Dispatch International: ett salt i samhällsdebatten

ingrid-calqvist-dispatch-inDispatch och dess chefredaktör Ingrid Carlqvist: ett välbehövligt salt i samhällsdebatten.

I egenskap av chefredaktör för SD-Kuriren skrev jag i anslutning  till tidningens senaste nummer ett brev till läsarna, där jag förklarade varför den nya tidningen Dispatch Internationals svenska upplaga distribuerades med det aktuella utskicket. Bland annat förklarade jag att SD-Kuriren och Sverigedemokraterna inte nödvändigtvis stöder allt som står i Dispatch men ändå menade att tidningen är viktig ur ett yttrandefrihetsperspektiv.

Dispatch, utgiven av Tryckfrihetssällskapet med Ingrid Carlqvist och Lars Hedegaard som svensk respektive dansk chefredaktör, har upprört olika aktörer i det ängsligt politiskt korrekta segmentet. Icke minst den beryktade publikationen Expo som alltid när den tar upp ämnet Dispatch skriver att det är en ”rasistisk” tidning. Precis som om just Expo är rätt instans att komma med en sådan kritik.

imagesTobias Hübinette – rasist och akademiker samt en av Expos grundare.

En av dem som var med och grundade Expo var sålunda Tobias Hübinette, som torde vara en av de absolut värsta rasister som uppträtt i den svenska samhällsdebatten i modern tid och dessutom en brottsdömd person med en dokumenterad benägenhet för både politiskt och annat våld. Hübinette är en adopterad sydkorean vars koreanska namn är Lee Sam-dol. Han tillhörde det vänsterextrema gänget kring trotskisten och gerillaromantikern  Stieg Larsson och var verksam på tidningen 1994-98.

I ett av sina mest uppmärksammade utspel – i tidningen Creol 1996 – skrev Hübinette:

Att känna eller t. o. m. tycka att den vita rasen är underlägsen på alla upptänkliga plan är naturligt med tanke på dess historia och nuvarande handlingar. Låt den vita rasens västerland gå under i blod och lidande. Leve det mångkulturella, rasblandade och klasslösa ekologiska samhället! Leve anarkin!

Jag har skrivit om den ökände rasisten Hübinette tidigare i min blogg, och i Dispatch den 10 januari 2013 presenterar även chefredaktör Ingrid Carlqvist denne under den fullt adekvata rubriceringen ”Expo jagar rasister – men glömmer sina egna”.

STIEG LARSSONTrotskisten Stieg Larsson: numera helgonförklarad Expo-grundare.

Tro nu inte att Tobias Hübinette fått lida nämnvärt för sina häpnadsväckande rasistiska floskler. Han tvingades visserligen lämna en tjänst vid Institutionen för orientaliska språk vid Stockholms universitet för några år sedan till följd av sina våldsamma utfall mot vita män. Det dröjde dock inte länge innan han dök upp som docent i något som kallas ”interkulturell pedagogik” vid Mångkulturellt Centrum i Botkyrka och som lektor vid Södertörns högskola i Flemingsberg.

I Sverige är det nämligen så att man kan vara hur rasistisk som helst om man bara riktar sina fördomar mot etniskt vita personer och/eller grupper. Lagparagrafen om ”hets mot folkgrupp” gäller inte etniska svenskar. Däremot krävs det inte mycket innan man blir bildligt talat rullad i tjära och fjädrar av PK-etablissemanget med det ylande vänsterbladet Expo i täten.

Orsaken till att Dispatch International nu hängs ut så envetet är att tidningen ägnar rätt mycket utrymme åt att belysa skilda aspekter av islamismen samt den muslimska invandringen till Sverige, Danmark och andra västländer. I en artikel hävdade en skribent att en orsak till den så kallade fördumningen av västerlandet (eller ”nord”) var invandringen av lågintelligenta personer från ”syd” och det har naturligtvis Expo tagit fasta på i sin hysteriska häxjakt på ”rasister”.

Jag skulle aldrig ha skrivit så själv och tror dessutom inte det är sant. Fördumningen av västerlandet har i mina ögon helt andra orsaker och får nog helt lastas på infödda PK-lobbyister och skrällande åsiktsmegafoner på företrädesvis vänsterkanten i förening med – när det gäller fallet Sverige – svenskens typiska ovilja att diskutera kontroversiella ämnen.

islamism06Islamismen med dess dokumenterade strävan efter världsherravälde tillhör de ämnen som kommer till belysning i Dispatch International.

Dessutom vet jag inte om det är speciellt ointelligent att ta sig från låt oss säga Somalia till något av de nordiska länderna, eftersom man lärt sig från släktingar som gjort resan tidigare att det går utmärkt väl att leva på social- och allehanda andra bidrag samtidigt som man upprätthåller sin livsstil från hemlandet med exempelvis kat-konsumtion och stöd till terrorister. Därmed inte sagt att sådant gäller alla invandrare från Somalia och/eller andra länder, långt därifrån.

Så visst har i alla fall ovan nämnda och utan tvekan mindre välbetänkta yttrande luftats i Dispatch. Däri har Expo rätt. Det innebär dock inte alls att man utan vidare kan avfärda denna publikation som ”rasistisk” i dess helhet. I tidningen tas upp ett brett spektrum av ämnen – från halalslaktat kött på svenska tallrikar till hetsen mot Israel från antisemitiskt håll. I senaste numret fanns även en läsvärd artikel om Sveriges försvar av riksdagsman Stellan Bojerud (SD). Själv är jag nybliven prenumerant och så här långt klart nöjd med tidningen.

Rasistisk? Glöm det. Det är bara amsagor från en obskyr men av obegriplig anledning uppburen tidning som heter Expo, vars affärsidé är att kasta så mycket dynga på Sverigedemokraterna som möjligt och som gör det med en skenhelighet som får de helvetespredikande penningpastorerna i USA att framstå som ärligheten själv. Dessutom är tidningens artiklar ofta slafsigt skrivna och felstavade.

3698072-til-bm-kulturMikael Jalving ger en kritisk bild av Sverige i sin bok Absolut Sverige.

Jag läser för tillfället den danske historikern, författaren och samhällskommentatorn Mikael Jalvings bok Absolut Sverige (LTD förlag 2012) vilken onekligen ger ett intressant perspektiv på skillnaden mellan Sverige och Danmark. Denna kan sammanfattas med ett citat från ett av bokens försättsblad där författaren återger ett citat från Hans Hauge, filosofie doktor och lektor vid Nordiska Institutet vid Aarhus universitetet:

Danskarna tror de kan tala bort problemen. Svenskarna tror de kan tiga ihjäl problemen. Då välfärdsstaten växte fram efter andra världskriget bestämde sig de vanliga svenskarna för en sak: Att aldrig diskutera politik.

Därav den i mitt och förmodligen också i Jalvings tycke ohälsosamma konsensus, som präglar så mycket i den svenska så kallade debatten, där icke minst etnicitet och invandring är tabubelagda ämnen om man skulle råka ha kritiska synpunkter. Då går drevet och då hojtas det om ”rasism” och ”främlingsfientlighet” i alla tänkbara och otänkbara tonarter.

Jag vill varmt rekommendera Mikael Jalvings bok och jag vill även lägga ett gott ord för Dispatch International som berikar och utgör ett välbehövligt salt i vår samhällsdebatt. Att tidningen därtill tar ut svängarna ordentligt gör den inte mindre tilltalande enligt mitt sätt att se, snarare tvärtom. Allt håller jag som sagt inte med om – men säg den tidning man kan göra det med!

Prenumerera kan man göra här:

subscribe@d-intl.com

Explore posts in the same categories: Media

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

14 kommentarer på “Dispatch International: ett salt i samhällsdebatten”


 1. INFO //

  Läs mer om EXPO i http://www.kommunismensbrott.se sajten med över hundratusentals träffar // Ann-Mari


 2. Tack för beröm, Tommy!

  Jag vill dock poängtera att artikeln om invandring från låg-IQ-länder är skriven av forskaren själv. Det är inte rasistiskt att påpeka att IQ:n är olika hög i olika länder. Det betyder inte att ALLA från ett visst land har låg IQ.

  Artikeln har inte heller som syfte att peka ut invandrare som mindre intelligenta, utan att visa på det samband mellan IQ och demokrati som finns. Inte ett enda land vars befolkning har ett genomsnittligt IQ under 90 har hittills lyckats skapa demokrati. Om våra länder sjunker under denna siffra, riskerar vi alltså att förlora det styrelseskick de flesta av oss vill fortsätta leva med.

  mvh
  Ingrid Carlqvist

  • Tommy Hansson Says:

   Tack själv för en utmärkt tidning!

   Nej, det behöver naturligtvis inte vara rasistiskt att påpeka att det finns olika IQ-kvoter för olika grupper/länder. Ändå tror jag inte man ska göra alltför stor sak av detta.

 3. lassekolja Says:

  En människa med normal-IQ förstår direkt vad ordet betyder. I Sverige har ordet fått en alldeles speciell betydelse, nämligen att ”den som är minsta tveksam att ”våra” politiker skänker ut vårt välstånd till alla som tar sig igenom det svenska jättenålsögat, vare sig dom har bidragit till den eller ej” kan utan förbehåll kallas rasist. ”Främlingsfientlig rasist” går också bra!

  Att det genomsnittsliga IQ i en nation sjunker när befolkningsandelen med låg IQ ökar är ingen åsikt utan självklart. Brukar kallas enkel matematik! Därför är det obegripligt när ”våra” politiker hävdar att ”vi skall ha världens bästa skola”, ”Sverige skall inte vara ett låglöneland”, o.s.v., för att i nästa andetag öka den utomeuropeiska tillika illitterata invandringen i allt högre takt!

 4. Tommy Hansson Says:

  Tack för informationen. Tror dock denna bekräftar min tidigare slutsats att man inte skall göra alltför stor sak av detta. Låt vara att det är intressant och inte helt kan bortses ifrån.


  • Givetvis är detta mycket känsliga frågor, men det är ett faktum att väldigt många med väldigt lågt IQ kommer hit nu. Detta påverkar förstås skolan och samhället i övrigt. Jag är rädd att vi nog måste bry oss om denna fråga, även om den upprör många.

 5. Micke Says:

  Ingrid Carlqvist säger att ett land med låg IQ inte kan skapa demokrati. Asiater har högst IQ. Kina och Nordkorea är bra exempel på demokratiska stater.

  • lassekolja Says:

   Micke@, ”Kina och Nordkorea är bra exempel på demokratiska stater”! Hur tänkte Du där? Har jag missat något? (Nio veckor till 1april, har kollat!)


 6. Micke. Att inga länder med ett nationellt IQ under 90 har lyckats skapa demokratier, är ju inte samma sak som att alla länder med IQ över 90 har gjort det. Det gäller att kunna skilja på ärter och morötter.

  Men förutsättningarna för demokrati är alltså betydligt bättre i nationer med högt IQ än i nationer med lågt. När totalitära krafter tar över ett samhälle spelar IQ:n mindre roll. Folk håller tyst för att de inte vågar annat, men till och med i Kina finns ju demokratirörelser.

  • Micke Says:

   Det kanske ligger något i vad du säger, men samtidigt får jag känslan av att du förenklar och generaliserar. Kanske inte alla länder ser den västerländska modellen som deras ideal.


   • Jag förenklar inte – jag problematiserar! Om andra länder inte vill ha demokrati, så är det helt okej. Jag kämpar för att vi ska få behålla ett demokratiskt, öppet och sekulärt samhälle i Sverige. Vad kämpar du för?

 7. Tommy Hansson Says:

  Jag tycker definitivt det här är en intressant och viktig fråga och jag är glad att Dispatch tagit upp den..

  Hur pass avgörande den typ av intelligens som mäts i IQ-tester verkligen är är dock en öppen fråga. Det finns olika typer av intelligens och alla mäts inte i IQ-testerna.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: