Ingen jul för fängslad pastor i Iran

192Konvertiten Saeed Abedini riskerar dödsstraff i mullornas Iran.

Det ser mycket mörkt ut för den 32-årige kristne pastorn Saeed Abedini när det gäller utsikterna till julfirande. Abedini sitter nämligen inspärrad i Irans ökänt brutala Evin-fängelse sedan han den gångna sommaren gripits under ett återbesök i hemlandet.

Mer om fallet Abedini inklusive video här:

http://www.foxnews.com/world/2012/12/19/american-pastor-imprisoned-without-notice-charges-while-visiting-family-in-iran/

Saeed Abedini är en amerikansk medborgare och är bosatt i USA  tillsammans med hustrun Naghmeh samt en sexårig dotter och en fyraårig son. Hustrun har berättat att dottern är förtvivlad därför att hon inte längre kommer ihåg hur faderns röst låter.

Abedini konverterade till kristendomen vid 20 års ålder och blev omedelbart en aktiv missionär – han verkade öppet på Teherans gator med att vittna till människor och dela ut biblar. Märkligt nog undgick han vid denna tid att gripas och åtalas – en muslim som övergår till en annan religion riskerar dödsstraff i den islamistiska staten Iran.

Saeed och hustrun Nagmeh tilläts så småningom flytta till USA, där Saeed 2008 blev utnämnd till pastor i American Evangelical Association. Han reste med jämna mellanrum tillbaka till Iran för att hälsa på sina föräldrar och andra släktingar. Detta gick bra fram till i somras, då Saeed Abedini i juli släpades ur en buss samt blev informerad om att han skulle ställas till svars för den evangeliska verksamhet han bedrev under den tid han bodde i Iran. Föräldrar och andra släktingar sattes i husarrest.

121912_han_pastor_640Saeed Abedini och hans två barn i frihet i USA.

Hans fall hänsköts till Revolutionsgardet och han placerades i ett fängelse som är beryktat för att använda brutala metoder inklusive tortyr i sin behandling av fångarna. Abedini inväntar nu rättegång och riskerar dödsstraff.

Saeed Abedinis öde har uppmärksammats i USA där den konservativa kristna gruppen American Center for Law and Justice (ACLJ) tagit sig an fallet.

Den som vill vända sig till Irans ambassad i Sverige för att protestera mot fängslandet av Saeed Abedini och kräva hans frigivning kan göra det under adress Box 6031, 181 46 Lidingö.

Explore posts in the same categories: Utrikespolitik

Etiketter: , , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

2 kommentarer på “Ingen jul för fängslad pastor i Iran”

  1. R Ericsson Says:

    Hur vet du att han inte är en agent för CIA eller MOSSAD ???

    • Tommy Hansson Says:

      Mig veterligt har inte ens iranierna anklagat honom för att vara det. Så varför skulle jag ha anledning att tro det?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: