Massivt stöd för äktenskapet i Frankrike

https://www.youtube.com/embed/rafbNjSpytA

När den socialistiske kandidaten Francois Hollande vann presidentvalet i Frankrike förra året lovade han snabba på ansträngningarna att legalisera samkönade vigslar. Enligt det lagförslag som presenterats skall detta ske i juni 2013.

791018103_1251126Den franske presidenten Francois Hollande är inte populär i alla läger…

Det ironiska var att det franska underhuset, nationalförsamlingen, tidigare tillsatt en kommission i syfte att få fram förslag om vad som kunde göras för att stärka familjens ställning i samhället och därmed skapa ökad trygghet och säkerhet för barnen. En av kommissionens rekommendationer var att att ej legalisera homosexuella ”äktenskap”. Detta går Frankrikes nye socialistiske president nu alltså emot.

Erfarenheter från länder där samkönade vigslar legaliserats är att forskarrön som visar att det tryggaste för barnen är att växa upp i hem med en pappa och en mamma sopats under mattan. Sådana rön, liksom allt annat som går emot den politiska klokskapen om homosexevangeliet, brukar som bekant regelmässigt och högljutt avfärdas såsom varande svårartad ”homofobi” av Jonas Gardell och andra gayikoner samt deras medlöpare.

Hollandes löfte till homosexlobbyn om att lagstifta om godkännande för samkönade ”äktenskap” ´synes emellertid inte särdeles populärt. Söndagen den 13 januari gick franska medborgare man ur huse för att protestera mot lagförslaget och samtidigt manifestera sitt stöd för det traditionella äktenskapet mellan en man och en kvinna.

FRANCE-GAY-MARRIAGE-DEMODemonstrationen i Paris till stöd för äktenskapet uppges ha varit den största på 25 år.

I centrala Paris hölls således en manifestation som beräknas ha samlat någonstans mellan 350 000 och 1 300 000 människor. Länken överst i den här texten visar en video över folkmassorna som deltog i manifestationen tagen uppifrån Eiffeltornet.

Även i andra huvudstäder runt om i världen höll fransmän manifestationer för att visa sitt massiva stöd för äktenskapet. Demonstrationen i Paris torde ha varit den största i den franska huvudstaden på 25 år. Den har till stor del, med undantag för några kristna medier, mörkats i Sverige. Finska YLE skriver så här:

http://svenska.yle.fi/artikel/2013/01/13/jattedemonstration-mot-homoaktenskap-i-paris

Explore posts in the same categories: Utrikespolitik

Etiketter: , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

7 kommentarer på “Massivt stöd för äktenskapet i Frankrike”

 1. Erik E. Says:

  Och detta förnuftiga inlägg kallar twittervänstern homofobi? Säger mycket om dem. De borde vända blicken mot islam, där finns verklig homofobi.

 2. KE Says:

  I Sverige är väl det bara ni inom extremhögern som är emot äktenskap för alla, lika rättigheter för alla typer av människor. Men du Tommy, du har ju tidigare visat att du inte är den vassaste kniven i lådan.

 3. Andreas Svensson Says:

  Franska polisen uppgav ca 330 000 – 350 000 i franska medier. Men det är ju nästan 1 000 000, beror kanske på hur många schizofrena individer som befinner sig i folkmassan.
  Sen vet jag inte vilka ”forskar rön” du talar om, uppenbarligen så pass hemliga att du inte kan länka till dessa. Dock finns det etnoarkeologiska studier på att en moder och en fader inte alltid är den optimala vägen.
  Vidare kan man undra vad det egentliga problemet med att homosexuella får gifta sig? För att det står i en bok? Då kan du fråga dig hur man kan verifiera att denna bok är sann? För att det är Guds ord? Men det finns flera gudar vilket bibeln själv erkänner, hur kan man vara säker på att den kristna/judiska/islamska guden är den sanna. Sen finns det ju ett antal variationer av denna religion, vilken av dessa är den rätta?
  Så sluta dra saker ur röven och hata enbart för hatets skull

  • Tommy Hansson Says:

   Polisen har förstås alltid rätt, eller hur?

   Vad jag inte förstår är varför homosexuella, som brukar vara kritiska till samhällets heteronormer, är så förtjusta i äktenskapet som väl är själva symbolen för dessa normer.

   Problemet du nämner har ett väldigt enkelt svar. Äktenskap och familjebildning går ut på att producera barn för att föra släktet vidare. Två personer av samma kön kan omöjligen göra detta. Sedan får du läsa vilka böcker du vill.

 4. Andreas Svensson Says:

  Nej, men litar mer på franska medier än dig. Det är en väldigt stor skillnad på 350 000 och 1 000 000.

  Men enligt ditt deduktiva resonemang så kan sterila heterosexuella par inte ingå äktenskap. Även par som av egen fri vilja inte vill ha barn kan enligt ditt resonemang inte ingå äktenskap.

  Jag håller med, äktenskapet är en förlegad tradition. Men när människor vill föra denna vidare, ska dessa inte få det? Jag kanske är naiv i tanken att man gifter sig på grund av kärlek, inte barnafödande.

  Vidare ger du mig inga källhänvisningar, att påstå att något finns räcker inte. Om du har en examen i statsvetenskap bör du känna till detta. Kan länka via j-store om du vill ha lite mer spännande ”böcker” än de som finns i bibeln.

  • Tommy Hansson Says:

   Då borde du även lita på de franska medier som uppgivit att uppgifter om deltagare varierat mellan 350 000 och drygt 1000 000. Jag har ju ingen aning om hur många det var – jag har bara redovisat vilka uppgifter som florerat. Närmare en halv miljon, om den siffran skulle vara korrekt, är ändå ett avsevärt antal människor.

   Enligt min erfarenhet brukar polisen alltid ta till i underkant när det gäller att uppskatta antalet deltagare i demonstrationer.

   Envar tar naturligtvis ansvar för sitt äktenskap. Självklart är det så att inte alla, av olika anledningar, får barn. Möjligheten finns i alla fall om en man och kvinna förenas, en möjlighet som inte finns om två personer av samma kön gör det.

   En studie som visar att barn som växer upp i homosexuella familjer klarar sig sämre än barn från en heterosexuell omgivning har publicerats i Social Science Research. Den analyserar 40 variabler hos 2988 vuxna vilka under sin barndom växt upp i åtta olika familjekonstellationer, däribland homosexuella sådana. Studien visade tydliga skillnader: barn till homosexuella klarar sig sämre senare i livet.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: