Muslimska konvertiter riskerar livet

islamEn bild som visar hur många muslimer ser på västvärldens politiska system.

http://www.youtube.com/watch?v=tjO1vojJYiE

Länken ovan ansluter till en kortfilm utlagd på Svenska Evangeliska Alliansens hemsida. Den belyser den hotbild som finns mot muslimer som väljer att övergå till kristendomen. Enligt islam och Koranen är det inte tillåtet att konvertera från islam till annan religion. 200 miljoner kristna i 65 länder runtom i världen lever mot den bakgrunden under ett ständigt hot om att dödas eller svårt förföljas.

Om det hemska öde som väntar dem som överger islam och hans profet vet Koranen att berätta på åtskilliga ställen. Här ett exempel:

Vet de då inte att helvetets eld väntar dem som sätter sig upp mot Gud och Hans sändebud? Där skall de förbli till evig tid – (ett elände och) en förnedring utan like. (Sura 9:63)

Länken här nedan ger en rätt bra uppfattning om hur Koranen ser på dem som avviker från ”den enda sanna vägen”:

http://www.konvertitguiden.com/budskap.shtml

Det talas i den politiska diskursen mycket om den diskriminering muslimer påstås utsättas för i västvärlden. Denna eventuella diskriminering är emellertid vid en jämförelse ett intet mot det som avfällingar från islam utsätts för i muslimska länder. De muslimska kommuniteterna i väst utsätter också konvertiteter för förnedrande behandling och hot vilket fuller väl  framgår av ovanstående film.

Om muslimer i Sverige och andra länder önskar bli behandlade som fullvärdiga medborgare föreslår jag att de anpassar sig till den yttrande- och religionsfrihet vi har förmånen att åtnjuta i det här landet. Eller också åter- eller vidareflyttar till ett land som bättre överensstämmer med deras underkastelsemoral. Minns att ”islam” betyder just underkastelse.

Därmed inte sagt att alla muslimer är intoleranta och motsätter sig religionsfrihet. Tillräckligt många gör det dock för att det skall utgöra ett betydande problem och det är dessa som brukar höras och synas.

Explore posts in the same categories: religionsfrihet

Etiketter: , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

3 kommentarer på “Muslimska konvertiter riskerar livet”

 1. Lassekolja Says:

  Bilden på islamisterna ger mig otäcka associationer till ett framtida Sverige, om inte SD växer ”illa kvickt”! 7:ans politiker lär inte inse faran förrän den inträffat!

 2. Anonym Says:

  ”Det talas i den politiska diskursen mycket om den diskriminering muslimer påstås utsättas för i västvärlden. Denna eventuella diskriminering är emellertid vid en jämförelse ett intet mot det som avfällingar från islam utsätts för i muslimska länder. De muslimska kommuniteterna i väst utsätter också konvertiteter för förnedrande behandling och hot vilket fuller väl framgår av ovanstående film.

  Om muslimer i Sverige och andra länder önskar bli behandlade som fullvärdiga medborgare föreslår jag att de anpassar sig till den yttrande- och religionsfrihet vi har förmånen att åtnjuta i det här landet. Eller också åter- eller vidareflyttar till ett land som bättre överensstämmer med deras underkastelsemoral. Minns att ”islam” betyder just underkastelse.”

  Jag läste sista stycket i din text och det var bra att du förde in det i din text. Min egen erfarenhet i denna fråga är mycket ringa. Jag gissar att det rör sig om ett s.k, förortsproblem. Men jag tycker att du trots den avslutande skrivningen om att ”alla muslimer inte är sådana” lämpar över väl stort ansvar på muslimerna som grupp. De grupper som du uppmanar att säga ifrån har troligtvis allra svårast att göra det.

  Det förstår väl också du Tommy att de flesta personer från mellanöstern har en moderatare syn på dessa frågor än de som syns och hörs. Men att kräva att de offentligt ska ta avstånd från och säga ifrån är ganska magstarkt. Det är troligen så att de själva är utsatta för ett mycket starkare socialt tryck och riskerar obehagliga konsekvenser om de säger ifrån än om du, jag och andra svenssons ger uttryck för vår åsikt i frågan.

  Ansvaret bör i dessa frågor läggas främst på höga företrädare för de muslimska organisationerna, imamer och intellektuella i samhället att sätta ned foten. Du kan inte kräva att de som själv sitter trängst och riskerar de allvarligaste repressalierna om de säger emot ”fundamentalisterna” ska göra det. Det är att lägga över ansvaret i denna fråga på dem som har svårast att göra något åt saken.

  • Tommy Hansson Says:

   Mina synpunkter i detta ämne var som framgår ovan allmänna och kan tolkas på olika sätt. Jag har inte uppmanat någon specifik grupp att säga det eller det.

   Det jag skriver kan mycket väl tolkas som det du föreslår: att imamer, intellektuella med flera ”sätter ned foten”. Det vore utmärkt om så sker. De kan de bli ett exempel som andra i bästa fall kan följa.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: