Riksdagsman (M) skämtar smaklöst om kvinnoöverfall

Nyligen överfölls och rånades en gravid kvinna med barnvagn av tre män i stockholmsförorten Tensta. Kvinnan sparkades i magen och barnvagnen med hennes barn i vältes omkull. Hon hjälptes till sjukhus av polis. Det signalement av den aktive mannen hon enligt Expressen gav till polisen (innan tidningen plockade bort artikeln på nätet) var att han var kort samt mörkhyad.

Det råa överfallet har med rätta upprört många oavsett politisk uppfattning. En av dem som reagerat är riksdagsledamoten Lars Beckman, född 1967, invald i Gävleborgs läns valkrets 2010. Han har skrivit följande på Twitter:

Vad är det för fega kräk som angriper en kvinna med barnvagn? Hade de järnrör?

lars-beckmanLars Beckman pajasskämtar om kvinnoöverfall.

Som alla vet är ”järnrör” numera i vulgärpropagandan synonymt med Sverigedemokraterna (SD). Beckman söker alltså antyda att det var SD-aktivister som brutalt överföll och rånade kvinnan, som chockades svårt av händelsen. Själv spelar Beckman oförstående när han på Twitter tas i upptuktelse av Stellan Bojerud (SD) som påpekar, att så fort ordet ”järnrör” nämns nu för tiden så är detta synonymt med SD. Beckman:

aha – så du kopplar ihop järnrör med sd. Gör du det mellan helrör och sd också?

Bojerud blev inte svaret skyldig: ”Du är ledamot av Sveriges Riksdag! Var värdig o sök inte clownaktiga lustigheter. Sagt i all välmening.”

Jag skulle tro att den artigheten är bortkastad på en pajas som Lars Beckman, som inte tvekar att på ett vulgärt sätt plocka vad han tror är partipolitiska skämtpoäng på ett rått kvinnoöverfall. Tyvärr lär det inte finnas stort hopp om att de ack så ”nya moderaterna” – Jarl Hjalmarson och Gösta Bohman gråter förvisso i sin himmel – följer SDs exempel och kastar ut riksdagsledamöter som uppträtt olämpligt.

Coca-Cola_PopStar2

Jag har tidigare aldrig hört talas om denne Beckman, som vid sidan av riksdagsuppdraget lär sälja swimmingpooler. Mer än att har twittrat om hur mycket Cola han dricker och att det äntligen är dags för ”Sommarkrysset” i TV. Av ovanstående inlägg att döma skulle man kunna tro att han konsumerat ett helt annat slags cola (eller ”coke”) än det som finns i flytande form.

Så är det nog troligen ändå inte. Lars Beckman är sannolikt helt enkelt så här tölpaktig. Man kan undra vad hans partikamrater tycker.

Explore posts in the same categories: Inrikespolitik

Etiketter: , , , , , , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

11 kommentarer på “Riksdagsman (M) skämtar smaklöst om kvinnoöverfall”

 1. staffan anderstig Says:

  En nyttig dräng för Reinfelt !

 2. Photoaddia Says:

  Fisken ruttnar från huvudet… Det ser ut att Sveriges ”ljusa” huvuden (politikerna) har börjat ruttna. Dags att byta fiskarna i dammen.

 3. Jacob I Says:

  Vilken tur att man inte längre tillhör detta parti!


 4. Han verkar var en av dessa ”genossen” som följer med och sedan inte har hjärna att tillföra nåt som hälst annat än just det, grov vulgaritet!

 5. Mikael Karlsson Says:

  Att Moderaterna inte har tystat den pajasen är märkligt, han skämmer ut partiet med sitt oförstånd.

  Thomas Böhlmark som är en duktig marknadsförare tystade man direkt efter lite provocerande twitter, men den här konstiga pricken låter man hållas, PR-avdelningen hos M är under all kritik!

  • Tommy Hansson Says:

   Under Reinfeldts styre tycks alla slängar åt SD vara OK, även de mest osmakliga och vulgära. Det kommer ofelbart leda till strömhopp från M till SD. Det finns en gräns för vad gamla moderater tål. Men för R tycks inte detta spela någon roll, huvudsaken är att SD kläms åt. Han är säkerligen beredd att offra rikets välbefinnande och säkerhet på kuppen.

   • Mikael Karlsson Says:

    Reinfeldt tål inte att bli emotsagd, och han ser framförallt Åkesson som en uppkäftig ungdomlig partiledare som han vill sätta på plats, vilket är helt hopplöst.

    Reinfeldts arroganta och stöddiga beteende framförallt mot SD irriterar många från olika läger och är en taktik som är misslyckad, Åkesson ler alltid när han kan reta upp Reinfeldt i talarstolen.


 6. Sådan herre sådan hund.


 7. Vad jag är mest förvånad över är att Moderaterna tillåter ett så väldigt lågt beteende från sina riksdagsmän.
  För min del så gick jag ur M efter valet 2006, när de svek löftet att det skulle vara slut med kompisutnämningar. Och det första Reinfeldt gjorde efter vale var att till sätta gamla polaren Per Unckel till Landshövding i Stockholms län helt utan prövning som han lovat skulle ske inför alla utnämningar, enl. Norskt recept.
  Nu inför valet 2014 kommer jag absolut att ha slutat att rösta på M också.

  • Tommy Hansson Says:

   Slutade rösta på M redan på 80-talet. 1991 blev det NyD, sedan KD och slutligen SD. Med Reinfeldt och Borg förlorade partiet definitivt sin själ. Allt konservativt idégods lämpades över bord. Förstår inte hur gamla moderater orkar med den nuvarande ordningen med avskaffat försvar och massiv invandring. Eller med pellejönsar som Lars Beckman.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: