets Lisa Röstlund att skriva en artikel med rubriceringen ”SD-topp jämför Lucia på dagis med KKK” (länken överst).

Ingen är väl direkt förvånad över att en av skandaltidningarna ger sig på sverigedemokratiska företrädare – i Aftonbladets fall kan det kanske bero på dåligt samvete över att tidningen höll en relativt låg profil under Expressens järnrörsskriverier – men att man gör det på detta idiotiska och totalt humorbefriade sätt kan möjligen överraska.

imagesDet enda Lisa Röstlund avslöjar är sin egen dumhet.

Röstlund hänvisar i texten till spektaklet kring Lars Isovaaras riksdagsutträde och extremisten Curt Linussons fullmäktigeinträde på ett SD-mandat och frågar därefter Bylund om det är lämpligt att en framträdande SDare hänvisar till den rasistiska grupperingen Ku Klux Klan (KKK) i USA.

Varpå Bylund förklarar att det var ett skämt. Lucia och hennes tärnor brukar som bekant skruda sig i vita, fotsida klädnader inte helt olika den utstyrsel som KKK-medlemmar spökar ut sig i. Bortsett då från huvan som täcker huvudet i det senare fallet.

Röstunds intention är naturligtvis inte att ta fel på. Hon vill assosociera SD med Ku Klux Klan. Litet besvärande för henne blir det då Bylund förklarar att skämtet är gammalt och att det möjligen har sitt ursprung hos komikern Lasse Lindroth (1972-99) alias Ali Hussein. Ingen normal människa som läser det bylundska twittret kan vidare få för sig att det skulle vara ens embryot till något rasistiskt.

1649855Lasse ”Ali Hussein” Lindroth (1972-99).

Men SD-hatarna i skandalpressen är nu en gång  inte särskilt normala. I just det här fallet tror uppenbarligen Röstlund att det räcker med att nämna ”SD” och ”KKK” i samma text för att folk skall få klart för sig vilket hemskt rasistparti SD är som dessutom blandar in den fina Lucia-traditionen i det hela. Det tyder på en rent pinsamt grov underskattning av de egna läsarna.

Det enda Röstlund avslöjar i det här fallet är väl sin egen dumhet.

Nu väntar vi på att Aftonblodet och Häxpressen skall komma med de verkligt tunga avslöjandena om den fruktansvärda rasism som lurar i vårt samhälle. Som att barnen överallt gör VITA snögubbar. Eller att Bing Crosbys gamla slagdänga ”I´m Dreaming of a WHITE Christmas” fortfarande är populär.

Stora journalistpriset nästa, Lisa Röstlund?

Explore posts in the same categories: Inrikespolitik

Etiketter: , , , , , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

2 kommentarer på “Idioti och humorbefrielse på Aftonbladet”

  1. Jacob I Says:

    Men, Tommy, underskatta inte Lisa Röstlund och hennes kolleger i kloakpressen. Vem vet, dom kanske rent av är våra bästa valarbetare!

    • Tommy Hansson Says:

      Jo, så kan det vara. Ändå kan de korkade skriverierna i fråga vara obehagliga för dem som utsätts.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: