Åsa Linderborg: Hatdrottning och storkränkare

untitledStorkränkaren Åsa Linderborg.

Det talas i dessa dagar mycket om så kallat näthat. Därmed avses vanligen mindre elegant formulerade nätkommentarer ofta innehållande invandringskritik och angrepp på invandringens försvarare. Visst, det förekommer hatfyllt aggressiva inlägg av detta slag som definitivt inte är roliga att läsa och som inte hör hemma i civiliserade sammanhang.

Jag skulle dock vilja påstå att det mer eller mindre politiskt korrekta hatet från vänster är minst lika frekvent. Jag råkar själv med jämna mellanrum ut för det, icke minst i form av kommentarer till denna blogg. Häromdagen var det exempelvis en galning som skrev följande: ”Varför inte skjuta dej själv, så har du gjort en god gärning mot högerextremismen.” Vederbörande hade dock inte kuraget att själv stå för sin uppmaning utan hade hackat in sig på en känd SD-riksdagsmans e-mejladress för att skicka meddelandet. Självklart raderade jag budskapet så snart jag blev varse dess existens.

På twitter har jag sett notoriska vänstertwittrare angripa kritiker av massinvandringen i och utanför Sverigedemokraterna med hjälp av de grövsta tillmälen, där väl ”pissmyror” tillhör de lindrigare epiteten.

Mindre rumsrent formulerade nätåsikter är som sagt inte speciellt trevliga att ta del av oavsett om de kan anses komma från vänster, höger eller mittemellan. En försvarlig del av det vänsterintelligentsian kallar ”näthat” består dock av förståeliga reaktioner mot icke mindre hatfyllda mediaaktörer. Bland de senare torde Aftonbladets kulturchef Åsa Linderborg stå i en viss särklass. Den högerinriktade men ej nationalistiska nätsajten Veckans Contra gör i sammanhanget följande reflexion:

Den stora saken är att hatarna i de stora tidningarnas mediaredaktioner har fruktansvärt fel när de vill förmena de som inte har den eleganta formuleringskonstens gåva att över huvudtaget uttrycka sin åsikt.

lenin_fist-1979pxSovjetterrorns skapare, V. I. Lenin. En av Åsa Linderborgs ikoner.

Åsa Natasja Linderborg fick högsta ansvaret för Aftonbladets kultursidor 2009. Född i Västerås 1968 hade hon en mamma som var landstingsråd och riksdagsledamot för Vänsterpartiet kommunisterna (VPK) och en pappa som var metallarbetare och därtill alkoholist. Linderborg gick med i VPKs ungdomsförbund Kommunistisk ungdom (KU) 1981 och utsågs 1987 till ombudsman för sagda förbund med Mälardalen som ansvarsområde. Hon har även innehaft förtroendeposter för Vänsterpartiet i Uppsala.

2001 doktorerade Åsa Linderborg på en avhandling om socialdemokratin och dess historieskrivning. 2007 utkom hon med den kritikerrosade boken Mig äger ingen, innehållande scener från ett hem där fadern är alkoholiserad,  som blev nominerad till Augustpriset. Det gjordes även en teaterpjäs med boken som förlaga och nu uppges det  finnas filmplaner. Linderborg har tilldelats flera litterära priser och utmärkelser.

Som var och en förstår är denna Linderborgs bakgrund högeligen meriterande för anställning och/eller medverkan på Aftonbladets kultursidor. Hon skrev den 16 juni 2006 en hyllningsartikel till den psykopatiske massmördaren Mao Tse-tung. 2008 blev hon biträdande kulturchef och 2009 högsta hönset på tidningens kulturredaktion. Sommaren 2012 hade hon en artikelserie som hyllade sovjetterrorns skapare, Vladimir Illitsj Lenin.

Det är minst av allt konstigt att Åsa Lindeborg fått sin beskärda del av det så kallade näthatet. Särskilt inte mot bakgrund av att en betydande del av hennes egen verksamhet på Aftonbladet består i att provocera och kränka.

imagesCADCFIHBLars Vilks menar att Linderborg är en ”auktoriserad storkränkare”.

Bland hennes mest beryktade insatser märks det envetna försvaret av antisemiten Donald Boströms på Aftonbladet offentliggjorda falsarier om påhittade israeliska organstölder från palestinska terrorister. Hon har även utan att blinka buntat ihop den intellektuellt betonade immigrationskritiska sajten Avpixlat med rena nazistsajter.  Sedan blir Linderborg uppretad över att hon får veta att hon lever!

Den inte helt okände konstnären Lars Vilks, som själv drabbats av Linderborgs onyanserade rappakalja, har sammanfattat Åsa Linderborgs verksamhet på följande sätt:

Hennes styrka är att hon flera gånger i veckan presenterar provokationer och kränkningar som just i det avseendet erbjuder stort läsvärde. Hon är på så sätt auktoriserad storkränkare.

Explore posts in the same categories: Media

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

6 kommentarer på “Åsa Linderborg: Hatdrottning och storkränkare”


 1. Hej //
  Jag försökte få tag på denna kärring i tel men det gick inte funderar på och lägga ut skatan på uppdateringen av http://www.kommunismensbrott.se imorgon // Ann-Mari Piret Lahti PS tack för tipset Tommy nu blir kärringen Åsa världsberömd efter sin entre på vår hemsida imorgon hahahaha

 2. Tommy Hansson Says:

  Glad att kunna bidra till att den väna damen avslöjas för vad hon är.

 3. Bergfast Says:

  Det är lite märklig stil hon har ändå. Får man nog säga……

  Att hennes mor, som tydligen har ryskt ursprung, (kanske hennes mor har judiskt ursprung, eller judiskt påbrå?), också verkar ha varit en inbiten kommunist som har haft politiska uppdrag inom VPK, kanske i sin tur har satt sina ideologiska ideal och präglingar på Åsa Linderborg?

  Hat och uppviglande hatpropaganda, samt stämpling av – fienden – , med olika namn, samt utpekande, och också utmålande och anklagande, attackerande och anfallande, både verbalt och fysiskt av de som då antas vara – fienden – , ingår väl kanske i just den kommunistiska politiska strategin. Det är kanske enligt kommunismens politiska agenda det – korrekta – , och också det – rätta – att alltid och överallt ägna sig åt kanske.

  I den strategin ingår då eventuellt också att då demonstrativt verka vilja visa upp sidor som kan antas visa just motsatser till typiskt kristna ideal?

  Som t ex att demonstrativt vilja visa upp en – högmodig pose – ,som just en markering mot de typiskt kristna idealen om – ödmjukhet – ?

  Även andra, kanske då typiskt kristna ideal, anses kanske just av den kommunistiska agendan att vilja – bekämpas – ?

  T ex då ideal som handlar om t ex tålmodighet, (istället för vrede), idoghet,(istället för lättja), måttfullhet,(istället för frosseri), tacksamhet,(istället för avund), ödmjukhet, (istället för högmod), trohet, (istället för kättja) samt förnöjsamhet, (istället för girighet) osv.

  Dessa kristna ideal anses då kanske vara värda att – bekämpa – och att kanske demonstrativt vilja trampa på, enligt den kommunistiska läran?

  Vem vet…..

 4. benke Says:

  Var skall man börja? Det är tankeväckande att Aftonbladet ger utrymme till en person som hyllar Mao och Lenin. En person som hyllar några av de värsta massmördarna i historien. Kommunismen har mördat bortåt 100 miljoner människor och Aftonbladet tillåter en jänta som stödjer detta bli kvar på sin redaktion. Häpnadsväckande.

  Skam på Aftonbladet i detta.

 5. Lassekolja Says:

  Det är omöjligt att ta Linderborgskan på allvar så länge hon talar om ”vi demokrater” och de ”odemokratiska Sverigedemokraterna”. Då har hon redan satt debattnivån. Den dagen hon lägger av med det kanske man åtminstone kan öppna ena örat!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: